Connect with us

Știri

Senatorul Cionoiu investește în viitorul tinerilor prin sprijinirea echipei de robotică Danube Robotics din Călărași

Published

on

Senatorul Nicușor Cionoiu a oferit sprijinul său pentru echipa de robotică Danube Robotics din cadrul Colegiului Național „Barbu Știrbei” Călărași, care a participat cu succes la competiția Regională FTC – First Tech Challenge, numită Power Play, în perioada 12 -15 februarie. În cele trei zile de competiție, echipa a câștigat 5 din totalul de 6 meciuri jucate și s-a clasat pe locul 9, calificându-se pentru faza națională care va avea loc în martie.

Senatorul a exprimat bucuria sa că a avut încredere în această echipă de copii frumoși, inteligenți și competitivi și a afirmat că îi va sprijini și în competiția ce va urma în martie. El a subliniat importanța investiției în tinerii noștri, care sunt viitorii profesori, ingineri, oameni politici și doctori ai țării. De asemenea, senatorul a subliniat că este datoria noastră să sprijinim toți tinerii cu rezultate bune și să îi ajutăm să își atingă potențialul maxim pentru a construi împreună un viitor mai bun.

Colegiul Național „Barbu Știrbei” Călărași a format mulți tineri ce aduc mândrie orașului. Echipa de Robotică Danube Robotics din cadrul Colegiului a participat în perioada 12 -15 februarie alături de alte 81 de echipe din țară și străinătate la marea competiție Regională FTC – First Tech Challenge, numită Power Play. În cele 3 zile de competiție au câștigat 5 din totalul de 6 meciuri jucate, astfel s-au clasat pe poziția 9 și vor participa la faza națională, ce va avea loc în perioada 10-12 martie. Mă bucur că am crezut în această echipă de copii frumoși, inteligenți și competitivi. I-am susținut în demersul acestei competiții și am să o fac și în competiția ce va urma în martie. Sunt alături de ei și vreau să îi asigur de întreg sprijinul meu în tot ceea ce își propun. Este momentul să investim în tinerii noștri deoarece ei sunt viitorii profesori, ingineri, oameni politici, doctori ai țării. Este de datoria noastră să sprijinim toți tinerii cu rezultate bune, să le dăm aripi, dar și înțelepciunea necesară pentru a putea construi împreună un viitor mai bun!

Știri

Viorel Ghiveci, noul administrator special al AFC Dunărea Călărași 2005

Published

on

Asociația de Fotbal Club Dunărea 2005 Călărași își va schimba administratorul special, începând cu data de 10 aprilie 2023. Viorel Ghiveci va prelua această poziție, înlocuindu-l pe Aurel Stan, care și-a dat demisia la data de 9 martie 2023. Potrivit surselor, Stan a decis să plece din cauza pretențiilor  de reorganizare sportivă  solicitate de superiori pe care acesta nu le-ar fi putut onora. În cadrul unei conferințe de presă recente, Stan a declarat că a luat această decizie după o întâlnire cu conducerea Federației Române de Fotbal (FRF), unde a observat un accent mare pe performanța sportivă și a decis să facă un pas în spate.

 

Viorel Ghiveci, absolvent al Academiei de Poliție și fost lucrător al Inspectoratului Județean de Jandarmi Călărași, va avea o indemnizație de 5.000 de lei net pe lună. El și-a prezentat planurile pentru mandatul său în cadrul unei ședințe ordinare de Consiliu Județean, în data de 29 martie. Ghiveci a afirmat că își dorește promovarea și dezvoltarea fotbalului de performanță și a sportului, în general, prin asigurarea unui proces de pregătire și competiție la un nivel ridicat, în cadrul clubului Dunărea 2005.

Cu o vastă experiență în domeniul juridic și militar, Ghiveci se bucură de un plan bine pus la punct pentru a-și atinge obiectivele în noua sa poziție. În trecut, acesta a activat în structurile Jandarmeriei Române, până în anul 2020, când a trecut în rezervă cu gradul de colonel din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vaslui. Din acel moment, Ghiveci a activat în cadrul biroului său de mediere din zona Călărașiului.

Continue Reading

Știri

Elevii a patru clase din Călărași, captivați de exponatele de la Muzeul Științele Naturii

Published

on

Vizita la Muzeul Științele Naturii pentru elevii celor patru clase din municipiu a fost o modalitate foarte plăcută de a învăța lucruri noi.

Au fost captivați să vadă expus în diorame habitatul păsărilor și animalelor din regiunea Dunării, explorând fiecare exponat cu o mare curiozitate.


Viorel Cristea expertul pasionat și proprietar al exponatelor muzeului a fost un povestitor pe placul copiilor, oferind elevilor informații noi care le-a dezvoltat gustul pentru frumos dar și imaginația.

Copiii au participat și la atelierele din grădina Muzeului Dunării de Jos.
Fotografiile realizate pe parcursul vizitei reflectă încântarea copiilor la joaca cu podeaua și cartea interactivă.

Continue Reading

Știri

A fost semnat contractul pentru DJ311

Published

on

Astăzi, președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță a semnat la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor și Administrației Publice, alături de secretarul de stat Marcel Alexandru Stoica contractul de finanţare pentru Modernizarea drumului județean DJ 311, Arțari km0+000-Nicolae Bălcescu km 17+650

Proiectul este finanțat prin Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny”, cu o valoare de 106.144.113,85 lei

Continuăm dezvoltarea și modernizarea infrastructurii județului.

Continue Reading

Cele mai accesate articole