Connect with us

Știri

Roseți: Modernizare străzi, reabilitare școli și acte culturale de succes

Published

on

Luna octombrie vine în comuna Roseți cu realizări făcute de administrația locală condusă de Nicolae Rîjnoveanu, un edil cu multe mandate, admirat și apreciat de locuitori. Reabilitarea trotuarelor, un proiect desfășurat în comuna Roseți în această toamnă. 

Reabilitare trotuar pe DN3 B

“Se execută trotuarul pe partea stângă, cum veniți de la Călărași. Am început din partea de Est. Traversez localitatea pe DN3 B, până în partea de Vest. Era un trotuar existent, dar de fapt pe o porțiune, făcut din pavele de dimensiuni 50 x 50 cm, prost așezate, denivelate. Acolo s-au mai făcut câteva lucrări, introducere fibră optică, canalizare. Se impunea neapărat să facem trotuarul. Trotuarul era nepracticabil, lumea era obligată să meargă pe partea carosabilă. Erau pasibili de sancțiune, predispuși accidentelor rutiere.  Eram singura localitate care nu aveam trotuar pe partea stângă și pe partea dreaptă a DN-ului. 

Începând cu această lună, (vineri, 12 octombrie a.c), vom demara lucrările privind etapa a doua de modernizare. Mai executăm acum 9,6 km de asfalt pe străzile din localitate, rămânând de turnat pe o lungime de 11,6 km pentru a finaliza asfaltarea întregii comune.

Școlile din Roseți vor fi modernizate în primăvară

“La școli mai avem câteva acte, formulare de întocmit. Sperăm ca în iarna asta să se execute documentația necesară achizițiilor de proiectare și execuție. Deja se lucrează, facem treaba în primăvară. Prin reabilitare se asigură și rezistență și finisaje, două centrale termice pentru cele trei corpuri de școală din centru și pentru corpul de școală din sector. Se va începe poate și sala de sport. În acest fel vom decongestiona spațiul în care funcționează ca sală de sport. E foarte greu, am și spus. A fost una din motivațiile în cererea de finanțare. E foarte greu atunci când două clase au în paralel ora de sport. E imposibil ca într-un spațiu așa de mic să faci activitate sportivă. 

800 de elevi și nu avem sală de sport așa cum trebuie. Activitatea educațională din școlară pentru tineri reprezintă viitorul localității, dar și al societății românești.” – afirmă Nicolae Rîjnoveanu

Advertisement

Cultura în Roseți are rezultate de urmat

“La activitate culturală stăm foarte bine! Am fost la câteva festivaluri în străinătate prin Ministerul Culturii. Suntem chemați în calitate de invitați și la postul Favorit TV, s-ar putea să mergem și acolo, considerând că facem o imagine bună nivelului cultural din comună.  Eu am spus, odată cu definitivarea lucrărilor de modernizare a Căminului Cultural, activitatea culturală va fi total diferită. Construirea unei scene proprii ar putea fi un exemplu de apreciat. Formație de 100 și ceva de tineri, cred că reflectă totul. Am câștigat aproape toate trofeele la nivel de asociație a comunelor. Am reușit să fim evidențiați prin activitatea culturală.

Comuna Roseți a rămas fără 800.000 lei prin excecedent bugetar

Am o grămadă de plăți de făcut. Acum, cu lucrările astea de reabilitare pe care le-am început. Coparticiparea mea este substanțială, iar eu am nevoie de bani. Mă obligă ca de la anu să stau cu mâna întinsă. Poate înțelege lumea că trebuie să restituie banii.  In fiecare an se restituie către stat, o sumă de bani din sumele defalcate de la școală. Banii aceea puteau fi folosiți în ante scopuri, dar tot pentru școală. Au fost repartizați în baza unei formule de calcul în funcție de numărul de elevi. În fiecare an mi se iau din buget 300.000 – 400.000 lei.  Clasele de elevi trebuie să aibă un număr de elevi, să fie bine organizate, în așa fel ca banii să ne ajungă, cum este exemplul meu. Dar banii să fie cheltuiți tot în educație, tot în folosul elevilor.  Se pot face lucrări de reparație, de întreținere, de dotare.

