Connect with us

Știri

INTERVIU. Cum a reușit Nicoleta Dănuleasa să ajute cadrele medicale și să ducă mai departe afacerea alături de salariați

După câteva zile de izolare, am realizat dimensiunea crizei ce avea să urmeze și mi-am dat seama ca dacă  nu ne “omora” virusul, sigur economic vom avea probleme mari.

Nicoleta Dănuleasa – administrator GIP SRL

Trăim într-una dintre cele mai grele perioade din istoria recentă. Istorie pe care o scriem şi noi astăzi, prin tot ceea ce facem şi prin modul în care gândim. Vom reuși să trecem peste această situație în care a ajuns și țara noastr, însă după această criză fiecare dintre noi va reevalua priorităţile şi scara de valori.

În semn de solidaritate, societea GIP din Călărași, o firmă cu renume și ani buni în spate, printre primii în domeniul producției produselor de publicitate, vine în aceaastă perioadă și sprijină prin donații de viziere create în propriul alterier pentru instituțiile medicale din Călărași. Spitalul Județean de Urgență Călărași a fost prima unitate medicală din Călărași care s-a bucurat de sprijinul oferit de societatea coordonată de familoa Dănuleasa.  Viziere donate au ajuns la cadrele medicale din prima linie care intră zilnic în contact cu persoanele infectate cu noul Coronavirus.  Un cadru medical protejat, o șanșă în plus să ne facem bine!

Activitatea principală a companiei administrate de familia Dănuleasa se bazează pe crearea produselor publicitare având o gamă foarte existinsă de servicii/produse profesionale oferite celor ce aleg să aibă parte de servicii de calitate. Este important să fim  uniți și să sprijinim comunitatea locală prin diferite mijloace. Majoritatea oamenilor ce provind din mediul intreprinzătorilor, a celor ce înțeleg nevoie de a ajuta pentru a depăși această încercare, vin și sprijină prin diverse donații instituțile medicale ce au deficit de echipamente medicale sau produse de protecție împotriva infecării cu COVID-19.

DIN SUFLET PENTRU CĂLĂRĂȘENI, PENTRU NOI TOȚI

Pentru că faptele bune trebuiesc apreciate de fiecare dintre noi, am contactat familia Dănuleasa și am realizat un scurt interviu cu doamna Nicoleta Dănuleasa, o călărășeancă adevărată care a demonstrat de multe ori că cel mai important lucru este să fii om cu suflet bun.

Advertisement

Cum a venit această idee de a produce astfel de viziere?

            Îmediat după instalarea stării de urgenţă am considerat că o atitudine responsabilă este sa inchid atât magazinul cât si atelierul de producție. După câteva zile de izolare, am realizat dimensiunea crizei ce avea să urmeze și mi-am dat seama ca dacă  nu ne “omora” virusul, sigur economic vom avea probleme mari. Totuși responsabilitatea faţa de angajații mei, a fost dublată de responsabilitatea pe care trebuie sa o avem cu toții fata de semenii noștri.

            La S.C. GIP S.R.L. am creat o echipă, suntem o familie extinsă și fiecare dintre noi avem acasă de întreţinut alţi membrii de familie, avem de plătit credite, facturi….Atunci m-am gândit că trebuie să fac ceva. Dar ce? Doream sa fac ceva care sa ajute in aceasta perioada dificilă. Am văzut în mediul online aceste viziere. Erau destul de complicate şi greu de produs. Am hotărît să începem munca și să producem o vizieră uşoară ( am văzut viziere grele din plexiglas care purtate timp îndelungat ar fi mai degrabă inconfortabile şi nicidecum utile ) şi accesibile ca preţ pentru toată lumea. Aşa am ajuns la acest model al nostru. Primele sute de produse le-am donat la Ambulanţa Călăraşi, la Crucea Roşie şi Secţiilor din prima linie a Spitalului Judeţean, la Spitalul suport Covid 19- Oltenița, Spitalul Fundeni, Spitalul Galați- secția copii, Spitalul Marie Curie –  copii. Continuăm cu donațiile și acum: luni vom face o donatie Spitalului Târgu Mureș- secţia neonatologie.

