Connect with us

Politică

Deputatul Coarnă despre afacerea de răscumpărare cu un miliard de dolari a unei licențe dată gratis

Published

on

Deputatul fară culoare politică, Dumitru Coarnă, a vorbit, într-una dintre ultimele declarații politice făcută în Parlament, despre  afacerea prin care statul român răscumpără cu un miliard de dolari  o licență de exploatare gaze naturale pe care a dat-o gratis în 2008. Demnitarul încadrează această faptă ca o afacere “genială”.

“În realitate, contractul  Exxon-Romgaz este o păcăleală mai mare decât contractul Beachtel. Cu această ocazie, s-au evaporat mai mulți bani decât în contractul pentru care statul român a plătit sume importante deși nu s-a construit nimic. În această nouă țeapă dată poporului român, vânzătorul, compania americana Exxon, va încasa miliardul de dolari fără să fi făcut nimic. Aceasta a cumpărat licențele de la compania Sterling Resources, contra sumei de 39 de milioane dolari, și le-a revândut României pentru un miliard de dolari. Reprezentanții Guvernului ne spun că tranzacția, în valoare de peste un miliard de dolari, este expresia angajamentului Guvernului de a susține investițiile vitale în energie și valorificarea gazelor naturale din Marea Neagră în beneficiul românilor și economiei românești”, a explicat Dumitru Coarnă.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Politică

VIDEO / Vasile Iliuță a fost ales președinte al PSD Călărași (Galerie foto)

Published

on

Ultimul tur al alegerilor interne din PSD Călărași s-a terminat astăzi, 16 septembrie 2020, în cadrul Conferinței Județene de Alegeri a Partidului Social Democrat din Călărași, unde a fost desemnat prin vot, președintele organizației politice.

Vasile Iliuță nu a avut contracandidat în cursa pentru șefia partidului, însă emoțiile au fost pe măsura bucuriei omului care, după votul delegaților, a fost ales președinte pentru următorii patru ani.

Liderul PSD proaspăt ales a spus că obiectivul pentru alegerile din anul 2024 este de a obține un scor politic care va depăși 51% pentru județul Călărași.  Președintele PSD, Marcel Ciolacu și Paul Stănescu –  secretarul general al PSD i-au fost alături lui Vasile Iliuță în cadrul evenimentului politic desfășurat astăzi la Călărași.

“Felicitări Vasile Iliuță, noul președinte ales al Organizației Județene PSD Călărași!
Te asigur de tot sprijinul meu, în calitate de senator și prim-vicepreședinte al PSD Călărași, și de cuvântul meu, în calitate de prieten.
Alegerile de astăzi sunt cel mai bun prilej pentru asumarea unui angajament ferm în fața tuturor călărășenilor. Acela că vom fi mereu alături de ei și nu vom lăsa pe nimeni în urmă! Felicitări întregii echipe! Mult succes tuturor!” – a fost mesajul senatorul Nicușor Cionoiu.

“În cadrul conferinţei judeţene de alegeri desfășurată astăzi, la Călărași, împreună cu colegii mei am optat pentru continuitate. Un gest absolut firesc având în vedere că, sub conducerea domnului preşedinte Vasile Iliuţă, PSD Călăraşi a câştigat alegerile locale şi parlamentare din 2020.
Îl felicit pe domnul Iliuţă pentru „confirmarea” sa în funcţia de preşedinte. Sunt convins că și în 2024, sub conducerea sa, PSD Călăraşi va câştiga toate bătăliile electorale. Colegii validaţi în noul Birou Permanent Judeţean ştiu prea bine că doar prin muncă, seriozitate şi profesionalism toate promisiunile lansate în urmă cu 2 ani vor prinde viaţă. Le doresc succes și împreună, printr-o guvernare locală onestă, să dovedim și în continuare că suntem principalul reper politic al călărășenilor. Salut prezența la lucrările conferinței a domnului președinte, Marcel Ciolacu și a domnului secretar general, Paul Stănescu, cei doi lideri ai partidului care în urmă cu 2 ani au făcut posibilă coagularea echipei câștigătoare la Călărași.
PSD Călăraşi este şi va fi o echipă unită şi puternică!” a transmis Marius Dulce, liderul organizației municipale a PSD Călărași.

