Connect with us

Evenimente

Intervenţie la incendiu de autovehicul de transport marfă  pe A2, calea I, la km 64, pe raza localităţii Lehliu Gară

Published

on

 

Pompierii militari din cadrul Secţiei Lehliu Gară au intervenit prompt pentru lichidarea incendiului, acesta fiind stins în circa 25 de minute

 

Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a fost posibil din cauza unui scurtcircuit electric produs la nivelul instalației electrice a vehiculului, în zona compartimentului motor

 


În data de 25.01.2017, ora 12.12, pompierii militari din cadrul Secţiei Lehliu Gară au fost solicitaţi să acţioneze pe Autostrada Soarelui (A2), calea I, sens de mers București – Constanţa, la km 64, pe raza localităţii Lehliu Gară, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un autovehicul (autoutilitară de transport marfă, înmatriculată în judeţul Ialomiţa), proprietate privată, aparţinând unei societăți comerciale.

La sosirea echipajului de stingere, incendiul se manifesta foarte violent, cu flacără deschisă şi cu mult fum în zona compartimentului motor, dar şi în habitaclu, la nivelul bordului.

Conducătorul autovehiculului a suferit arsuri de gradul I la membrele superioare (aproximativ 10% din suprafaţa corpului) în încercarea sa de a lichida singur incendiul.

Pompierii militari din cadrul Secției Lehliu Gară s-au deplasat de urgenţă la această intervenţie cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă, de capacitate mărită, acţionând rapid pentru lichidarea incendiului, timp de aproximativ 25 de minute, circulația pe autostradă fiind întreruptă pe perioada întervenției.

Advertisement

La faţa locului s-a deplasat şi un echipaj de prim ajutor SMURD, care a acordat îngrijiri conducătorului auto, acesta fiind în afara oricărui pericol. Şoferul a primit îngrijiri medicale şi ulterior a refuzat transportul la spital.

Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a fost posibil din cauza unui scurtcircuit electric produs la instalația electrică a vehiculului, în zona compartimentului motor.

În urma incendiului a ars respectiva autoutilitară de transport marfă în proporţie de 40%, fiind afectată partea din faţă a autovehiculului, compartiment motor şi bordul din habitaclu, valoarea pagubelor fiind estimată în acest caz la suma de aproximativ 10.000 de lei.

Pompierii militari au intervenit eficient și au limitat posibiltatea extinderii arderii la partea din spate a vehiculului, fiind astfel posibilă salvarea mai multor bunuri materiale în valoare de circa 25.000 de lei.

Intervenţie la incendiu de locuință în localitatea Radu Negru

 

Pompierii militari din cadrul Detașamentului Călărași au acţionat pentru stingerea incendiului cu două autospeciale timp de aproximativ o oră şi 45 de minute, evitând posibilitatea propagării arderii la alte bunuri materiale

Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompieri la faţa locului, se pare că incendiul a fost provocat de către o persoană, care a folosit intenţionat o sursă de aprindere pentru a genera arderea

 

În data de 25.01.2017, ora 21.47, două echipaje specializate de stingere din cadrul Detașamentului de pompieri Călărași au fost solicitate să acţioneze pe raza localității Radu Negru, comuna Modelu, pe DN 21, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuință, proprietate individuală, aparţinând lui O.N.

Advertisement

La sosirea echipajului de stingere, incendiul se manifesta violent cu flacără și fum dens într-o cameră a locuniţei (sufragerie) şi la acoperişul casei, existând risc de extindere a arderii la întreaga locuință și la alte bunuri materiale aflate în imediata vecinătate.

Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a fost provocat de către o persoană care a folosit intenţionat o sursă de aprindere pentru a genera arderea casei.

Pompierii militari din cadrul Detașamentului Călărași s-au deplasat la această intervenţie cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, de capacitate mărită, acţionând eficient pentru lichidarea incendiului, timp de aproximativ o oră şi 40 de minute.

În urma incendiului au ars: 400 kg materiale textile, elemnete de mobilier şi mai multe materiale plastice, valoarea pagubelor fiind estimată în acest caz la suma de circa 20.000 de lei.

Exista pericolul ca arderea să se extindă la alte celelalte camere şi la alte bunuri materiale aflate în imediata vecinătate, însă pompierii militari au intervenit prompt și au lichidat incendiul în limitele găsite, salvând bunuri materiale în valoare de aproximativ 150.000 de lei.

La locul intervenției s-a deplasat și un echipaj SMURD pentru a acorda ajutor posibilelor victime ale incendiului, însă iniţial nu a fost necesar. Ulterior proprietarul locuinţei a primit îngrijiri, acesta  suferind o uşoară hipoternmie.

