Connect with us

Știri

Detalii din dosar: Cum a reușit un bărbat să păcălească 4 asistente medicale din Oltenița că le poate angaja la București

Published

on

Țeparul care a reușit să păcălească patru asistente din municipiul Oltenița, care au plătit 9.500 de euro pentru a fi angajate într-un spital din București, a fost trimis în judecată la data de 24 Noiembrie 2022 la Tribunalul Călărași pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență în formă continuată.

Bărbatul le-a lăsat să creadă că are influență asupra managerului unui spital din București, pe care îl va determina să le angajeze ca asistente medicale.

Prima asistentă, C.I., care urma să finalizeze în luna august a aceluiași an cursurile unei școli postliceale de asistente medicale, auzindu-le pe colege vorbind despre acest bărbat care ar putea să să le ajute să se angajeze  în domeniu sanitar întrucât „are cunoștințe” l-au contactat telefonic și au stabilit o întâlnire, care a avut loc la câteva zile la o cofetărie din municipiul Oltenița, ocazie cu care țeparul i-a garantat că o poate ajuta să intre în sistemul medical al Spitalului Bagdasar Arseni București pe un post de asistentă medicală.

Bărbatul a spus în timpul discuțiilor că se cunoaște cu managerul acestei unități medicale și ca va interveni la acesta în vederea angajării, contra unei sume de 2.500 de euro și 800 lei contravaloarea fișei medicale.

  • La două săptămâni după prima întâlnire, în aceeași cofetărie din municipiul Oltenița, Vasilică Tindeche a primit de la asistentă banii conveniți, întrebând-o apoi dacă mai are vreo colegă care ar putea fi interesată să se angajeze la Spitalul Bagdasar Arseni din Capitală, pentru că el poate ajuta prin influența pe care o are asupra directorului spitalului.
  • Aici apare a doua asistentă adusă de prima femeie care a luat legătura cu țeparul. Și aceasta i-a pus în mână 2.500 de euro, plus 800 lei în același scop. A treia asistentă a căzut în plasa lui Tindeche după ce ultima asistentă i-a dat numărul de telefon să o ajute și pe ea cu angajarea. Trei dintr-o lovitură până aici. Prin decembrie 2021, cele trei asistente s-au întâlnit, tot în cofetăria din Oltenița, ocazie cu care și ultima asistentă adusă în schemă și-a plătit postul, dându-i bărbatului nici mai mult nici mai puțin de 10.000 lei. Au stabilit de comun acord ca diferența de 500 de euro să fie achitată după obținerea postului.

Amânate de bărbat, cele patru femeie au intrat la bănuieli și au început să-l întrebe despre înțelegerea avută. Bărbatul le-a precizat că posturile sunt obținute, însă trebuie să aștepte finalizarea concursurilor desfășurate în unitatea medicală.

Pentru a le convinge că totul este în regulă, bărbatul le-a prezentat un document în care le erau precizate numele și rezultatul maxim obținut în urma susținerii concursului, pe care în realitate nu l-au susținut niciodată.

Planul bărbatului se pare că a fost foarte bine pus la punct, iar asistentele din Oltenița au primit și câte un contract individual de muncă pe care l-au completat, cu precizarea că vor începe activitatea la data de 13.06.2022.

Pentru că părea suspect, asistentele l-au căutat pe  Google. Au descoperit că au de a face cu un adevărat expert în țepe, aspecte relatate în mai multe articole de presă.

Înainte să se îndrepte împotriva lui cu ajutorul instituțiilor statului, asistentele au început să-i ceară să restituie banii.

Au început să-i ceară să le restituie sumele de bani remise, inculpatul promițându-le că le va da banii înapoi imediat ce va face rost de ei, pentru că nu-i mai are. Pentru ca să nu sesizeze organele de cercetare penală și ca ele să aibă încredere că își vor recupera sumele de bani remise, inculpatul a semnat contracte de împrumut cu fiecare dintre ele și le-a trimis prin WhatsApp fotografii cu el aflându-se în aeroportul Otopeni, spunându-le că urmează să se deplaseze la fratele său din Germania pentru a face rost de bani și a-i restitui celor patru asistente. – se arată în rechizitoriul anchetatorilor.

La începutul lunii mai 2022, cea de-a treia asistentă, C.C., picată în plasă, s-a întâlnit cu Tindeche în incinta Complexului Sun Plaza din București, sector 4, unde acesta i-a promis din nou că îi va restitui banii primiți în schimbul intervenției la managerul spitalului în vederea angajării asistentelor. Discuția a fost înregistrată ambiental cu telefonul personal, înregistrare care a fost pusă la dispoziția anchetatorilor.

