Connect with us

Știri

VIDEO. Comuna Roseți, atracția apicultorilor din toate colțurile țării🐝

Published

on

Comuna Roseți din județul Călărași are mulți apicultori înregistrați care se bucură de baza meliferă oferită de zonă.

– Domnul primar, vorbiți-mi despre apicultorii din localitatea Roseți, care așa cum știm, au venit din toată țara să se bucure de ceea ce le puteți oferi aici. 🐝

Nicolae Rîjnoveanu: „Nu noi, ce le poate oferi suprafața agricolă de la noi. E vorba de baza meliferă. Eu nu vă ascund că o perioadă și eu am fost apicultor, pe timpul lui Ceaușescu vreau să spun, am idee și știu despre ce e vorba. Nu am avut puțini stupi, am avut. Sunt oameni care vin la noi de dinainte de Revoluție. Vin oamenii pentru că baza meliferă aici este foarte bună și mai ales în baltă. În baltă, într-adevăr, baza meliferă se mențină până toamna târziu. Asta înseamnă că intră în iarnă cu familii puternice de albine. Anul ăsta nu a fost prea bun, cu toate că nu au fost precipitații multe pe iarnă, nu prea a fost bun. Vă spun, a fost o primăvară dificilă și dacă intrăm puțin în tehnologie, apicultorul știe foarte bine că nu a avut cules de primăvară. Atunci este culesul când păstura pentru puiet atunci se adună, mai ales de la floarea de pomi fructiferi și de la salcâmi. În perioada aceasta nu a fost un cules prea bun. Acum toată lumea este interesată de culesul de rapiță, iar au fost puține probleme în zonă, dar culesul de floarea soarelui într-adevăr este bun, chiar dacă cultura de floarea soarelui este compromisă aproape jumătate din cauza secetei.”

Câți apicultori sunt în zonă?

„Nu știu câți sunt, dar am semnat pentru vreo 12 stupiri pe raza comunei Roseți, mai ales în baltă. Profit de această ocazie să vă spun că avem câțiva apicultori la nivel de comună care au peste 100 de stupi de albine. Au stupine bine întemeiate și de la ei știu că din iarnă au ieșit foarte greu, au avut foarte multe pierderi. Acum profită de acest cules ca să le și înmulțească, adică să creeze nuclee. Vorbesc în termenii unui apicultor pentru că știu situația. Oamenii apreciază această zonă pentru albine și văd că și la nivelul comunei noastre mulți cetățeni s-au luat de apicultură. Nu e un lucru rău, de fapt e o sursă de venit și foarte serioasă.” – declară pentru Călărași PRESS, Nicolae Rîjnoveanu, primarul comunei Roseți.

Dima Vasile este apicultor și are 75 de stupi. Este venit tocmai din Argeș și spune că zona Călărășiului are una dintre cele mai bune baze melifere.

-Sunteți venit din Argeș în Călărași?
Apicultor: -Da, vin aici de 30 de ani.
-Ce vă atrage la zonă?
Apicultor: -Baza meliferă. Am lucrat în sivicultură și mă ocup în timpul liber de stupira. Am 100 și ceva de stupi și vin cu patrula cu 75.

Știri

VIDEO / Barul lui Bobiță din Tonea a luat foc. Pompierii intervin la fața locului

Published

on

Calarasipress.ro

Un incendiu a izbucnit în dimineața zilei de vineri, puțin după ora 03:00 dimineața, la un local din satul Tonea, comuna Modelu, județul Călărași. Autoritățile au fost alertate de vecinii îngroziți de flăcările care amenințau să cuprindă și proprietățile învecinate.

La fața locului au intervenit prompt echipe de pompieri cu mai, multe autospeciale de intervenție din cadrul ISU Călărași au fost mobilizate pentru a stinge incendiul.


Pompierii au înconjurat zona și au început să acționeze pentru a ține sub control flăcările care se propagau rapid în tot localul.


În același timp, poliția a asigurat perimetrul, menținând ordinea și siguranța în jurul zonei afectate de incendiu. Zona a fost restricționată accesului.


Cauza exactă a incendiului rămâne deocamdată necunoscută și urmează să fie investigată de către specialiștii în domeniu. Autoritățile vor efectua cercetări amănunțite pentru a determina originea și circumstanțele în care a izbucnit incendiul de proporții.

Continue Reading

Știri

Incendiu în bucătăria unui restaurant din Călărași din cauza unui grătar

Published

on

Un incendiu a izbucnit în această seară, orele 21:10, la un local situat pe Bulevardul Republicii, la intersecția cu Bulevardul Cuza Vodă din municipiul Călărași, mobilizând mai multe echipaje de pompieri și forțe de poliție. La fața locului au fost trimise rapid unități de intervenție pentru a lichida flăcările care au cuprins una dintre încăperile localului.


Evenimentul a atras atenția numeroșilor trecători și rezidenți din zonă. La momentul respectiv, zona a fost securizată de forțele de poliție, care asigură gestionarea traficului și menținerea ordinii publice.

Echipajele de pompieri s-au mobilizat rapid și au acționat cu promptitudine pentru a stăpâni flăcările înalte care au urcat pe coșul de evacuare al grătarului.

Nu au fost raportate victime sau răniți în urma incendiului. Până în prezent, cauza incendiului nu a fost stabilită și vor fi efectuate investigații amănunțite pentru a determina cauzele acestuia.

Continue Reading

Știri

Accident rutier în municipiul Călărași: Motociclist rănit într-o coliziune la intersecția Bulevardului Republicii cu Bulevardul Cuza Vodă

Published

on

Un accident rutier s-a produs în această seară în municipiul Călărași, la intersecția Bulevardului Republicii cu Bulevardul Cuza Vodă, soldându-se cu rănirea unui motociclist în urma coliziunii cu un autoturism care circula din sens opus.

Potrivit informațiilor preliminare, incidentul a avut loc în jurul orei 21:30, atunci când motociclistul, care se deplasa pe Bulevardul Republicii, nu a acordat prioritate unui autoturism  care intenționa să vireze spre dreapta pe același bulevard. Din nefericire, acest lucru a condus la coliziunea cu un autoturism marca Opel care circula regulamentar din sens opus.

La fața locului au intervenit de urgență echipaje ale serviciului de ambulanță și poliție pentru a acorda primul ajutor motociclistului rănit. Starea acestuia este evaluată ca fiind gravă, iar se pare că va fi transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Municipal pentru investigații suplimentare și tratament adecvat.

Din cauza accidentului, traficul în zonă a fost afectat semnificativ, generând aglomerație și întârzieri considerabile. Autoritățile locale și polițiștii au intervenit rapid pentru a gestiona situația, îndrumând traficul în jurul zonei accidentului și asigurând măsurile necesare de siguranță.

Până în prezent, nu au fost furnizate informații suplimentare cu privire la identitatea și starea conducătorilor auto implicați în acest incident rutier. Poliția continuă investigațiile pentru a stabili cu exactitate circumstanțele și cauzele care au condus la producerea acestui accident nefericit.

Continue Reading

Cele mai accesate articole