Recomandări ale I.S.U. „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi

pentru sezonul rece

 

 

Advertisement

Pentru preîntâmpinarea producerii unor incendii generate de exploatarea sistemelor de încălzire a locuinţelor şi gospodăriilor cetăţeneşti, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei” Călăraşi recomandă cetăţenilor, ca la folosirea acestora, să se respecte următoarele măsuri de prevenire: nu suprasolicitaţi instalaţiile electrice prin alimentarea mai multor consumatori electrici (radiatoare, plite, boilere, etc.) de la aceeaşi sursă (prelungitor, priză) în acelaşi timp deoarece conductorii se încălzesc şi izolaţia se topeşte, producând scurtcircuitul electric; nu lăsaţi aparatele electrice sub tensiune când nu le folosiţi, deoarece pot constitui în orice moment surse generatoare de incendiu; nu amplasaţi conductorii electrici aflaţi sub tensiune sub covoare, mochete sau preşuri, deoarece un scurtcircuit poate provoca aprinderea acestora; nu utilizaţi aparate electrice improvizate sau conductori electrici deterioraţi sau neizolaţi corespunzător; pentru remedierea defecţiunilor constatate  la  aparatele şi instalaţiile electrice defecte apelaţi la specialişti sau la persoane autorizate; nu amplasaţi perdelele sau alte materiale textile în apropierea surselor de căldură, deoarece acestea pot lua foc foarte uşor; nu suprasolicitaţi sobele cu acumulare de căldură şi nu lăsaţi mijloace de încălzire nesupravegheate sau în grija copiilor; nu amplasaţi materiale combustibile la mai puţin de un metru faţă de mijloacele de încălzire (sobe, radiatoare, plite etc.); nu depozitaţi materiale combustibile (lemne, carburanţi, hârtie) în podurile locuinţelor; nu utilizaţi coşuri de evacuare a fumului deteriorate sau neprotejate termic faţă de materialele combustibile din construcţia locuinţelor; înainte de utilizare, sobele şi coşurile de fum vor fi verificate pentru depistarea eventualelor defecţiuni (fisuri, crăpături, depuneri de funingine, înfundări, etc.); pe timpul funcţionării menţineţi uşiţa focarului închisă, iar în faţa sobelor amplasaţi o cutie metalică de protecţie în cazul căderii accidentale a jarului sau lemnelor aprinse; depozitaţi cenuşa şi jăraticul în gropi speciale, iar în condiţii de vânt stingeţi-le cu apă; nu construiţi sobele şi coşurile de fum în jurul grinzilor sau altor elemente de construcţie care pot lua foc; atenţie la prezenţa monoxidului de carbon produs de arderea incompletă sau de coşurile de fum neîntreţinute corespunzător; monoxidul de carbon este un gaz inodor (fără miros) şi de aceea nu poate fi sesizat, iar inhalarea lui poate să ucidă.

Țineți cont de aceste sfaturi, vă pot proteja familia și bunurile dumneavoastră!

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Evenimente

Alarmă de incendiu la Centrala Nucleară de la Cernavodă! Pompierii au intervenit de urgență. Ce a declanșat alerta

Published

on

By

Un incident a avut loc miercuri, 11 septembrie, la Centrala Nucleară de la Cernavodă, după ce s-a declanșat senzorul alarmei de incendiu din Unitatea 2. Pompierii au intervenit rapid pentru a evalua situația, iar sursele din rândul autorităților au confirmat, pentru news.ro, că alarma a fost provocată de un scurtcircuit la un cuptor cu microunde aflat într-o anexă, în zona destinată servirii mesei angajaților.

Incidentul a fost localizat în pavilionul 6 al Unității 2, într-o anexă unde angajații centralei își serveau masa. Cuptorul cu microunde a cedat din cauza unui scurtcircuit, fapt care a declanșat alarma de incendiu. Din fericire, pompierii ajunși la fața locului au intervenit prompt, izolând rapid echipamentul afectat și aerisind spațiile învecinate pentru a elimina fumul rezultat.

Potrivit ISU Dobrogea, nu au fost raportate victime sau persoane blocate, iar incidentul a fost considerat minor. Pompierii s-au retras după ce au constatat că situația a fost adusă sub control.

Sursă: www.nuclearelectrica.ro

Alte incidente recente la Centrala Nucleară de la Cernavodă

Acesta nu este primul incident care are loc la Centrala Nucleară de la Cernavodă în acest an. În luna iunie, un alt incendiu s-a produs la Unitatea 2, fiind nevoie de evacuarea personalului din clădirea turbinei. Atunci, flăcările au izbucnit la o pompă, dar incendiul a fost rapid controlat, fără a provoca victime sau pagube semnificative. Procedurile de siguranță au fost respectate, iar personalul a fost evacuat conform protocolului.

În luna februarie, pompierii au intervenit din nou la aceeași unitate pentru a scoate fumul din camera unei turbine, o problemă care s-a produs în partea clasică a centralei, fără a afecta zona nucleară. Reprezentanții Nuclearelectrica au dat asigurări că astfel de incidente nu au avut impact asupra securității nucleare sau asupra personalului.

Sursă: www.nuclearelectrica.ro

Centrala Nucleară de la Cernavodă este un punct esențial în infrastructura energetică a României, producând aproximativ 20% din energia electrică a țării. Cele două unități ale centralei utilizează tehnologie canadiană CANDU, recunoscută pentru siguranța și eficiența sa. De-a lungul anilor, Centrala Nucleară a fost implicată în mai multe situații minore, cum ar fi incidentele din acest an, dar nicio situație nu a pus în pericol securitatea nucleară sau sănătatea populației. 

