Connect with us

Știri

Consiliul Local din comuna Curcani, în pericol de a fi dizolvat. Vasile Iliuță: PSD Călărași încearcă să deblocheze situația

Published

on

Șeful PSD Călărași, Vasile Iliuță, a avut o întâlnire cu președintele Marcel Ciolacu în București pentru a discuta o problemă întâmpinată în comuna Curcani. El a explicat că situația este neobișnuită în administrația publică locală a județului Călărași, unde majoritatea hotărârilor de consiliu local au fost atacate de către prefectul județului, lăsând loc de suspiciuni cu privire la rea intenție din partea coaliției PNL. Vasile Iliuță a dezvăluit că cei 7 consilieri PNL și-au depus demisia pentru a dizolva consiliul local, ceea ce a adus la un blocaj în funcționarea acestuia.

„Am fost la București cu o problemă a comunei Curcani, am fost prezent la președintele Marcel Ciolacu. Putem să spunem că e o situație pe care nu am mai întâlnit-o vreodată în administrația publică locală a județului Călărași de când sunt primar, fost parlamentar și președinte al Consiliului Județean. Anul trecut, din 66 de hotărâri de consiliu local, 62 au fost atacate de către prefectul jud. Călărași, lucru care ne dă de bănuit că aici e o rea intenție din partea colegilor de coaliție a PNL. Suntem în consiliul local 8 consilieri PSD și 7 PNL. În săptămâna aceasta, primarul comunei Curcani ne-a adus la cunoștință că cei 7 consilieri PNL și-au depus demisia ca să dizolve consiliul local. Nu e o suficient că toate hotărârile de consiliu local au fost atacate de către prefect, acum vor să dizolve și consiliul local. Urmare a celui de al optulea consilier care trebuie să ia la cunoștință consiliul să depună jurământul. E hotărâre judecătorească, nu vor să investească cel de al optulea consilier pe care PSD a făcut adresă către Judecătoria Oltenița. Aceasta s-a pronunțat acceptând de fapt candidatura celui care urmează să fie pe liste membru în consiliu local, pentru că un consilier de-al nostru și-a dat demisia.” a explicat șeful PSD Călărași, Vasile Iliuță.

Vasile Iliuță consideră că tot ce se întâmplă este un mare blocaj, motiv pentru care acesta încearcă să rezolve situația cu ajutorul președintelui Marcel Ciolacu.

„Am ajuns la niște decizii pe care le vom discuta în coaliție pentru a putea debloca situația în comuna Curcani. E vorba de urcarea majorității. Ca să putem să avem 8 consilieri locali ne trebuie ca prefectul să nu mai atace hotărârea prin care consilierul își depune jurământul. Ca și al optulea consilier ar fi majoritatea de care avem nevoie pentru funcționarea consiliului local din comuna Curcani.” a explicat șeful PSD Călărași, Vasile Iliuță.

Despre prefectul județului Călărași, Valentin Barbu, Vasile Iliuță spune că nu a discutat.

„Nu aș avea de ce să discut. M-am dus să discutăm cu secretarul de stat al Ministerului de Interne, cel care răspunde de prefecți, care are în subordine prefecții, pentru a rezolva această problemă. Problema a fost preluată de președintele Marcel Ciolacu și aici cred că o să avem o rezolvare cât mai rapidă.” a mai adăugat Vasile Iliuță.

