Connect with us

Știri

Fotbal / Liga 2 / Brișan: „Intrarea va fi liberă la ultimul meci acasă„ Dunărea – Chindia, sâmbătă, 26 mai ora 12:30

Published

on

Președintele AFC Dunărea Călărași, Florentin Brișan a anunțat că la ultima partidă a echipei de pe malul Borcei de pe teren propriu, intrarea este liberă.

Oficialii Dunării Călărași se așteaptă la un număr foarte mare, sâmbătă, 26 mai de la ora 12:30 la partida dintre Dunărea și Chindia Tîrgoviște. Este ultima partidă pe care gruparea călărășeană o dispută pe teren propriu în Liga a 2-a. „Ne așteptăm la un număr mare de suporteri, mai ales că intrarea este liberă. Sunt convins că băieții vor avea un public minunat mai ales că este și ultimul meci pe care îl vom juca pe stadionul „Ion Comșa„ în Liga a 2-a. O să fie o atmosferă de vis!„, a afirmat Florin Brișan.

Advertisement

 

Trofeul Ligii a 2-a, la Călărași!

La partida programată sâmbătă, 26 mai de la ora 12:30, vor fi prezenți și oficialii Federației Române de Fotbal. Dunărea poate termina pe prima poziție în clasament și își poate adjudeca trofeul Ligii a 2-a. „Răzvan Burleanu, șeful FRF, dar și alți oficiali ai forului fotbalistic românesc, vin la Călărași pregătiți să ne înmâneze trofeul. Este pentru prima dată când Federația pregătește un astfel de eveniment la Liga a 2-a. Un trofeu pentru echipa câștigătoare iar lansarea lui va avea loc miercuri, 23 mai la Casa Fotbalului„, a mai spus Brișan.

Advertisement

 

Lucrările la stadion au început

Stadionul „Ion Comșa„ are nevoie de renovare pentru ca echipa de pe malul Borcei să joace în Liga 1. Lucrările de modernizare au început deja la Călărași. „Este prima fază de lucrări ce au loc la noi de modernizare. Se lucrează la reabilitarea zonei de micro-hotel, accesul la tribuna oficială a stadionului dar și alte lucrări. Vom juca la Călărași meciurile din Liga 1„.

Advertisement

Meciul contând pentru etapa a 37-a dintre Dunărea și Chindia se dispută sâmbătă, 26 mai la Călărași și este ultimul pe care echipa în joacă în Liga a 2-a pe teren propriu. Ultima rundă a Ligii a 2-a va prinde Dunărea în deplasare la Metaloglobus București.

În cadrul rundei a 36-a, Dunărea Călăraşi a pierdut la Piteşti după “dubla” lui Raul Costin şi și-a întrerupt seria de invincibilitate de 32 de meciuri. Călărășenii sunt liderii Ligii a 2-a cu 89 de puncte fiind urmați de Hermannstadt cu 85.


Rezultate / etapa a 36-a:

Advertisement

Ripensia Timişoara – Pandurii Târgu Jiu         1-2

Dacia Unirea Brăila – Olimpia Satu Mare       3-0

ASA Târgu Mureş – UTA Arad          0-3

Advertisement

Metaloglobus Bucureşti – CS Baloteşti           5-1

Chindia Târgovişte – CS Afumaţi       2-1

Sportul Snagov – CS Mioveni 0-1

Advertisement

Luceafărul Oradea – ASU Politehnica Timişoara       2-1

Foresta Suceava – Ştiinţa Miroslava    2-3

Academica Clinceni – AFC Hermannstadt     0-1

Advertisement

FC Argeş – Dunărea Călăraşi  2-0

 

Etapa a 37-a, Sâmbătă, 26 Mai

Advertisement

Foresta Suceava – Sportul Snagov      11:00

Ştiinţa Miroslava – Luceafărul Oradea            11:00

UTA Arad – Dacia Unirea Brăila        11:00

Advertisement

CS Afumaţi – Metaloglobus Bucureşti           11:00

AFC Hermannstadt – CS Mioveni      11:00

Olimpia Satu Mare – FC Argeş           11:00

Advertisement

Pandurii Târgu Jiu – ASA Târgu Mureş          11:00

Dunărea Călăraşi – Chindia Târgovişte           12:30 (Digisport 1)

