Connect with us

Știri

VIDEO. Marinela Voivozeanu: Femeile vor fi în procent de 30% pe listele de consiliu local

Published

on

În perioada 1-8 martie, președinta OFSD Călărași a organizat un maraton al Mărțișorului în toate localitățile din județul Călărași, unde a transmis mesajele PSD, cu accent pe manifestul pentru drepturile femeilor. Voivozeanu a subliniat că este important ca femeile să-și cunoască drepturile și să le apere, iar anul acesta vor fi impuse femei în proporție de 30% pe listele pentru consilii locale, consilii județene și parlamentare.

În data de 8 martie,  a participat la invitația președintelui PSD Marcel Ciolacu la debutul campaniei “Femeile ne dau puterea” la Palatul Parlamentului, alături de alte femei reprezentative din județul Călărași. În cadrul campaniei, au fost discutate problemele femeilor din toată țara, iar Voivozeanu a fost asigurată că nu vor fi impuse doamne de la centru în Călărași, ci vor fi alese candidatul reprezentativ pentru județul respectiv. Pe viitor, OFSD Călărași va continua să organizeze acțiuni și să invite femei puternice din politică, cum ar fi primarul Mariana Gătej de la Cumpăna.

https://youtu.be/Dwic7soYVfY

“La început de martie, din prima zi până pe 8, am desfășurat un maraton al Mărțișorului în tot județul Călărași. Am început cu Vasilați, am continuat cu Lehliu Gară, Sărulești, Chirnogi, Călărași, ieri la Crivăț și Ciocănești. Toate doamnele și domnișoarele s-au bucurat de ceea ce le-am pregătit. Pe lângă faptul că le-am urat și dansat, le-am transmis mesajele PSD, mai cu seamă mesajul OFSD de la nivel central. A fost lansat manifestul pentru drepturile femeilor și atunci le-am spus doamnelor că indiferent din ce localitate fac parte sau din ce familie, condiție socială fac parte, trebuie să-și cunoască drepturile și să și le apere. Anul care urmează este anul în care femeile vor fin în procent de 30% pe listele de consiliu local, consiliu județean, pe listele parlamentare. Vrem cât mai multe doamne să fie prezente, dar acest lucru este posibil și dacă dumnealor își doresc și dacă dumnealor sunt hotărâte și determinate să țină frâiele administrației locale din fiecare localitate a județului.

Pe data de 8 Martie am fost prezentă la Palatul Parlamentului la invitația domnului președinte Marcel Ciolacu. A fost debutul campaniei „Femeile ne dau puterea”. În cadrul acestei întâlniri am fost prezentă alături de câteva doamne reprezentative ale jud. Călărași, colegele mele Laura Munteanu, Tudora Nicolae și Georgiana Teodorescu. Ne-am transmis și noi mesajul din județ domnilor. A fost o întâlnire interactivă între doamnele din țară și domnul președinte. Cine a dorit să adreseze o întrebare pentru dumnealui a putut o face fără nicio problemă, iar noi ne-am interesat dacă în jud. Călărași vom avea doamne impuse de la centru. Am fost asigurate că nu, mai ales că domnul președinte susține doamnele din județ, și la Călărași nu va fi cazul. Acolo unde există coaliții și unde există un anumit interes în ceea ce privește capitalul de voturi, vor fi situații. Vom avea candidate din jud. Călărași care ne vor reprezenta în Parlament. Domnul Ciolacu ne-a spus că fiecare județ va avea reprezentativitate – 30%, pe locuri eligibile.

Advertisement

La Călărași am invitat-o pe doamna secretar general OFSD România, Maria Lazăr, pe doamna deputat Bucura Simona Oprescu. Sunt femei puternice care ne-au dat încredere și asta încercăm și noi să transferăm în județ – încrederea noastră pentru doamne. În perioada următoare o să o avem invitată pe doamna primar de la Cumpăna, Mariana Gătej, este o femeie reprezentativă a OFSD România și va fi prezentă aici. Bineînțeles, continuăm acțiunile cu care ne-am obișnuit.” a declarat președinta OFSD Călărași, Marinela Voivozeanu, în conferința de presă de joi, 9 martie.

Advertisement

Politică

Reconcilierea din culisele PSD Călărași. Cum a reușit Vasile Iliuță să-l aducă înapoi pe senatorul Nicușor Cionoiu

Published

on

După o serie de dispute care au pus la încercare coeziunea Partidului Social Democrat din județul Călărași, liderul Vasile Iliuță a reușit, spun colegii din partid, să treacă peste situațiile interne care l-au pus în dificultate și au tulburat partidul de lângă Borcea.

