Connect with us

Breaking News

Şcoala Gimnazială Specială nr.1 Călăraşi îsi propune să asigure pentru tinerii cu deficienţă mintală servicii de asistenţă educaţională şi terapeutic-recuperatorie

Published

on

Şcoala Gimnazială Specială nr.1 Călăraşi îsi propune să asigure pentru tinerii cu deficienţă mintală servicii de asistenţă educaţională şi terapeutic-recuperatorie, o educatie si o instruire de înaltă calitate profesională, contribuind la formarea unor deprinderi adaptative la viaţa cotidiană. Serviciile oferite de scoală au la bază calitatea, responsabilitatea, egalitatea şanselor pentru toti participantii în procesul educativ prin ameliorarea calitativă a proceselor de învaţare –predare – evaluare, în căutarea soluţiilor creative pentru asigurarea unui învăţământ centrat pe elev si deschiderea spre învăţarea pe tot parcursul vietii.

În anul şcolar 2017-2018 Şcoala Gimnazială Specială nr.1 Călăraşi cuprinde următoarele forme de învăţământ, reuneşte grupe şi clase din învăţământul special integrat, însumând un număr de 100 copii/tineri.

învăţământ preşcolar – 4 grupe

b) învăţământ cu frecvenţă (clasele I-X); deficienşe grave/associate -9 clase

 c)     învăţământ cu frecvenţă clasele 1-VIII; deficienşe uşoare/ moderate -2 clase

d) învăţământ la domiciliu.

La nivelul judetului  există un număr mult mai mare de copii care au Certificat de Orientară Şcolară şi Profesională, de aceea ca şi obiectiv, ne propunem amenajarea şi asigurarea cazării elevilor navetişti şi înscrierea tututor elevilor care solicită şi au recomandarea pentru învăţământ special.

Educaţia şcolară a copiilor cu CES trebuie să corespundă nevoilor de dezvoltare ale copiilor, prin evaluarea adecvată a potenţialului de dezvoltare şi prin asigurarea reabilitării/recuperării şi compensării deficienţelor ori tulburărilor, dificultăţilor de învăţare, astfel în completarea activităţilor de predare –învăţare au loc terapiile educaţionale complexe şi integrate şi terapiile specific şi de compensare a deficienţei (logopedie, kinetoterapie, psihodiagnoză).

Necesarul încadrărilor cuprinde 48 norme : catedre de educaţie specială, profesori psihopedagogi, profesori educatori/învăţători , 1 director, 37 posturi personal didactic şi 10 posturi personal nedidactic şi auxiliar.

 La nivelul Inspectoratului Şcolar Judeţean Călăraşi  responsabil pentru coordonarea activităţii din învăţământul special şi special integrat  este doamna inspector Magearu Nicoleta Corina, cu norma 0,50.

.

Spaţiile  necesare desfaşurării activităţilor educatice sunt: 15 Săli de clasă-  ( 35 mp)

Cabinete terapii specifice şi de recuperare (terapia tulburărilor de limbaj şi psihodiagnoză) (20mp)  – 6 spaţii

Sală de sport (kinetoterapie)- 1, Sală activităţi preprofesionalizare (atelier)-1

Sală de sport-1, Secretariat- 1,  Cancelarie- 1, Cabinet director-1, Cabinet medical -1

Sală depozitare lapte şi corn- 1.

Şcoala Gimnazială Specială nr.1 Călăraşi începând cu anul şcolar 2018-2019 va funcţiona în locaţie nouă, strada Eroilor, nr. 36 (  în locul Colegiului Naţional “Stirbei Vodă”  Călăraşi) spaţiu care asigură funcţionarea legală şi desfăşurarea eficientă a activităţilor de predare – învăţare şi a terapiilor specifice şi de compensare din învăţământul special – preşcolar, primar, gimnazial.

Director adjunct,

Profesor Petcu Dorina

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Breaking News

Amenințare cu bombă la Târgul de Crăciun din Călărași! Politia evacuează zona

Published

on

Amenințare cu bombă la Târgul de Crăciun din Călărași. Un apel pe 112 a anunțat situația, însă bărbatul nu a putut fi identificat.

Mulțimea de oameni a fost evacuată de urgență. La fața locului urmează sa ajungă lucrătorii Serviciului Român de Informații pentru efectuarea verificărilor specifice.

Potrivit unor informații, cartela de pe care a fost efectuat apelul prin care s-a anunțat atentatul aparține unei femei, însă cel care a vorbit este un bărbat.

Echipa operativa a stabilit locația apelantului în localitatea Mihai Viteazu din Călărași,  la fața locului deplasându-se un echipaj pentru efectuarea cercetărilor. A fost interceptată mașina apelantului însă la sosirea forțelor de ordine nu a fost găsit nimeni.

Poliția face mai multe filtre la toate ieșirile din Călărași pentru a control.

PRECIZARE IPJ CALARASI 

“În seara de 2 decembrie a.c., un bărbat a sesizat, prin S.N.U.A.U. 112, despre faptul că în cadrul Târgului de Crăciun din municipiul Călărași este amplasată o bombă.

Numărul a fost reapelat, iar persoana a răspuns spunând că a fost o glumă.

În cauză se efectuează verificări, în vederea identificării persoanei și luarea măsurilor legale care se impun.” precizează IPJ Călărași pentru Călărași PRESS.

In curs de actualizare

Continue Reading

Breaking News

Accident la Drajna Nouă pe DN21, patru autovehicule implicate cu 10 persoane

Published

on

Un nou accident rutier a avut loc în urmă cu puțin timp pe DN21 – Drajna Nouă din Călărași, unde au fost implicate patru autovehicule în care se aflau 10 persoane, transmis pompierii călărășeni.
Potrivit primelor date, este vorba despre un accident rutier cu 10 persoane implicate, dintre care o victima rănită ușor, neîncarcerată, în sat Drajna Noua, comuna Dragalina, pe Drumul Național 21. Se circulă pe o bandă dirijat de poliție.

Continue Reading

Breaking News

Accident pe DN21, trei mașini implicate. SMURDUL a fost solicitat la fața locului

Published

on

Un nou accident rutier în această seară, orele 19:00, pe DN21,  între Drajna Nouă și Radu Negru, în dreptul benzinărie Octano, aproape de intrarea pe Autostrada Soarelui, produs între trei autoturisme care au intrat în coliziune.

Traficul rutier se desfășoară în condiții specifice unui eveniment rutier. La fața locului se deplasează un echipaj SMURD pentru a acorda îngrijiri medicale persoanelor implicate. 

În curs de actualizare…

Continue Reading

Cele mai accesate articole