Connect with us

Știri

VIDEO. Doi bătrâni din Nana, jefuiți de doi tineri din comună care îi ajutau la treburile zilnice. Banii, cheltuiți pe haine și prostituate

Published

on

Doi frați din comuna Nana județul Călărași au intrat ziua în amiaza mare în casa unor bătrâni a căror bătătură o călcau pentru a fi omeniți după ce veneau de la muncile satului. Cei doi frați le-a furat economiile de-o viață. Au pândit mai multe zile și au crezut că au dat marea lovitură.

Nici mai mult nici mai puțin de 28.000 de lei au reușit să fure din casa celor doi bătrâni, însă bucuria celor doi nu a durat prea mult. După ce și-au luat haine din mall-urile din București, făptașii și-au luat ceasuri și telefoane apoi și-au detensionat seara cu o prostituată. Câștigat în această afacere ar fi fost chiar și taximetristul care i-ar fi dus pe cei doi în Capitală.

Acum sunt judecați pentru faptele lor, însă curajul unui dintre ei a mers mai departe. Plasați în control judiciar în arest la domiciliu, unul dintre cei doi făptași a fugit înainte ca măsura asupra celor doi să fie schimbată în arest preventiv. Pe data de 12 aprilie 2023 a fost prins și încarcerat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Călărași după ce s-a bucurat de câteva zile de libertate forțată.

AU FURAT BANII DE ÎNMORMANTARE

În luna aprilie a anului trecut, timp de aproape o săptămână, frații Negoiță Aurel și Dumitrache Cosmin au efectuat treburi gospodărești în gospodăria soților Ștolea, doi bătrâni cu vârste cuprinse între 80 și 84 de ani, care îi plăteau ce cei doi pentru munca depusă.

Cei doi frați au profitat de starea de sănătate a celor doi pensionari, ocazie cu care i-au urmărit în casa acestora pentru a depista unde își pun aceștia banii pe care îi au de la o lună la alta. Unul dintre frați a observat-o pe bătrână în timp ce se ducea în casă pentru a lua bani să-i plătească pe aceștia pentru munca depusă. A fost momentul în care aceștia au obținut cea mai importantă informație pentru a-și pune planul prin care urmau să pună mâna pe agoniseala celor doi bătrâni.

Advertisement

28.000 RON au reușit să fure din casă. Totul după ce în noaptea de 7 spre 8 aprilie 2022, orele 22:00, au intrat în locuința bătrânilor după ce au dat jos patru țigle de pe acoperiș, apoi au coborât prin pod direct în interiorul casei, ajungând în bucătărie. Au descuiat prin interior ușa locuinței și a pătruns în casă și celălalt frate care păzea zona din exterior.

Ambii frați au mers în cămară, iar unul dintre aceștia s-a dus direct la vitrina indicată de fratele său și i-a sustras plasa de culoare roșie în care se găseau toate economiile celor doi pensionari. După ce și-au însușit banii, cei doi frați hoți i-au împărțit frățește totul, aruncând sacoșa în care erau păstrați banii pe marginea drumului.

În aceeași noapte, frații Cosmin și Aurel au plecat din localitatea de domiciliu, mergând pe raza municipiului București, unde au cheltuit o parte importantă din banii sustrași, achiziționând bunuri precum telefoane mobile și haine.

PROSTITUATĂ PLĂTITĂ DIN AGONISEALA BĂTRÂNILOR 

S-au cazat la un hotel în Capitală și au chemat o prostituată pentru a-și satisface poftele sexuale. Au fost ajutați de un taximetrist pentru a ajunge în capitală, care a cerut 1.500 RON pentru acest serviciu. Taximetristul a primit 500 de lei și ar fi beneficiat de un sex oral din partea prostituatei pe care cei doi frați au adus-o în camera de hotel.

Au fost prinși în seara de 08.04.2022, după ce polițiștii au oprit în trafic taxiul condus de un bărbat în care se aflau cei doi suspecți. La vederea organelor de poliție, au încercat să se ascundă și s-au opus cât au putut conducerii la sediul Poliției. Asupra lor au fost găsite sumele de 500, respectiv 600 RON, dar și multe bunuri cumpărate de cei doi frați din banii furați.  Aceștia recunoscându-și faptele și mergând în data de 9 aprilie la reconstituirea modului de operare, ocazie cu care au indicat organelor de poliție fiecare activitate desfășurată în noaptea de 7 spre 8 aprilie, de la momentul plecării de la domiciliul lor până la locuința persoanei vătămate și până la momentul în care au împărțit banii, indicând inclusiv locul unde au aruncat plasa în care se afla agoniseala bătrânilor.

La data de 4 mai 2022 s-a dispus reținerea ambilor inculpați pentru o perioadă de 24 de ore. Prin încheierea din data de 05.05.2022, s-a dispus arestarea preventivă a inculpaților pentru o perioadă de 30 de zile, măsura fiind valabilă până la data de 03.06.2022 inclusiv.

