Connect with us

Evenimente

Intervenţie la incendiu de autovehicul de transport marfă  pe A2, calea I, la km 64, pe raza localităţii Lehliu Gară

Published

on

 

Pompierii militari din cadrul Secţiei Lehliu Gară au intervenit prompt pentru lichidarea incendiului, acesta fiind stins în circa 25 de minute

 

Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a fost posibil din cauza unui scurtcircuit electric produs la nivelul instalației electrice a vehiculului, în zona compartimentului motor

Advertisement

 


În data de 25.01.2017, ora 12.12, pompierii militari din cadrul Secţiei Lehliu Gară au fost solicitaţi să acţioneze pe Autostrada Soarelui (A2), calea I, sens de mers București – Constanţa, la km 64, pe raza localităţii Lehliu Gară, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un autovehicul (autoutilitară de transport marfă, înmatriculată în judeţul Ialomiţa), proprietate privată, aparţinând unei societăți comerciale.

La sosirea echipajului de stingere, incendiul se manifesta foarte violent, cu flacără deschisă şi cu mult fum în zona compartimentului motor, dar şi în habitaclu, la nivelul bordului.

Conducătorul autovehiculului a suferit arsuri de gradul I la membrele superioare (aproximativ 10% din suprafaţa corpului) în încercarea sa de a lichida singur incendiul.

Pompierii militari din cadrul Secției Lehliu Gară s-au deplasat de urgenţă la această intervenţie cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă, de capacitate mărită, acţionând rapid pentru lichidarea incendiului, timp de aproximativ 25 de minute, circulația pe autostradă fiind întreruptă pe perioada întervenției.

Advertisement

La faţa locului s-a deplasat şi un echipaj de prim ajutor SMURD, care a acordat îngrijiri conducătorului auto, acesta fiind în afara oricărui pericol. Şoferul a primit îngrijiri medicale şi ulterior a refuzat transportul la spital.

Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a fost posibil din cauza unui scurtcircuit electric produs la instalația electrică a vehiculului, în zona compartimentului motor.

În urma incendiului a ars respectiva autoutilitară de transport marfă în proporţie de 40%, fiind afectată partea din faţă a autovehiculului, compartiment motor şi bordul din habitaclu, valoarea pagubelor fiind estimată în acest caz la suma de aproximativ 10.000 de lei.

Pompierii militari au intervenit eficient și au limitat posibiltatea extinderii arderii la partea din spate a vehiculului, fiind astfel posibilă salvarea mai multor bunuri materiale în valoare de circa 25.000 de lei.

Intervenţie la incendiu de locuință în localitatea Radu Negru

Advertisement

 

Pompierii militari din cadrul Detașamentului Călărași au acţionat pentru stingerea incendiului cu două autospeciale timp de aproximativ o oră şi 45 de minute, evitând posibilitatea propagării arderii la alte bunuri materiale

Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompieri la faţa locului, se pare că incendiul a fost provocat de către o persoană, care a folosit intenţionat o sursă de aprindere pentru a genera arderea

 

În data de 25.01.2017, ora 21.47, două echipaje specializate de stingere din cadrul Detașamentului de pompieri Călărași au fost solicitate să acţioneze pe raza localității Radu Negru, comuna Modelu, pe DN 21, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuință, proprietate individuală, aparţinând lui O.N.

Advertisement

La sosirea echipajului de stingere, incendiul se manifesta violent cu flacără și fum dens într-o cameră a locuniţei (sufragerie) şi la acoperişul casei, existând risc de extindere a arderii la întreaga locuință și la alte bunuri materiale aflate în imediata vecinătate.

Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a fost provocat de către o persoană care a folosit intenţionat o sursă de aprindere pentru a genera arderea casei.

Pompierii militari din cadrul Detașamentului Călărași s-au deplasat la această intervenţie cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, de capacitate mărită, acţionând eficient pentru lichidarea incendiului, timp de aproximativ o oră şi 40 de minute.

În urma incendiului au ars: 400 kg materiale textile, elemnete de mobilier şi mai multe materiale plastice, valoarea pagubelor fiind estimată în acest caz la suma de circa 20.000 de lei.

Exista pericolul ca arderea să se extindă la alte celelalte camere şi la alte bunuri materiale aflate în imediata vecinătate, însă pompierii militari au intervenit prompt și au lichidat incendiul în limitele găsite, salvând bunuri materiale în valoare de aproximativ 150.000 de lei.

Advertisement

La locul intervenției s-a deplasat și un echipaj SMURD pentru a acorda ajutor posibilelor victime ale incendiului, însă iniţial nu a fost necesar. Ulterior proprietarul locuinţei a primit îngrijiri, acesta  suferind o uşoară hipoternmie.

