Connect with us

Știri

VIDEO. Marinela Voivozeanu: Femeile vor fi în procent de 30% pe listele de consiliu local

Published

on

În perioada 1-8 martie, președinta OFSD Călărași a organizat un maraton al Mărțișorului în toate localitățile din județul Călărași, unde a transmis mesajele PSD, cu accent pe manifestul pentru drepturile femeilor. Voivozeanu a subliniat că este important ca femeile să-și cunoască drepturile și să le apere, iar anul acesta vor fi impuse femei în proporție de 30% pe listele pentru consilii locale, consilii județene și parlamentare.

În data de 8 martie,  a participat la invitația președintelui PSD Marcel Ciolacu la debutul campaniei „Femeile ne dau puterea” la Palatul Parlamentului, alături de alte femei reprezentative din județul Călărași. În cadrul campaniei, au fost discutate problemele femeilor din toată țara, iar Voivozeanu a fost asigurată că nu vor fi impuse doamne de la centru în Călărași, ci vor fi alese candidatul reprezentativ pentru județul respectiv. Pe viitor, OFSD Călărași va continua să organizeze acțiuni și să invite femei puternice din politică, cum ar fi primarul Mariana Gătej de la Cumpăna.

„La început de martie, din prima zi până pe 8, am desfășurat un maraton al Mărțișorului în tot județul Călărași. Am început cu Vasilați, am continuat cu Lehliu Gară, Sărulești, Chirnogi, Călărași, ieri la Crivăț și Ciocănești. Toate doamnele și domnișoarele s-au bucurat de ceea ce le-am pregătit. Pe lângă faptul că le-am urat și dansat, le-am transmis mesajele PSD, mai cu seamă mesajul OFSD de la nivel central. A fost lansat manifestul pentru drepturile femeilor și atunci le-am spus doamnelor că indiferent din ce localitate fac parte sau din ce familie, condiție socială fac parte, trebuie să-și cunoască drepturile și să și le apere. Anul care urmează este anul în care femeile vor fin în procent de 30% pe listele de consiliu local, consiliu județean, pe listele parlamentare. Vrem cât mai multe doamne să fie prezente, dar acest lucru este posibil și dacă dumnealor își doresc și dacă dumnealor sunt hotărâte și determinate să țină frâiele administrației locale din fiecare localitate a județului.

Pe data de 8 Martie am fost prezentă la Palatul Parlamentului la invitația domnului președinte Marcel Ciolacu. A fost debutul campaniei „Femeile ne dau puterea”. În cadrul acestei întâlniri am fost prezentă alături de câteva doamne reprezentative ale jud. Călărași, colegele mele Laura Munteanu, Tudora Nicolae și Georgiana Teodorescu. Ne-am transmis și noi mesajul din județ domnilor. A fost o întâlnire interactivă între doamnele din țară și domnul președinte. Cine a dorit să adreseze o întrebare pentru dumnealui a putut o face fără nicio problemă, iar noi ne-am interesat dacă în jud. Călărași vom avea doamne impuse de la centru. Am fost asigurate că nu, mai ales că domnul președinte susține doamnele din județ, și la Călărași nu va fi cazul. Acolo unde există coaliții și unde există un anumit interes în ceea ce privește capitalul de voturi, vor fi situații. Vom avea candidate din jud. Călărași care ne vor reprezenta în Parlament. Domnul Ciolacu ne-a spus că fiecare județ va avea reprezentativitate – 30%, pe locuri eligibile.

La Călărași am invitat-o pe doamna secretar general OFSD România, Maria Lazăr, pe doamna deputat Bucura Simona Oprescu. Sunt femei puternice care ne-au dat încredere și asta încercăm și noi să transferăm în județ – încrederea noastră pentru doamne. În perioada următoare o să o avem invitată pe doamna primar de la Cumpăna, Mariana Gătej, este o femeie reprezentativă a OFSD România și va fi prezentă aici. Bineînțeles, continuăm acțiunile cu care ne-am obișnuit.” a declarat președinta OFSD Călărași, Marinela Voivozeanu, în conferința de presă de joi, 9 martie.