ASU Politehnica Timişoara – Ripensia Timişoara       19:00

Advertisement

Duminică, 27 Mai

CS Baloteşti – Academica Clinceni    14:30

 

Advertisement

Clasament / Liga 2

 

  1. Dunărea Călăraşi            89 (puncte)
  2. AFC Hermannstadt            85
  3. Chindia Târgovişte            71
  4. FC Argeş                        62
  5. CS Afumaţi                        62
  6. Academica Clinceni            55
  7. Politehnica Timişoara            51
  8. CS Mioveni                        49
  9. Sportul Snagov            48
  10. UTA Arad                        47
  11. Luceafărul Oradea            47
  12. CS Baloteşti                        47
  13. Ripensia Timişoara            45
  14. Metaloglobus Bucureşti 41
  15. Pandurii Târgu Jiu            38
  16. Dacia Unirea Brăila            37
  17. Ştiinţa Miroslava            37
  18. Foresta Suceava            33
  19. ASA Târgu Mureş            31
  20. Olimpia Satu Mare            -50

Advertisement
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri

Cetatea Ladislau din Moldova Nouă, aproape de inaugurare după un amplu program de restaurare. Cine este călărășeanul din spatele restaurării

Published

on

Cetatea Ladislau din Moldova Nouă, aproape de inaugurare după un amplu program de restaurare finanțat prin Regio POR 2014-2020

Cetatea Ladislau, o bijuterie istorică situată pe malul românesc al Dunării, în comuna Coronini, județul Caraș-Severin, este pe punctul de a-și redeschide porțile pentru public după mai bine de șapte ani de lucrări intense de restaurare. Acest proiect ambițios face parte din Programul Operațional Regional (Regio POR) 2014-2020. Antreprenorul din spatele restaurării este călărășean.

Fortificația medievală, cunoscută sub numele de Cetatea Ladislau, a fost construită în secolul al XIV-lea și are o importanță strategică și istorică majoră. Prima atestare documentară a cetății datează din anul 1427, când împăratul Sigismund de Luxemburg, unul dintre cei mai puternici monarhi ai vremii, a obținut-o în urma unui tratat cu despotul Serbiei, Gheorghe Brancovici. Dedicată Sfântului Ladislau, cetatea a fost un bastion important de apărare de-a lungul fluviului Dunărea.

Advertisement

Restaurarea Cetății Ladislau: Proiectul și impactul turistic

Proiectul de restaurare a cetății a cuprins numeroase intervenții esențiale pentru conservarea și punerea în valoare a acestei fortificații medievale. Printre lucrările realizate se numără:

  • Consolidarea zidurilor și turnurilor cu asize de piatră, păstrând arhitectura originală a cetății.
  • Amenajarea Turnului 3 Sud-Vest, care va oferi un punct spectaculos de belvedere asupra Dunării și împrejurimilor.
  • Construirea unor platforme și pasarele care să permită vizitatorilor să exploreze cetatea în condiții de siguranță.
  • Instalarea iluminatului arhitectural și ambiental, care va transforma cetatea într-un punct de atracție vizibil chiar și pe timp de noapte.
  • Amenajarea incintei și realizarea de alei pietonale, pentru a facilita accesul și a îmbunătăți experiența turistică.
  • Construirea unui corp anex dedicat activităților turistice și administrative.
  • Realizarea de instalații electrice și sanitare moderne, pentru a asigura funcționarea optimă a sitului.

Aceste lucrări complexe vor transforma Cetatea Ladislau într-un obiectiv turistic modern, atrăgând atenția asupra valorii sale istorice și contribuind la dezvoltarea turismului local. Cetatea va deveni un magnet pentru vizitatorii din țară și din străinătate, mai ales că în apropiere, pe malul sârbesc al Dunării, Cetatea Golubăț atrage anual sute de mii de turiști, grație restaurării exemplare efectuate de autoritățile sârbe.

