Connect with us

Politică

Senatorul PSD Nicușor Cionoiu s-a întors la lucru. Care sunt prioritățile parlamentarului călărășean

Published

on

Senatorul PSD Călărași, Nicușor Cionoiu, a participat la prima sesiune parlamentară din 2024, care a avut loc pe 1 februarie. Acesta spune că rămân o prioritate măsurile ce au ca scop protecția persoanelor cu venituri reduse, a persoanelor cu dizabilități, pensionarilor, salariaților, copiilor, dar și sprijinirea mediului de afaceri, potrivit unei postări pe o rețea de socializare. 

După o vacanță care a început încă de la finalul lunii decembrie, parlamentarii se întorc la lucru. În cadrul sesiunii de joia trecută, Senatul și Camera Deputaților au dezbătut mai multe proiecte ce îi vizează direct pe români. Printre subiecte s-au aflat codul rutier și aspecte ce țin de educația copiilor sau a persoanelor cu dizabilități. 

De exemplu, emisiunile TV pentru copii vor conține mai puțină publicitate, elevii din familiile cu venituri mici ar putea beneficia anual de vouchere pentru ochelari de vedere. Mai mult, persoanele cu dizabilități ar putea beneficia de servicii stomatologice gratuite, iar parcurile și locurile de joacă vor trebui dotate cu echipamente destinate copiilor cu dizabilități, a scris evz.ro. 

În privința modificărilor aduse la codul rutier, în 2024 proba teoretică a examenului auto ar putea fi susținută oriunde în țară, RCA va deveni obligatorie pentru biciclete și trotinetele electrice, iar valabilitatea permisului de conducere s-ar putea majora pentru șoferii de până la 70 de ani și s-ar putea reduce pentru cei trecuți de această vârstă.

„Începem un an greu, plin de provocări, însă știm că împreună putem reuși. Partidul Social Democrat are o echipă unită și puternică, iar alături de voi putem face din România un loc mai bun pentru noi toți. Avem aceleași priorități legislative și împreună putem aborda cele mai bune soluții pentru dezvoltarea economică și socială a țării”, a mai transmis Nicușor Cionoiu. 

Advertisement

Cele două Camere ale Parlamentului se întrunesc în două sesiuni ordinare pe an. Constituția precizează că prima sesiune începe în luna februarie și nu poate depăși sfârșitul lunii iunie. A doua sesiune începe în luna septembrie și nu poate depăși sfârșitul lunii decembrie. 

Politică

VIDEO. Strategia AUR de strângere a semnăturilor, în plină desfășurare

Published

on

aur calarasi

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Partidul AUR începe campania națională de strângere de semnături de mâine, 1 martie, de la ora 07:00, până în jurul orei 13:00. Fiecare organizație județeană va transmite live evenimentul. La Călărași însă, Daniel Florea spune că nu a reușit să obțină autorizație în 6 localități pentru montarea unui cort. „Vom fi nevoiți să punem o măsuță și un scaun afară și să facem campania sub cerul liber”, a spus acesta într-o conferință de presă.

Despre campania de strângere de semnături care va avea loc în municipiul Călărași, Daniel Florea spune că va vorbi luni cu primarul Marius Dulce pentru a primi autorizație. Altfel, AUR Călărași își va continua campania sub cerul liber.

Nu e o problemă. Asta e. Înțeleg că sunt chestiuni de natură administrativă și politică, dar asta e. Am întâmpinat și niște dificultăți, dar asta este lupta politică. Cream o organizație azi, a doua zi ea nu mai exista. Veneau niște oameni care voiau să candideze pentru noi, a doua zi se retrăgeau din motive personale. Înțelegem și asta, e politică”, a transmis Daniel Florea despre problemele pe care le întâmpină în campania electorală.

În acest moment, partidul AUR Călărași are 40 de organizații locale și peste 950 de membri. Până la sfârșitul săptămânii viitoare, aceștia speră că vor constitui organizații în toate Unitățile Administrativ – Teritoriale din județ și că vor depăși 1000 de membri.

Advertisement

Continue Reading

Politică

LIVE. Daniel Florea, primele detalii despre candidații AUR la Primăria Călărași și Consiliul Județean

Published

on

aur calarasi

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Apar noi detalii despre perosoanele desemnate de AUR pentru a candida la Primăria Călărași și Consiliul Județean Călărași. Daniel Florea nu a putut dezvălui numele candidaților nici de data aceasta, din cauza unor „proceduri de ordin tehnic”, a spus acesta într-o conferință de presă.

Candidații pentru primărie și Consiliul Județean ai AUR Călărași rămân în continuare un secret.

Cu toate astea, coordonatorul AUR Călărași a precizat că pentru Consiliul Județean, partidul are trei candidați: două femei și un bărbat cu o solidă pregătire juridică. „La Consiliul Județean oricare dintre variante este bună. Unul dintre candidați are un trecut politic, ceilalți nu”, a mai spus Daniel Florea.

În conferința de săptămâna trecută, Daniel Florea spunea că va putea dezvălui numele candidaților în cel mult una sau două săptămâni, așteptând validarea centrului de la București.

Advertisement

Continue Reading

Politică

VIDEO. USR Călărași / Mihai Toader afirmă că primarul Marius Dulce a mințit în emisiunea „România, te iubesc!”

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Mihai Toader, președintele Flialei Municipale USR Călărași, candidat la primăria Municipiului Călărași, susține că primarului municipiului Călărași, Marius Dulce, ar fi mințit în emisiunea difuzată de PRO TV, „România, te iubesc!”. În cadrul acelei emisiuni, jurnalista Paula Herlo a investigat lucrările realizate de firma ZMC Trading, deținută până în 2020 de Nicușor Cionoiu, parlamentar al PSD Călărași.

Reportajul a relevat că firma demnitarului a obținut contracte cu statul și lucrări publice în valoare de milioane de euro. Urmăriți materialul video din acest articol.

 

Advertisement
Continue Reading

Cele mai vizualizate