Connect with us

Știri

Administratorul special de la AFC Dunărea Călărași, Aurel Stan, a renunțat la funcție

Published

on

Aurel Stan, fostul administrator special al AFC Dunărea Călăraşi, și-a depus mandatul în luna martie a anului 2023, iar clubul încă nu are un înlocuitor pentru el. Stan a declarat că și-a îndeplinit obiectivele administrative, dar că reorganizarea sportivă necesită un profesionist cu experiență. El a subliniat că s-a redus cheltuielile de la masa credală și s-a făcut accent pe selectarea și promovarea tinerilor. Stan a explicat că a luat această decizie după ce s-a întâlnit cu conducerea Federației Române de Fotbal, care a pus accentul pe performanță sportivă.

„În urmă cu un an și jumătate ne întâlneam și erau o grămadă de probleme la clubul sportiv Dunărea – cum că s-ar închide etc. A trecut acel un an și jumătate și noi din punct de vedere administrativ stăm foarte bine. Ca parte sportivă stăm bine la juniori, mai puțin la seniori, dar prin ceea ce vă voi spune o să vedeți că ne-am gândit și la această variantă.
Au fost diminuate cheltuielile de funcționare ale clubului prin reorganizări de posturi, cumul de funcții, am pus foarte mare accent pe selectarea tinerilor și promovarea, legitimarea lor în cadrul clubului Dunărea Călărași. La început aveam 60 de jucători, acum avem aproximativ 200 de jucători.

Mai mult decât atât, avem 2 grupe în cadrul grupelor de elită ale FRF. Una dintre ele chiar a participat în optimile de finală, în Cupa României la Sibiu. O performanță pe care clubul până acum nu a mai avut-o. Cazarea jucătorilor – dacă înainte se alocau 800-1000 de lei pentru fiecare jucător care nu era călărășean, acum toate aceste cheltuieli au fost reduse, treptat, nu din prima, pe măsură ce s-au ivit portițele de a diminua această cheltuială. Prima portiță a fost prin înțelegerea care a fost făcută de domnul președinte al Consiliului Județean cu domnul Miluț, președinte Prefab, de a ne asigura cazarea acolo. Am avut o cazare undeva la 200 de lei pe lună la Prefab.
Odată cu întreruperea procesului tehnologic, fabricarea BCA-ului, Prefab ne-a anunțat că nu ne mai poate caza acolo și atunci a trebuit să luăm măsuri urgente pentru a asigura cazarea jucătorilor de fotbal care nu erau din Călărași. I-am solicitat sprijinul președintelui și am aranjat spații de cazare în corpul administrativ de la etajul 1. În prezent, nu plătim decât utilitățile de încălzire, apă și cam atât. Toată activitatea fotbaliștilor s-a concentrat foarte mult, pe o rază de 100 de metri au și bază de antrenament, spațiu de cazare și cantina prin care noi le asigurăm mesele respective.”

De la începutul mandatului său, administratorul special al AFC Dunărea Călărași, Stan Aurel, a pus un accent foarte mare pe sloganul de a lua tinerii călărășeni din tribună și de a-i aduce în teren. Este constatat că ceea ce s-a promis atunci a fost îndeplinit, dar nu se va opri la acest stadiu. Obiectivul asociației de fotbal este să atragă și să pregătească tineri, pentru a-i duce către performanță, și vor continua să facă acest lucru.

