Connect with us

Știri

Dezvăluiri incendiare! Dumitru Coarnă: „Acești oameni sub masca politică au furat județul Călărași!„

Published

on

Publicat la data de 11.01.2021

După ce a făcut mai multe dezvăluri de speță penală în care ar fi implicați anumiți lideri politici dar și oameni ai legii, actualul deputat PSD de Călărași, Dumitru Coarnă a fost atacat de o parte a presei centrale. La câteva ore de la dezvăluri au apărut în presă mai multe articole în care Coarnă ar fi suspect într-un dosar aflat la DNA. În replică, Dumitru Coarnă a ieșit public și a afirmat faptul că nu există niciun dosar pe numele lui în momentul de față. De altfel politicianul continuă să facă anumite dezvăluri. 

„Este o știre de nivelul șantajului! Se încearcă un șantaj mediatic cu mine. Am avut o discuție la o televiziune unde eu am vorbit despre un anume patron de presă și imediat la câteva ore (Budeanu de la ziarul Gândul) am primit un link în care s-ar fi descoperit că sunt supect deja… este doar o știre falsă nu-i un număr de dosar ceva, nimic. Am formulat o acțiune pe instanță pentru că trebuie să marchez momentul. Mi-a spus cineva că se încearcă un șantaj mediatic împotriva mea pentru faptul că am transmis foarte multe lucruri extrem de ancorate în dreptul penal pentru oameni dintr-o zonă cu mare influiență și voi veni cu dezvăluiri mult mai profunde în această săptămână„, a explicat Dumitru Coarnă la Cetățeanul.net, în cadrul unui live pe facebook moderat de Adriana Bahmuțeanu.

„Sunt dosare penale la DNA unde procurorii refuză să lucreze! Sunt complici cu infractorii„

Actualul deputat PSD de Călărași a venit și cu „nume grele„ în care ar fi trebuit să fie anchetate anumite persoane de către DNA în cadrul unor lucrari „fictive„. „Este o speță mai complicată în județul Călărași (…) am descoperit niște contracte fraudate de niște oameni din zona politicului. Niște contracte unde s-au încasat doar banii fără să se realizeze ceea ce trebuia. Mă refer aici la domnul Iulian Dumitrecu și la PNL. Este vorba de câteva contracte în zona Radovanu-Crivăț din județul Călărași, unul a ajuns și pe la DNA cu 800 de tone de piatră unde s-au încasat banii fără să se fi adus o piatră în comuna Crivăț. Mai vorbim de încă un contract de 9-10 milioane de euro pe partea de alimentare și canalizare cu apă din comuna Radovanu, un contract ancorat în infracționalitate… se vede din elicopter și numai DNA sau cine trebuie să vadă nu vede. Aceste lucruri pe care eu le-am spus au deranjat foarte tare și deranjează în continuare pentru că încerc să caut și să scot la lumină aceste fapte de natură penală. Acești oameni sub masca politică au furat județul Călărași!„, a mai spus printre altele, Dumitru Coarnă.

Advertisement

Dumitru Cornă continuă să facă dezvăluri incendiare și să aducă în atenția organelor abilitate și a opinieri publice multe fapte de natură penală. De multe ori, spune Coarnă, chiar dacă sunt și dovezi clare, anumiți procurori de la DNA nu lucrează dosarele aflate pe rol.

Adevărul deranjează. Județul Călărași după 16 ani de guvernare PNL este un județ extrem de sărăcit, fraudat la propriu. Eu vreau să vin cu probe clare să conving și să urnesc cercetarea penală. Sunt dosare penale la DNA unde procurorii refuză să lucreze! Sunt complici cu infractorii. Dosare băgate la sertar dar cu probe temeinice. Adică se protejează infractorii! În acest caz, procurorul DNA ori este în complicitate ori favorizează infractorul! Sunt două dosare, în unul am făcut eu denunț iar altul este în verificare din 2017 unde s-au probat toate elementele de natură infracțională și în momentul în care s-a ajuns la autor în speță, Iulian Dumitrescu, s-a stopat cercetarea. Într-un alt dosar este vorba de Inspectorul-Șef, Iorga unde s-a oprit cercetarea și ce să vezi? Au plecat amândoi la pachet de la Călărași la Prahova„, a mai spus deputatul Dumitru Coarnă.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri

Furtuna de duminică seara a provocat primele pagube în județul Călărași

Published

on

În intervalul orar 21:00-22:00, duminică seara, județul Călărași a fost lovit de o furtună puternică, marcată de un cod portocaliu de vijelie emis de autorități. Furtuna, caracterizată prin rafale de vânt violente ce au atins viteze de până la 90 km/h, descărcări electrice frecvente, grindină și averse torențiale, a cauzat daune în mai multe localități.

