Connect with us

Breaking News

Şcoala Gimnazială Specială nr.1 Călăraşi îsi propune să asigure pentru tinerii cu deficienţă mintală servicii de asistenţă educaţională şi terapeutic-recuperatorie

Published

on

Şcoala Gimnazială Specială nr.1 Călăraşi îsi propune să asigure pentru tinerii cu deficienţă mintală servicii de asistenţă educaţională şi terapeutic-recuperatorie, o educatie si o instruire de înaltă calitate profesională, contribuind la formarea unor deprinderi adaptative la viaţa cotidiană. Serviciile oferite de scoală au la bază calitatea, responsabilitatea, egalitatea şanselor pentru toti participantii în procesul educativ prin ameliorarea calitativă a proceselor de învaţare –predare – evaluare, în căutarea soluţiilor creative pentru asigurarea unui învăţământ centrat pe elev si deschiderea spre învăţarea pe tot parcursul vietii.

În anul şcolar 2017-2018 Şcoala Gimnazială Specială nr.1 Călăraşi cuprinde următoarele forme de învăţământ, reuneşte grupe şi clase din învăţământul special integrat, însumând un număr de 100 copii/tineri.

învăţământ preşcolar – 4 grupe

b) învăţământ cu frecvenţă (clasele I-X); deficienşe grave/associate -9 clase

 c)     învăţământ cu frecvenţă clasele 1-VIII; deficienşe uşoare/ moderate -2 clase

d) învăţământ la domiciliu.

La nivelul judetului  există un număr mult mai mare de copii care au Certificat de Orientară Şcolară şi Profesională, de aceea ca şi obiectiv, ne propunem amenajarea şi asigurarea cazării elevilor navetişti şi înscrierea tututor elevilor care solicită şi au recomandarea pentru învăţământ special.

Educaţia şcolară a copiilor cu CES trebuie să corespundă nevoilor de dezvoltare ale copiilor, prin evaluarea adecvată a potenţialului de dezvoltare şi prin asigurarea reabilitării/recuperării şi compensării deficienţelor ori tulburărilor, dificultăţilor de învăţare, astfel în completarea activităţilor de predare –învăţare au loc terapiile educaţionale complexe şi integrate şi terapiile specific şi de compensare a deficienţei (logopedie, kinetoterapie, psihodiagnoză).

Necesarul încadrărilor cuprinde 48 norme : catedre de educaţie specială, profesori psihopedagogi, profesori educatori/învăţători , 1 director, 37 posturi personal didactic şi 10 posturi personal nedidactic şi auxiliar.

 La nivelul Inspectoratului Şcolar Judeţean Călăraşi  responsabil pentru coordonarea activităţii din învăţământul special şi special integrat  este doamna inspector Magearu Nicoleta Corina, cu norma 0,50.

.

Spaţiile  necesare desfaşurării activităţilor educatice sunt: 15 Săli de clasă-  ( 35 mp)

Cabinete terapii specifice şi de recuperare (terapia tulburărilor de limbaj şi psihodiagnoză) (20mp)  – 6 spaţii

Sală de sport (kinetoterapie)- 1, Sală activităţi preprofesionalizare (atelier)-1

Sală de sport-1, Secretariat- 1,  Cancelarie- 1, Cabinet director-1, Cabinet medical -1

Sală depozitare lapte şi corn- 1.

Şcoala Gimnazială Specială nr.1 Călăraşi începând cu anul şcolar 2018-2019 va funcţiona în locaţie nouă, strada Eroilor, nr. 36 (  în locul Colegiului Naţional “Stirbei Vodă”  Călăraşi) spaţiu care asigură funcţionarea legală şi desfăşurarea eficientă a activităţilor de predare – învăţare şi a terapiilor specifice şi de compensare din învăţământul special – preşcolar, primar, gimnazial.

Director adjunct,

Profesor Petcu Dorina

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Breaking News

IPJ Călărași va prelua fostul sediu al SRI Călărași

Published

on

Inspectorul-șef al Inspectoratului de Poliție Județean Călărași a dezvăluit în cadrul conferinței de presă desfășurate marți, 19 septembrie, importante informații cu privire la bilanțul activităților polițienești desfășurate în ultimele 8 luni ale anului. Pe lângă acestea, au fost discutate și alte subiecte de interes pentru călărășeni.

Una dintre vestea notabile aduse în discuție a fost preluarea fostei clădiri a SRI Călărași de către Inspectoratul Județean de Poliție Călărași printr-un protocol, programată să se realizeze la sfârșitul lunii septembrie. Conducerea IPJ Călărași consideră că această preluare va rezolva problema spațiilor și birourilor aglomerate din instituție, estimând că procedura va dura aproximativ o lună sau o lună și jumătate.

De asemenea, un alt aspect semnificativ este mutarea efectivă a aparatului județean din IPJ Călărași în clădirea actualului sediu al SRI Călărași. Despre acest lucru, șeful Poliției din Călărași nu a oferit detalii exact pentru că nu au fost încă stabilite.

Acest pas va permite reorganizarea și relocarea personalului, având în vedere că SRI Călărași a redus semnificativ structura lor de personal prin reorganizarea teritorială.

