Connect with us

Actualitate

„Mai bine nu mă duceam la vot!”. Bătrână din Belciugatele, martoră involuntară a disputelor politice. Drama pensionarei de 88 de ani: „Acum sunt pe drumuri”

Published

on

Comuna Belciugatele, situată la 30 de kilometri de București, a ajuns în centrul atenției din cauza unei altercații între susținătorii PNL și PSD pe 1 iunie, în timpul campaniei electorale locale. Atmosfera zilei de votare a fost, de asemenea, una foarte tensionată.

Conflictul dintre candidați a avut un efect neprevăzut asupra unei bătrâne de 88 de ani, care a ajuns, fără voia ei, să-și dezamăgească familia. Aceasta povestește cum a fost luată de pe drum de un bărbat pe care nu-l recunoștea ca fiind primarul. Acasă, nepoata a mustrat-o aspru pentru că a venit la vot împreună cu el.

Bătrâna, confuză și supărată, mărturisește că nu avea cum să știe cine era acel om, considerându-l un simplu trecător care i-a oferit o mână de ajutor. Cu regret, spune că, dacă ar fi fost mai puternică, ar fi mers pe jos cei 2 kilometri până la secția de votare. Acum, se teme să se întoarcă la casa nepoatei, singurul loc pe care îl mai are după ce și-a vândut cele cinci pogoane de pământ.

„Mai bine nu mă duceam la vot! (…) M-a luat de pe drum, n-am știut că-i primarul. M-a făcut nepoată-mea în tot felul, că de ce am venit cu el. Păi, eu am știut cine e, mamă? Am zis și eu că e un om acolo ca toți oamenii. Ce mi-a făcut? Că n-a zis, săracul, nimic decât: «Mamaie, mergi la vot?», «Da, mămică!». Dar încolo n-a zis, săracul, nimic. Și-acolo m-a făcut în tot felul nepoata!”, a declarat bunicuța, pentru Libertatea.

Advertisement

Viața bătrânei este marcată de suferință și lipsuri. Plânge în timp ce își amintește cum nepoatele i-au consumat toți banii, iar ea rămâne deseori nemâncată și neîngrijită. Reflectând asupra situației, femeia exprimă o dorință sinceră pentru o lege care să protejeze și să sprijine bătrânii, mai ales pe cei aflați în situații similare cu a ei.

„Le-am dat lor, am vândut cinci pogoane de pământ (n.red. – în jur de 2,5 hectare) și-acum sunt pe drumuri! Stau nemâncată, stau nespălată. Am nevoie… Vin la fata asta (n.red. – vecina) de mă-mpletește și mă piaptănă. Și nepoatele mi-au mâncat banii! Am fost o proastă, că n-am știut. Legea să mai fie și cu ăștia bătrânii, că uite, are copii care nu vede de ei”, a mai spus pensionara necăjită, conform sursei citate.

În săptămâna premergătoare alegerilor, susținătorii PSD și PNL din Belciugatele s-au ciocnit violent pe marginea drumului, incident ce a dus la vărsare de sânge și la deschiderea unui dosar penal. Imaginile filmate cu telefonul au circulat rapid, provocând indignare la nivel național, dar conflictul s-a estompat treptat. Totuși, tensiunile rămân încordate în această comună aflată la doar 30 de kilometri de capitală.

Advertisement

Actualitate

Accident rutier pe DJ 403 între Luica și Mănăstirea: Un microbuz și un autoturism s-au acroșat

Published

on

Astăzi, în jurul orelor 16:10, un accident rutier a avut loc pe Drumul Județean 403, între comuna Luica și comuna Mănăstirea. În incident au fost implicate un autoturism și un microbuz. În urma coliziunii, au intervenit de urgență o autospecială SMURD și un echipaj de descarcerare pentru a acorda îngrijiri medicale victimelor.

Microbuzul, care transporta opt persoane, s-a acroșat cu autoturismul în care se aflau doi ocupanți.

La fața locului, echipajele de urgență au acționat pentru a evalua starea victimelor și a le transporta la spital, însă nu a fost necesar. Potrivit primelor evaluări, cel puțin două persoane au suferit răni ușoare care necesită îngrijiri medicale, fără ca persoanele să fie transportate la spital.

Poliția a deschis o anchetă pentru a stabili circumstanțele exacte ale accidentului. Primele indicii sugerează că o posibilă neadaptare a vitezei la condițiile de drum ar putea fi una dintre cauzele coliziunii, însă această ipoteză urmează să fie confirmată după finalizarea cercetărilor.

Advertisement

Continue Reading

Actualitate

Avertizare meteo: Cod Galben de averse torențiale și vânt puternic în Călărași

Published

on

Locuitorii județului Călărași sunt avertizați să se pregătească pentru condiții meteorologice severe în următoarele 24 de ore. Începând cu ora 10:00 pe 24 iulie 2024 și până la ora 10:00 pe 25 iulie 2024, județul nostru se va afla sub incidența unui Cod Galben de averse torențiale, emis de Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

Prognoza meteorologică indică faptul că în acest interval se vor înregistra cantități semnificative de precipitații, între 20 și 30 de litri pe metru pătrat. De asemenea, sunt așteptate intensificări ale vântului și descărcări electrice frecvente, ceea ce poate crea condiții periculoase atât pentru traficul rutier cât și pentru cel pietonal.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Călărași recomandă cetățenilor să ia toate măsurile necesare pentru a se proteja și a reduce riscul de accidente. Este esențial ca oamenii să evite deplasările pe cât posibil în timpul furtunilor și să fie atenți la alertele și recomandările transmise de autorități.

Sfaturi utile pentru populație:

Advertisement
  1. Evitați deplasările inutile: Pe durata avertizării, încercați să rămâneți în siguranța locuinței și să evitați deplasările neesențiale.
  2. Asigurați ferestrele și ușile: Închideți și asigurați ferestrele, ușile și alte deschideri pentru a preveni pagubele cauzate de vântul puternic.
  3. Deconectați aparatele electrice: Pentru a evita scurtcircuitele și alte incidente, deconectați aparatele electrice pe timpul furtunii.
  4. Evitați utilizarea dispozitivelor electronice în timpul descărcărilor electrice: Folosirea telefoanelor mobile și a altor dispozitive electronice în aer liber pe timpul furtunii poate fi periculoasă.

Continue Reading

Actualitate

Inspectoratul de Poliție Județean Călărași are noi polițiști

Published

on

La data de 22 iulie a.c., la sediul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Călărași, a avut loc un eveniment important pentru comunitatea locală. Noii absolvenți ai Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”, promoția 2024, au fost prezenți pentru a-și prelua atribuțiile de serviciu.

Tinerii ofițeri de poliție își vor desfășura activitatea în diverse structuri ale IPJ Călărași, inclusiv în cadrul Serviciilor de Ordine Publică, Investigații Criminale, Compartimentului Juridic și Biroului Control Intern. Pentru următorul an, acești noi ofițeri vor fi sub îndrumarea unui tutore experimentat, care le va ghida primii pași în cariera lor de polițiști.

Îi felicităm pentru alegerea de a urma această profesie și le dorim o carieră strălucită și mult succes!“, a transmis conducerea IPJ Călărași într-un mesaj de bun venit adresat noilor colegi.

Advertisement
Continue Reading

Cele mai vizualizate