Printre localitățile afectate se numără Budești, Dor Mărunt, Lehliu Gară, Valea Argovei, Nana, Tămădău Mare, Sohatu, Lupsanu, Sărulești, Frăsinet, Ulmu, Gurbănești și Nicolae Bălcescu. De asemenea, municipiul Călărași și localitățile Jegălia, Dichiseni și Unirea au resimțit puternic efectele furtunii.

Potrivit datelor preliminare, Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Călărași a intervenit la următoarele apeluri sesizate prin 112.

  1. Degajarea unui arbore căzut pe DN3, în comuna Lehliu. Echipele ISU Călărași au intervenit prompt pentru a elibera drumul și a restabili circulația în zonă, asigurând astfel siguranța participanților la trafic.
  2. Incendiul unui transformator electric în localitatea Lehliu Gară. Focul izbucnit la transformator a fost stins rapid de echipele de intervenție, care au lucrat contra cronometru pentru a preveni extinderea incendiului și pentru a asigura alimentarea continuă cu energie electrică a localității.

 

Advertisement
Continue Reading

Știri

Codul portocaliu de vijelie puternică lasă comuna Lehliu fără apă. Ecoaqua SA lucrează la remedierea situației

Published

on

Update 22:07

S-a reluat furnizarea apei la Lehliu, transmite Ecoaqua SA.

Știrea inițială 21:30

Comuna Lehliu din județul Călărași se confruntă cu probleme din cauza condițiilor meteorologice extreme. O vijelie puternică, care a lovit zona în intervalul 21:00 – 22:00, a lăsat localitatea fără alimentare cu apă potabilă.

Advertisement

În urma codului portocaliu de vijelie, vântul a atins viteze de peste 80 km/h, doborând mai mulți stâlpi copaci care au provocat întreruperea curentului electric. Din această cauză, comuna Lehliu a rămas fără curent electric, ceea ce a afectat direct și alimentarea cu apă.

Reprezentanții Ecoaqua SA Călărași au informat: “Din cauza condițiilor atmosferice, alimentarea cu energie electrică a căzut și implicit alimentarea cu apă, în localitatea Lehliu.” În lipsa curentului electric, stațiile de pompare a apei nu au putut funcționa, lăsând întreaga comunitate fără apă potabilă.

Autoritățile locale, în colaborare cu Ecoaqua SA, au început imediat lucrările de remediere. Prioritatea principală este restabilirea alimentării cu energie electrică pentru a putea relua furnizarea apei potabile.

Advertisement
Continue Reading

Știri

Cod portocaliu de vijelie. Imagini spectaculoase deasupra Călărașiului

Published

on

cod portocaliu de furtună

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Călărași a transmis un cod portocaliu de vijelie pentru mai multe localități din județ, avertizând asupra unor fenomene meteorologice extreme ce vor avea loc în intervalul 21:00 – 22:00. Localitățile vizate sunt Budești, Dor Mărunt, Lehliu Gară, Valea Argovei, Nana, Tămădău Mare, Sohatu, Lupșanu, Sărulești, Frăsinet, Ulmu, Gurbanesti și Nicolae Bălcescu.

Furtuna a fost însoțită de vânt puternic cu rafale de 70-90 km/h, descărcări electrice, grindină și averse torențiale.

Norii aduși de vijelie au desenat forme superbe pe cerul deasupra Călărașiului, oferind un spectacol vizual inedit. Imaginile surprinse de călărășeni sunt senzaționale.

Foto: Calarasipress.ro | COD PORTOCALIU - Bulevardul Nicolae Titulescu, mun. Călărași

Foto: Calarasipress.ro | COD PORTOCALIU – Bulevardul Nicolae Titulescu, mun. Călărași

Foto: Calarasipress.ro | COD PORTOCALIU - Bulevardul Nicolae Titulescu, mun. Călărași

Foto: Calarasipress.ro | COD PORTOCALIU – Bulevardul Nicolae Titulescu, mun. Călărași

Foto: Calarasipress.ro | COD PORTOCALIU - Bulevardul Nicolae Titulescu, mun. Călărași

Foto: Calarasipress.ro | COD PORTOCALIU – Bulevardul Nicolae Titulescu, mun. Călărași

Foto: Calarasipress.ro | COD PORTOCALIU - Bulevardul Nicolae Titulescu, mun. Călărași

Foto: Calarasipress.ro | COD PORTOCALIU – Bulevardul Nicolae Titulescu, mun. Călărași

Foto: Calarasipress.ro | COD PORTOCALIU - Bulevardul Nicolae Titulescu, mun. Călărași

Foto: Calarasipress.ro | COD PORTOCALIU – Bulevardul Nicolae Titulescu, mun. Călărași

Advertisement
Continue Reading

Cele mai vizualizate