Prin această mutare, IPJ Călărași se așteaptă să rezolve problemele de spațiu și să eficientizeze activitatea, împărțindu-și structura de personal între cele două clădiri. De asemenea, se ia în considerare organizarea astfel încât structurile care dețin comanda să rămână în locația actuală pentru a asigura o funcționare optimă a instituției.

Continue Reading

Breaking News

Desființarea CJ Călărași, luată în calcul de Vasile Iliuță

Published

on

„Sunt de acord cu desființarea Consiliului Județean Călărași.” – Vasile Iliuță, președintele CJ Călărași.

Joi, 14 septembrie 2023, liderul PSD Călărași și președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță, a susținut o conferință de presă la sediul organizației politice pe care o conduce. În cadrul acestei întâlniri cu presa, Iliuță a făcut mai multe declarații curajoase privind reforma sistemului bugetar din România.

Unul dintre punctele-cheie ale discuției a fost numărul mare de directori la nivelul instituțiilor publice din țară. Potrivit lui Vasile Iliuță, România are 220.000 de directori, o cifră alarmantă care pune sub semnul întrebării eficiența și cheltuielile din sectorul public. Această dezvăluire vine în contextul discuțiilor purtate de Iliuță cu liderul PSD, Marcel Ciolacu, despre promisiunile Guvernului de a reduce numărul „șefilor la banii publici”.

„(…) Suntem o țară de directori, o țară de conducători și din ce în ce, după câte vedem, noi, actualul administrativ, se slăbește. Putem să spunem că avem cât mai multe opinii, în loc să avem cât mai puține opinii și să muncim mai mult, avem mai multe opinii și muncim mult mai puțin. Eu cred că această reformă e binevenită” – apreciază Vasile Iliuță.

Guvernul României și-a asumat responsabilitatea de a tăia 200.000 de posturi la nivel național în aparatul bugetar, în cadrul unui proiect care a așteptat mult să fie pus în aplicare sub forma unei Ordonanțe de Urgență.

În plus, Iliuță a adus în discuție impozitarea pensiilor speciale și a făcut apel la responsabilitatea guvernamentală în acest sens. El a subliniat că urmează o asumare guvernamentală a acestei restructurări, care va afecta funcțiile, pensiile și veniturile obținute din bugetul de stat. În timpul ședinței Consiliului Politic Național, președintele PSD, Marcel Ciolacu, a evidențiat că România are 120.000 de funcții de directori la nivel național, o cifră care depășește media europeană.

Vasile Iliuță a susținut că reforma în sistemul bugetar este binevenită și că el a început să o pună în practică la nivelul județului Călărași, deși a întâmpinat obstacole și sancțiuni. A trebuit să împrumute Consiliul Județean pentru a plăti salariile, dar a subliniat că se supune legilor din România și hotărârilor judecătorești. În concluzie, el a reiterat angajamentul de a duce promisiunile făcute cetățenilor la bun sfârșit.

Declarațiile curajoase ale lui Vasile Iliuță au stârnit un val de reacții și dezbateri în spațiul public, subliniind importanța reformei în sistemul bugetar și necesitatea unor măsuri concrete pentru eficientizarea administrației publice din România.

Continue Reading

Breaking News

Presiuni până la demisie: Secretarul de stat Ion Găman a renunțat la funcție

Published

on

ion gaman

Demisie la nivel înalt în Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale. Secretarul de stat Ion Găman a renunțat la funcție, iar după luarea deciziei a transmis un mesaj către colectivul MADR cu care a colaborat. În spatele demisie ar fi mai multe motive, unele politice, bineînțeles.

Găman a demisionat din funcția de secretar de stat în Ministerul Agriculturii. La încheierea mandatului său, Ion Găman a transmis un mesaj colegilor din minister.

„Agricultura României trebuie să devină unul din motoarele economiei”

Astăzi este ultima mea zi de muncă ca Secretar de Stat în cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, și vreau să vă adresez mulțumirile mele pentru colaborarea pe care am avut-o în decursul acestui an, cu fiecare dintre dumneavoastră. În egală măsură, doresc să vă felicit pentru activitatea dumneavoastră în cadrul instituțiilor pe care le conduceți și vă urez sănătate și mult succes în continuare. Agricultura României trebuie să devină unul din motoarele economiei și privesc cu optimism spre acest deziderat. Respectarea legislației naționale și europene dar în același timp apropierea față de fermieri, sunt și vor rămâne pentru mine întotdeauna foarte importante. Îmi exprim cu această ocazie aprecierea pentru efortul depus de dumneavoastră și colegii din structurile pe care le coordonați. Primiți gândurile mele bune și toată considerația”, a transmis fostul secretar de stat Ion Găman.

Ion Găman a ocupat funcția de secretar de stat începând din luna mai anul trecut, fiind susținut politic de PSD Călărași. Este de așteptat ca persoana care îl va succeda pe Găman la Ministerul Agriculturii să fie nominalizată tot din Călărași. Surse din rândul celor care cunost această situație spun că o femeie ar putea ajunge pe funcția ocupată până de curând de Găman.

Se pare că în spatele demisiei ar sta, de fapt, o serie de presiuni care s-au făcut asupra sa privind mai multe cerințe de partid pe care acesta nu le-ar fi îndeplinit. Surse din minister spun că i s-a cerut să facă mai multe angajări pe care acesta a refuzat să le ducă la bun sfârșit. 

 

Continue Reading

Cele mai vizualizate