Advertisement

Instanța a decis reducerea pedepsei pentru inculpatul Negoiță Aurel pentru perioada în care a fost reținut și arestat preventiv. De asemenea, instanța a menținut măsura arestului preventiv timp de 30 de zile pentru Negoiță Aurel și a admis în parte cererea părților civile de a primi despăgubiri pentru prejudiciul material suferit, obligându-i pe inculpații Dumitrache Cosmin și Negoiță Aurel să plătească în solidar o sumă de 26.900 lei.

Instanța a dispus, de asemenea, confiscarea unor bunuri deținute de cei doi inculpați și menținerea sechestrului asigurator luat în legătură cu dosarul.

Onorariul avocaților din oficiu va fi acoperit de Ministerul Justiției, în timp ce cheltuielile judiciare avansate de stat trebuie achitate de cei doi inculpați. Sentința a fost pronunțată la data de 13.04.2023, iar procurorul, inculpații și părțile civile au fost informați prin intermediul grefei instanței.

Actualitate

Romina Gingașu a participat la festivalul “E ziua ta, femeie!”. Ce mesaj le-a transmis soția lui Ferrari călărășencelor

Published

on

By

Luna martie vine la Călărași cu vizite deosebite. Vineri, 2 martie, Biblioteca Județeană “Alexandru Odobescu” a fost gazda festivalului “E ziua ta, femeie!”. Un eveniment dedicat, în principal, femeilor. Însă organizatorii nu au uitat nici de cei mici, incluzându-i într-un număr impresionant de activități.

“Este un eveniment dedicat, în special, doamnelor. Pe parcursul zilei s-au desfășurat diferite ateliere, dar, de departe, punctul culminant al zilei, este conferința”, a declarat Ionela Ichim, managerul Bibliotecii Județene “Alexandru Odobescu”.

În cadrul evenimentului, copiii au fost animați printr-o scenetă de teatru cu păpuși, iar îndemânarea le-a fost antrenată în ateliere de lucru. În cadrul acestora, atât cei mari, cât și cei mici au putut să-și creeze propriile săpunuri sau lumânări.

Pe tot parcursul festivalului, standurile producătorilor de uleiuri din extracte naturale și patiseriile mobile au fost permanent în atenția vizitatorilor.

Pe lângă acestea, cei prezenți au fost cu adevărat captivați de cursurile de barista, oferite de Cătălin, un antreprenor venit tocmai din Brașov. Odată ce s-au înscris, oamenii au putut vedea și experimenta care sunt cele mai importante aspecte ce țin de obținerea unei cafele de calitate.

Advertisement

Însă, conform părerilor celor prezenți, cea mai importantă etapă a evenimentului a constat în apariția Rominei Gingașu, soția lui Piero Ferrari, deținătorul companiei de mașini cu același nume. Având în vedere că este fondatoarea “Red Woman Foudation”, al cărei scop principal este cel de a sprijini femeile, Romina a fost invitatul special în cadrul conferinței organizate cu ocazia “E ziua ta, femeie!”.

“Vin foarte des în Călărași. Îmi face mare plăcere să particip la acest eveniment dedicat femeii. Întotdeauna am fost de părere că implicarea femeilor în activitățile societății aduce o serie de viziuni noi, chiar și în politică […] În principiu, Red Women Foundation are șase inițiative, dar pledează pentru drepturile femeilor și educația de calitate”, a precizat filantroapa.

Faptul că soția lui Ferrari este o româncă de 31 de ani nu mai reprezintă un secret, acest lucru fiind știut, deja, de toată lumea, însă nu mulți cunosc originile acesteia. Romina Gingașu provine chiar din Călărași, mai exact din comuna Mănăstirea, acolo unde și-a petrecut o bună perioadă din viață. Deși șansele de a atinge succesul păreau, inițial, destul de scăzute, călărășeanca a demonstrat că imposibilul poate deveni posibil, ajungând la un succes răsunător datorită atitudinii ei rebele și firii ambițioase.

“Am venit aici ca o învingătoare! Nu am fost niciodată un elev sau un student perfect, din contră, dar am ales să îmi iau deciziile din viață singură. Nu am cerut ajutor nimănui, dar am cerut sfaturi. Nu vreau să fiu dată drept exemplu, dar vreau ca femeile să înțeleagă că se poate”, a declarat Romina Gingașu, potrivit sursei citate.

Soția lui Piero Ferrari, despre secretul succesului ei: “Am decis să-mi iau deciziile singură”. Romina Gingașu a dezvăluit totul la festivalul călărășean “E ziua ta, femeie!”

Pentru a ajuta femeile să progreseze în drumul lor spre independență, invitata a explicat că își dorește să se ghideze după aceleași principii care au ajutat-o să ajungă unde este în prezent. Printre altele, filantroapa le-a încurajat pe femei să fie deschise la sfaturile celor din jurul lor, oferindu-le un exemplu personal.