Știri

PMC | O arteră importantă din Călărași a intrat în reabilitare

Published

on

Reabilitarea străzii Viitor reprezintă o veste bună pentru locuitorii din Călărași. Această arteră importantă a fost mult timp într-o stare avansată de degradare, provocând disconfort și neplăceri în rândul șoferilor și pietonilor. Acum, cu demararea lucrărilor de asfaltare, se va îmbunătăți semnificativ starea acestei străzi, iar circulația va deveni mult mai fluidă și mai sigură.

 

Potrivit constructorului, lucrările de reabilitare a străzii Viitor vor fi finalizate la finele lunii aprilie. Acestea vor consta în înlocuirea asfaltului vechi, deteriorat și plin de gropi, cu unul nou și modern, care va rezista mai bine în fața intemperiilor și a traficului intens.

În plus, vor fi efectuate și alte lucrări de modernizare, cum ar fi refacerea trotuarelor, iluminatul public, semnalizarea rutieră și marcajele pentru trecerile de pietoni. Acestea vor aduce un plus de confort și siguranță pentru toți cei care folosesc această arteră importantă din oraș.

Reabilitarea străzii Viitor este a treia mare lucrare de modernizare a unei artere importante din Călărași, după reabilitarea străzii Rahova și a străzii Plevna. Aceste proiecte sunt parte dintr-un program amplu de modernizare și dezvoltare a infrastructurii din oraș, care va aduce beneficii semnificative pentru toți locuitorii și pentru dezvoltarea economică a zonei.

„Astăzi după-amiază am demarat asfaltarea străzii Viitor. Potrivit constructorului, lucrările vor fi gata la finele lunii aprilie.
Strada Viitor este a 3-a arteră importantă reabilitată în acest mandat după Rahova și Plevna.” – transmite primarul Marius Dulce într-o postare pe Facebook
Continue Reading

Știri

Polițiștii călărășeni au constatat 118 infracțiuni și au aplicat 979 sancțiuni contravenționale în ultimele 7 zile

Published

on

BILANȚUL ULTIMEI SĂPTĂMÂNI: 118 INFRACŢIUNI CONSTATATE ȘI 979 DE CONTRAVENȚII APLICATE

În cadrul acțiunilor pentru siguranța comunității din ultima săptămână, polițiștii au intervenit la 318 sesizări ale cetățenilor. De asemenea, polițiștii au reținut permisele de conducere în cazul a 39 de șoferi care au pus în pericol siguranța traficului rutier.

În săptămâna  13 – 19 martie a.c., peste 1.000 de polițiști au acționat, la nivelul județului Călărași, pentru prevenirea faptelor antisociale și menținerea ordinii și siguranței publice. Au fost organizate 32 de acțiuni și s-a intervenit la 318 evenimente sesizate prin 112. Ca urmare a activităților desfășurate au fost constatate 118 infracțiuni, 12 persoane au fost surprinse în flagrant, iar în cauzele instrumentate au fost dispuse 8 măsuri preventive.

Totodată, pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 979 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 280.000 de lei. De asemenea, polițiștii rutieri au acționat zilnic, fiind desfășurate activități pentru verificarea legalității transportului rutier de persoane, combaterea abaterilor săvârșite de către pietoni și bicicliști, viteză, neacordare de prioritate, comportamentul agresiv al conducătorilor de vehicule, folosirea telefoanelor mobile, precum și combaterea conducerii sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive.

Au fost constatate 16 infracțiuni la regimul rutier, reținute 39 de permise de conducere și retrase 22 de certificate de înmatriculare.

Continue Reading

Știri

Primăria Călărași anunță începerea tratamentelor pentru combaterea bolilor șI dăunătorilor vegetației

Published

on

În perioada 22-24 martie 2023, Primăria Municipiului Călărași va efectua tratamente în aliniament pentru combaterea tuturor bolilor și dăunătorilor vegetației de aliniament, gardurilor vii, a pomilor și arbuștilor ornamentali ai localității. Aceste tratamente vor fi efectuate între orele 22:00 – 06:00 și vor fi influențate de condițiile meteorologice.

Produsele utilizate pentru tratamentele în aliniament sunt Deltametrin și Lambda-cihalotrin, care sunt omologate de Comisia Națională a produselor de protecție a plantelor. Este important ca locuitorii din zonă să respecte măsurile de siguranță recomandate de autorități și să evite expunerea la substanțele chimice utilizate în timpul tratamentelor.

Continue Reading

Cele mai accesate articole