Ultimul episod tensionat l-ar fi avut în prim-plan pe senatorul PSD, Nicușor Cionoiu și pe Iliuță însuși.

Deși inițial au existat tensiuni și speculații, cei doi lideri politici au găsit o soluție comună și își doresc să continue proiectul politic început împreună. Cel puțin pentru moment. 

Vasile Iliuță, cel mai mare vânător politic a reușit să readucă unitatea în partid, spun surse apropiate acestuia.

Potrivit  surselor, Cionoiu ar fi luat în calul să candideze din partea Partidului Social Democrat în Organizația județeană Constanța, lângă Felix Stroe, asta dacă nu și-au găsit încă locul în continuare la Călărași.

Advertisement

Chiar dacă ușa către alte opțiuni politice părea să se deschidă pentru unii, în final, situația s-a aplanat, iar focusul rămâne pe colaborare și pe agenda politică comună.

În ciuda unor momente de incertitudine, liderul PSD Călărași continuă să fie o prezență marcantă  în peisajul politic local. Cu toate că viitorul politic al lui Nicușor Cionoiu este în continuare subiect de speculație, reconcilierea recentă ar putea să ofere speranța că PSD Călărași va continua să progreseze într-o manieră constructivă și unită, așa cum și-a dorit din totdeauna liderul Vasile Iliuță.

Continue Reading

Știri

AUR Călărași își prezintă lista completă de candidați pentru alegerile locale

Published

on

Partidul Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) din județul Călărași și-a făcut publică lista completă de candidați pentru alegerile locale. Cu Daniel Florea în fruntea Consiliului Județean și Dragoș Coman candidat la primăria municipiului Călărași, AUR prezintă o echipă formată din 22 de membri hotărâți să aducă schimbări și să reprezinte interesele cetățenilor din diverse localități ale județului.

Printre candidați se numără o gamă variată de profesioniști și reprezentanți ai comunității locale, printre care se regăsesc Florin Bogdan Cernea-Platarești, Cristea Mihai-Nana, Niculae Eftimie-Luica, și mulți alții, fiecare aducându-și propria perspectivă și expertiză în echipa AUR.

Cu o listă atent selecționată de candidați, AUR își propune să ofere o alternativă puternică și reprezentativă pentru județul Călărași.

Candidații AUR sunt:

• Daniel Florea pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Călărași

Advertisement

• Dragoș Coman pentru funcția de primar al municipiului Călărași

Lista completă a candidaților este:

• Florin Bogdan Cernea-Plătărești

• Cristea Mihai-Nana

• Niculae Eftimie-Luica

• Petre Tone-Oltenița

Advertisement

• Gigel Greceanu-Dor Mărunt

• Bogdan Stroe-Nicolae Bălcescu

• Paul Martac-Modelu

• Ștefan Lăduncă-Frumușani

• Jan Apostol-Dorobanțu

• Niculae Voineagu-Fundeni

Advertisement

• Gavrilă Dimitru-Fundulea

• Nicușor Ionuț Gălbinăsu-Radovanu

• Popa Poppel Dumitru-Tămădău Mare

• Marin Baltag-Dragalina

• Valentin Anghel-Borcea

• Robert Ovidiu Damian-Perișoru

Advertisement

• Ioan Florin Mihalache-Spăntov

• Emil Iustin Muller-Ștefan cel Mare

• Georgiana Lucian Florea-Sârulești

• Silviu Petrișor-Chirnogi

• Adrian Dumitrescu-Ileana

• Luvian Moldoveanu-Valea Argovei

Advertisement

• Ionuț Vișan-Cuza Vodă

• Florin Nae-Budești

• Simona Nicola-Lehliu Gară

Continue Reading

Știri

Centrul Regional pentru Formare Profesională a Adulților organizează două programe de formare. Cum te poți înscrie

Published

on

Sursă foto: freepik

Centrul Regional de Formare Profesională a Adulților (CRFPA) Călărași va organiza două programe de formare gratuite. Unul intitulat „Competențe antreprenoriale, financiare și juridice” de 72 de ore, și un alt curs de inițiere numit „Operator introducere, prelucrare, validare date”. 

Înscrierea se face la sediul CRFPA de pe strada Sloboziei, Nr. 4 bis sau prin 0242.313.353/crfpacl@anofm.gov.ro.  

Continue Reading

Cele mai vizualizate