Se numește Vasilică Tindeche, are 48 de ani, domiciliază pe raza județului Giurgiu, în comuna Greaca. Se prezintă pe rețele de socializare drept agent imobiliar la o firmă oarecare din București. Cele patru femei s-au lăsat păcălite de bărbatul care a pretins ca le poate angaja ca asistente, toate fiind absolvente ale Școlii Postliceale FEG din Oltenița.

„La data de 18.10.2022, urmare a activităților specifice desfășurate de organele de cercetare penală ale poliției judiciare din cadrul Direcției Generale Anticorupție, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe Lângă Tribunalul Călărași a pus în mișcare acțiunea penală față de un bărbat în vârstă de 48 de ani din județul Giurgiu, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență în formă continuată. În perioada iulie 2021 – februarie 2022, inculpatul, persoană fără calitate specială, a pretins și primit echivalentul sumei de 9.500 euro de la patru absolvente ale unei școli postliceale din municipiul Oltenița, județul Călărași, lăsându-le să creadă ca are influență asupra managerului unui spital din București, pe care îl va determina să le angajeze ca asistente medicale. În cauză s-a dispus măsură controlului judiciar față de inculpat, pentru o perioadă de 60 de zile”, se precizează într-un comunicat al DGA.

Potrivit cazierului judiciar al inculpatului, acesta este cunoscut cu antecedente penale, săvârșind infracțiunea reținută în sarcina sa în stare de recidivă postcondamnatorie.

Astfel, prin sentința penală nr. 490 din 14.11.2017 pronunțată de Tribunalul Giurgiu, definitivă prin decizia penală nr. 648/A pronunțată la data de 11.05.2018 de Curtea de Apel București, acesta a fost condamnat la pedeapsa totală de 4 ani și două luni de închisoare.
A fost eliberat la data de 16.06.2020 din Penitenciarul Giurgiu unde s-a aflat în executarea unei pedepse de patru ani și două luni închisoare pentru săvârșirea unor infracțiuni de corupție (trafic de influență), cu un rest de executat de 641 de zile.

Țepele lui Vasilică Tindeche au un istoric despre care s-ar putea scrie întregi capitole. Bărbatul din Giurgiu care le-a fraierit ultima data pe asistentele din Călărași are în obicei să posteze pe Facebook diferite fotografii unde, de regula, spune că desfășoară business-uri. De la o simplă postare pe Facebook unde bărbatul s-a prezentat drept manager al unei firme de mobilă, a reușit să atragă în plasă mai mulți oameni care s-au lăsat păcăliți de falsa imagine pe care acesta o prezenta pe Facebook.

Prin ordonanța nr. 239/P/2022 din 18.10.2022, s-a dispus luarea măsurii controlului judiciar față de inculpatul Vasilică Tindeche pe o perioadă de 60 de zile, începând cu data de 18.10.2022 și până la data de 16.12.2022, inclusiv.

Știri

Accident rutier în Călărași: Pieton grav rănit după ce a traversat neregulamentar strada

Published

on

Un accident rutier grav a avut loc marți, la ora 16:20, pe strada Florilor din municipiul Călărași, în urma căruia o femeie în vârstă de aproximativ 50 de ani a suferit leziuni serioase după ce a fost acroșată de o conducătoare auto.

La fața locului, echipajele de prim-ajutor din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Barbu Știrbei au intervenit de urgență pentru a acorda asistența medicală necesară victimei. Polițiștii prezenți la fața locului au început investigațiile pentru a stabili cu exactitate circumstanțele care au condus la producerea acestui tragic accident rutier.

În urma coliziunii, femeia a suferit răni grave și a fost transportată de urgență la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean din Călărași, unde primește îngrijiri medicale. Situația ei rămâne sub observație medicală, iar autoritățile continuă să cerceteze evenimentul pentru a stabili toate detaliile care au dus la producerea acestui incident regretabil.

 

Continue Reading

Știri

Consilierii județeni, convocați în ședință ordinară. Vezi lista proiectelor

Published

on

Se convoacă Consiliul Județean Călăraşi în ședință ordinară, la data de 28 Septembrie 2023, ora 1200, în sala de şedinţe a acestuia din municipiul Călărași, str.1 Decembrie 1918, nr.1, cu următorul proiect al ordinii de zi:

1. Proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului Județului Călărași pe anul 2023;

2. Proiect de hotărâre privind încheierea unui Protocol de colaborare între Județul Călărași, prin Consiliul Județean Călărași, Centrul Județean de Cultură și Creație și Societatea Coslo Zinca SRL pentru instruirea personalului care va opera autovehiculul de tip amfibie achiziționat în cadrul Proiectului „Îmbunătățirea siguranței navigabilității pe Dunăre în regiunea transfrontalieră Călărași-Silistra”;

