in

Nou scandal de proporții: ALDIS face, Drăgulin desface!

FOTO – IMOBIL CU O ZI ÎNAINTE DE DEMOLARE/ 1.10.2019

Coordonatorul Alina Naghi, prin compania ALDIS S.R.L., cel mai mare angajator privat din Călărași, societate ce are peste 1.200 de salariați ce lucrează la Combinatul de Carne, a demarat  o acțiune proprie de finanțare și  de reabilitare a Școlii Gimnaziale Carol I din Călărași. Situația este una incredibilă, greu de crezut, chiar și de cele mai luminate minți. Gravele probleme pe care Școala Carol I le are și în acest moment au fost semnalate de presă, părinți, chiar și profesori. Personal, ministrul Culturii, Daniel Breaz a fost urcat în podul instituției de învățământ pentru a vedea starea degradabilă în care a ajuns acoperișul și zidurile din care cad bucăți imense de beton și ornamente arhitecturale vechi. Problemele au persistat, iar administrația a fost delăsătoare, motivând că s-au alocat sume de bani, dar nu exista firmă, sau alte motive pe care noi nu le știm.

BINELE FĂCUT, GREU DE VĂZUT

Iată că acum, după mulți ani, cineva cu suflat bun s-a gândit că trebuie să ia atitudine privind aceste grave probleme ce pun elevii zilnic în pericol. Să nu uităm un aspect destul de important și interesant: Școala Carol I se află la câțiva zeci de metri de Primăria Călărași. Condițiile insalubre în care elevii erau obligați să participe la cursuri, au determinat-o pe Alina Naghi de la ALDIS să reacționeze, finanțând din resurse proprii achiziționarea de mobilier, dotarea grupurilor sanitare din incinta instituției, care se aflau într-o stare greu de imaginat.

ȘOBOLANII DE SUB WC-URI

Un muncitor ne povestește că, atunci când au demolat mobilierul vechi din grupurile sanitare, șobolani de dimensiuni foarte mari au fost găsiți morți, iar alții fugeau din cauza gălăgiei.

PROBLEMA NU SE OPREȘTE AICI

O altă amplă lucrare ce a demarat în incinta Școlii Carol I din Călărași a fost construirea de la zero a unui imobil care ar fi trebuit să fie o sală de mese pentru cel puțin 50 de copii, un cabinet medical și o cameră unde să se depoziteze în condiții optime cornul și laptele pe care elevii  îl mănâncă zilnic. Totul a fost pus la pământ! Construcția a fost demolată la cererea primarului Drăgulin. Alina Naghi a rămas fără cuvinte când a fost înștiințată de Drăgulin și de Samoilă Laurențiu, arhitectul-șef al orașului, că trebuie să demoleze tot ce s-a ridicat până acum. Nu puțini au fost cei iritați de bâlbele și aberațiile marelui om Drăgulin. Motivul invocat de primar fiind acela că nu există o autorizație de construire…

De aici putem trage câteva concluzii clare: Lipsa de pregătire profesională și caracterul care spune multe. Un primar ar fi trebuit să sprijine astfel de inițiative private. Rar va fi un afacerist privat care să vină să finanțeze o școală care are probleme mari… Aparatul ăla de specialitate, ce dracu face? După drumuri și piețe demolate, acum a venit rândul Școlii Carol I! Ce mai urmează?

FOTO – IMOBIL DEMOLAT- 2 10 2019

Reacții DURE ÎN ACEST SCANDAL

Primul om care a reacționat la această problemă a fost Grama Eduard, directorul Direcţiei Dezvoltare din cadrul CJ Călărași.

“În calitate de părinte, am rămas înmărmurit când am auzit de ultima ispravă a primarului Drăgulin. Cunosc foarte bine situaţia din şcoală, ştiu de problemele existente acolo şi pot să spun că m-am bucurat enorm când am văzut spiritual civic al doamnei Alina Naghi. În acelaşi timp, să ştiţi că şi eu m-am izbit în dese rânduri de incompetenţa primarului, de caracterul să duplicitar, de obrazul gros pe care-l afişează în chestiuni concrete care vizează comunitatea noastră. Până la urmă, care sunt priorităţile dumitale, domnule primar? Chiar vă permiteţi să puneţi beţe în roate şi celor care din proprie iniţiativă doresc să dea o mână de ajutor reabilitării infrastructurii şcolare, deşi e treaba Primăriei? Sigur, că trebuie să respectăm legea pe care o invocaţi doar atunci când vă convine însă cred că oamenii aflaţi în subordinea dumneavoastră ar trebui să devină partenerii şi nu adversarii unităţilor de învăţământ!” a declarat pentru www.arenamedia.ro, Eduard Grama, apoi continuă

„Personal, pe mine m-aţi convins demult că sunteţi incapabil să conduceţi chiar şi o comunitate mică precum a Călăraşiului. Şi cum nicio faptă bună nu rămâne nici ea nepedepsită, mă aştept ca până la finalul mandatului să ne mai uimiţi şi cu alte isprăvi de acest gen.”

PRIMĂRIA CĂLĂRAȘI S-A TREZIT. IATĂ PUNCTUL DE VEDERE

“Administrația publică locală călărășeană sprijină orice implicare socială care înseamnă investiții private în infrastructura școlară!

Totodată, Primăria Municipiului Călărași, prin primarul Daniel Ștefan Drăgulin și aparatul de specialitate, sprijină respectarea legii și găsirea unor soluții legale, rapide, pentru ca unele situații să fie preîntâmpinate și rezolvate.
Acest lucru s-a întâmplat în cursul zilei de miercuri, 2 octombrie, când s-a dispus oprirea unor lucrări la o anexă a Școlii Gimnaziale Carol I, lucrări realizate din fonduri private în zona de protecție a unui monument istoric, așa cum este corpul principal al școlii. Aceste lucrări de construire sunt supuse unei autorizări a Comisiei zonale de cultură!
S-a preîntâmpinat o încălcare a legii, iar de ieri, 2 octombrie, a fost demarată, împreună cu managementul unității de învățământ, procedura de obținere a autorizației de construire, urmând a fi făcute toate demersurile ca documentațiile să fie realizate în cel mai scurt timp posibil.

Necunoașterea legii, din păcate, este propagată în spațiul public ca o piedică pusă de primarul Daniel Ștefan Drăgulin unor astfel de investiții. Denigrările unor persoane și publicații sunt menite să inducă ideea, mai ales în rândul părinților ai căror copii frecventează cursurile Școlii gimnaziale Carol I, că administrația publică locală refuză sau întârzie unele investiții.

Legea este clară și obligatorie pentru toți cei care vor să contribuie la dezvoltarea municipiului Călărași. Cei care denigrează numai în scop politic să demonstreze dacă primarul Drăgulin și arhitectul-șef Samoilă au făcut altceva decât să fie respectată legea!” PMC Călărași

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of

Urmează trei zile cu frig, ploi torenţiale, vijelii şi grindină în toată ţara

Primăria Călărași a creat și marcat 117 locuri de parcare