Connect with us

Știri

VIDEO. Doi bătrâni din Nana, jefuiți de doi tineri din comună care îi ajutau la treburile zilnice. Banii, cheltuiți pe haine și prostituate

Published

on

Doi frați din comuna Nana județul Călărași au intrat ziua în amiaza mare în casa unor bătrâni a căror bătătură o călcau pentru a fi omeniți după ce veneau de la muncile satului. Cei doi frați le-a furat economiile de-o viață. Au pândit mai multe zile și au crezut că au dat marea lovitură.

Nici mai mult nici mai puțin de 28.000 de lei au reușit să fure din casa celor doi bătrâni, însă bucuria celor doi nu a durat prea mult. După ce și-au luat haine din mall-urile din București, făptașii și-au luat ceasuri și telefoane apoi și-au detensionat seara cu o prostituată. Câștigat în această afacere ar fi fost chiar și taximetristul care i-ar fi dus pe cei doi în Capitală.

Acum sunt judecați pentru faptele lor, însă curajul unui dintre ei a mers mai departe. Plasați în control judiciar în arest la domiciliu, unul dintre cei doi făptași a fugit înainte ca măsura asupra celor doi să fie schimbată în arest preventiv. Pe data de 12 aprilie 2023 a fost prins și încarcerat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Călărași după ce s-a bucurat de câteva zile de libertate forțată.

AU FURAT BANII DE ÎNMORMANTARE

În luna aprilie a anului trecut, timp de aproape o săptămână, frații Negoiță Aurel și Dumitrache Cosmin au efectuat treburi gospodărești în gospodăria soților Ștolea, doi bătrâni cu vârste cuprinse între 80 și 84 de ani, care îi plăteau ce cei doi pentru munca depusă.

Cei doi frați au profitat de starea de sănătate a celor doi pensionari, ocazie cu care i-au urmărit în casa acestora pentru a depista unde își pun aceștia banii pe care îi au de la o lună la alta. Unul dintre frați a observat-o pe bătrână în timp ce se ducea în casă pentru a lua bani să-i plătească pe aceștia pentru munca depusă. A fost momentul în care aceștia au obținut cea mai importantă informație pentru a-și pune planul prin care urmau să pună mâna pe agoniseala celor doi bătrâni.

28.000 RON au reușit să fure din casă. Totul după ce în noaptea de 7 spre 8 aprilie 2022, orele 22:00, au intrat în locuința bătrânilor după ce au dat jos patru țigle de pe acoperiș, apoi au coborât prin pod direct în interiorul casei, ajungând în bucătărie. Au descuiat prin interior ușa locuinței și a pătruns în casă și celălalt frate care păzea zona din exterior.

Ambii frați au mers în cămară, iar unul dintre aceștia s-a dus direct la vitrina indicată de fratele său și i-a sustras plasa de culoare roșie în care se găseau toate economiile celor doi pensionari. După ce și-au însușit banii, cei doi frați hoți i-au împărțit frățește totul, aruncând sacoșa în care erau păstrați banii pe marginea drumului.

În aceeași noapte, frații Cosmin și Aurel au plecat din localitatea de domiciliu, mergând pe raza municipiului București, unde au cheltuit o parte importantă din banii sustrași, achiziționând bunuri precum telefoane mobile și haine.

PROSTITUATĂ PLĂTITĂ DIN AGONISEALA BĂTRÂNILOR 

S-au cazat la un hotel în Capitală și au chemat o prostituată pentru a-și satisface poftele sexuale. Au fost ajutați de un taximetrist pentru a ajunge în capitală, care a cerut 1.500 RON pentru acest serviciu. Taximetristul a primit 500 de lei și ar fi beneficiat de un sex oral din partea prostituatei pe care cei doi frați au adus-o în camera de hotel.

Au fost prinși în seara de 08.04.2022, după ce polițiștii au oprit în trafic taxiul condus de un bărbat în care se aflau cei doi suspecți. La vederea organelor de poliție, au încercat să se ascundă și s-au opus cât au putut conducerii la sediul Poliției. Asupra lor au fost găsite sumele de 500, respectiv 600 RON, dar și multe bunuri cumpărate de cei doi frați din banii furați.  Aceștia recunoscându-și faptele și mergând în data de 9 aprilie la reconstituirea modului de operare, ocazie cu care au indicat organelor de poliție fiecare activitate desfășurată în noaptea de 7 spre 8 aprilie, de la momentul plecării de la domiciliul lor până la locuința persoanei vătămate și până la momentul în care au împărțit banii, indicând inclusiv locul unde au aruncat plasa în care se afla agoniseala bătrânilor.