Continue Reading

Evenimente

Călărași Classic Car 2024: O călătorie în timp pe străzile orașului

Published

on

În weekendul 14-15 septembrie 2024, Călărași va deveni gazda unei expoziții impresionante de vehicule clasice, evenimentul „Călărași Classic Car 2024”, ce promite să transforme orașul într-un muzeu în aer liber. Organizatorii au pregătit o serie de activități care vor încânta pasionații de automobile de epocă și nu numai.

Programul Evenimentului

14 Septembrie 2024

  • Ora 9.00 – 10.00: Întâlnirea participanților în parcarea Brico Depot Călărași. Va fi o ocazie excelentă pentru publicul curios să admire primele mașini expuse și să interacționeze cu proprietarii.
  • Ora 10.00 – 11.30: Defilare pe străzile Municipiului Călărași. Proprietarii mașinilor clasice vor traversa orașul într-o paradă spectaculoasă, oferind privitorilor o priveliște rară.
  • Ora 11.30: Prezentarea oficială a vehiculelor pe platoul din fața Prefecturii Călărași. Acesta va fi momentul de vârf al dimineții, când vehiculele clasice vor fi expuse în toată splendoarea lor, acompaniate de detalii tehnice și istorice.
  • Ora 12.30 – 13.30: Masa de prânz va fi servită pentru participanți, urmată de cazarea la Hotel Călărași.
  • Ora 15.45: Participanții se vor prezenta la mașini într-o ținută de epocă obligatorie, adăugând un plus de autenticitate atmosferei.
  • Ora 16.00: Startul unei curse inedite, pe un traseu detaliat în road book. Pe parcurs, piloții vor descoperi locuri pitorești și surprize care îi vor transporta înapoi în timp, pe străzile și bulevardele orașului.
  • Ora 18.30: Traversarea brațului Borcea către Samskara Beach, unde se va servi cina într-un cadru natural pitoresc, cu muzică, foc de tabără și concursuri pe plajă. Seara promite distracție și relaxare în aer liber, într-o atmosferă plină de farmec.

15 Septembrie 2024

  • Ora 11.00: Ceremonia de premiere a participanților, unde vor fi recunoscute cele mai impresionante vehicule și ținute de epocă.
  • Ora 12.00: Plecarea înspre Complexul Turistic Albatros (Podul 4), pentru o experiență culinară specifică zonei, cu ciorbă de pește la prețul de 35 de lei.
  • Ora 12.40: Plimbare cu barca pe Dunăre și pe brațele sale, la un preț de 40 de lei de persoană. Această activitate va oferi o oportunitate unică de a admira peisajele naturale deosebite ale zonei.

Un Eveniment de Neratat pentru Pasionați

„Călărași Classic Car 2024” este un eveniment care aduce împreună pasiunea pentru vehiculele de epocă, istorie și frumusețea naturală a zonei. Cu un program bogat și variat, organizatorii promit o experiență memorabilă pentru toți participanții și spectatori.

Pregătiți-vă să călătoriți în timp și să descoperiți frumusețea clasică a automobilismului în inima Călărașiului!

Continue Reading

Administrație Locală

Zilele Municipiului Călărași 2024: Două seri de sărbătoare și distracție pe platoul Primăriei

Published

on

În perioada 21-22 septembrie 2024, Călărașiul devine epicentrul distracției și al bucuriei, găzduind mult așteptatele Zile ale Municipiului. Platoul Primăriei va fi scena principală a unor evenimente de neuitat, care vor transforma orașul într-o veritabilă sărbătoare. Cu un program artistic variat, surprize pentru copii și momente de neuitat, acest weekend promite să fie unul memorabil pentru toți participanții.

În fiecare seară, începând cu ora 20:00, Platoul Primăriei va vibra de energie și voie bună. Evenimentul debutează pe 21 septembrie cu un party tematic nostalgia, care va readuce în prim-plan hituri care au marcat generații întregi. Atmosfera va fi întreținută de un DJ de renume, care va pune la dispoziția publicului un mix de piese retro și contemporane, promițând o seară pe cinste.

Pe scena Zilelor Municipiului Călărași vor urca nume sonore ale muzicii românești. Prima seară va aduce pe scenă trupa The Urs, urmată de Connect-R, care va ridica nivelul de energie al mulțimii.

Pe 22 septembrie, distracția continuă în același ritm alert. Punctul culminant al serii va fi concertul trupei Voltaj, care promite un spectacol de neuitat. Cu hituri care au făcut înconjurul țării, Voltaj va încheia Zilele Municipiului Călărași în cel mai spectaculos mod posibil. Seara se va încheia cu o explozie de ritmuri tradiționale și moderne, oferite de Diana Matei și Taraful Cleante.

În ambele zile, copiii vor avea parte de surprize speciale, astfel încât întreaga familie să se bucure de această sărbătoare. Ultima seară va fi marcată de un moment unic: un foc de artificii spectaculos, care va lumina cerul Călărașiului.

Continue Reading

Cele mai vizualizate