in ,

Călărași: Funcționar public cercetat pentru luare de mită

Ofițerii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) – Serviciul Județean Anticorupție (S.J.A.) Călărași, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Călărași, au realizat, în cursul zilei de 9 februarie a.c., acțiunea de prindere în flagrant a unui angajat cu funcție de conducere din cadrul primăriei, în timp ce primea cu titlu de mită suma de 2.000 euro de la o persoană, pentru îndeplinirea atribuțiilor de serviciu.

În fapt, miercuri, 7 februarie a.c., un bărbat în vârstă de 50 ani, din municipiul Călărași a sesizat S.J.A. Călărași cu privire la faptul că funcționarul în cauză i-a pretins suma de 2.000 euro în scopul concesionării a două locuri de veci.

Denunțul a fost înaintat de îndată și înregistrat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Călărași, în baza acestuia, echipa operativă alcătuită din ofițeri D.G.A. și procurorul de caz realizând prinderea în flagrant a funcționarului, după ce a primit, cu titlu de mită, suma menționată.

Procurorul de caz a dispus, în primă instanță, reținerea inculpatului pentru cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de luare de mită, iar în cursul serii a fost prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă, fiind dispusă cercetarea în stare de libertate.

În cauză s-a beneficiat de sprijinul de specialitate al Serviciului Tehnic și al Serviciului Operații – Structura Centrală  D.G.A.

BIROUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE


Presa locală scrie că cel cercetare este Dan Bălăngea, șeful de la cimitire, funcționar cu funcție de conducere în cadrul Primăriei Municipiului Călărași.

Pe data de 7 februarie, a.c., un bărbat de cca. 50 de ani ar fi anunțat Serviciul Județean Anticorupție declarând că șeful de la cimitire, Daniel Bălăngea i-ar fi pretins 2.000 euro pentru a putea concesiona două locuri de veci în cimitirul central.

Sesizarea a fost trimisă către Parchetul de pe lângă Tribunalul Călărași, iar în baza acestuia, ofițerii operativi ai D.G.A. și procurorul de caz au organizat prinderea în flagrant a angajatului primăriei, în timp ce primea banii, cu titlu de mită.

CERCETAT ÎN STARE DE LIBERTATE

În primă instanță, procurorul a dispus reținerea inculpatului pentru cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de luare de mită. 

 

Oare de ce conducerea primăriei tace?

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of

SPCRPCIV Călăraşi caută societate interesată să achiziţioneze deşeuri de aluminiu (plăcuţe de înmatriculare)

CONFERINȚĂ INTERNAȚIONALĂ „Cooperare transnațională între autorități de aplicare a legii pentru întărirea activității de prevenire și luptă împotriva fraudei cu fonduri europene acordate în domeniul agriculturii”