“Felicitări noii echipe PSD Călărași, felicitări președintelui ales, Vasile Iliuță! În urma alegerilor de astăzi, din organizația județeană Călărași, a luat naștere o nouă echipă politică. Vom avea misiunea asumată de a câștiga următoarele alegeri. Iar eu, în calitate de prim-vicepreședinte, voi face tot ce-mi stă în putere ca să atingem acest obiectiv.
PSD Călărași este o forță în județ pentru că oamenii au fost și vor fi mereu în centrul preocupărilor noastre politice. Vom confirma călărășenilor că suntem și vom rămâne cel mai puternic partid. Dar mai ales, avem datoria să le arătăm că suntem și că vom rămâne, mai ales în această perioadă complicată, partidul care se gândește în primul rând la oameni.” – scrie deputatul Bîrcă într-o postare pe Facebook.

Continue Reading

Politică

VIDEO. Marinela Voivozeanu a câștigat alegerile OFSD Călărași

Published

on

Organizația județeană a femeilor social-democrate din Călărași și-a desemnat conducerea, ieri, 8 Septembrie în cadrul Conferinței Județene de Alegeri a OFSD Călărași, unde 317 membri și delegați din organizațiile comunale și municipale, au votat, în unanimitate, conducerea pentru următorii patru ani.