La data de 4 mai 2022 s-a dispus reținerea ambilor inculpați pentru o perioadă de 24 de ore. Prin încheierea din data de 05.05.2022, s-a dispus arestarea preventivă a inculpaților pentru o perioadă de 30 de zile, măsura fiind valabilă până la data de 03.06.2022 inclusiv.

Instanța a decis reducerea pedepsei pentru inculpatul Negoiță Aurel pentru perioada în care a fost reținut și arestat preventiv. De asemenea, instanța a menținut măsura arestului preventiv timp de 30 de zile pentru Negoiță Aurel și a admis în parte cererea părților civile de a primi despăgubiri pentru prejudiciul material suferit, obligându-i pe inculpații Dumitrache Cosmin și Negoiță Aurel să plătească în solidar o sumă de 26.900 lei.

Instanța a dispus, de asemenea, confiscarea unor bunuri deținute de cei doi inculpați și menținerea sechestrului asigurator luat în legătură cu dosarul.

Onorariul avocaților din oficiu va fi acoperit de Ministerul Justiției, în timp ce cheltuielile judiciare avansate de stat trebuie achitate de cei doi inculpați. Sentința a fost pronunțată la data de 13.04.2023, iar procurorul, inculpații și părțile civile au fost informați prin intermediul grefei instanței.

Știri

Ambuteiaj de kilometri întregi la Stația de Taxare din Fetești în prima zi de Rusalii

Published

on

Sursa foto: Info Trafic & Radare în Călărași

Astăzi, în prima zi de Rusalii, s-a format un ambuteiaj de proporții la Stația de Taxare din Fetești, pe Autostrada A2, după eliminarea taxei de pod începând cu 1 iunie. Aglomerația la stația de taxare a  înregistrat cozi de mașini care se întindeau pe kilometri întregi, afectând șoferii care și-au dorit să-și petreacă această minivacanța pe litoralul Mării Negre.

Poliția Română a emis o recomandare către conducătorii auto, îndemnându-i să-și planifice cu mare atenție traseul de întoarcere și să fie pregătiți pentru un trafic intens pe Autostrada A2. Numărul mare de turiști care se află în stațiunile de pe litoralul Mării Negre în ultimele zile ar putea duce, de asemenea, la o creștere semnificativă a traficului, ceea ce a generat această situație de blocaj rutier și pe sensul Constanța – București. 

Pentru a face față acestei probleme, autoritățile au luat măsuri imediate.

Mâine, 5 iunie, în intervalul orar cuprins între 12:00 și 22:00, polițiștii rutieri și administratorul drumului public vor devia circulația pe sensul de mers București – Constanța, Autostrada A2, prin nodul rutier Drajna. Această măsură va fi aplicată în funcție de valorile de trafic înregistrate.

De asemenea, din cauza lucrărilor de reabilitare a podului de la Fetești, traficul este deviat către calea 1 pe tronsonul kilometric 142 – 148, iar circulația se desfășoară pe câte o bandă pe sens. Pentru a fluidiza traficul și a evita aglomerația în această zonă, polițiștii vor opri circulația pe sensul către litoral în anumite intervale orare, astfel încât cei care circulă spre Capitală să poată utiliza două benzi.

Astfel, conducătorii auto care intenționează să plece dinspre București spre Constanța sunt sfătuiți să ia în considerare aceste modificări de trafic și să utilizeze rute alternative:

DN 2A Constanța – Hârșova – Slobozia – Urziceni – DN 2 – București;

• A2 – Fetești sau Drajna – DN 3A – Lehliu-Gară – DN 3 – Fundulea – București;

• DN 3 Constanța – Murfatlar – Adamclisi – Ostrov (traversare cu bacul) – Călărași – DN 21 Călărași – Drajna – A2 Drajna – București (sau din municipiul Călărași – DN 3 – Lehliu-Gară – Fundulea – București).

