Connect with us

Știri

Administratorul special de la AFC Dunărea Călărași, Aurel Stan, a renunțat la funcție

Aurel Stan, fostul administrator special al AFC Dunărea Călăraşi, și-a depus mandatul în luna martie a anului 2023, iar clubul încă nu are un înlocuitor pentru el. Stan a declarat că și-a îndeplinit obiectivele administrative, dar că reorganizarea sportivă necesită un profesionist cu experiență. El a subliniat că s-a redus cheltuielile de la masa credală și s-a făcut accent pe selectarea și promovarea tinerilor. Stan a explicat că a luat această decizie după ce s-a întâlnit cu conducerea Federației Române de Fotbal, care a pus accentul pe performanță sportivă.

https://youtu.be/eggodMDqPQs

“În urmă cu un an și jumătate ne întâlneam și erau o grămadă de probleme la clubul sportiv Dunărea – cum că s-ar închide etc. A trecut acel un an și jumătate și noi din punct de vedere administrativ stăm foarte bine. Ca parte sportivă stăm bine la juniori, mai puțin la seniori, dar prin ceea ce vă voi spune o să vedeți că ne-am gândit și la această variantă.
Au fost diminuate cheltuielile de funcționare ale clubului prin reorganizări de posturi, cumul de funcții, am pus foarte mare accent pe selectarea tinerilor și promovarea, legitimarea lor în cadrul clubului Dunărea Călărași. La început aveam 60 de jucători, acum avem aproximativ 200 de jucători.

Mai mult decât atât, avem 2 grupe în cadrul grupelor de elită ale FRF. Una dintre ele chiar a participat în optimile de finală, în Cupa României la Sibiu. O performanță pe care clubul până acum nu a mai avut-o. Cazarea jucătorilor – dacă înainte se alocau 800-1000 de lei pentru fiecare jucător care nu era călărășean, acum toate aceste cheltuieli au fost reduse, treptat, nu din prima, pe măsură ce s-au ivit portițele de a diminua această cheltuială. Prima portiță a fost prin înțelegerea care a fost făcută de domnul președinte al Consiliului Județean cu domnul Miluț, președinte Prefab, de a ne asigura cazarea acolo. Am avut o cazare undeva la 200 de lei pe lună la Prefab.
Odată cu întreruperea procesului tehnologic, fabricarea BCA-ului, Prefab ne-a anunțat că nu ne mai poate caza acolo și atunci a trebuit să luăm măsuri urgente pentru a asigura cazarea jucătorilor de fotbal care nu erau din Călărași. I-am solicitat sprijinul președintelui și am aranjat spații de cazare în corpul administrativ de la etajul 1. În prezent, nu plătim decât utilitățile de încălzire, apă și cam atât. Toată activitatea fotbaliștilor s-a concentrat foarte mult, pe o rază de 100 de metri au și bază de antrenament, spațiu de cazare și cantina prin care noi le asigurăm mesele respective.”

Advertisement

De la începutul mandatului său, administratorul special al AFC Dunărea Călărași, Stan Aurel, a pus un accent foarte mare pe sloganul de a lua tinerii călărășeni din tribună și de a-i aduce în teren. Este constatat că ceea ce s-a promis atunci a fost îndeplinit, dar nu se va opri la acest stadiu. Obiectivul asociației de fotbal este să atragă și să pregătească tineri, pentru a-i duce către performanță, și vor continua să facă acest lucru.

“Din informațiile care circulă prin media, am constatat că trebuie să trecem la o nouă etapă. Dacă din punct de vedere administrativ stăm foarte bine și lucrurile nu mai au cale de întoarcere, atunci trebuie să ne orientăm către reorganizarea activității sportive, în obținerea performanțelor, în atragerea prin performanță, prin rezultatele echipei mare, să atragem din nou călărășenii în tribune. I-am adus la cunoștință președintelui că intenția mea este să-mi depun mandatul. Nu zic că nu mă pricep absolut deloc la fotbal, am învățat câte ceva, dar nu suficient încât să pot eu să fac această reorganizare sportivă. Acolo trebuie un om profesionist, un director sportiv care să se ocupe de întreaga activitate a antrenorilor, a jucătorilor și tocmai de aceea l-am rugat să nu se supere, că nu este cu nicio intenție rea, ci pur și simplu rostul meu acolo nu mai e așa cum a fost la început. S-a depus planul de organizare, a fost aprobat, cheltuiala de la masa credală a fost redusă de la 66 de miliarde de lei vechi la 25 de miliarde de lei vechi. Practic, acum nu puteam să aduc un raport substanțial la rezultatele echipei. Am luat decizia, dumneavoastră decideți dacă onorabilă sau nu, de a face un pas în spate, de a lăsa loc dezvoltării etapei următoare de activitate sportivă, de reorganizare.” a  explicat Stan în conferința de presă de jos, organizată la sediul PSD Călărași.

Știri

Lucrările de dragare pe brațul Borcea au fost sistate din cauza scăderii nivelului Dunării

Lucrările de dragare pe brațul Borcea au fost sistate temporar, din cauza scăderii accentuate a nivelului apelor Dunării, informează Consiliul Judeţean Călăraşi.

Conform declarației lui Alexandru Drăgulin, șeful Agenției Căi Navigabile Călărași, „nivelul apei a coborât sub limita necesară pentru ca navele să poată lucra în condiții normale. Datorită pescajului mic, nava nu se poate încărca cu nisip și nu îl poate transporta. Lucrările vor putea fi reluate doar când Dunărea va ajunge la cota de +100 cm, ceea ce, din păcate, nu se va întâmpla prea curând.”