Recomandări ale I.S.U. „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi

pentru sezonul rece

 

 

Advertisement

Pentru preîntâmpinarea producerii unor incendii generate de exploatarea sistemelor de încălzire a locuinţelor şi gospodăriilor cetăţeneşti, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei” Călăraşi recomandă cetăţenilor, ca la folosirea acestora, să se respecte următoarele măsuri de prevenire: nu suprasolicitaţi instalaţiile electrice prin alimentarea mai multor consumatori electrici (radiatoare, plite, boilere, etc.) de la aceeaşi sursă (prelungitor, priză) în acelaşi timp deoarece conductorii se încălzesc şi izolaţia se topeşte, producând scurtcircuitul electric; nu lăsaţi aparatele electrice sub tensiune când nu le folosiţi, deoarece pot constitui în orice moment surse generatoare de incendiu; nu amplasaţi conductorii electrici aflaţi sub tensiune sub covoare, mochete sau preşuri, deoarece un scurtcircuit poate provoca aprinderea acestora; nu utilizaţi aparate electrice improvizate sau conductori electrici deterioraţi sau neizolaţi corespunzător; pentru remedierea defecţiunilor constatate  la  aparatele şi instalaţiile electrice defecte apelaţi la specialişti sau la persoane autorizate; nu amplasaţi perdelele sau alte materiale textile în apropierea surselor de căldură, deoarece acestea pot lua foc foarte uşor; nu suprasolicitaţi sobele cu acumulare de căldură şi nu lăsaţi mijloace de încălzire nesupravegheate sau în grija copiilor; nu amplasaţi materiale combustibile la mai puţin de un metru faţă de mijloacele de încălzire (sobe, radiatoare, plite etc.); nu depozitaţi materiale combustibile (lemne, carburanţi, hârtie) în podurile locuinţelor; nu utilizaţi coşuri de evacuare a fumului deteriorate sau neprotejate termic faţă de materialele combustibile din construcţia locuinţelor; înainte de utilizare, sobele şi coşurile de fum vor fi verificate pentru depistarea eventualelor defecţiuni (fisuri, crăpături, depuneri de funingine, înfundări, etc.); pe timpul funcţionării menţineţi uşiţa focarului închisă, iar în faţa sobelor amplasaţi o cutie metalică de protecţie în cazul căderii accidentale a jarului sau lemnelor aprinse; depozitaţi cenuşa şi jăraticul în gropi speciale, iar în condiţii de vânt stingeţi-le cu apă; nu construiţi sobele şi coşurile de fum în jurul grinzilor sau altor elemente de construcţie care pot lua foc; atenţie la prezenţa monoxidului de carbon produs de arderea incompletă sau de coşurile de fum neîntreţinute corespunzător; monoxidul de carbon este un gaz inodor (fără miros) şi de aceea nu poate fi sesizat, iar inhalarea lui poate să ucidă.

Țineți cont de aceste sfaturi, vă pot proteja familia și bunurile dumneavoastră!

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Evenimente

Exclusiv | Fostul șef al Arestului Poliției Capitalei vine la Călărași pentru a-și lansa autobiografia „Dincolo de Porțile Rușinii”. Dezvăluirile autorului Marian Tudor

Published

on

Sursă imagini: Facebook

Marian Tudor, fostul șef al Arestului Poliției din Capitală, își lansează la Călărași autobiografia despre „anii petrecuți de la fereastra biroului său, unde vedea mulțimea de reporteri care așteptau cu orele să prindă cadre cu cei încătușați, filmați în direct în dreptul Porților Rușinii„. Potrivit lui Cătălin Striblea, „Dincolo de Porțile Rușinii” descrie ce se întâmplă acolo unde accesul este restricționat publicului larg, despre oamenii care ajung închiși în Arestul Capitalei și despre cum funcționează instituțiile statului român: „greu, temător, viciat – și cum se bazează ele pe o mână de oameni care își fac treaba”. 

Marian Tudor a crescut în Oltenița, județul Călărași, și a terminat Facultatea de Drept din cadrul Academiei de Poliție, în București. A absolvit în 2000 și a fost repartizat în cartierul Pantelimon – Secția 9, pentru că „voia să vadă ce e dincolo de «blocurile gri» ale trupei BUG Mafia”. 

Ce a urmat a fost o carieră de 14 ani în Poliție, 12 dintre aceștia în Poliția Capitalei, unde a avut diverse funcții, și doi în Inspectoratul General al Poliției Române. În 2014, a considerat că trebuie să demisioneze. 

Zece ani mai târziu, Marian Tudor se întoarce în Călărași pentru a-și lansa prima carte, intitulată „Dincolo de Porțile Rușinii” –  o lectură despre viața deținuților și a polițiștilor, cu problemele, frustrările și emoțiile intense cu care se confruntă ambele tabere. Printre cei care au trecut dincolo de Porțile Rușinii se numără omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu sau prezentatorul Dan Diaconescu. 

Advertisement

Jurnalistul Cătălin Striblea spune despre „Dincolo de Porțile Rușinii” că este „o incursiune unică într-o lume pe care nu mulți o văd”, dar și „o carte pe care nu o mai pui jos și care-ți arată limpede o atmosferă tulbure. Pentru cei care urmăresc actualitatea românească, este o lectură obligatorie”.  