Continue Reading

Știri

Un tânăr de 30 din Unirea s-a răsturnat cu mașina pe DN3 în dreptul localității Dichiseni

Published

on

În dimineața zilei de 4 iunie, în jurul orei 06:00 dimineața, un accident rutier a avut loc în comuna Dichiseni, pe DN3. Un tânăr în vârstă de 30 de ani, domiciliat în Unirea, în timp ce se deplasa pe un sector de drum, a pierdut controlul volanului în dreptul comunei Dichiseni și a ajuns cu mașina în afara părții carosabile.

Șoferul a îndepărtat autoturismul de lângă partea carosabilă cu ajutorul unui tractor, apoi a plecat. 

Din fericire, în urma accidentului, șoferul nu a suferit răni, fiind nevoie doar de îngrijiri medicale minore.

De asemenea, pentru a elimina suspiciunile cu privire la consumul de alcool, șoferul a fost supus testului cu aparatul etilotest, rezultatul acestuia fiind negativ.

Șoferul a fost sancționat de polițiștii rutieri în conformitate cu OUG 195/2002.

Continue Reading

Știri

Ciprian Andrei Olteanu – primarul tânăr care aduce schimbări în comuna Unirea

Published

on

Primarul Ciprian Andrei Olteanu din comuna Unirea, județul Călărași, a reușit să aducă o serie de schimbări notabile care au transformat complet perspectiva localității. Fiind cel mai tânăr primar din județ, Ciprian Olteanu aduce un avantaj considerabil prin energia sa, puterea de muncă și eficiența în rezolvarea problemelor administrative.

Ciprian Olteanu este un fermier de succes în zona Bărăganului și implicarea sa în administrația publică locală reprezintă un semn clar de angajament. Educația, sănătatea și dezvoltarea sunt cele trei aspecte asupra cărora edilul se concentrează cu prioritate.

Unul dintre succesele primarului Olteanu constă în obținerea de fonduri guvernamentale și europene pentru infrastructura rutieră din comună. Prin intermediul organizației nonguvernamentale BookLand România, comunitatea a beneficiat de sprijin considerabil Școala Gimnazială nr. 1 Unirea a primit, sub forma unor donații, un rezervor de gaz care asigură căldura în sălile de clasă prin centrala termică montată.

Un alt proiect de succes inițiat de primarul Ciprian Olteanu este construirea unei noi școli generale în comuna Unirea, realizată prin intermediul Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia (ADR Sud Muntenia). Acest demers reprezintă o investiție semnificativă în educație și va oferi un mediu modern și adecvat pentru elevi, contribuind astfel la viitorul educațional al comunității.

În plus, administrația locală condusă de Ciprian Olteanu a înțeles importanța transportului elevilor și a luat măsuri pentru achiziționarea de microbuze electrice destinate acestui scop. Comunele Unirea, Dichiseni și Jegălia s-au asociat într-un proiect comun pentru a accesa fonduri și a oferi elevilor mijloace de transport în comun.

Alte realizări notabile includ îmbunătățirea iluminatului stradal, reabilitarea drumurilor de pământ și crearea unor locații dedicate activităților sportive. Aceste măsuri au devenit normale în comuna condusă de un primar tânăr și energic.

În ceea ce privește educația, Primăria Unirea a depus un proiect important prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Această inițiativă are ca scop dotarea unităților de învățământ preuniversitar din Călărași cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale. Alocarea de peste 1 miliard de euro pentru educație în cadrul PNRR reprezintă o oportunitate unică pentru

România de a îmbunătăți sistemul de învățământ.

Ministrul Educației, Ligia Deca, a subliniat importanța acestor investiții pentru crearea unui mediu de învățare propice dezvoltării educaționale a fiecărui copil din țară.

Astfel, primarul Ciprian Andrei Olteanu din comuna Unirea, județul Călărași, a reușit să obțină fonduri și să implementeze proiecte care au transformat radical localitatea. Implicarea sa activă și pasiunea pentru dezvoltarea comunității sunt elemente cheie în reușitele înregistrate. Prin investiții în infrastructură, educație și sănătate, acest tânăr primar își propune să creeze un viitor mai bun pentru comuna Unirea și locuitorii săi.

Continue Reading

Cele mai accesate articole