Importanța Cetății Ladislau și nevoia de valorificare a patrimoniului istoric

Cetatea Ladislau este doar una dintre numeroasele fortificații medievale care se regăsesc de-a lungul fluviului Dunărea, un drum natural ce leagă România de Europa Centrală și de Est. Multe dintre aceste cetăți, deși de o importanță istorică remarcabilă, au fost lăsate în paragină sau chiar distruse de-a lungul timpului. Restaurarea Cetății Ladislau reprezintă un exemplu pozitiv în direcția conservării și valorificării acestui patrimoniu vast și prea puțin cunoscut.

Un alt aspect care adaugă valoare acestei inițiative este recenta desemnare a comunei Coronini ca localitate de interes turistic local, un statut care promite să atragă și mai mulți turiști în zonă și să crească vizibilitatea obiectivelor istorice și naturale din Clisura Dunării.

Advertisement

Iulian Cercel, antreprenorul din spatele restaurării și implicarea socială

Succesul acestui proiect de restaurare nu ar fi fost posibil fără implicarea activă a antreprenorului Iulian Cercel, o figură marcantă în domeniul restaurării clădirilor istorice din România. Iulian Cercel a coordonat lucrările complexe de restaurare ale Cetății Ladislau, demonstrând o pasiune deosebită pentru conservarea patrimoniului cultural. Implicarea sa în acest proiect este doar una dintre multele sale realizări în domeniu.

Însă implicarea lui Iulian Cercel nu se oprește aici. Pe lângă restaurarea cetății, antreprenorul a fost și un sprijin important în acțiunile umanitare desfășurate de Partidul AUR, condus de George Simion, în perioada recentelor inundații devastatoare care au lovit județele Galați și Vaslui.

George Simion, cunoscut pentru capacitatea sa de a mobiliza rapid sute de susținători, a organizat o intervenție majoră în zonele afectate, iar IulianCercel a sprijinit aceste eforturi, furnizând materiale de construcție și resurse pentru renovarea caselor afectate.

Advertisement

Timp de săptămâni întregi, susținătorii AUR, împreună cu echipe de voluntari, au lucrat neobosiți pentru a curăța gospodăriile acoperite de noroi, au distribuit alimente și au contribuit la renovarea locuințelor mai puțin afectate. Implicarea lui Iulian Cercel în aceste acțiuni a fost esențială, demonstrând nu doar angajamentul său față de conservarea patrimoniului, ci și față de ajutorul oferit comunităților aflate la nevoie.

Advertisement
Continue Reading

Știri

Taxele la Căminul pentru Persoane Vârstnice „Sf. Antim Ivireanul” Călărași: Ilinca Enescu clarifică criteriile și sumele percepute

Published

on

Ilinca Enescu, director al Căminului pentru Persoane Vârstnice „Sf. Antim Ivireanul” din Călărași, clarifică detaliile referitoare la taxele percepute de instituție, după ce subiectul a stârnit confuzie în rândul potențialilor beneficiari și familiilor acestora. Aceasta a explicat criteriile de eligibilitate și modul în care se calculează taxele. 

Pentru început, cel mai important criteriu care trebuie îndeplinit de potențialii beneficiari este statutul de pensionar. „Nu pensionar caz de boală, pensionar la vârstă”, explică Ilinca Enescu. 

Advertisement

În privința sumelor percepute pentru serviciile oferite, directorul precizează că taxa nu este una fixă, ci se calculează în funcție de venitul familial al persoanei care dorește să se interneze în cadrul căminului. „De exemplu, avem un pensionar cu un venit de 1.281 lei. În acest caz, el va plăti doar 60% din pensie, adică 769 lei, iar restul sumei îi rămâne pentru cheltuielile proprii,” mai precizează Ilinca Enescu.

„Cea mai mare taxă la noi este de 5.658 de lei, dar aceasta se aplică doar în cazul unei persoane a cărei familie are un venit lunar de aproximativ 25.000 lei. Deși suma poate părea mare, în acest caz specific, fiul doamnei respective a preferat să plătească această sumă, menționând că plătea cam la fel pentru trei doamne care îngrijeau persoana respectivă la domiciliu, însă nu era mulțumit de calitatea îngrijirii,” a adăugat Enescu. Astfel, fiecare caz este evaluat individual, în funcție de venitul familiei și nevoile beneficiarului, eliminând zvonurile legate de taxe “exorbitante”, vehiculate greșit în spațiul public.