Marian Tudor (stânga), alături de Cristian Striblea (dreapta) la lansarea cărții

Mult așteptatul eveniment se va ține la Biblioteca Județeană Călărași și va avea loc în luna august. Lansări au mai avut loc și la Librăria Humanitas din Cișmigiu, București sau la Bookfest, Romexpo. Cartea se află deja în marile librării atât fizic, cât și online pe Cărturești, Libris, Bookzone sau pe site-ul editurii Curtea Veche.  

Continue Reading

Evenimente

Panică într-un bloc din Călărași, după ce o oală uitată pe foc a declanșat un incendiu! Pompierii au salvat un bărbat aflat în pericol

Published

on

By

Un incendiu izbucnit în această după-amiază pe strada Dunărea, în blocul M12 din Călărași, a pus pe jar locatarii și a mobilizat de urgență pompierii și echipajele SMURD. Incidentul a fost raportat în jurul orei 16:30, când locuitorii de pe scara blocului au observat fum ieșind de la un apartament situat la etajul 2 și au sunat imediat la 112.

Pompierii au ajuns la fața locului în doar câteva minute, intervenind cu două autospeciale de stingere și o unitate SMURD. Echipajele au întins furtunele până la ușa apartamentului, pregătindu-se pentru orice eventualitate. Însă, accesul în locuință s-a dovedit a fi mai complicat, deoarece vecinii nu au reușit să deschidă ușa din cauza fumului dens, conform surselor Călărași PRESS.

Cu ajutorul scării exterioare, pompierii au reușit să intre în apartament pe geam și să deschidă ușa din interior. Odată pătrunși în locuință, aceștia au localizat sursa fumului în bucătărie, unde o oală uitată pe foc ardea mocnit, degajând un fum gros.

În apartament, pompierii au găsit un bărbat de peste 40 de ani, în stare de inconștiență, dar fără urme vizibile de arsuri, conform sursei menționate. Acesta a fost preluat de echipajul SMURD și transportat de urgență la spital pentru îngrijiri medicale.

Advertisement

Vecina de la etajul 1 a declarat că a simțit miros de fum încă de la ora 13:30, însă nu și-a dat seama de unde provenea, exact, mirosul. După intervenție, pompierii au aerisit apartamentul pentru a elimina fumul toxic și au verificat să nu existe alte focare de incendiu. Din fericire, intervenția rapidă a prevenit extinderea incendiului și a limitat pagubele la bucătăria apartamentului.

Continue Reading

Evenimente

Ansamblul Folcloric Roseți Juniori a strălucit la Festivalul Național „Cupa de Argint”, organizat la București! Cu ce premii s-au întors acasă micii dansatori

Published

on

By

Biblioteca Roseți a împărtășit cu mândrie rezultatele remarcabile obținute de Ansamblul Folcloric Roseți Juniori la Festivalul Concurs Național „Cupa de Argint”, care a avut loc la Grand Arena Mall, din București, pe 29 iunie. Într-o postare pe Facebook, Biblioteca Roseți a felicitat copiii talentați care au participat, subliniind importanța promovării artei și culturii în rândul generațiilor tinere.

În imaginea principală a postării, trofeul Festivalului „Cupa de Argint” este expus alături de diploma care atestă câștigarea premiului I de către Ansamblul Folcloric Roseți Juniori. Aceasta este o dovadă clară a dedicării și talentului acestor copii, care au muncit din greu pentru a atinge acest nivel de excelență.

De asemenea, într-o altă fotografie se poate observa că micuții dansatori au mai venit cu un premiu acasă, semn că au fost cel mai apreciat ansamblu din concurs. Pe lângă premiu și diploma pentru locul I, aceștia au primit „Trofeul secțiunii”.

Restul pozelor atașate postării îi surprind pe copii îmbrăcați în costume tradiționale, ceea ce reflectă bogăția și diversitatea culturii românești. Aceste imagini nu sunt doar o mărturie a talentului lor artistic, ci și un omagiu adus tradițiilor și valorilor culturale pe care le păstrează și le promovează cu mândrie.

Advertisement

Primarul din Roseți, Nicolae Rîjnoveanu, a fost un susținător constant al Ansamblului Folcloric Roseți Juniori, contribuind semnificativ la succesul acestora. Prin sprijinul său necondiționat, primarul a asigurat resursele necesare pentru pregătirea și participarea tinerilor la competiții de anvergură națională. Continuitatea acestui sprijin garantează dezvoltarea și afirmarea noilor talente locale. Nicolae Rîjnoveanu rămâne un pilon de susținere pentru tinerii artiști, încurajându-i să își urmeze pasiunile și să ducă mai departe tradițiile culturale ale comunei Roseți.

De asemenea, comentariile la postarea bibliotecii sunt pline de felicitări și mesaje de încurajare din partea comunității. Oamenii au apreciat efortul și talentul copiilor și i-au lăudat pentru performanțele lor și pentru modul în care au reprezentat comuna Roseți la nivel național. Este evident că succesul lor a adus mândrie și bucurie în comunitate.

Continue Reading

Cele mai vizualizate