Cum au vazut medicii şi personalul iniţiativa dumneavostră privind donaţia?

            Să ştiţi că donaţia a fost foarte bine primită. Am lucrat tot weekendul pentru a putea sa le dăm tuturor. Noi,ca popor, nu suntem obişnuiţi să primim ceva gratis. Am constat că adevăratele caractere se văd în situaţiile de criză. Eu am un respect deosebit pentru cadrele medicale. Şi mi-au demonstrat,încă o dată, că merită tot respectul nostru. La începutul producţiei, nevoile lor erau mai mari decât reuşeam noi să producem şi discutau între ei cum să le împartă pe secţii, să se ajute reciproc. A fost, pentru mine, o lecţie de solidaritate şi ajutor care ne arată încă o dată că această meserie nu este pentru oricine.

Efortul financiar facut de dvs. a fost mare?

            Important a fost prototipul. Dar  materia prima devenise o problema atât a noastră cât şi a furnizorilor noștri. Firmele importatoare nu aveau stocuri atât de mari la câtă cerere era. Importurile ar fi ajuns în jurul Paştelui, destul de târziu, iar varianta China pentru produs finit era una neviabilă. S-au mărit preturile de câte 4 sau 5 ori, practic mult mai scumpe decât le comercializam noi. Iar miza era timpul. 

            In orice criză, dacă o priveşti realist si fără panică există oportunităţi. Doar trebuie să le vezi si să le pui in practică, să iei decizii rapide si să transformi dezavantajele in avantaje pentru tine și pentru semenii pe care-i deservești.

Advertisement

            E important pentru un om de afaceri să nu trimită oamenii in șomaj, e important pentru noi toți ca economia sa funcționeze, e important sa produci articole specifice crizei (măsti, combinezoane, viziere, biocide, dezinfectanti). Firmele romanesti pot produce atât pentru nevoile interne, cât și pentru extern.

            Peste tot in lume exista cerință in momentul de faţă. Dar este necesar ca  totul sa fie organizat, e nevoie de decizii rapide, e nevoie ca statul sa intervină promt pentru încurajarea și sprijinul economiei.

            Avem oameni buni, avem posibilități dar statul întodeauna e cu un pas in urma nevoilor, oportunităților.

            Eu am reusit să salvez locurile de muncă, să funcționez fără sprijin din partea statului, dar câți au reușit?

Materialele procurate se gasesc usor in aceasta perioada?

            Nu. Nu se găsesc uşor. Dar nici nu este imposibil să găseşti soluţii. Important este să vrei,  să gândeşti, să iei decizii bune şi rapide. 

Advertisement

Ce a insemnat pentru salariaţi această initiativă ?

            Dacă ştii să foloseşti orice oportunitate, chiar şi într-o perioadă de criză, reuşeşti! Vreau să vă spun că eu nu doar am salvat locurile lor de muncă, fără a avea ajutor din partea statului, dar am mai si creat alte locuri muncă.

Realizati venituri mari din astfel de activităţi de producţie publicitară ?

            Realizăm venituri pe măsura muncii, calităţii si seriozităţii firmei noastre. Am aproape 18 ani de când fac asta. Dar tot timpul am fost conectaţi la tot ceea ce este nou, am implementat şi aici, la Călăraşi tehnologii noi,  ne-am adaptat la cerinţe si am susţinut întotdeauna un preţ decent. După pandemie intenționăm să investim in aparatură si sa ne dezvoltăm în continuare.

Exista o satisfactie profesionala, dar umana?

            Există, da! Pentru mine, în primul rând, contează mulţumirea clientului, bucuria şi împlinirea pe care ti-o dau lucrurile frumoase şi bine facute. Satisfacţia umană …Da! De necuprins în cuvinte, mai ales acum când am ajutat atâţia oameni. Donaţia de suflet a fost cea de la Spitalul Marie Curie (Budimex)- spital de copii, pentru care am realizat viziere cu personaje din desene animate atât pentru ei, cât şi pentru personalul medical. Angajaţii mei au lucrat cu atâta bucurie şi dăruire încât, practic, nu am mai simţit nici oboseala, nici faptul că suntem la muncă. S-a creat o atmosferă de bună dispoziţie şi noua echipa s-a “sudat” atât de bine, încât nu puteam să îi trimit acasă.