Colaborarea lui Vasile Iliuță cu centrul este foarte bună, iar o colaborare de excepție, nemaiîntâlnită în niciun alt partid politic, a fost observată. În momentul în care Călărași are nevoie de investiții sau trebuie să promoveze anumite proiecte, PSD, prin președintele Marcel Ciolacu și prin secretarul general Paul Stănescu, reușește să deblocheze orice situație sau problemă pe care un președinte de organizație o întâmpină la nivelul județului respectiv. „Nu numai președinții de consilii județene sunt președinți de organizație, sunt și senatori, deputați, dar am văzut că PSD are cei mai buni profesioniști în structurile administrative ale statului român. Cred că datorită guvernărilor succesive a identificat și va identifica în continuare cei mai buni profesioniști care să conducă ministerele și agențiile ministerelor.” a mai precizat Vasile Iliuță.
Anul trecut, primarul Aurică Gazu de la PSD a avut mai multe conflicte cu aleșii locali de la PNL, fie din cauza refuzului edilului de a accepta legalitatea unei hotărâri din 2020 privind alegerea viceprimarului comunei, care fusese propus de PNL (Dorel Nica), fie din cauza bugetului local care nu fusese votat de doi ani (din 2020 până în iulie 2022). În prezent, situația devine și mai dificilă în cadrul UAT Curcani, deoarece cei șapte consilieri locali ai PNL și-au depus demisiile, ceea ce ar duce la dizolvarea Consiliului Local.

Știri

Viorel Ghiveci, noul administrator special al AFC Dunărea Călărași 2005

Published

on

Asociația de Fotbal Club Dunărea 2005 Călărași își va schimba administratorul special, începând cu data de 10 aprilie 2023. Viorel Ghiveci va prelua această poziție, înlocuindu-l pe Aurel Stan, care și-a dat demisia la data de 9 martie 2023. Potrivit surselor, Stan a decis să plece din cauza pretențiilor  de reorganizare sportivă  solicitate de superiori pe care acesta nu le-ar fi putut onora. În cadrul unei conferințe de presă recente, Stan a declarat că a luat această decizie după o întâlnire cu conducerea Federației Române de Fotbal (FRF), unde a observat un accent mare pe performanța sportivă și a decis să facă un pas în spate.

 

Viorel Ghiveci, absolvent al Academiei de Poliție și fost lucrător al Inspectoratului Județean de Jandarmi Călărași, va avea o indemnizație de 5.000 de lei net pe lună. El și-a prezentat planurile pentru mandatul său în cadrul unei ședințe ordinare de Consiliu Județean, în data de 29 martie. Ghiveci a afirmat că își dorește promovarea și dezvoltarea fotbalului de performanță și a sportului, în general, prin asigurarea unui proces de pregătire și competiție la un nivel ridicat, în cadrul clubului Dunărea 2005.

Cu o vastă experiență în domeniul juridic și militar, Ghiveci se bucură de un plan bine pus la punct pentru a-și atinge obiectivele în noua sa poziție. În trecut, acesta a activat în structurile Jandarmeriei Române, până în anul 2020, când a trecut în rezervă cu gradul de colonel din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vaslui. Din acel moment, Ghiveci a activat în cadrul biroului său de mediere din zona Călărașiului.

Continue Reading

Știri

Elevii a patru clase din Călărași, captivați de exponatele de la Muzeul Științele Naturii

Published

on

Vizita la Muzeul Științele Naturii pentru elevii celor patru clase din municipiu a fost o modalitate foarte plăcută de a învăța lucruri noi.

Au fost captivați să vadă expus în diorame habitatul păsărilor și animalelor din regiunea Dunării, explorând fiecare exponat cu o mare curiozitate.


Viorel Cristea expertul pasionat și proprietar al exponatelor muzeului a fost un povestitor pe placul copiilor, oferind elevilor informații noi care le-a dezvoltat gustul pentru frumos dar și imaginația.

Copiii au participat și la atelierele din grădina Muzeului Dunării de Jos.
Fotografiile realizate pe parcursul vizitei reflectă încântarea copiilor la joaca cu podeaua și cartea interactivă.

Continue Reading

Știri

A fost semnat contractul pentru DJ311

Published

on

Astăzi, președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță a semnat la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor și Administrației Publice, alături de secretarul de stat Marcel Alexandru Stoica contractul de finanţare pentru Modernizarea drumului județean DJ 311, Arțari km0+000-Nicolae Bălcescu km 17+650

Proiectul este finanțat prin Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny”, cu o valoare de 106.144.113,85 lei

Continuăm dezvoltarea și modernizarea infrastructurii județului.

Continue Reading

Cele mai accesate articole