Pentru validarea alegerilor, Simona Bucura Oprescu, deputat de Argeș, în calitate de organ de conducere ierarhic superior, a luat parte la desfășurarea lucrărilor Conferinței Județene de de Alegeri validând voturile celor peste 300 de participanți.
Cele peste 3900 de doamne care fac parte din structura OFSD Călărași au o nouă conducere, structurată astfel:
Marinela Voivozeanu – președinte OFSD;
Vicepreședinți:
Teodorescu Georgiana Iuliana – Călărași;
Vicuța Nica – PSD Municipiul Călărași ;
Felicia Gheorghe – PSD Municipiul Călărași;
Neta Samuilă – PSD Municipiul Călărași;
Ioana Ichim -PSD Municipiul Călărași ;
Crina Nachiu – Chirnogi PSD;
Raluca Maria Caraion -PSD Municipiul Călărași;
Florica Roman – PSD Independența;
Luminița Bob -PSD Călărași;
Denisa Caraion -secretar Executiv O.F.S.D. Călărași;
“Este o bucurie și o onoare să fiu la Călărași, un județ în care social democrația are forță datorită fiecărei dintre dumneavoastră, datorită contribuției fiecărei dintre dumneavoastră, dar mai ales datorită echipei extraordinare pe care au reușit să o facă aici domnul președinte Iliuță, domnul primar Dulce, și care a dus echipa social democrată de la Călărași la o victorie categorică.
Sunteți una dintre cele mai bune organizații din România și sunteți o organizație în care se muncește în fiecare zi în folosul călărășenilor. Știți care sunt cele mai importante valori ale social democraților? Solidaritatea, această putere de a te gândi în primul rând la celălalt și apoi la tine, și munca, iar aici la dumneavoastră, la Călărași, am simțit de cum am intrat în sală astăzi, că este vorba și despre solidaritate, și despre muncă!
Dragi colege, dragi colegi, ei bine, Călărași este un județ foarte special. Înainte de a veni astăzi la dumneavoastră, m-am uitat puțin ce semnificație are Călărași pentru România, și dintre multe valențe ale județului dumneavoastră pe care le-am redescoperit astăzi, venind de la Câmpulung Muscel spre Călărași, am descoperit una extrem de importantă pentru noi, doamnele. Maria Cuţarida Crătunescu a fost prima femeie medic din România! Este de rădăcină din Călărași, iar această doamnă a făcut înaintea noastră ceea ce sunt sigură că fiecare dintre noi facem – a încercat să schimbe în bine Călărași și România, fiindcă această doamnă, pe lângă profesia sa de medic, a fost o militantă feministă activă și a înființat în 1897 Societatea Maternă, iar în 1899 a organizat prima creșă din țară.
Doamnelor, întâlnirea noastră de astăzi trebuie să fie și o mărturisire, dar și un angajament. Mărturisirea dragostei pentru oameni, pe care noi social democrații o avem, și angajamentul că datorită fiecăruia dintre noi vom schimba Călărași și România în bine. Vă rog astăzi să vă alegeți cea mai bună conducere, iar în 2024, în fiecare organizație din Călărași să fie o competiție pe bune, iar în primul rând în interiorul organizației, doamnele să aibă o șansă reală de a avea nu numai trei vice-primari, domnul președinte, domnilor colegi, ci de a avea femei primari la Călărași, femei consilieri locali în fiecare localitate și cât mai multe femei consilieri județene și femei pe funcție de demnitate publică. Asta, fiindcă femeile sunt bune, sunt competente și sunt o resursă atât pentru organizația județeană a PSD Călărași, dar și pentru județul Călărași.
Să fie cu forță pentru PSD la Călărași, cu victorii categorice, dar mai ales pentru Călărași și pentru România, cu folos. Doamne ajută!
Susținere față de OFSD și-a arătat și subprefectul județului Călărași, Eugen Ilie, care a fost prezent pe toată durata evenimentului politic. În deschiderea Conferinței de Alegeri, oficialul a transmis un scurt mesaj plin de emoții pentru cea care urma să câștige alegerile din cadrul structurii de femei a PSD Călărași, Marinela Voivozeanu.
“Aș începe prin a felicita-o pe Mari, mai ales că astăzi este Sfântă Mărie și îți urez La mulți ani! Ceea ce mă bucură foarte tare este faptul că în fruntea organizației de femei într-adevăr există un om demn, care este destul de mult încercat în viață, o mamă care și-a crescut singură copilul, și îl crește încă. Eu cred că este cea mai în măsură și are capacitatea de a conduce organizația de femei. Vreau să vă mulțumesc pentru tot ceea ce faceți pentru partidul nostru, pentru echipa noastră. Personal, sunt membru din 2008. Sunt adus de Sorin Vrăjitoru și de Sergiu Manole, dar consider că cea mai benefică pentru partid este de când a venit domnul președinte Iliuță cu o întreagă echipă. Vreau să vă mulțumesc doamnelor, vă urez succes în continuare și să dea Dumnezeu să fie bine!” – a punctat în deschiderea evenimentului politic subprefectul de Călărași, Eugen Ilie.
În nota specifică, fără discurs pregătit din timp, Virgiliu Diaconu, cel de-al doilea subprefect al Călărașiului, prezent în prezidiu evenimentului, a reușit să smulgă aplauzele sutelor de doamne care au fost copleșite de cuvintele frumoase adresate tuturor doamnelor.
(foto Virgiliu Diaconu)
“Pot să spun ce simt și ce știu – că ne tot lăudăm că am câștigat în 2020 județul, dar nimeni nu spune că dacă nu erați dumneavoastră nu câștigam nimic. Pentru asta trebuie să vă mulțumesc. Dacă facem un exercițiu de gândire și nu ați fi fost dumneavoastră, nu știu cum ne-am fi descurcat. Dimineața când plecam de acasă, n-am fi avut nimic de îmbrăcat, de mâncat, n-aveam nimic călcat. Victoria noastră pleacă de acasă, de la dumneavoastră. Ne înțelegeți că plecăm pe teren, mergem din localitate în localitate, ne facem dușmani, că asta e politica, nu numai prieteni, venim acasă la dumneavoastră și ne împăcați, pentru că munca asta nu e deloc ușoară. Școala politică Iliuță este extrem de grea, trebuie să fii pregătit din toate punctele de vedere. Eu vă mulțumesc că ne-ați ajutat la această frumoasă victorie, vă mulțumesc că ne girați în continuare cu prezența dumneavoastră și sper ca noi, bărbații politici, să nu vă facem de râs, ci să vă facem cinste, așa cum meritați.” – a declarat Virgiliu Diaconu.
Beștea Mihăiță, președintele ales al PSD Oltenița și vicepreședinte Consiliului Județean Călărași, prezent în cadrul alegerilor OFSD Călărași a declarat că are toată încrederea în persoana care va câștiga funcția de conducere a structurii de femei din cadrul PSD Călărași.
