Connect with us

Breaking News

Corpul B al sediului Agenției pentru Dezvoltarea Regională (ADR) Sud Muntenia în valoare de aproximativ 8 miliarde de lei este aproape de finalizare

Published

on

Conducerea ADR Sud Muntenia a prezentat în cadrul unei conferințe de presă ce a avut loc marți, 17 august 2021, stadiul construcției corpului B al sediului ADR Sud Muntenia. Clădirea va fi gata la sfârșitul lunii august, când va fi semnat procesul verbal de recepție al lucrărilor. Contractul de execuție în valoare de aproape 8 miliarde de lei a fost finanțat exclusiv din bugetul propriu al Agenției și  a avut o durată de 12 luni, cu o scurtă suspendare cauzată de criza sanitară, iar lucrările au fost finalizate pe 9 aprilie 2021, conform directorului Direcției Economice, Mirela Tache.

Nevoia unei noi clădiri a fost determinată de supraaglomerarea spațiului existent, de volumul mare al documentelor ce se impun a fi arhivate, precum și de perioada de depozitare a acestora. Corpul B va găzdui 2 arhive, 19 birouri, 2 spații de ședință, zone comune și tehnice, reprezentând o suprafață de aproape 1950 de metri pătrați. De asemenea, noua calitate de Autoritate de Management a POR Sud Muntenia 2021-2027 va conduce la creșterea numărului de angajați. Clădirea B vine în sprijinul desfășurării optime a activităților instituției, transmite ADR Sud Muntenia pe Facebook.

Directorul general al Agenției, Liviu Mușat, a mulțumit tuturor celor care au contribuit la finalizarea acestui proiect într-o perioadă dificilă, determinată de pandemie și de variații ale prețurilor materialelor de construcții.

Adiacent clădirii vor fi realizate 400 de metri pătrați de alei carosabile, 165 de metri pătrați de alei pietonale și 90 de metri pătrați de spații verzi.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Breaking News

Casă cuprinsă de flăcări în Modelu. Un bărbat a suferit arsuri

Published

on

Momente de panică, în această seară, în comuna Modelu, satul Tonea din județul Călărași, provocate de un incendiu puternic, produs la o locuință. Pompierii călărășeni au fost alertați să intervină, la fața locului deplasându-se mai multe autospeciale cu apă  și spumă dar și echipaje SMURD pentru preluarea victimelor. 

Pompierii au reușit să salveze viața unui bărbat care se afla în locuință. Medicii îi acordă îngrijiri medicale pentru arsurile suferite pe corp, acesta fiind preluat și transportat de SMURD  la Unitate de Primiri Urgențe a Spitalului Județean din Călărași

Focul a fost localizat la nivelul unei camere din imobil, transmite ISU Călărași.

 

Continue Reading

Breaking News

Polițiștii călărășeni depistează în trafic șoferi drogați și băuți

Published

on

Zilnic, polițiștii rutieri desfășoară acțiuni menite să contribuie la consolidarea gradului de siguranță a participanților la trafic. 

La data de 07 august a.c., polițiștii rutieri din cadrul Poliției Municipiului Călărași au depistat pe strada Variantă Nord, din municipiul Călărași, județul Călărași, un bărbat, de 33 de ani, din comuna Grădiștea, județul Călărași, în timp ce conducea autovehiculul sub influența băuturilor alcoolice și a substanțelor psihoactive.

În urma testării cu aparatul etilotest acesta prezenta o concentrație alcoolică de 0,08 mg/l alcool în aerul expirat.

Întrucât manifesta un comportament agitat a fost testat cu aparatul Drager Drugtest, rezultatul fiind pozitiv la THC și BAR.

Bărbatul a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice de sânge și urină.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracţiunii de ,,conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

De asemenea, la data de 08 august a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Călărași au oprit pentru control pe strada Locomotivei, din municipiul Călărași, județul Călărași,un autoturism condus de un tânăr în vârstă de 25 de ani, din municipiul Călărași, județul Călărași.

Întrucât acesta manifesta un comportament agitat, a fost testat cu aparatul Drager Drugtest, rezultatul fiind pozitiv la Cocaină.

Tânărul a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice de sânge și urină.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracţiunii de ,,conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

Continue Reading

Breaking News

Accident rutier în Lehliu Gară, 6 persoane implicate. Trafic restricționat

Published

on

Accident rutier, 6 persoane implicate, dintre care o victimă neîncarcerată, petrecut în urmă cu puțin timp în Lehliu Gară, județul Călărași, anunță ISU Călărași.

 

 

Continue Reading

Tendințe

Copyright © 2022 CalarasiPRESS.

error: Conținutul site-ului Călărași PRESS este protejat de dreputuri de autor. Toate dreputile rezervate către © Cătălin COJOCARU. Pentru preluare informațiilor și a conținutului, ne puteți contacta la 0735.128.255 sau la catalin@calarasipress.ro