in ,

Atenție, se sparg autoturismele în Călărași!

Din sursele noastre, am aflat că în ultima vreme, în municipiul Călărași se  fac spargeri ale  autoturismelor din diferite zone ale orașului, cele mai “pândite”  zone în care se fac spargeri sunt : Orizont, 2 Moldoveni, Sala Polivalenta, și Măgureni.

Comunicatul IPJ Călărași, primit la scurtă vreme după ce am aflat de spargeri:

Astăzi, 26 ianuarie a.c., poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Călăraşi, au reţinut pentru 24 de ore, un tânăr, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunii de furt dintr-un autoturism.

La data de 23 ianuarie a.c., poliţişti au fost sesizaţi de către un bărbat, cu privire la faptul că, persoane necunoscute i-au sustras din torpedoul autoturismului un portofel în care se afla suma de 5000 euro, bani proveniți din vânzarea unui autoturism.

Verificările efectuate de poliţişti au condus la identificarea imediată a unui tânăr care ar fi săvârşit fapta reclamată, la data de 23 ianuarie a.c., în jurul orei 03.00, când s-ar fi aflat în autoturismul părţii vătămate.

Cercetările sunt continuate sub aspectul infracţiunii de furt calificat, cel în cauză fiind reţinut pentru 24 de ore de poliţişti şi depus în Centul de Reţinere şi Arest Preventiv Călăraşi.

Acesta va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Călărași cu propunere de arestare preventivă.

***

Recomandări pentru prevenirea furturilor din autovehicule

 

  • Nu lăsaţi la vedere, în interiorul maşinii, diferite bunuri de valoare (dispozitive antiradar, sisteme GPS, genţi, borsete, aparatura electronică, etc.) chiar dacă lipseşti pentru scurt timp
  • În staţiile de alimentare cu carburanţi, pe timpul achitării contravalorii combustibilului, acţionaţi sistemul de închidere a uşilor
  • Pe perioada deplasării cu autoturismul (în special persoanele de sex feminin) acţionaţi sistemul de închidere al uşilor (astfel veţi evita să fiţi deposedaţi la semafor de geanta ce se află în interiorul maşinii)
  • Când părăsiţi autoturismul, geamurile trebuie să fie întotdeauna închise complet

 

 

  • Pe toate roţile autoturismului fixaţi dispozitive antifurt
  • Inscripţionaţi numărul de înmatriculare al autoturismului pe obiecte uşor demontabile (casetofoane, baterii, componente exterioare etc.). Acestea vor fi mai dificil de valorificat de către hoţi
  • Atunci când părăsiţi autoturismul şi acţionaţi închiderea centralizată, asiguraţi-vă că portiera s-a închis. Cu ajutorul dispozitivelor electronice, infractorii pot bloca închiderea centralizată, chiar dacă pare că telecomanda a activat-o
  • Pentru eventuale reparaţii, nu vă adresaţi atelierelor neautorizate sau  meşterilor ocazionali. Se pot face mulaje după chei sau puteţi rămâne fără componente care funcţionau foarte bine.
0 0 votes
Article Rating

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Intervenţie la incendiu de autovehicul de transport marfă  pe A2, calea I, la km 64, pe raza localităţii Lehliu Gară

Centrul Cultural Judeţean Călăraşi| „ 6,9 pe scara Richter” în regia lui Nae Caranfil