Connect with us

Știri

Prezentare de carte cu Doina Rusti la Biblioteca Judeteana Calarasi

Published

on

Pe data de 17 martie la Biblioteca Județeană “Alexandru Odobescu” din Călărași va avea loc un eveniment ce se va concentra asupra volumului “Depravatul din Gorgani” al Doinei Ruști, prozatoare de referință cu o certă contribuție în neogotic și realismul psihologic.

Doina Ruști este apreciată pentru originalitate și erudiție epică și a scris trilogia fanariotă (“Homeric”, “Mâța Vinerii” și “Manuscrisul fanariot”), romane cu miză socială puternică, precum “Fantoma din moară”, “Lizoanca” și “Logodnica”.

Cartea sa cea mai recentă este “Paturi oculte” (2020), iar cele două volume de povestiri sunt “Ciudățenii amoroase din Bucureștiul fanariot” și “Depravatul din Gorgani: alte 52 de ciudățenii”.

Cartea cuprinde povestiri dintr-o lume halucinantă, plasată în secolul al 18-lea, și vorbește despre excese, pasiuni devastatoare și consecințele dorințelor fără cenzură.

La eveniment vor fi prezenți Doina Ruști, prof. Stela Anghel și Marinela Voivozeanu, managera bibliotecii.

Știri

Accident rutier în Independența, un autoturism s-a răsturnat

Published

on

În noaptea de joi seara, spre miezul nopții, un alt eveniment rutier a avut loc în comuna Independența din județul Călărași. Un autoturism condus de un tânăr s-a răsturnat între comuna Independența și satul Potcoava. La fața locului au intervenit imediat mai multe echipaje de pompieri din cadrul ISU Călărași.

Din fericire, doar o singură persoană a fost rănită ușor în acest accident de mașină. Echipajele de intervenție au acordat primul ajutor victimei și au evaluat starea de sănătate a acesteia. Victima, un tânăr, a fost preluată și transportarea la spital. Cauza accidentului este încă neclară, dar poliția a demarat o anchetă pentru a stabili cu exactitate ce s-a întâmplat.

Continue Reading

Știri

Autoturism în flăcări din cauza unei defecțiuni la motor

Published

on

În această seară, în jurul orelor 22:30, un autoturism a fost cuprins de flăcări în satul Stancea, comuna Spanțov. Martorii au observat un fum gros și o lumină roșie în zona respectivă, iar imediat au apelat serviciul de urgență.

La fața locului a fost solicitat sprijinul pompierilor militari din cadrul ISU Călărași, care au intervenit cu promptitudine cu mai multe autospeciale dotate cu apă și spumă pentru a lichida incendiul. Echipajele de intervenție au reușit să stingă focul în aproximativ 30 de minute, iar vehiculul a fost în mare parte distrus în partea din fața, zona motor.

Din fericire, nu au fost raportate victime în urma acestui incident. Cauza incendiului este încă necunoscută și va fi investigată de autoritățile competente.

Misiunea este în dinamică la acest moment. În curs de actualizare!

foto: ilustrativ

Continue Reading

Știri

Accident rutier în Călărași, patru persoane implicate

Published

on

Un nou eveniment rutier a avut loc în această seară în municipiul Călărași, în jurul orelor 22:00, la intersecția străzilor Progresul și Gheorghe Lazar. Două autoturisme s-au acroșat, din cauza nerespectării indicatoarelor rutiere care reglementează prioritatea de trecere în intersecția respectivă.


Potrivit datelor preliminare, patru persoane au fost implicate în accident, dintre care o femeie și un bărbat au avut nevoie de îngrijiri medicale. La fața locului a intervenit un echipaj SMURD, care a acordat primul ajutor celor care au avut nevoie.


Autoritățile au intervenit rapid, iar circulația în zonă a fost îngreunată pentru o perioadă scurtă de timp. Din fericire, nu s-au înregistrat victime grave în urma acestui accident.

Continue Reading

Cele mai accesate articole