Connect with us

INFO TRAFIC

Cum s-au pregătit drumarii călărașeni pentru sezonul rece

Published

on

Flota  autospecialelor pentru comandamentul de iarnă 2022-2023 a drumarilor călărășeni este formată din 52 de autospeciale. Parcul auto a fost verificat chiar astăzi de conducerea CJ Călărași și de reprezentatul guvernului în teritoriu. Peste o mie de tone de material antiderapant pentru aplicare pe carosabil a fost achiziționat și pregătit în cele 5 subpunct de lucru stabilite de conducerea DPC Călărași.

„Flota de anul acesta are 52 de autospeciale pregătite pentru deszăpezire și o mie de tone de material antiderapant, pregătit pentru a ajunge pe sectoarele de drum unde va fi nevoie. Echipele noastre sunt împărțite pe 5 zone, astfel: Mănăstirea, Fundulea, Gălbinași, Chirnogi și Lehliu-Gară, pentru a acoperi întreaga suprafață a județului – 550 km de drumuri în responsabilitatea noastră.
Totodată, astăzi, 7 Decembrie, executivul Consiliului Județean Călărași, condus de președintele Vasilie Iliuță, însoțit de reprezentantul guvernului în teritoriu, subprefectul Virgiliu Diaconu, au vizitat parcul auto pentru a se asigura că totul este conform.” – precizează DPC pe o rețea de socializare.

INFO TRAFIC

Trafic restricționat pe Autostrada A2 București – Constanța

Published

on

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că astăzi, 6 februarie, până la ora 12.00, circulația este restricționată pe prima bandă pe autostrada A2, pe sensul Constanța spre București, la kilometrul 49, localitatea Sărulești, județul Călărași, pentru înlocuirea rosturilor de dilatație.
Recomandăm conducătorilor auto să ruleze cu prudență sporită, să crească distanța de siguranță între autovehicule şi să se asigure temeinic înaintea schimbării benzii, semnalizând din timp această intenție. Nu opriți în mod nejustificat pe banda de urgență!
Continue Reading

INFO TRAFIC

Accident grav în Curcani. Au rămas încarcerați după ce au pierdut controlul într-o curbă

Published

on

Accident rutier grav în această noapte, orele 22:05, pe Drumul Național 4, în interiorul localității Curcani din județul Călărași, produs de un șofer care ar fi scăpat autoturismul de sub control din cauza neadaptării vitezei la condițiile de drum.

Martorii spun șoferul ar fi circulat cu viteza, iar la pătrunderea în curbă, a pierdut mașina de sub control și a părăsit partea carosabilă, ajungând cu autorismul într-un copac. 

În urma impactului, fiarele autoturismului au încarcerat șoferul și un pasager. A fost solicitat sprijinul prin 112 al pompierilor militari care au intervenit de urgență cu toate mijlocele tehnice necesare descarcerării victimelor.

Cei doi tineri au fost extrași din fiarele contorsionate, ambii au fost preluați și transportați de spitalul Bagdasar din Capitală.

La fața locului s-au prezentat polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Călărași, care efectuează cercetări la fața locului în vederea stabilirii cauzelor exact care au condus la producerea evenimentului rutier.

Continue Reading

INFO TRAFIC

DPC Călărași: Curățăm carosabilul și acostamentul drumurilor județene

Published

on

Echipele de drumari din Călărași acționează permanent, pe toate sectoarele de drumuri județene din administrare, pentru a asigura circulația rutieră în condiții de siguranță. După oprirea ninsorii și trecerea codului galben, utilajele de deszăpezire dotate cu perii și turbosuflante, au ieșit pentru a curăța carosabilul pe mai multe drumuri județene unde s-a semnalat acostament acoperit.
„Utilajele de deszăpezire ale DPC Călărași au acționat în cursul nopții pe toate drumurile din administrare. La această oră pe drumurile județene se acționează pentru curățarea carosabilului și a acostamentului cu ajutorul unei perii și a turbosuflantei din dotare. Circulați cu mare atenție și adaptați viteza la condițiile de drum!” –  transmit drumarii Călărășeni ai societății Drumuri și Poduri Călărași pe o rețea de socializare.
Continue Reading

Cele mai accesate articole