Connect with us

Breaking News

Paul Anghel: “S-au aplicat 275 amenzi contravenţionale în valoare de 1.322.000 lei, doar la mare!”

Published

on

PROTECŢIA CONSUMATORULUI

Paul Anghel: S-au aplicat 275 amenzi contravenţionale în valoare de 1.322.000 lei, doar la mare!”

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) avertizează, ca în lunile de vară să se respecte câteva reguli pentru a preveni incidentele neplăcute apărute în concedii. Structura Comandamentului Litoral 2017 şi-a concentrat atenţia asupra nemulţumirilor turiştilor aflaţi în vacanţă, dar a iniţiat şi acţiuni preventive de supraveghere a întregului sector turistic.

Şi în această vară, aţi demarat controalele în zonele de pe litoral. Ce aţi descoperit până acum?

Acţiunile de control ale comisarilor din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor se derulează prin Comandamentul Litoral 2017, în perioada 01.07.2017 – 15.09.2017, în centrele operaţionale din:

Advertisement

• Mamaia: staţiunile Mamaia şi Năvodari;

• Neptun: staţiunile Olimp, Neptun, Jupiter, Cap Aurora, Venus, Saturn, Mangalia, 2 Mai, Vama Veche;

Costineşti: staţiunile Costineşti, Eforie Nord, Eforie Sud, Tuzla, 23 August.

Ce a fost rezolvat în acest sens?

Structura Comandamentului Litoral 2017 şi-a concentrat atenţia asupra nemulţumirilor turiştilor aflaţi în vacanţă, dar a iniţiat şi acţiuni preventive de supraveghere a întregului sector turistic. Au fost vizate cele patru segmente, respectiv:

bunuri alimentare;

Advertisement

servicii de alimentaţie publică (restaurante, restaurante cu autoservire, patiserii, terase, baruri, fast food-uri, cluburi, etc);

bunuri nealimentare;

servicii nealimentare (cuprinde o diversitate de servicii şi anume: servicii de cazare, servicii de agrement, servicii de transport, servicii de închiriere obiecte pe plajă, servicii de estetică şi igienă personală, dar şi alte servicii specifice zonei de litoral).

Activitatea desfăşurată de comisarii ANPC în prima lună de funcţionare a structurii Comandament Litoral 2017, poate fi sintetizată după cum urmează:

– Număr operatori economici cu abateri, din total controlaţi: 297

– Pentru deficienţele constatate s-au aplicat 275 amenzi contravenţionale în valoare de 1.322.000 lei şi 162 avertismente.

Advertisement

– Concomitent cu sancţiunea contravenţională aplicată s-a dispus şi măsura complementară de oprire temporară de la comercializare a produselor alimentare şi nealimentare în valoare de 31.475 lei, până le remedierea deficienţelor constatate şi oprirea definitivă şi retragerea din circuitul consumului uman de poduse în valoare de 50.035 lei.

– În 18 cazuri s-a dispus măsura complementară de oprire temporară a prestării serviciilor care pun în pericol viaţa, sănătatea, securitatea consumatorilor sau ineteresele economice ale acestora, până la remedierea deficienţelor.

Dar în cazul agenţiilor de turism? De exemplu, autocarele.

Ordonanţa Guvernului 107 din 1999 reglementează activitatea de comercializare a pachetelor de servicii turistice. Conform art 7 lit “c” din acest act normativ: “Agenţia de turism are obligaţia să furnizeze turiştilor, în scris, în vederea încheierii contractului, informaţii referitoare la: ”mijlocul/mijloacele de transport utilizat/utilizate caraeristicile şi categoria acestuia/acestora.”

Agenţia de turism are obligaţia să se asigure că mijloacele de transport utilizate la prestarea serviciilor, în cadrul pachetelor de servicii turistice respectă criteriile de clasificare şi condiţiile pentru siguranţa circulaţiei.

La Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa şi la nivelul structurii “Comandamentul Litoral 2017”, până în prezent, turiştii nu au formulat reclamaţii referitoare la calitatea mijloacelor de transport utilizate la efectuarea excursiilor.

Advertisement

În privinţa hotelurilor, cum s-au prezentat acestea până acum?

Comisarii ANPC prezenţi în cadrul Comandamentului Litoral 2017 au desfăşurat acţiuni de verificare atât la structurile de primire turistice cu funcţiuni de cazare, dar şi la structurile cu funcţiuni de alimentaţie publică ce îşi desfăşoară activitatea în cadrul structurilor de cazare, dar şi în alte unităţi de alimentaţie publică.

Principalele deficienţe constatate în urma verificărilor la structurile cu funcţiuni de cazare, sunt următoarele:

– Lenjerie neconformă în camerele din structurile de cazare (perne vechi şi pătate, lenjerie uzată);

– Camerele din structurile de cazare nu sunt dotate conform normativului, lipsesc: salteluţele de protecţie, lenjerie pătată şi uzată, prize desprinse din perete (s-a dispus măsura opririi temporare de la cazare a camerelor cu deficienţe);

– Mobilier uzat, cu zone exfoliate, oglinzi de pe holuri pătate;

Advertisement

– Băile din camere aveau remedieri inestetice ale gresiei, oglinzi pătate;

– Nedotarea cu furtune a gurilor de hidrant de pe holurile hotelurilor;

– Neafişarea în recepţia structurii de cazare a listei serviciilor cu plată şi fără plată;

– Lipsa mapelor cu informaţii turistice în camerele structurii de cazare;

– Lipsa instrucţiunilor privind utilizarea aerului condiţionat în cameră.