“Când îmi doream foarte tare o poziție în cadrul Organizației Națiunile Unite, am fost la New York și am stat de vorbă cu directoarea departamentului dedicat femeilor. Am văzut femei foarte puternice acolo. Mi-au dat sfaturi, dar, în acel moment, erau sfaturi destul de grele pentru mine. De departe, cel mai important sfat pe care l-am primit a fost legat de reputația mea ca femeie. Indiferent de poziția pe care o vrei în viață, cel mai important lucru pe care îl ai în viață este reputația. Orice ai face, trebuie să te gândești la reputația ta ca femeie, apoi la restul”, a spus fondatoarea Red Women Foundation.

Advertisement

În cadrul festivalului “E ziua ta, femeie!” a fost prezent și Vasile Iliuță, președintele Consiliului Județean Călărași, care a ținut, și el, un discurs în cadrul conferinței, aducând în prim-plan importanța înfințării unei asociații dedicate femeilor de afaceri din județul Călărași.

“În acest moment, la nivelul județului Călărași, nu există o asociație care să reprezinte doamnele de afaceri, însă susțin crearea unei astfel de comunități. Îmi doresc un parteneriat între Consiliul Județean și femeile de afaceri din județul Călărași. Sper ca, împreună cu dumneavoastră, să găsim formele legale pentru a înființa această organizație”, a precizat președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță.

Festivalul a continuat cu un moment artistic oferit de dansatorii din cadrul academiei de dans Challenge Arts, care s-au arătat foarte încântați de participarea la eveniment.

“Am avut ocazia să dansăm astăzi pe platoul Bibliotecii Județene din Călărași, în cadrul festivalului “E ziua ta, femeie!”. Mulțumim sincer pentru invitație! Abia așteptăm să ne revedem în curând”, au transmis reprezentanții academiei de dans, prin intremediul unei postări pe Facebook.

Advertisement
Continue Reading

Cultură

Danubius MotorFest, cel mai iubit festival dedicat motocicliștilor revine în Călărași în 2024

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp
Danubius MotorFest 2024 – Pregătește-te pentru o explozie de energie și pasiune!

Ești pregătit să te alături unei adevărate legende în lumea moto și a rockului? Danubius MotorFest 2024 este evenimentul pe care nu îl poți rata în această vară!

După un an plin de succes și senzații tari, revenim în forță în 2024 pentru a-ți oferi cele mai tari experiențe moto și rock posibile!

🤘 Concerte live
🏍️ Parade moto
📸 Expozanți și dealeri din industrie
📋 Workshop-uri conduită defensivă și prim ajutor
🎸 Concursuri incitante și premii fabuloase
🍔 Standuri cu mâncare și băutură

Te așteptăm cu nerăbdare să ni te alături la cea mai tare petrecere moto și rock a anului la Danubius MotorFest 2024! Let’s rock the road together! 🤘🏍️🎸

Advertisement


În perioada 21 – 23 iunie 2024, Călărașiul va găzdui pentru a doua oară evenimentul „Danubius Motor Fest”, ce va avea loc pe Stadionul Ion Comșa și va atrage mii de pasionați de motociclete din întreaga țară. Organizat de Legio Phoenix MC, în colaborare cu Centrul Județean de Creație și cu sprijinul Consiliului Județean Călărași și a autorităților locale, acest eveniment promite să fie un adevărat regal al motoarelor și muzicii rock, oferind participanților o experiență memorabilă și plină de adrenalină.

Continue Reading

Știri

Pompierii călărășeni au salvat două animale aflate în pericol

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Pompierii sunt, poate, cei mai iubiți oameni. Sunt alături de noi când toată lumea fuge din calea focului, a inundațiilor sau a altor pericole pe care doar ei știu să le gestioneze cu calm și profesionalism. O tură de muncă le poate aduce multe provocări. O astfel de situație a fost și în prima zi a acestui weekend.

Într-o zi obișnuită de weekend, pompierii militari din Lehliu Gară și Oltenița au demonstrat încă o dată că nu există misiune prea mică atunci când vine vorba de salvarea vieților. În două intervenții inedite, salvatorii au făcut diferența între viață și moarte.

Prima misiune a avut loc în jurul prânzului, când un apel disperat a adus pompierii militari din Oltenița într-o gospodărie din Ulmeni. Un ied jucauş, de câteva luni, căzuse într-o groapă adâncă de aproximativ 2,5 metri. Prin tehnica specifică, chipajul de salvare a reușit să-l extragă pe micuț fără nicio vătămare. După aproximativ 45 de minute de eforturi, iedul a fost predat stăpânei sale.

În aceeași zi, într-o altă parte a județului, pompierii militari din Lehliu Gară au fost chemați să salveze o pisică despre care stăpânii spuneau că ar fi căzut într-o fosă septică. Pompierii s-au mobilizat imediat, iar echipa a scos la suprafață micuța felină aflată în pericol.

Advertisement

Proprietara, copleșită de emoții, cu greu și-a găsit cuvintele în fața pompierilor.

Continue Reading

Cele mai vizualizate