Cum apreciati activitatea doctorilor din SJU Călăraşi în această perioadă grea? Sunt expuşi la riscuri?

            Eu v-am spus. Am un respect deosebit pentru cadrele medicale. Practic ei sunt eroii zilelor noastre! Pleacă de acasă, de lângă familii, neştiind ce le aduce ziua de azi sau cea de maine. Sunt expuşi toţi. Şi toţi suntem oameni, avem emoţii, îndoieli, frici. De aceea, măcar acum, să dăm dovadă de înţelegere, de acceptare, de preţuire , de apreciere a tot ceea ce fac!

De ce ati facut această donaţie, nu era mai usor să le vindeti către unităţile medicale?

            Nu am intenţionat să fac o afacere profitabilă, un “tun”, spus mai popular. Am vrut să îmi salvez afacerea, să salvez locurile de muncă, să găsesc soluţii să trecem cu bine peste această perioadă. De aceea am donat foarte mult şi donăm în continuare. Fiind printre primii care am ajuns să avem pe stoc aceste viziere, cu livrare imediată la nivel naţional, am primit foarte multe comenzi atât de la persoane fizice (care au luat vizierele pentru familii sau pentru donaţii), cât şi de la firme care le-au dat angajaţilor.

Advertisement

Ce ar trebui să facem fiecare pentru a trece de această perioada?

            În primul rând, să depăşim această panică şi isterie creată de această situaţie de criză. Să fim responsabili, să fim precauţi, să ascultăm autorităţile, dar se ne continuăm activitatea în condiţii de securitate,  protecţie şi să mergem înainte. Să avem credința și speranța că vom depăși această grea perioada grea. Să fim solidari cu seniorii noştri. Mi-aș dori să ne respectăm mai mult, să ne înțelegem unii pe ceilalți, să ne ajutăm reciproc, sa fim mai buni!

Și fiindcă astăzi, creștinii ortodocși din întreaga lume sărbătoresc intrarea Domnului in Ierusalim în zilele de dinaintea patimilor, Floriile, le urez tuturor acelora care își serbează ziua numelui un sincer: La mulți ani!

Advertisement

Știri

Incendiu de proporții în Călărași: 30 de hectare de grâu cuprinse de flăcări în zona Modelu

Duminică, 6 iulie 2025, un incendiu de amploare a izbucnit în zona agricolă Modelu, din județul Călărași, unde aproximativ 30 de hectare de grâu au fost cuprinse de flăcări. Incendiul, aflat încă în desfășurare, a mobilizat un important dispozitiv de intervenție: cinci autospeciale de stingere ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență acționează pentru limitarea extinderii focului și protejarea zonelor învecinate.

Focul a izbucnit în jurul prânzului, pe un teren agricol aflat în plină campanie de recoltare, ceea ce a favorizat extinderea rapidă a flăcărilor.

Până la această oră, nu au fost raportate victime sau pagube materiale în afara culturii agricole afectate.

Vom reveni cu informații pe măsură ce operațiunea de stingere evoluează.

Advertisement

Continue Reading

Știri

Autogara Obor, controlată de mafia microbuzelor. Călătorii spre Călărași, prinși la mijloc într-un război al transportatorilor

Un adevărat scandal mocnește, zi de zi, în Autogara Obor din Capitală, acolo unde noua rută legală București – Călărași este sabotată de metode care ating zona penalului. Călătorii care vor să urce în microbuzele firmelor călărășene – intrate legal pe piață în urma liberalizării transportului de la 1 iulie – sunt întorși din drum, agresați verbal și îndrumați forțat spre alte mașini, aparținând unei firme deja cunoscute pentru practici neloiale.

„Vin, te scuipă, te înjură, iau oamenii de lângă mașină!”

