in

Festivalul de film TenarisCinelatino revine în Călărași în perioada 27-29 august 2021 cu a XI-a ediție

Festivalul de filme latino-americane TenarisCinelatino propune publicului șansa de a vedea filme în premieră, gratuit, la sala „Barbu Știrbei” Călărași. Printre cele 12 proiecții oferite publicului de către TenarisSilcotub se numără atât documentarul românesc „România Sălbatică” a cărui producție a durat aproape 10 ani, cât și propunerea Argentinei la premiile Oscar din 2019 – „Ratați eroici”, potrivit unui comunicat de presă. Accesul gratuit se poate face în baza biletelor comandate online de pe www.eventbook.ro.

Filmele românești ocupă un loc central în programul festivalului, iar cetățenii călărășeni pot lua parte la câteva premiere: recent lansatele „Complet necunoscuți”, programat sâmbătă, 28 august, ora 18:00 și „România Sălbatică”, proiectat pentru prima dată, în Călărași, duminică, 29 august, ora 21:00. Ambele filme vor putea fi văzute în prezența invitațiilor speciali ai festivalului, regizorul Octavian Strunilă și actrița Andreea Gramoșteanu, respectiv regizorii Dan Dinu și Cosmin Dumitrache.

Noutatea ediției o reprezintă și secțiunea dedicată copiilor. În cele 3 zile de festival, de la orele 11:00 și 15:00, sunt programate filme selectate pentru diferite categorii de vârstă. Aceștia vor avea șansa să descopere lumi noi, pline de aventuri și învățăminte, precizează comunicatul de presă.

„După un an de pauză, suntem fericiți că putem redescoperi experiența unică de a fi împreună și a ne bucura de filme de calitate, cu un palmares important, filme cu mesaje puternice și relevante pentru cele două culturi pe care compania noastră le îmbrățișează. Putem face asta, respectând regulile de siguranță și sperăm ca publicul să se bucure de fiecare proiecție, în aceasta primă ediție postpandemie.”, spune Codruța Hodrea, manager Relații cu comunitatea TenarisSilcotub, susținătorul evenimentului.

Iată programul complet al proiecțiilor:

Festivalul Tenaris CineLatino se află la cea de-a 9 –a ediție și are loc în Călărași, Câmpina și Zalău, cele 3 orașe din România în care TenarisSilcotub are activități de producție.

TenarisSilcotub organizează acest eveniment alături de fundația PROA, care are misiunea de a gestiona programele culturale ale Tenaris la nivel mondial, și Asociația Festivalul de Film Transilvania, care organizează an de an Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF). Tenaris CineLatino este realizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Călărași, Consiliului Județean Călărași și al Centrului Județean de Cultură și Creație Călărași.

0 0 votes
Article Rating

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Contractul pentru modernizarea drumului DN3D de la intrarea în Călărași a fost semnat astăzi

Nicușor Cionoiu: Guvernul nu știe ce este de făcut și în ce condiții se va începe noul an școlar