in

VIDEO. Negocieri dure între autorități și spoitorii din Călărași depistati pozitiv după testare

Minora suspectă a stat 14 zile în carantină instituționalizată, la testarea efectuată după carantină, rezultatul a fost pozitiv

Familia unei minore însărcinate depistată la externare din carantină cu rezultat pozitiv, a fost rugată timp de 2 ore de agenții de poliție din cadrul IPJ Călărași, jandarmi și DSP pentru a le permite transportarea persoanei pentru o nouă examinare. Din informațiile pe care le deținem, minona a stat timp de 14 zile în carantină la Hotel Călărași, în ultima zi de carantină a fost retestată și lăsată să plece la domiciliu. Circul stradal s-a petrecut la data de 23 aprilie, la scara blocului D18 din municipiul Călărași. Vecinii familiei spun despre aceștia cetățeni că sunt muncitori, desfășurându-și activitatea în Bazarul “Big” din municipiul Călărași. 

Rezultatul testării a fost pozitiv, iar autoritățile au demarat procedurile specifice de preluare și carantinare a persoanei în cauză. Familia acesteia a insultat poliția, presa și restul autorităților, având intenția de a le agresa.

NEGOCIERI PURTATE LA GEAMUL BALCONULUI

În primă fază, familia minorei nu a permis accesul specialiștilor DSP în apartament pentru a discuta cu persoana depistată pozitiv după testarea de 14 zile de carantină.  Tatăl minorei oferea autorităților răspunsuri evazive, iar comportamentul său era unul sfidător la adresa organelor de ordine. Susține că minora este însărcinată și nu trebuie speriată de izoletă.

Serviciul de Acțiuni Speciale a intervenit alături de alte echipaje de poliție pentru a calma spiritele iritate de situație.

BUBA DE LA NAS DECLANȘEAZĂ VIRUSUL

Tată minorei a discutat cu reprezentații DSP Călărași prin telefon și a explicat acestora faptul că minora a avut o “bubă” la nas, motiv pentru care testul ar fi ieșit pozitiv. În cele din urmă, familia a fost convinsă să permită accestul reprezentanților DSP și ai poliției pentru a intra în legătură cu persoana suspectă de noul coronavirus. Minora a fost urcată în autospeciala pregătită pentru astfel de cazuri și transportată pentru efectuarea unui nou test împotriva virusului.

INFORMARE DE PRESĂ FĂCUTĂ DE INSTITUȚIA PREFECTULUI – JUDEȚUL CĂLĂRAȘI

În județul Călărași, astăzi, 1 mai, se află în carantină instituționalizată 166 de persoane, iar în autoizolare sunt 123 de persoane monitorizate la domiciliu.
În ultimele 24 de ore, au ieșit din carantină 12 persoane, iar 13 persoane au finalizat perioada de izolare de 14 zile.

Totodată, menționăm că în județul nostru, până la această dată, au fost confirmate 49 de persoane cu COVID-19, dintre care 41 de persoane au fost declarate vindecate și 2 persoane au decedat.

Angajați ai Poliției, Jandarmeriei și Poliției Locale continuă să acționeze integrat pentru verificarea respectării normelor impuse în contextul stării de urgență și de ordonanțele militare în vigoare, precum și asigurarea pazei locațiilor de carantinare.

Polițiștii și jandarmii au aplicat, în ultimele 24 de ore, 18 sancțiuni în valoare de 35.000 lei persoanelor care nu au respectat măsurile/restricțiile stabilite de Ordonanța Militară nr. 3 din 24.03.2020, referitoare la condiţiile în care se poate realiza circulaţia.

Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor.

Totodată, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia alocată lor +4021.320.20.20.

FAMILIA SPUNE CĂ DSP CĂLĂRAȘI A GREȘIT TESTUL

După publicarea acestui material am primit mai multe mesaje din partea cititorilor care ne informau că Direcția de Sănătate Publică ar fi greșit etichetarea recipientelor folosite la preluarea probelor.

“Oamenii s-au speriat, la fata aia gravidă, ei i-au dat drumul. Și au văzut a doua zi că au greșit ca idioții. La DSP este una care nici nu știe unde lucrează, îi zice DSD. Există asemenea instituție? Nu am auzit. Au greșit testul, la încurcat idioții și după ce i-a dat voie să plece de pe carantină institutionalizata, au văzut ca au greșit și a doua zi sa dus după ea. Dar nu te duci din prima 20 de persoane și 5 mașini. Fata sa speriat, mai ales fiind declarată negativă și fiind trimisă acasă. Și gravidă.” – este mesajul pe care l-am primit după publicarea materialului
Am contactat telefonic DSP Călărași pentru un punct de vedere privind informațiile primite. Directorul Cezar Rădulescu infirmă zvonurile privind o eventuală greșeală a lucrătorilor din cadrul DSP Călărași.

What do you think?

-2 points
Upvote Downvote

Total votes: 8

Upvotes: 3

Upvotes percentage: 37.500000%

Downvotes: 5

Downvotes percentage: 62.500000%

Chirică Costel, noul inspector-șef al IPJ Călărași pentru următoarele 6 luni

COD GALBEN – instabilitate atmosferică, averse 25-30 l/mp., descărcări electrice si intensificări ale vântului