Șoferii care refuză să cedeze presiunilor vorbesc, cu teamă și resemnare, despre monopolul forțat pe care unii vor să îl păstreze cu orice preț, chiar și cu încălcarea flagrantă a legii:

„Ei au făcut 50 de lei cursa până acum. Acum vin cu 10 lei, doar ca să ne scoată de pe traseu. Dacă rămân iar singuri, o urcă la 100! Se urcă la tine-n mașină și ia călătorii cu japca. ‘Hai cu mine gratis! Hai cu mine 10 lei!’”, povestește un șofer, aproape singur în microbuzul său.

Călătorii sunt zăpăciți, împinși de colo-colo, în timp ce alții, aflați în misiune de „descurajare”, nu ezită să aplice intimidări directe. Un bărbat tatuat, devenit „paznic neoficial” al autogării, le ordonă celor care vor să urce la firmele călărășene:
„Stai la mașină, mă! Ce cauți aici?”

Un sistem cu rădăcini vechi: dosare penale, abuzuri și condamnări

Problema nu este nouă. În spatele haosului din autogară stau ani de practici abuzive tolerate de instituții ale statului.
Potrivit presei, în 2017, Daniela Dobrilă, fost director în cadrul Autorității Rutiere Române – Direcția Licențe, a fost condamnată la 3 ani de închisoare pentru luare de mită, complicitate la spălare de bani și folosirea de informații nepublice.

Advertisement

Mai mult, în același an, a fost trimisă în judecată pentru abuz în serviciu, după ce ar fi suprapus licențe de transport pe ruta Călărași – București, exact traseul care astăzi generează conflictul.

Lucian Carapidis, administratorul SC TUDAN SRL, a reclamat situația la toate instituțiile posibile: Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier, Consiliul Concurenței și Ministerul Administrației și Internelor.

Deocamdată, poliția tace, iar haosul din Autogara Obor continuă nestingherit.

„Este un monopol. Concurență neloială în toată regula! Dar nu se întâmplă nimic…”, adaugă un șofer.

Cât mai costă o călătorie? Cât mai valorează legea?

În tot acest scenariu, prețul unei călătorii București – Călărași a ajuns la 10 lei, doar pentru ca unele firme să rămână singure pe piață, așa cum au făcut ani la rând, când tarifele ajungeau și la 50 lei.

Advertisement
Continue Reading

Știri

Meci de vis pentru Spicul Vâlcelele: amical de gală împotriva Rapidului București!

Un moment istoric pentru fotbalul din județul Călărași! Echipa Spicul Vâlcelele a disputat, sâmbătă, un meci amical de prestigiu împotriva uneia dintre cele mai iubite și titrate formații din România – FC Rapid București.

Partida s-a desfășurat pe terenul de la Baza Constructorul Mobexpert din București, iar pentru echipa călărășeană a fost o adevărată onoare să se afle față în față cu o formație de Liga 1, cu o istorie bogată și o galerie legendară.

Pe lângă emoția întâlnirii, meciul a fost și o lecție de profesionalism și angajament, în care Spicul Vâlcelele a reușit să-și testeze potențialul în compania unui adversar de top. Atmosfera de pe teren a fost una de respect reciproc, iar intensitatea jocului a pus la încercare pregătirea fizică și tactică a echipei din Vâlcelele.

Întâlnirea a avut și o încărcătură emoțională aparte: în prezentul lot al Spicului se regăsesc jucători care au scris, la rândul lor, pagini din istoria Rapidului:

Advertisement
  • Marian Vlada, actualul antrenor principal și fost atacant important al giuleștenilor
  • Raul Costin, mijlocaș experimentat care a evoluat pentru Rapid și alte echipe din Liga 1
  • Bogdan Barbu, jucător care a purtat tricoul vișiniu în anii săi de glorie

„A fost un moment cu adevărat special pentru clubul nostru. Ne motivează să muncim și mai mult pentru a ne atinge obiectivele. Mulțumim Rapidului pentru invitație și pentru ospitalitate!”, au transmis reprezentanții Spicului Vâlcelele.

Meciul cu Rapid va rămâne un reper important în istoria clubului și un imbold în plus pentru noul sezon competițional.

Continue Reading