Connect with us

Administrație

CJ Călărași a renunțat la contractul cu firma de avocatură

Published

on

Consiliul Județean Călărași a anunțat că nu mai dispune de serviciile firmei de avocatură de aproximativ două luni. Președintele instituției, Vasile Iliută, a făcut această declarație în cadrul ședinței ordinare din 31 ianuarie 2024. Secretarul general al CJ, Aurel Paraschiv, a explicat faptul ca acest contract nu a fost prelungit pentru ca numărul proceselor a scăzut. Cele mai multe se pare ca au fost cu Instituția Prefectului Județul Călărași.

Contractul a fost achiziționat după ce, in data de 24 martie 2021, consilierii județeni au aprobat achiziționarea de servicii de consultanță juridică și reprezentare a intereselor Județului Călărași. Secretarul CJ a subliniat că, în prezent, instituția se confruntă cu un număr mare de dosare și procese, iar numărul limitat de consilieri juridici îi împiedică să facă față eficient în instanță.

Propunerea temporară a secretarului CJ este de a încheia contracte cu firme de avocatură pentru reprezentare în instanță. Paraschiv spune ca este vorba despre  complexitatea cazurilor și necesitatea de a asigura o apărare eficientă în fața instanțelor.

“În cadrul Direcției Juridice și de Administrație Publică avem un serviciu juridic care este alcătuit din șapte funcții: una de șef serviciu și 6 de execuție. În momentul de față, avem numai cinci funcții de execuție ocupate, din care două sunt de consilier juridic asistent. Reprezentarea în instanță este asigurată de către doi consilieri juridici, unul superior și unul asistent. În momentul de față, Consiliul Județean și președintele Consiliului Județean sunt angrenați în peste 70 de dosare si procese. Astfel încât numai cu doi consilieri juridici nu putem să facem față, în sensul de a presta un act de calitate în fața instanțelor, ca să avem câștig de cauză,(…)” a precizat Aurel Paraschiv, secretarul general al CJ Călărași.

Compartimentul Juridic al CJ Călărași se confruntă cu o sarcină solicitantă, acoperind o gamă largă de activități, de la întocmirea proiectelor de hotărâri la asigurarea reprezentării în instanță și acordarea de consultanță juridică. Situația juridică actuală a CJ Călărași, precum și complexitatea dosarelor, impun luarea unor măsuri temporare pentru a face față eficientă tuturor responsabilităților.

Advertisement

Administrație

Dispensarul din Fundeni a fost modernizat și a fost predat medicilor de familie

Published

on

Gheorghiță Cărtușanu - primar comuna Fundeni -

Primarul Gheorghiță Cărtușanu din comuna Fundeni reflectă asupra anului 2023 ca fiind un an de realizări semnificative pentru comunitatea pe care o conduce, evidențiind finalizarea mai multor proiecte de importanță vitală. Printre acestea, se remarcă modernizarea dispensarului local, un punct de interes major pentru sănătatea și bunăstarea locuitorilor.

”Am recompartimentat clădirile. Era o clădire veche, am modernizat-o și consolidat-o. Grupurile sanitare sunt în interior. Fiecare medic are acum un cabinet” – spune primarul Cărtușanu din Fundeni.

Prin eforturile depuse, clădirea veche a dispensarului a fost reconfigurată și modernizată integral, oferind acum condiții optime pentru serviciile medicale. Consolidarea structurii, reamenajarea spațiilor interioare și dotarea cu grupuri sanitare au reprezentat doar începutul. Fiecare medic beneficiază acum de spații de lucru  adecvate, iar adăugarea unui cabinet suplimentar pentru stomatolog a crescut capacitatea de asistență medicală. Aceste îmbunătățiri asigura servicii de calitate pentru comunitate.

Gheorghiță Cărtușanu - primar comuna Fundeni -

Gheorghiță Cărtușanu – primar comuna Fundeni –

Primarul anunță cu încredere că în acest an va fi finalizat un alt corp al dispensarului, adăugând și mai multe resurse pentru îngrijirea sănătății. În plus, el exprimă dorința de a numi instituția nu doar un simplu dispensar, ci o clinică, reflectând calitatea și nivelul serviciilor oferite.

“Sunt doi medici de familie. Noi am prins astăzi o zi mai lejeră, dar de fiecare dată când am vrut să iau medicamente, am vrut să vin la un mic control când nu mă simțeam bine, nu a existat să nu aibă 10-20 de oameni. Doamna doctor are pacienți și din alte localități. Vin după medicul bun. Eu nu mai vreau să-l numesc dispensar, ci clinică.”

Gheorghiță Cărtușanu - primar comuna Fundeni -

Gheorghiță Cărtușanu – primar comuna Fundeni –

Dispensarul funcționează cu doi medici de familie care asigură serviciile pentru cetățenii din localitate și nu numai.

Pe lângă modernizarea dispensarului, alte două proiecte majore finalizate în 2023 au fost reabilitarea școlii și a grădiniței din Fundeni, contribuind astfel la îmbunătățirea infrastructurii educaționale și a facilităților pentru tinerii din comunitate.

Advertisement

Continue Reading

Administrație

Călărașiul va fi verde: Marius Dulce a început plantarea copacilor și arbuștilor ornamentali

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe whatsapp

Marius Dulce anunță demararea curățeniei zonelor verzi și începe plantarea copacilor și arbuștilor ornamentali. Aceștia vor fi plantați în toate curțile interioare ale blocurilor, acolo unde au fost amenajate locuri de parcare și „unde imaginea s-a schimbat natural”, transmite primarul municipiului Călărași.

Nu pot să nu observ reacțiile câtorva cetățeni supărați că „turnăm betoane” în loc să plantăm mai mult verde. Betoanele au rostul lor, așa cum și copacii ne sunt vitali. Cum arătau zonele dintre blocuri înainte și cum arată acum?”, a mai scris Marius Dulce.

Acesta spune că plantarea și toaletarea copacilor va continua în concomitent cu curățenia de primăvară.

Advertisement

Continue Reading

Administrație

Comuna Grădiștea va avea o nouă sală de sport

Published

on

Comuna Grădiștea din județul Călărași se pregătește să-și întâmpine locuitorii și sportivii cu o nouă investiție recent demarată: o sală de sport impresionantă. Cu o capacitate de 102 locuri, această investiție este rezultatul eforturilor și implicării între Primăria Grădiștea și Compania Națională de Investiții (C.N.I).

Am finalizat proiectarea unei Săli de Sport de 102 locuri, în comuna Grădiștea și abia așteptăm să dăm startul lucrărilor, pentru ca elevii de aici să poată beneficia de o sală de sport la cel mai înalt nivel”, a anunțat firma care se ocupă de acest nou proiect.

Noua sală de sport va deveni epicentrul activităților sportive din localitate, oferind un mediu propice pentru antrenamente și competiții la cele mai înalte standarde. Handbalul, voleiul, baschetul și alte activități sportive vor găsi aici un teren de joc modern și bine echipat.

Beneficiarul investiției este Primăria Grădiștea, Jud. Călărași. Unitatea de implementare: Compania Națională de Investiții.

Advertisement
Continue Reading

Cele mai vizualizate