În perioada aceasta de timp de când conduce Partidul Social Democrat eu vă spun că era mult peste ce s-a realizat în țară. Cârcotașii să facă ce vor. Asta e menirea lor, altceva nu au de făcut.  Dacă într-adevăr ar vrea să se recunoască ceea ce s-a făcut, să ceară sau să solicite informații primarilor. Iar aceștia vor exemplifica ceea ce s-a făcut. S-au făcute multe la nivel de administrație

https://www.facebook.com/calarasipress/videos/473404279850852/

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri

Descinderi: Contrabandiști de țigări, săltați de mascați. Locatarii cred că polițiștii erau abonați la țigările vândute ilegal

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Astăzi, într-o operațiune amplă desfășurată în zona Biserica Anastasia, pe strada Parcului, la blocul K8  din municipiul Călărași, echipaje ale poliției au efectuat descinderi în mai multe scări de bloc și într-o hală, reușind să-i ridice pe contrabandiștii de țigări care acționau în zonă.

Zona liceului Danubius si ea  împânzită de zeci de mașini de poliție și anchetatori care au scotocit mai multe apartamente în căutarea cartușelor netimbrate.

Locuitorii din zonă spun că această activitate ilegală este des întâlnită și că traficanții au operat fără teamă sau frică datorită faptului că inclusiv unii oameni ai legii ar fi cunoscut situația traficanților și i-ar fi protejat.

Advertisement
Continue Reading

Știri

Un bărbat dintr-o comună din Călărași a fost reținut după ce a cultivat canabis. DIICOT a găsit 47 de plante și 6 kilograme de canabis, printre multe altele

Published

on

sursă foto: wirestock/freepik

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Un bărbat care ar fi cultivat canabis într-o comună din județul Călărași a fost reținut joi de către procurorii DIICOT, scrie Agerpres. Ar fi vorba despre două culturi ce erau destinate comercializării. Au fost ridicate de la domiciliului călărășeanului 30 de plante de canabis aflate în diferite stadii de dezvoltare, 17 plante de canabis recoltate, peste șase kilograme canabis, precum și multe alte probe, menționează procurorii într-un comunicat transmis de Agerpres. 

Primele probe arată că în perioada decembrie 2023 – aprilie 2024, acesta a inițiat și dezvoltat două culturi de canabis, atât în interior, cât și în exterior, destinate comercializării, procurând semințe de nenumărate ori sub diferite identități ficitive,menționează comunicatul.

Pe lângă cele 47 de plante și 6 kilograme de canabis, procurorii au mai identificat o instalație destinată întreținerii culturii, grindere și cântare, obiecte ce purtau urme de substanță, precum și alte mijloace de probă. 

oi a fost sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bucureşti cu propunerea de arestare preventivă a bărbatului, pentru o perioadă de 30 de zile, informează DIICOT, scrie Agerpres.

Advertisement

Continue Reading

Știri

Atac sângeros în Borcea. Un pensionar de 66 de ani a fost atacat cu cuțitul

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Atac sângeros pe o stradă din comuna Borcea din județul Călărași. Un pensionar de 66 de ani a fost atacat de un tânăr de 37 de ani din localitatea în urma unui conflict spontan care a pornit în fața unui bar din localitate.

După ce s-au contrazis, drumurile celor doi s-au despărțit, însă tânărul a simțit că nu a fost suficient ceea ce s-a întâmplat.

A pus mâna pe un cuțit și l-a urmărit pe bărbat până aproape de casă. L-a înjunghiat în zona hemitoracelui drept. Bărbatul a fost internat o săptămână în spital pentru îngrijiri medicale.

În urma acestui incident, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Călărași a propus luarea măsurii preventive a arestului preventiv pentru o durată de 30 de zile împotriva inculpatului V.M.G. Dosarul a fost înaintat judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Călărasi.

Advertisement

La data de 22.04.2024, organele de poliție din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Modelu au reținut inculpatul pentru o durată de 24 de ore.

Continue Reading

Cele mai vizualizate