În prezent, Căminul pentru Persoane Vârstnice “Sf. Antim Ivireanul” dispune de 12 locuri libere dintr-un total de 45, și se acceptă în continuare cereri de internare. “Îi invităm pe cei interesați să vină la noi, să facem un calcul exact al taxei înainte de întocmirea dosarului. Astfel, dorim să evităm surprizele ulterioare și să scurtăm procedura,” spune Ilinca Enescu.

Advertisement

De la preluarea conducerii în 2020, Ilinca Enescu și echipa sa s-au confruntat cu numeroase dificultăți, moștenind o instituție cu multe probleme. “Noi nu am plecat de la zero, am plecat de la minus. Parchetul era foarte vechi, mobilierul degradat, instalațiile uzate. Am schimbat mobilierul, paturile, saltelele, am înlocuit parchetul cu linoleum antibacterian. În prezent, lucrăm la refacerea instalației electrice, care ne-a creat probleme în special vara, când a trebuit să folosim aerul condiționat,” explică Enescu.

Cu toate acestea, căminul beneficiază de sprijinul autorităților locale, în special al primarului. „Domnul primar ne-a susținut constant și avem promisiuni că va contribui și la renovarea fațadei clădirii. De asemenea, începem curând renovarea unei săli mari, care pe vremuri găzduia evenimente, dar care acum va fi transformată în spațiu de depozitare, de care avem mare nevoie,” adaugă directorul căminului.

Advertisement
Continue Reading

Știri

VIDEO / Clădirea gării Ciulniţa va fi modernizată printr-o investiţie de 27,4 milioane de lei

Published

on

VIDEO / Clădirea gării Ciulniţa va fi modernizată printr-o investiţie de 27,4 milioane de lei

Clădirea gării Ciulniţa va fi modernizată printr-o investiţie de 27,4 milioane de lei, fără TVA, banii provenind din fonduri nerambursabile şi de la bugetul de stat, durata lucrărilor fiind de 22 de luni, potrivit unui anunț al CFR SA.

„A fost semnat contractul pentru modernizarea clădirii de călători din staţia Ciulnița, investiţie în valoare de 27,39 milioane lei, fără TVA, cu finanţare asigurată din fonduri nerambursabile, prin Programul Transporturilor, şi de la Bugetul de Stat. Contractul de modernizare a clădirii de călători din staţia Ciulnița a fost semnat cu Asocierea Construct I.N.G. I.S.P.C.F. – SC ISPCF SA – SC Arcada Company – Spiact Craiova SA – PRO AMI’S CONSULTING S.R.L şi are o durată de implementare de 22 luni, din care 4 luni pentru elaborarea proiectului tehnic şi 18 luni, de la emiterea Autorizaţiei de Construire, pentru execuţia lucrărilor de modernizare”, informează Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA.

Advertisement

Modernizarea Gării Ciulniţa include următoarele obiective:

→ clădirea de călători, cu asigurarea spaţiilor destinate serviciilor publice, inclusiv facilităţi pentru persoanele cu dizabilităţi, dar şi spaţii pentru activităţi comerciale

→ înlocuirea instalaţiilor electrice, sanitare, termice, PSI etc

Advertisement

→ instalaţii moderne de telecomunicaţii şi pentru siguranţa circulaţiei

→ modernizarea peroanelor şi a copertinelor, asigurarea de rampe pentru persoanele cu dizabilităţi

→ sistematizarea accesului la peroane

Advertisement

→ garduri de protecţie în zona liniilor

→ sistem de supraveghere video şi de informare a publicului călător

→ zone de utilitate publică – pasaj, pasarelă, piaţetă gară.

Advertisement

În data 15 mai 2024, compania a semnat contractele pentru modernizarea clădirilor de călători din haltele Costinești Tabără și Neptun, investiţii în valoare totală de 30,63 milioane lei, fără TVA.

Advertisement
Continue Reading

Cele mai vizualizate