(foto Mihăiță Beștea – președinte PSD Oltenița, jud. Călărași)
“O echipă numeroasă și frumoasă, vă mulțumesc tare mult că sunteți alături de noi. După cum vezi Mari, după cum vedeți doamna secretar de stat, doamna deputat, Oltenița a înțeles importanța femeilor. Nu vă ascund faptul că am cochetat cu intenția de a candida pentru o funcție în organizația de femei. Asta pentru că vă iubesc, vă respect și v-am înțeles foarte bine rolul în societate și în politică. Aveți toată aprecierea mea și tot respectul meu, vă iubesc.
Sunt convins că astăzi, Mari, împreună cu voi toate, veți reuși să vă alegeți o echipă care în 2024 să ne conducă pe toți la victorie. Încă o dată vă mulțumesc și vă urez succes. Sărut mâna!”
Vicepreședinte Ion Samoilă: Astăzi e o zi importantă, într-adevăr, după o perioadă lungă ne alegem organele de conducere la toate structurile, culminând cu conferința județeană care o să aibă loc pe 16 septembrie. E un moment important și de efervescență. Sperăm din tot sufletul ca și astăzi să alegem o conducere care să ne ducă pe viitor la câștig. Ne dorim acest lucru, cei care suntem mai vechi în organizația PSD, știți foarte bine că acest lucru nu s-a mai întâmplat din 2004. Am reușit în 2020 să recâștigăm județul și sper din tot sufletul din tot sufletul, nu din punct de vedere personal, să o facem cel puțin pe perioada în care am fost în opoziție, adică 16 ani. Îmi doresc foarte mult acest lucru pentru organizație, pentru că noi am demonstrat că vrem, știm și putem să dezvoltăm județul și municipiul. De fiecare dată când am fost la guvernare s-au întâmplat lucruri foarte bune, ceea ce se întâmplă și în acest moment. Ne dorim din tot sufletul să rămânem la conducerea județului o perioadă mai lungă pentru a ne putea pune în aplicare toate proiectele la care lucrăm în acest moment. În rest, eu vă doresc să vă alegeți o conducere astăzi, să nu existe după încheierea acestei conferințe județene supărări, pentru că toate sunteți în echipa PSD și doar câteva sunteți în conducere, dar asta nu trebuie să deranjeze pe nimeni. Vă urez succes tuturor.
Marius Dulce: M-am gândit astăzi la ce aș putea spune astăzi unor doamne frumoase, elegante, puternice – spun puternice pentru că sunteți niște doamne asumate care ați intrat în politică. Am văzut de-a lungul timpului, de când sunt și eu în politică, de 13 ani, totdeauna o femeie, frumoasă, deșteaptă, elegantă, când intra în politică și urca câteva trepte mai sus pe anumite funcții, imediat se găsea cineva să o blameze. Nu sunt cuvinte suficiente să vă mulțumesc că astăzi dumneavoastră faceți politică. Astăzi, dumneavoastră demonstrați tuturor că sunteți femei puternice și mai mult de atât, vă mulțumesc că ați ales PSD. Aici ne regăsim ca oameni, aici empatizăm, aici găsim prietenie. Da, sunteți minunate, pentru că începem ziua cu dumneavoastră, dumneavoastră încercați să ne rânduiți ca să știm pe unde o luăm, și seara iarăși când ajungem noi obosiți, dumneavoastră nu aveți voie să fiți obosite. Pentru asta noi vă iubim, vă respectăm, pentru că ne dați totul și totuși în anumite momente nu cereți nimic. Vă mulțumesc că existați, vă mulțumesc că faceți politică!
Senator Cionoiu Nicușor: Aș vrea să vă aduc aminte o mare vorbă – în spatele unui bărbat de succes, se află o femeie puternică. Consider că dumneavoastră faceți față oricărei competiții, puteți să fiți în orice organism de conducere și vreau să vă spun că ne asigurați liniștea și satisfacție. Indiferent că munca dumneavoastră se axează mai mult spre familie sau mai mult spre carieră, să știți că amprenta dumneavoastră este evidentă și nu aduce decât satisfacție și bucurie. Privesc în sală o groază de femei de succes. Femei care au clădit, au îndrumat, o serie întreagă de tineri cu o carieră extraordinar de frumoasă. Doamnelor, pentru tot ce faceți, pentru tot ceea ce ați făcut, în semn de admirație și respect pentru Călărași pentru PSD, aș vrea să vă ofer aplauzele tuturor bărbaților din această seară.
Astăzi este o zi foarte importantă, o zi în care ne alegem un conducător și sunt mândru că această sală este plină. Sunt mândru că sunteți așa de multe, înseamnă că competiția între bărbați și femei este acerbă. Lupta este destul de ingrată, să spun așa. Mari vine într-o postură destul de grea, într-o postură în care și Europa, și țara, traversează niște momente fulminante. Este greu, dar am încredere în ea, pentru că știe să dialogheze, știe să-și formeze o echipă, știe să aibă lângă ea și în spatele ei oamenii care trebuie, și mai mult decât atât, știe să aibă grijă de cei care au nevoie de noi. Vom avea o iarnă grea, trebuie să ne gândim la cei care sunt mai puțin avuți decât noi, și trebuie să spunem tuturor că PSD își va onora promisiunile făcute – salariul minim și punctul de pensie, toate de la 1 ianuarie. Promisiunile vor fi onorate.
Vreau să vă spun că sunt mândru că sunt alături de dumneavoastră, alături de Mari, și toate aceste lucruri se fac în echipă. Sunteți echipa noastră și mă mândresc cu ea.
Vasile Iliuță Aș începe cu de ce Marinela Voivozeanu? De ce ea să fie candiat? De ce ea să conducă organizația de femei? Pentru că Mari e cea care a fost în spatele unei echipe puternice, care în 2020 s-a alăturat PSD, pentru că o dislocasem. În 2016 am preluat-o în echipa PNL, pentru că eram președinte PNL al Consiliului Județean. Ne-am reîntors toți și aici trebuie să recunoaștem meritul celei care a ținut ce a fost mai greu în 2020, alegerile din 27 septembrie, Marinela Voivozeanu – campania Iliuță Vasile, Marius Dulce și cei 25 de primari ai județului Călărași, care am câștigat prin sfaturile, prim promovarea pe care Mari a făcut-o la nivelul jud. Călărași. Ea e cea care trebuie să conducă organizația de femei, pentru că are capacitatea să înțeleagă cum să ne promovăm și cum să câștigăm alegerile viitoare.
Nu e simplu, vor urma 4 rânduri de alegeri europarlamente, locale, parlamentare și prezidențiale. Cine trebuie să conducă în continuare echipa PSD a femeilor social democrate, cine alta decât Marinela Voivozeanu?

