Connect with us

Breaking News

Şcoala Gimnazială Specială nr.1 Călăraşi îsi propune să asigure pentru tinerii cu deficienţă mintală servicii de asistenţă educaţională şi terapeutic-recuperatorie

Published

on

Şcoala Gimnazială Specială nr.1 Călăraşi îsi propune să asigure pentru tinerii cu deficienţă mintală servicii de asistenţă educaţională şi terapeutic-recuperatorie, o educatie si o instruire de înaltă calitate profesională, contribuind la formarea unor deprinderi adaptative la viaţa cotidiană. Serviciile oferite de scoală au la bază calitatea, responsabilitatea, egalitatea şanselor pentru toti participantii în procesul educativ prin ameliorarea calitativă a proceselor de învaţare –predare – evaluare, în căutarea soluţiilor creative pentru asigurarea unui învăţământ centrat pe elev si deschiderea spre învăţarea pe tot parcursul vietii.

În anul şcolar 2017-2018 Şcoala Gimnazială Specială nr.1 Călăraşi cuprinde următoarele forme de învăţământ, reuneşte grupe şi clase din învăţământul special integrat, însumând un număr de 100 copii/tineri.

învăţământ preşcolar – 4 grupe

b) învăţământ cu frecvenţă (clasele I-X); deficienşe grave/associate -9 clase

 c)     învăţământ cu frecvenţă clasele 1-VIII; deficienşe uşoare/ moderate -2 clase

Advertisement

d) învăţământ la domiciliu.

La nivelul judetului  există un număr mult mai mare de copii care au Certificat de Orientară Şcolară şi Profesională, de aceea ca şi obiectiv, ne propunem amenajarea şi asigurarea cazării elevilor navetişti şi înscrierea tututor elevilor care solicită şi au recomandarea pentru învăţământ special.

Educaţia şcolară a copiilor cu CES trebuie să corespundă nevoilor de dezvoltare ale copiilor, prin evaluarea adecvată a potenţialului de dezvoltare şi prin asigurarea reabilitării/recuperării şi compensării deficienţelor ori tulburărilor, dificultăţilor de învăţare, astfel în completarea activităţilor de predare –învăţare au loc terapiile educaţionale complexe şi integrate şi terapiile specific şi de compensare a deficienţei (logopedie, kinetoterapie, psihodiagnoză).

Necesarul încadrărilor cuprinde 48 norme : catedre de educaţie specială, profesori psihopedagogi, profesori educatori/învăţători , 1 director, 37 posturi personal didactic şi 10 posturi personal nedidactic şi auxiliar.

 La nivelul Inspectoratului Şcolar Judeţean Călăraşi  responsabil pentru coordonarea activităţii din învăţământul special şi special integrat  este doamna inspector Magearu Nicoleta Corina, cu norma 0,50.

.

Advertisement

Spaţiile  necesare desfaşurării activităţilor educatice sunt: 15 Săli de clasă-  ( 35 mp)

Cabinete terapii specifice şi de recuperare (terapia tulburărilor de limbaj şi psihodiagnoză) (20mp)  – 6 spaţii

Sală de sport (kinetoterapie)- 1, Sală activităţi preprofesionalizare (atelier)-1

Sală de sport-1, Secretariat- 1,  Cancelarie- 1, Cabinet director-1, Cabinet medical -1

Sală depozitare lapte şi corn- 1.

Şcoala Gimnazială Specială nr.1 Călăraşi începând cu anul şcolar 2018-2019 va funcţiona în locaţie nouă, strada Eroilor, nr. 36 (  în locul Colegiului Naţional “Stirbei Vodă”  Călăraşi) spaţiu care asigură funcţionarea legală şi desfăşurarea eficientă a activităţilor de predare – învăţare şi a terapiilor specifice şi de compensare din învăţământul special – preşcolar, primar, gimnazial.

Advertisement

Director adjunct,

Profesor Petcu Dorina

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Breaking News

VIDEO. Bărbat salvat din mijlocul lacului cu ajutorul unui vehicul SHEERP. Cum a ajuns bărbatul în această situație

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Pompierii militari oltenițeni au intervenit sâmbătă, 12 aprilie pentru salvarea unui pescar în vârstă de 63 de ani, care a rămas blocat în mijlocul Bălții Mari din apropierea Olteniței. Bărbatul s-a folosit de o anvelopă auto, transformată într-o barcă.

A strigat după ajutor și a fost auzit de o persoană care solicitat prin 112 intervenţia salvatorilor.

A avut nevoie de ajutorul pompierilor după ce a căzut de pe o barcă improvizată și a rămas blocat în stuf.

Cu suportul unui vehicul de tip SHEERP, echipajele de intervenție au reușit să-l scoată la mal în doar 35 de minute.

Advertisement

Continue Reading

Breaking News

LIVE. Campionatul Național de Lupte Libere, transmis în direct de Călărași PRESS

Published

on

Campionatul Național de Lupte Libere la Călărași

Continue Reading

Breaking News

Vlad Sârzea și Enache Georgiana au trecut în tabăra lui Marius Dulce! De ce au luat cei doi această decizie

Published

on

By

În cadrul unei conferințe de presă organizate miercuri, 3 aprilie, de către Organizația PSD Călărași, primarul Marius Dulce a anunțat că în echipa lui s-au alăturat doi membri importanți: Vlad Sârzea și Georgiana Enache.

Vlad Sârzea a făcut parte din PRO România și a decis să treacă la PSD după ce partidul pe care l-a reprezentat urmează să se alieze cu AUR. De asemenea, acesta și-a încheiat, recent, mandatul de consilier local. Astfel, situațiile pe care le-a întâmpinat de-a lungul carierei, dar și experiența dobândită în acest domeniu l-au determinat să ia decizia de a se alătura unei echipe solide.

„Anul acesta îmi închei primul mandat de consilier local, a fost unul de învățare, făcând parte dintr-o echipă mică, de doi consilieri, nu am putut să facem o schimbare majoră, dar am avut o colaborare foarte bună cu domnul primar și cu echipa Marius Dulce, ceea ce m-a convins să continui în acest fel, să merg împreună cu această echipă, o echipă puternică, care dorește să continue niște proiecte concrete. Doresc să facem treabă în continuare și vocea mea să fie mai vizibilă”, a declarat Vlad Sârzea.

Odată cu acesta, și medicul primar diabetolog, Georgiana Enache, în vârstă de 49 de ani, a decis să intre în echipa PSD, întrucât a constatat că misiunea partidului se aliniază foarte bine cu principiile după care se ghidează în activitatea ei de doctor. Mai exact, atât acțiunile ei, cât și obiectivele echipei conduse de Marius Dulce sunt orientate spre beneficiul oamenilor.

„Am fost timp de 3 ani și câteva luni directorul medical al spitalului și m-am regăsit în politica Partidului Social Democrat prin orientarea către binele omului, binele cetățeanului, eu, ca medic, ca structură, sunt așa. (…) Asta am încercat să urmăresc în întreaga mea activitate”, a explicat Georgiana Enache.

Advertisement

Ulterior discursurilor susținute de noii membri, primarul s-a arătat foarte încântat de alegerea acestora și i-a asigurat că vor avea o colaborare foarte bună în proiectele întreprinse de PSD: „Vreau să vă mulțumesc pentru că ați ales echipa PSD, echipa Marius Dulce, acest lucru nu face decât să mă onoreze și, cu siguranță, vom avea proiecte frumoase și bune pentru comunitate”.

Continue Reading

Cele mai vizualizate