Connect with us

Știri

VIDEO. Vasile Iliuță se prezintă „cu mai mult păr alb și mai multe probleme” după opt ani de administrație. Vezi interviul în exclusivitate cu președintele Consiliului Județean Călărași

Published

on

Vasile Iliuță, președintele Consiliului Județean Călărași, a vorbit în exclusivitate cu Călărași PRESS despre ultimii opt ani de administrație: „mai mult păr alb și mai multe problemele”, sintetizează Iliuță cele două mandate. În interviul video, acesta a mai vorbit despre reabilitarea prefecturii, despre promovarea turismului în județ, infrastructură, despre tineri, dar și despre experiențele cu care a rămas și planurile care urmează. 

Călărași PRESS: Cum vă prezentați după opt ani de conducere la nivelul Consiliului Județean?

Vasile Iliuță: Cu mai mult păr alb și mai multe probleme ca președinte al Consiliul Județean. A fost o mare provocare în 2016 să preiau mandatul de președinte și să fac niște proiecte pe care mi le-am propus. Pot să spun că față de cetățenii cărora le-am promis la momentul acela că voi fi cel care ține cont de stradă, școală și spital, m-am ținut de cuvânt – de cele trei promisiuni pe care le-am făcut la preluarea mandatului de președinte al Consiliului Județean. 

Călărași PRESS: Care este cea mai mare realizare din această perioadă? 

Vasile Iliuță: În ultimii opt ani, cea mai mare realizare e prefectura județului Călărași – acest monument istoric pe care mai multe guvernări au încercat să-l reabiliteze. Eu sunt cel care l-am reabilitat și îl voi finaliza până la sfârșitul anului 2024. 

Advertisement

Călărași PRESS: Există un plan pentru promovarea turismului în județul Călărași?

Vasile Iliuță: Există o strategie de dezvoltare pentru promovarea turismului. Ce facem noi acum este un început, cu portul de ambarcațiuni și autobuzul amfibie. Ne dorim să atragem în județul Călărași turiștii care merg către Tulcea, să fim și noi o mică deltă a României. 

Călărași PRESS: Infrastructură rutieră cum se prezenta în urmă cu opt ani? 

Vasile Iliuță: În urmă cu opt ani, din 680 de kilometri de drumuri județene, 300 erau asfaltați. Eu am venit și am completat. La momentul ăsta avem o mare problemă – nu mai avem drumuri neasfaltate. Încercăm ca până la sfârșitul anului să închidem toate drumurile de pământ pe care județul Călărași le mai are. 

Călărași PRESS: În ultimii ani ați trecut prin bune și rele. Cu ce experiențe ați rămas? 

Vasile Iliuță: Cu de toate. Cele rele m-au întărit, iar cele bune mi-au făcut bine pentru că le-am realizat și le-am pus în practică. 

Advertisement

Călărași PRESS: Cum sprijiniți tinerii din județul Călărași?

Vasile Iliuță: Pe lângă bursele pe care le-am dat an de an, îmi doresc în continuare să fac mult mai mult. Susținem clubul de robotică și încercăm prin biblioteca județeană să aducem laboratoare de interes pentru tineri. Vedem dacă putem să ne ducem mai mult decât am făcut-o până acum și pe activitatea sportivă – să scoatem din reorganizare Clubul Dunărea Călărași. 

Călărași PRESS: Ați afirmat că în cazul în care nu veți câștiga un nou mandat, vă veți retrage în zona mediului de afaceri din care proveniți de fapt. De ce ați făcut această declarație? 

Vasile Iliuță: Să nu se creadă că eu sunt dependent de un loc de muncă. Eu sunt astăzi președinte al Consiliului Județean Călărași, ales pe un mandat de patru ani. Sunt vremelnic pe o funcție, iar dacă cetățenii consideră că pot continua și alte proiecte, voi fi acel om pe care îl cunosc, luptător pentru județul Călărași. 

Călărași PRESS: Chiar dumneavoastră ați spus că sunteți cel mai mare vânător politic pe care sud-muntenia îl are în acest moment. Cum reușiți să aduceți oamenii din alte tabere alături de dumneavoastră?

Vasile Iliuță: Prin multă muncă, prin încredere și prin dorința de a face parte dintr-o echipă mare, care-și dorește să facă tot ce-și propune – de la proiecte publice, până la proiecte administrative. 

Advertisement

Călărași PRESS: Ce planuri aveți în următoarea perioadă electorală privind numărul primarilor social-democrați? 

Vasile Iliuță: Dacă astăzi avem 30 de primari, eu vreau ca după alegerile din 9 iunie 2024 să număr peste 45 de primari. 

Călărași PRESS: Iar pentru conducerea Consiliului Județean?