În urma verificării unităţilor de alimentaţie publică au fost constatate următoarele deficienţe:

Advertisement

– nerespectarea condiţiilor de depozitare a preparatelor din carne oferite la comercializare, conducând la modificări majore a proprietăţilor organoleptice ale acestora (toate aceste produse au fost interzise definitiv de la comercializare);

– loturi de materii prime utilizate în prestarea de servicii de alimentaţie publică fără elemente de identificare din care să rezulte încadrarea în dată durabilităţii minimale sau data limită de consum, făcându-le în această situaţie produse nesigure;

– nemonitorizarea temperaturii spaţiilor frigorifice în cazul produselor perisabile;

– loturi de materii prime la care s-a schimbat starea termică;

– băuturi răcoritoare depozitate necorespunzător, sub directă acţiune a razelor solare, conducând la modificarea proprietăţilor acestora (aceste produse s-au interzis definitiv de la comercializare;

– nemenţionarea în lista de menu a ingredientelor cu posibil efect alergen pentru preparatele culinare oferite;

Advertisement

– nemenţionarea ingredientelor şi a gramajelor pentru preparatele culinare înscrise în lista de menu;

– neinformarea consumatorilor cu privire la starea termică a materiilor prime utilizate la preparatele culinare, atunci când acestea provin din produse congelate.

Interviu realizat de Părău Andrada Cleopatra

sursa: http://cityvisionmagazine.ro/protectia-consumatorului-paul-anghel-s-au-aplicat-275-amenzi/

Advertisement
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Breaking News

Gabriel Rădulescu dezminte afirmații privind presupusele sale declarații despre Eduard Grama

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp


Campania electorală a început de ceva vreme, chiar dacă lucrurile nu se desfășoară într-o notă oficială. În acest context, dezinformările și gogomăniile, care caută ceva de câștigat, devin din ce în ce mai dese. Este și cazul unui primar din județul Călărași. La solicitarea redacției Calarasipress.ro, edilul Gabriel Rădulescu a reacționat pentru a dezminți aceste acuzații.

Gabriel Rădulescu, edilul social-democrat al localității Independența din județul Călărași, a fost pus într-o lumină nefavorabilă de un fel de site de știri care pretinde că acesta ar fi afirmat că ar putea pierde votanții din satul Vișini la alegerile locale din 9 iunie 2024, din cauza directorului Eduard Grama de la Ecoaqua.

Cu toate acestea, Gabriel Rădulescu a ținut să facă o declarație publică pentru a-și respinge categoric orice implicare în astfel de practici politice. “Afirmațiile care mi-au fost atribuite sunt complet false și lipsite de orice fundament real, a subliniat primarul.

Gabriel Rădulescu a subliniat că își menține angajamentul față de o campanie electorală corectă și transparentă, bazată pe proiecte concrete și dialog deschis cu comunitatea. De asemenea, el a asigurat că va continua să își desfășoare activitatea în mod transparent și responsabil, în interesul tuturor locuitorilor din Independența.

Advertisement

De asemenea, surse din rândul celor apropiați ai primarului spun că situația ar fi fost creată artificial pentru a crea o tensiune care să aibă anumite direcții.

 

 

 

 

Advertisement
Continue Reading

Breaking News

VIDEO. Este cod galben de furtună și ploi torențiale în mai multe localități călărășene

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Călărași a emis o alertă de Cod Galben de furtună pentru mai multe localități din zonă.

Conform avertizării, se preconizează frecvente descărcări electrice, averse ce vor cumula peste 25 de litri pe metru pătrat, grindină de mici dimensiuni și intensificări ale vântului.

Localitățile vizate de această avertizare sunt: Modelu, Roșeti, Perișoru, Jegalia, Unirea, Ștefan cel Mare și Dichiseni. Intervalul de valabilitate este stabilit pentru data de 25 aprilie 2024, între orele 17:05 și 18:00.

Advertisement
Continue Reading

Breaking News

Ploaie cu noroi, în județul Călărași, din cauza prafului saharian. “A plouat cu noroi, astăzi va fi ziua spalatoriilor!”

Published

on

sursa foto: Andi Cîmpean / facebook.com

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp


Un nor de praf saharian, care a traversat sud estul ţării, a făcut ca în Călărași să plouă …noroi. Maşinile şi geamurile caselor au fost acoperite de particule roşiatice, iar cei alergici ar putea avea de suferit.

După cum au relatat unii șoferi, praful saharian adus de vânt s-a amestecat cu ploaia de aseară. Mai în glumă mai în serios, șoferii sunt nevoiți să își ducă mașinile la spalătoriile auto, pentru o curățare profesională

Acest val a trecut și prin Grecia, unde o furtună de nisip a colorat, marți, cerul în nuanțe intense de portocaliu. Vântul a dus peste Mediterană particulele care au cuprins inclusiv capitala elenă și au oferit, la apus, un peisaj desprins parcă de pe Marte.

Meteorologii au anunțat că atmosfera se va curăța pe parcursul zilei, când se așteaptă și o scădere a temperaturilor în acea zonă.

Continue Reading

Cele mai vizualizate