Intervenția planificată prevede utilizarea a două nave: dragă „Comana”, care va perfora fundul brațului acolo unde este depus un strat gros de nisip, și nava „Cernavodă”, care va aspira și transporta nisipul dislocat. Scopul este refacerea adâncimilor necesare pentru circulația sigură a navelor, în conformitate cu standardele Comisiei Dunării.

Lucrările au început la sfârșitul lunii mai, după sosirea navei „Cernavodă” în portul Călărași, și au fost desfășurate în zona kilometrilor fluviali 90 – 100, conform Avizului către Navigatori emis de Administrația Fluvială a Dunării de Jos (AFDJ) Galați.

Advertisement

Consiliul Județean Călărași reafirmă angajamentul său de a susține toate demersurile menite să asigure navigabilitatea Dunării, să protejeze infrastructura portuară și să valorifice potențialul economic al transportului fluvial în județ.

Continue Reading

Știri

Călărași: Pista de biciclete din Parcul Jirlău s-a surpat la câteva luni după inaugurare. Primăria anunță reparații pe garanție

Pista de biciclete din Parcul Jirlău, una dintre investițiile recente ale Primăriei Călărași, a cedat la doar câteva luni de la finalizare. Crăpăturile întinse pe toată lungimea traseului au dus la decizia autorităților de a interveni de urgență, iar în prezent, pista este în mare parte decopertată, urmând să fie reasfaltată.

Deși lucrarea a fost finalizată relativ recent, calitatea slabă a execuției a devenit evidentă în scurt timp. Problemele de structură și surparea în anumite porțiuni au ridicat semne de întrebare cu privire la modul în care a fost proiectată și realizată această investiție, în special având în vedere proximitatea malului lacului.

Primarul municipiului Călărași, Marius Dulce, a transmis că reparațiile nu vor fi suportate din bugetul local, întrucât pista este încă în perioada de garanție.

„Pista de biciclete este în garanție și din acest motiv am cerut reparația pe segmentele care prezintă neconformități. S-a realizat încă o expertiză tehnică a zonei, fiind și malul lacului, iar de săptămâna viitoare începe turnarea asfaltului special”, a precizat edilul.

Acesta a dat asigurări că niciun obiectiv nu va fi refăcut pe cheltuiala primăriei:

Advertisement

„Vreau să înțeleagă toți cetățenii că nimic nu vom reface pe banii noștri, fiecare obiectiv va fi finalizat conform proiectului.”

Lucrările de reparație vor continua în perioada următoare, iar pista de biciclete va rămâne închisă temporar. Municipalitatea nu a anunțat, deocamdată, un termen clar pentru finalizarea reparațiilor.

Această situație ridică din nou întrebări despre calitatea lucrărilor publice și despre modul în care sunt supervizate și recepționate proiectele de infrastructură urbană în Călărași.

Continue Reading

Știri

„Nu punem nici un popic!” Primăria Călărași blocată de… garanție!

De ce arată orașul ca un șantier cu dale sparte și mobilier urban degradat?

Ai trecut prin centrul Călărașiului și ai văzut dale sparte, popici (acele stâlpișori de protecție) dărâmați sau mobilier urban lăsat de izbeliște? Ți-ai zis, probabil: „Ce face primăria? Nu vede nimeni?” Ei bine, surpriză: vede, dar nu poate face nimic.

Primarul Dulce: „Dacă intervenim, pierdem garanția”

Într-o discuție aprinsă din ședința Consiliului Local din 26 iunie 2026, primarul Marius Dulce a explicat de ce nu se repară nimic în unele zone: totul e „în garanție”.

Totul a pornit de la nemulțumirea mai multor consilieri locali, dar și din reclamațiile primite de la cetățeni: „Centrul arată jalnic!” — au spus mai mulți aleși în ședința Consiliului Local Călărași din 26 iunie 2026.

Băncile sunt rupte, dalele de granit crăpate, iar popicii care ar trebui să protejeze trotuarele sunt căzuți sau lipsesc. Cei prezenți au cerut explicații clare: Cine repară? Când? De ce nu se face nimic?

Advertisement

Răspunsul a fost unul care i-a lăsat mască pe mulți: „Nu putem repara nimic. Totul e în garanție!” — a declarat primarul Marius Dulce. Această justificare a declanșat un val de reacții și discuții aprinse despre cât timp trebuie să mai stea orașul „în așteptare”, doar pentru că lucrările sunt „protejate” de garanții contractuale.

Așadar, orice reparație ar însemna pierderea banilor asigurați prin contractele de execuție. În plus, nici în carosabil nu pot face nimic fără aprobări în lanț.

Cetățenii sparg, primăria „notează”

Consilierii au cerut intervenții rapide. Se mătură cioburi, se dărâmă stâlpișori, dar primăria „doar notează”. De ce? Pentru că toate aceste lucrări sunt sub supravegherea firmelor de construcții până la expirarea garanției. Orice reparație făcută de primărie ar însemna că firma nu mai e responsabilă.

„Dacă intru să schimb un popic azi, mâine vine constructorul și zice că l-am stricat eu, nu el,” a explicat primarul.

Și popicii-s cu scandal!

Pe strada București, de exemplu, stâlpii montați sunt considerați prost aleși. Proiectantul „n-a vrut să renunțe la model”. Dulce spune că acum nu mai găsește același tip de popic, iar oamenii se întreabă: „De ce nu puneți alții?”. Răspunsul e același: garanția!

Advertisement

„Bani avem, dar suntem legați de mâini”

E clar că primăria nu duce lipsă de intenții bune sau de bani europeni, dar e blocată într-o capcană birocratică în care „garantia e sfântă”.

Continue Reading