Cu siguranță mă voi înscrie în lupta politică împotriva tuturor partidelor care se vor alătura. Eu estimez un număr de 20 de consilieri să fie ai partidului PSD, iar restul de 11 să fie împărțiți între celelalte partide. 

În încheiere, Vasile Iliuță a transmis comunității să aibă încredere că va continua proiectele în administrație și construcții.

Advertisement

Știri

PPC blue, noua aplicație pentru telefonul mobil, destinată șoferilor de mașini electrice

Published

on

București – PPC Blue, compania din cadrul grupului PPC în România care activează pe segmentul mobilității electrice, lansează aplicația mobilă cu același nume, ca parte a procesului etapizat de rebranding. Recent au fost anunțate noul nume al brandului – PPC blue, identitatea sa vizuală, precum și website-ul dedicat www.ppcblue.ro.

Șoferii de vehicule electrice care foloseau înainte aplicația Enel X Way au primit notificări prin care sunt invitați să își instaleze noua aplicație PPC blue, din AppStore sau Google Play. După acest pas, contul de client din aplicația Enel X Way va fi migrat automat către noua aplicație. Toate avantajele obținute anterior se păstrează, însă utilizatorii trebuie să urmeze procesul de resetare parolă, să accepte termenii și condițiile de utilizare și să adauge un card bancar.

Din aplicația mobilă PPC blue poate fi vizualizată disponibilitatea stațiilor de încărcare și pot fi selectate abonamentele preferate de fiecare utilizator. Prin intermediul aplicației utilizatorii își pot acum organiza călătoriile și utiliza atât stațiile de încărcare PPC blue din România cât și din Grecia.

Condițiile de utilizare ale serviciilor, precum și tarifele nu sunt modificate ca urmare a schimbării identității vizuale, însă denumirile abonamentelor sunt modificate astfel: Basic X devine PPC blueLite (60 kW incluși), Premium X devine PPC bluePlus (120 kW incluși). În plus portofoliul de produse se extinde cu un produs nou PPC blueMax (200 kW incluși). Clienții își pot încărca vehiculele electrice în aceleași puncte din rețeaua cu care sunt familiarizați, iar în perioada următoare, fiecare punct de încărcare din portofoliul companiei va fi marcat cu noul logo PPC blue și va fi adaptat noii indentități vizuale.

Clienții cu un card RFID fizic sau virtual activ vor primi un nou card fizic PPC blue. Pentru înlocuirea acestuia, clienții vor fi contactați de agenții din call-center pentru a colecta preferințele pentru adresa de livrare a noului card.

Advertisement

Întrebări cu privire la abonamentele PPC blue pot fi adresate la numărul 0800.801.158 sau în scris la helpdesk.blue.ro@ppcgroup.com.

Sub brandul PPC blue operează circa 500 de puncte de încărcare în 63 de localități, cu o putere totală instalată de peste 10.000 kW și oferă soluții integrate de mobilitate electrică clienților rezidențiali, companiilor și instituțiilor publice din întreaga țară.

PPC blue instalează în România infrastructură de încărcare în centre comerciale, supermarketuri, restaurante și hoteluri care doresc să atragă utilizatorii de mașini electrice, precum și în spațiile publice puse la dispoziție de municipalități interesate de îmbunătățirea calității aerului prin încurajarea mobilității electrice.

PPC Blue România este parte a Grupului PPC, cu o tradiție de peste 70 de ani în Grecia, lider în domeniul energiei în Europa de Sud-Est, care și-a făcut un angajament din dezvoltarea durabilă și protecția mediului prin promovarea surselor de energie curată. Mobilitatea electrică joacă un rol central în această viziune pentru viitor. DEI Blue, compania dedicată mobilității electrice lansată de PPC în 2021 în Grecia, și-a făcut deja un nume prin serviciile de e-mobilitate furnizate persoanelor fizice, companiilor și administrației publice din întreaga Grecie. Obiectivul de a deveni cel mai important jucător pe noua piață a mobilității electrice din regiune, prin realizarea unor investiții semnificative pentru dezvoltarea, gestionarea și operarea celei mai extinse rețele de încărcare a mașinilor electrice și prin furnizarea de servicii inovatoare, descrie planul ambițios al PPC. În România, PPC blue operează circa 500 de puncte de încărcare în 63 de localități, cu o putere totală instalată de peste 10.000 kW.

Advertisement
Continue Reading

Știri

AJOFM Călărași organizează Bursa Generală a Locurilor de Muncă

Published

on

Sursă foto: freepik

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJFOM) Călărași organizează Bursa Generală a Locurilor de Muncă atât în municipiul Călărași, cât și în Oltenița, pe data de 17 mai 2024. Evenimentul promovează locuri de muncă disponibile și facilitează dialogul dintre angajator și muncitor, în contextul în care județul Călărași avea peste 3800 de șomeri în luna decembrie a anului trecut, cu o rată de șomaj de 4.14%. 

