Connect with us

Politică

Deputatul Constantin Bîrcă, declarație politică: PSD a acționat rapid: sprijin urgent și consistent pentru fermierii călărășeni!

Published

on

DECLARAŢIE POLITICĂ

Adresată de către domnul deputat: Constantin BÎRCĂ
Circumscripţia electorală: nr. 12, Călărași
Grupul parlamentar: PSD
Şedinţa Camerei Deputaților din data: 20.04.2022

Titlul declaraţiei politice:PSD a acționat rapid: sprijin urgent și consistent pentru fermierii călărășeni!

 

Domnule președinte de ședință,
Doamnelor și domnilor deputați,

 

Crizele succesive prin care trecem, cea energetică, pandemia, războiul din Ucraina, au afectat fără doar și poate agricultura românească. Poate mai mult ca niciodată în ultimii ani, atenția noastră politică este îndreptată către problemele fermierilor, precum și către îmbunătățirea câștigului celor care muncesc în agricultură. Actualul context ne-a obligat să luăm rapid măsuri. Sprijinirea și modernizarea agriculturii românești înseamnă subvenții și infuzii financiare, tehnologizare, digitalizare și investiții masive în sisteme de irigații performante.
Într-o primă etapă, PSD a acționat prompt și a generat un pachet de măsuri de sprijin. Pachetul ”Sprijin pentru România” menține agricultura ca prioritate și ca domeniu de intervenție rapidă. Încercăm astfel, prin banii care vor fi alocați în cadrul acestui plan – 500 milioane de euro pentru procesarea produselor agricole în România plus granturi pentru capital de lucru și prima de 10% de la stat din valoarea producției pe care o vând către un procesator român – să generăm și să închidem un lanț de producție și procesare românesc. Dezvoltarea agriculturii în jurul producătorilor români rămâne, totuși, un obiectiv strategic.
Doar în anul 2021, în Călărași, prin Agenția de Plăți, peste 80 de milioane de euro au intrat în agricultură și, astfel, peste 6000 de fermieri au beneficiat de sprijin financiar. Prin urmare, este important ca toate noile măsuri propuse de către PSD și adoptate recent în cadrul coaliției să ajungă fără întârziere la fermierii călărășeni. Și eu mă voi asigura de acest lucru. Iar toți cei care întâmpină probleme în accesarea subvențiilor sau care au propuneri de îmbunătățiri ale actualelor măsuri găsesc în mine, la orice oră din zi și din noapte, un partener.

Vă mulțumesc,

DEPUTAT
Constantin BÎRCĂ

Politică

VIDEO. Bîrcă: Guvernăm pentru români, guvernăm responsabil!

Published

on

Începând cu 1 iulie, românii cei mai afectați de multiplele crize cu care ne confruntăm vor fi sprijiniți printr-un nou pachet de măsuri sociale, în valoare de 1,1 miliarde de lei, susţine deputatul social-democrat, Constantin Bîrcă.

„PSD și coaliția de guvernare își fac datoria de a compensa pe cât se poate o parte din lipsurile cauzate de pandemie și de războiul din Ucraina. Nu putem să nu ținem cont de grijile care-i macină pe cei mai vulnerabili dintre noi. Nu putem să fim ca useriștii care țipă că românii nu trebuie ajutați, că tot acest sprijin nu sunt decât cheltuieli inutile. În aceste momente de solidaritate, mesajul meu pentru ei este acesta: nu ne dați sfaturi, pentru că ați fost la guvernare și n-ați făcut nimic altceva decât deranj. Nimic pentru români, doar pentru clica useristă. Prin acest pachet de sprijin, PSD susține din nou pensionarii, poate cea mai afectată categorie socială. Ajutorul unic de 700 de lei cu siguranță nu acoperă toate nevoile, dar este unul binevenit în acest context dificil. Salariații din sistemul public vor primi și aceștia un sfert din diferența de salariu în conformitate cu legea salarizării unitare cuvenită. Mai mult, românii și firmele care se confruntă cu problema plății ratelor bancare le vor putea amâna până la 9 luni, o măsură care s-a dovedit foarte bună în timpul pandemiei. Pe de altă parte, angajamentul responsabil al coaliției în privința deficitului bugetar va fi să crească colectarea cu 10 miliarde de lei, să suspende toate angajările în sistemul public și să diminueze cheltuielile bugetare cu 10%, la pachet cu accelerarea procesului de absorbție a fondurilor europene. Guvernăm responsabil, guvernăm pentru români„, – a declarat deputatul Constantin Bîrcă

Continue Reading

Politică

Senatorul N. Cionoiu: “Încă o măsură din pachetul Sprijin pentru România, a fost adoptată”

Published

on

“Încă o măsură din pachetul Sprijin pentru România, a fost adoptată!”, a anunțat senatorul PSD Călărași, Nicușor Cionoiu.

“Actualizarea prețurilor materialelor de construcții, având ca scop deblocarea investițiilor din infrastructură, a fost adoptată astăzi de Guvern.

Se alocă 1,77 miliarde de lei pentru compensarea creșterii prețurilor la materialele de construcții și a costurilor cu forța de muncă, urmând ca diferența până la 5,2 miliarde lei să fie asigurată din fonduri europene. Măsura prevedea lucrările aflate în execuție.

Principala modificare este că noua măsură propusă prevede soluții și pentru contractele aflate în procedură de achiziție și cele în aflate derulare, finanțate din fonduri guvernamentale sau europene”, .

Continue Reading

Politică

Miniștrii PSD, invitați în județul Călărași de președintele PSD Călărași

Published

on

Vasile Iliuță, liderul PSD Călărași a invitat miniștrii social-democrați din Coaliția de guvernare să vină la Călărași pentru a putea discuta problemele județului Călărași. Sursa citată a precizat în conferință că ministrul Grindeanu a fost deja prezent la Călărași pentru a evalua șantierul de la Drajna.

„Ieri (n.r. 27.04.2022)am fost la București și am lansat invitații miniștrilor PSD pentru a veni la Călărași și să investească timpul dumnealor pentru a putea să le arătăm problemele și zona Călărași. Ministrul Grindeanu a fost deja prezent la Călărași, nu numai vizita de la pasajul de la Drajna, nu numai la intrarea încă unui nod de siguranță rutieră prin autostradă la Sărulești, lucruri realizate după vizita domnului ministru, intrarea în reparații a unor drumuri naționale prin DRDP Constanța. Toate lucrurile astea s-au realizat datorită vizitei la Călărași a ministrului Grindeanu și îi mulțumim pe această cale că ține cont de tot ceea ce se întâmplă în județ și ne-a oferit suportul în asigurarea unor drumuri practicabile, drumurile naționale și autostrăzi.” a declarat Vasile Iliuță în conferința de presă a PSD Călărași din 28 aprilie 2022

Continue Reading

Tendințe

Copyright © 2022 CalarasiPRESS.