in

Comuna Jegălia va beneficia de o stație de compostare

Județul Călărași se află pe lista Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor în calitate de beneficiar al proiectului „Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienți”, prin care se urmărește construirea a 17 platforme comunale de depizutare a gunoiului de grajd și stație de compsotare. Acest proiect are beneficiari în mai multe județe din România.

Aceste  platformele comunale urmează să deservească crescători de animale din zonele unde vor fi amplasate stațiile, asigurând colectarea și managementul gunoiului de grajd în respectivele localități.

Pe lista beneficiarilor se află următoarele 16 localități: Jibert – judeţul Brașov; Smeeni și Puiești (două platforme) – judeţul Buzău; Jegălia (stație de compostare) – judeţul Călărași; Luna, Mica și Călățele – judeţul Cluj; Nicolae Bălcescu (două platforme) – judeţul Constanța; Sita Buzăului – judeţul Covasna; Pestișani – judeţul Gorj; Ciceu – judeţul Harghita; Ruginoasa – judeţul Iași; Tăureni – judeţul Mureș; Deveselu și Brastavățu – judeţul Olt, Hoceni – judeţul Vaslui.

„Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienți” este proiectul ce face parte a demersurile Guvernului României de asigurare a implementării Directivei Nitrați, prin care se urmărește reducerea poluării cu nutrienți din surse agricole.

0 0 vote
Article Rating

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Manager, Virgiliu Diaconu – “Primăria Municipiului Călărași a refuzat accesul călărășenilor la actul de cultură!”

Şcoala Gimnazială Nr 1 din satul Rasa (Grădiștea) a fost modernizată prin Ministerul Dezvoltării Regionale