„Ești în căutarea următorului pas în cariera ta? Vino să descoperi oportunități de angajare în domeniile tale de interes la Bursa Generală a Locurilor de Muncă! Explorează piața muncii din județul Călărași și companiile participante. Conectează-te cu agenții economici și descoperă joburi potrivite pentru tine”, transmite AJOFM Călărași. 

Bursa Generală a Locurilor de Muncă va avea loc la sediul AJOFM Călărași din strada 13 Decembrie, nr.12  și la sediul ALOFM Olteniţa, str. Argeșului nr.111. 

Potrivit datelor publicat de Institutul Național de Statistică (INS), centralizate de Ziarul Financiar, în Călărași salariul mediu net este de 3815 lei. În septembrie, datele publicate de INS arătau că salariul mediu net era de aproximativ 3613 lei. 

Advertisement
Continue Reading

Știri

Gheorghe Stoian, consilier local PSD și profesor: „Fără să greșesc, prioritățile lui Marius Dulce au fost școala și oamenii care trudesc în jurul ei”

Published

on

Gheorghe Stoian este profesor de 24 de ani, iar de 11 este director al Liceului Teoretic Mihai Eminescu din Călărași. Din octombrie 2020 este consilier local din partea Partidului Social Democrat (PSD), iar într-un videoclip postat pe pagina PSD Municipiul Călărași, acesta evidențiază dezvoltarea „evidentă” a sistemului de învățământ din mandatul primarului Marius Dulce, președinte al PSD în municipiu, în contextul alegerilor locale de pe 9 iunie. 

Consilierul local listează câteva proiecte de reabilitare și modernizare a clădirilor de învățământ implementate de Marius Dulce, printre care se numără și liceul în cadrul căruia este director.

  • „În mandatul domnului primar Marius Dulce au fost implementate proiectele europene deja contractate precum Reabilitarea termică a clădirii principale de la Liceul Teoretic ”Mihai Eminescu”, a Grădiniței cu Program Prelungit ”Țara Copilăriei, a Școlii Gimnaziale ”Tudor Vladimirescu”. 
  • „De asemenea, tot pe fonduri europene, a fost reabilitat și extins Corpul B de la Liceul Teoretic ”Mihai Eminescu”, au fost modernizate atelierele Liceului ”Danubius”, Corpul Nou de la Colegiul Agricol ”Sandu Aldea”. Trebuie punctat și construirea unui Centru pentru activități educative în cartierul Livadă, o zonă defavorizată din punct de vedere social și economic, unde era o nevoie majoră pentru acest tip de centru educațional”. 

Profesorul prezintă în continuare planurile de viitor ale edilului călărășean, menționând un proiect care „este o noutate pentru Călărași în ultimii cel puțin 40 de ani”. E vorba despre construirea unei noi creșe cu 70 de locuri, în contextul în care la acest moment funcționează o singură creșă, iar „cererile de înscriere depășesc cu mult capacitatea”, explică acesta. 

Un proiect de 6 milioane de euro urmează să fie implementat anul acesta, și anume dotarea tuturor unităților de învățământ cu mobilier nou, table inteligente, laboratoare de informatică și materiale sportive. 

Alte proiecte cu contracte de finanțare semnate, ce urmează să fie implementate în următorii doi ani sunt reabilitarea și eficientizarea termică a Colegiul Economic Călărași (Corpul de pe str. Grivița), a Școlii Gimnaziale ”Mihai Viteazul”, a  Școlii Gimnaziale “Nicolae Titulescu” și a  Liceului Tehnologic de Transporturi Auto. 

De asemenea, Primăria Municipiului Călărași a mai depus un proiect cu finanțare europeană pentru dotarea a 14 unități de învățământ cu panouri fotovoltaice, ce va contribui în scăderea cheltuielilor la utilități, arată consilierul local. 

Advertisement
  • „Toate proiecte menționate, implementate sau care se vor implementa în perioada următoare au impact major pentru îmbunătățirea infrastructurii școlare, a dotărilor cu materiale didactice și implicit vor ajuta la desfășurarea unui act educațional de calitate pentru copiii noștri.”, a încheiat profesorul Gheorghe Stoian. 
  • „În concluzie, pot afirma, fără să greșesc, că una dintre prioritățile d-lui primar Marius Dulce și a echipei care se ocupă cu implementarea proiectelor europene a fost școala și oamenii care trudesc în jurul ei”, a încheiat profesorul Gheorghe Stoian.

Continue Reading

Cele mai vizualizate