„Din informațiile care circulă prin media, am constatat că trebuie să trecem la o nouă etapă. Dacă din punct de vedere administrativ stăm foarte bine și lucrurile nu mai au cale de întoarcere, atunci trebuie să ne orientăm către reorganizarea activității sportive, în obținerea performanțelor, în atragerea prin performanță, prin rezultatele echipei mare, să atragem din nou călărășenii în tribune. I-am adus la cunoștință președintelui că intenția mea este să-mi depun mandatul. Nu zic că nu mă pricep absolut deloc la fotbal, am învățat câte ceva, dar nu suficient încât să pot eu să fac această reorganizare sportivă. Acolo trebuie un om profesionist, un director sportiv care să se ocupe de întreaga activitate a antrenorilor, a jucătorilor și tocmai de aceea l-am rugat să nu se supere, că nu este cu nicio intenție rea, ci pur și simplu rostul meu acolo nu mai e așa cum a fost la început. S-a depus planul de organizare, a fost aprobat, cheltuiala de la masa credală a fost redusă de la 66 de miliarde de lei vechi la 25 de miliarde de lei vechi. Practic, acum nu puteam să aduc un raport substanțial la rezultatele echipei. Am luat decizia, dumneavoastră decideți dacă onorabilă sau nu, de a face un pas în spate, de a lăsa loc dezvoltării etapei următoare de activitate sportivă, de reorganizare.” a  explicat Stan în conferința de presă de jos, organizată la sediul PSD Călărași.

Știri

Viorel Ghiveci, noul administrator special al AFC Dunărea Călărași 2005

Published

on

Asociația de Fotbal Club Dunărea 2005 Călărași își va schimba administratorul special, începând cu data de 10 aprilie 2023. Viorel Ghiveci va prelua această poziție, înlocuindu-l pe Aurel Stan, care și-a dat demisia la data de 9 martie 2023. Potrivit surselor, Stan a decis să plece din cauza pretențiilor  de reorganizare sportivă  solicitate de superiori pe care acesta nu le-ar fi putut onora. În cadrul unei conferințe de presă recente, Stan a declarat că a luat această decizie după o întâlnire cu conducerea Federației Române de Fotbal (FRF), unde a observat un accent mare pe performanța sportivă și a decis să facă un pas în spate.

 

Viorel Ghiveci, absolvent al Academiei de Poliție și fost lucrător al Inspectoratului Județean de Jandarmi Călărași, va avea o indemnizație de 5.000 de lei net pe lună. El și-a prezentat planurile pentru mandatul său în cadrul unei ședințe ordinare de Consiliu Județean, în data de 29 martie. Ghiveci a afirmat că își dorește promovarea și dezvoltarea fotbalului de performanță și a sportului, în general, prin asigurarea unui proces de pregătire și competiție la un nivel ridicat, în cadrul clubului Dunărea 2005.

Cu o vastă experiență în domeniul juridic și militar, Ghiveci se bucură de un plan bine pus la punct pentru a-și atinge obiectivele în noua sa poziție. În trecut, acesta a activat în structurile Jandarmeriei Române, până în anul 2020, când a trecut în rezervă cu gradul de colonel din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vaslui. Din acel moment, Ghiveci a activat în cadrul biroului său de mediere din zona Călărașiului.

Continue Reading

Știri

Elevii a patru clase din Călărași, captivați de exponatele de la Muzeul Științele Naturii

Published

on

Vizita la Muzeul Științele Naturii pentru elevii celor patru clase din municipiu a fost o modalitate foarte plăcută de a învăța lucruri noi.

Au fost captivați să vadă expus în diorame habitatul păsărilor și animalelor din regiunea Dunării, explorând fiecare exponat cu o mare curiozitate.


Viorel Cristea expertul pasionat și proprietar al exponatelor muzeului a fost un povestitor pe placul copiilor, oferind elevilor informații noi care le-a dezvoltat gustul pentru frumos dar și imaginația.

Copiii au participat și la atelierele din grădina Muzeului Dunării de Jos.
Fotografiile realizate pe parcursul vizitei reflectă încântarea copiilor la joaca cu podeaua și cartea interactivă.

Continue Reading

Știri

A fost semnat contractul pentru DJ311

Published

on

Astăzi, președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță a semnat la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor și Administrației Publice, alături de secretarul de stat Marcel Alexandru Stoica contractul de finanţare pentru Modernizarea drumului județean DJ 311, Arțari km0+000-Nicolae Bălcescu km 17+650

Proiectul este finanțat prin Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny”, cu o valoare de 106.144.113,85 lei

Continuăm dezvoltarea și modernizarea infrastructurii județului.

Continue Reading

Cele mai accesate articole