3. Proiect de hotărâre privind exprimarea interesului de inițiere a elaborării unei strategii de dezvoltare teritorială integrată pentru ZONA ITI DUNĂREA TELEORMAN-GIURGIU-CĂLĂRAȘI și asocierea Județului Giurgiu cu județele Teleorman și Călărași, precum și cu unitățile administrativ-teritoriale de pe raza celor trei județe, situate lângă Dunăre;

4. Proiect de hotărâre pentru modificarea și completarea Hotărârii nr. 84/2022 privind aprobarea Studiului de Fezabilitate pentru ”Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată pentru aria de operare a Operatorului Regional în județele Călărași și Ialomița, în perioada 2014-2020”, a indicatorilor tehnico-economici ai proiectului și a indicatorilor tehnico – economici pentru Judetul Călărași;

5. Proiect de hotărâre privind asumarea responsabilităţii organizării şi derulării procedurilor de atribuire a contractelor/acordurilor-cadru pentru achiziţia produselor şi a contractelor/acordurilor-cadru de prestare a serviciilor pentru derularea măsurilor educative, aferente Programului pentru şcoli al României, în perioada anilor şcolari 2023-2027;

6. Proiect de hotărâre privind aprobarea Planului de analiză şi acoperire a riscurilor al Județului Călărași – 2023;

7. Proiect de hotărâre privind aprobarea completării contractului de închiriere a terenului înscris în Cartea Funciară nr. 30331 UAT Călărași, nr. 17333/15/2022, încheiat între Consiliul Judeţean Călăraşi şi JONNY PREST S.R.L.;

8. Proiect de hotărâre privind modificarea şi completarea Organigramei și a Statului de funcții ale Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Călăraşi;

9. Proiect de hotărâre pentru modificarea Hotărârii nr. 178/2022 privind desemnarea reprezentantului Consiliului Judeţean Călăraşi ca membru în Comitetul Local de Dezvoltare a Parteneriatului Social pentru Formare Profesională (CLDPS) Călărași, precum şi desemnarea unui membru supleant.

10. Diverse.

Continue Reading

Știri

Bătaie și haos în teren. Fotbaliștii echipelor AS Vâlcelele și Victoria Lehliu s-au bătut cu pumnii și picioarele

Published

on

bataie valcelele lehliu

Bătaie în toată regula între două echipe de fotbal din Călărași care s-au întâlnit inițial pentru a disputa un meci oficial în cadrul Campionatului Ligii a 4-a, dar care au ajuns să-și împartă pumni și picioare. Nici suporterii nu au stat departe de jucătorii puși pe scandal.

În minutul 60 al meciului dintre AS Spicul Vâlcelele și Victoria Lehliu, disputat pe data de 16 septembrie pe terenul din Lehliu Gară, un incident cel puțin neprevăzut a avut loc între cele două echipe care s-au întâlnit în cadrul etapei a 3-a din seria A. Meciul s-a încheiat cu scorul final de 0-4, dar și cu vânătăi pentru aproape toți cei din teren.

Deranjat de agresivitatea din teren a unui jucător, un fotbalist din echipa gazdă ar fi reacționat violent asupra altui jucător din tabăra adversă, băgându-i mâna în gât, moment în care, celălalt a ripostat pe măsură. În incident nu au fost implicați doar cei din teren. Atât rezervele cât și suporterii echipei gazdă au sărit în teren.

Meciul a fost oprit de arbitru la mijlocul terenului. Pe data de 26 septembrie, la mai bine de 10 zile de la incident, AJF va analiza această situație la nivelul unei comisii de disciplină care va decide măsurile ce urmează să fie luate.

„Băieții noștri au fost cu adevărat bătuți de spectatorii prezenți astăzi la meciul Victoria Lehliu-Spicul Vâlcelele din deplasare, desfășurat pe terenul din Răzvani. Aceștia au mers să joace fotbal și au fost atacați  nejustificat! Avem înregistrări video și fotografii cu ceea ce au pățit pe terenul gazdelor de la Victoria Lehliu. În minutul 60 al meciului Victoria Lehliu-Spicul Vâlcelele, la un atac inutil și inexplicabil de violent al jucătorului gazdă Marius Voinea, băieții noștri au fost efectiv atacați de suporterii gazde, care au fost prezenți la meci, fiind fugăriți și loviți fără discernământ și justificare, cu o violență fizică și verbală inexplicabilă, greu de descris în cuvinte. (…) este mesajul scris de echipa AS Vâlcelele.

Scandalul a fost sesizat prin 112, la fața locului fiind solicitată prezența forțelor de ordine pentru a restabililii ordinea și liniștea publică.

Continue Reading

Cele mai vizualizate