“Eu nu știu dacă am așteptări de la mine, cred că doamnele din județul Călărași au așteptări de la noi. O să fim lângă ele. Avem un program de protecție socială pentru mame și copii, organizația OSFSD va fi una dintre cele mai puternice din țară, o să auziți de noi. Vă mulțumim pentru prezență, suntem pline de entuziasm!
Cred că putem aduce din forța noastră, din valoarea noastră, din determinare, în fiecare localitate către fiecare doamnă. La ultima acțiune pe care am avut-o, cea de oferire a ghiozdanelor, am văzut foarte multe familii nevoiașe, foarte mulți bătrâni care nu au pensie. Atunci, următoarea acțiune pe care o vom întreprinde în săptămâna următoare, mergem la o bătrână din Cuza Vodă. Încercăm să vedem de ce nu are pensie și cum poate trăi o femeie, bătrână, o bunică, în România fără niciun leu. Rămâneți alături de noi. Eu vreau să vă spun că va fi ceva foarte frumos și o să auziți numai lucruri minunate despre tot ceea ce vom face noi.” – a declarat Marinela Voivozeanu.

Continue Reading

Politică

PSD, atac foarte dur la adresa PNL: Românii nu pot duce la nesfârșit povara incompetenței lui Virgil Popescu

Published

on

Nicușor Cionoiu, unul dintre parlamentarii importanți ai PSD Călărași, continuă seria criticilor făcute de social-democrați la adresa lui Virgil Popescu, un ministru pe care PSD l-ar vrea demis.

“PSD a propus încă de anul trecut soluția reglementării prețului pentru o perioadă determinată de timp, dar PNL s-a opus, alegând varianta subvenționării în condițiile unui deficit bugetar în creștere. Aceasta este singura măsură ce poate stopa prețurile care deja nu mai au nicio justificare economică.
Majoritatea țărilor din Europa au luat zeci de măsuri pentru a proteja populația și economia. De la asigurarea gratuității transportului pentru navetiști, subvenționarea gospodăriilor ale căror costuri la utilități erau mai mari de 30% din venit, până la suspendarea taxei de transport pentru energie sau acordarea unor vouchere pentru gospodăriile vulnerabile.
Este inacceptabil că ministrul Energiei este în concediu fix în perioada în care trebuie luate deciziile decisive pentru români. Se apropie sezonul rece, consumul și costurile vor crește.
Românii nu pot duce o luptă continuă din cauza lipsei de interes a domnului ministru Virgil Popescu.” – se arată într-o postare pe pagina sentorul PSD.

Continue Reading

Tendințe

Copyright © 2022 CalarasiPRESS.

error: Conținutul site-ului Călărași PRESS este protejat de dreputuri de autor. Toate dreputile rezervate către © Cătălin COJOCARU. Pentru preluare informațiilor și a conținutului, ne puteți contacta la 0735.128.255 sau la catalin@calarasipress.ro