Connect with us

Știri

”Reactual” – Un nou proiect ce ia naștere în Călărași în 2017 – 22 aprilie la ora 11.00, la Muzeul Municipal Călărași

Published

on

”Reactual” este numele unui proiect artistic ce ia naștere în Călărași în 2017. Existența acestuia se face cunoscută în cadrul unei expoziții realizate cu sprijinul Muzeului Municipal Călărași. Scopul proiectului este atât crearea și dezvoltarea unei noi scene artistice în orașul nostru, cât și simpla reactualizare a ideii generale pe care o au cetățenii despre ce poate fi arta. Dezvoltarea noii comunități artistice călărășene s-a realizat și se realizează în continuare și prin intermediul mai multor  proiecte –“La Garage” fiind unul dintre ele. Vernisajul expoziției va avea loc pe 22 aprilie la ora 11.00, la Muzeul Municipal Călărași.

Andreea Mihaela Ștefan este un proaspăt grafician ce a absolvit studiile de Masterat la Facultatea de Arte Plastice, secția „Arte grafice”. A descoperit pasiunea pentru desen încă de pe vremea când avea 6 ani, iar ceea ce îi trezește mereu spiritul creator este mirosul de carte veche și aducerea în amintire a sunetului ploii de toamnă. Ca orice tânăr artist, plin de aspirații înălțătoare, își dorește să aducă în sufletul oamenilor, dragostea pentru cultură și frumos.

Andrei Iordache este pasionat de tot ce înseamnă arta. Pentru el arta este felul în care poate să exprime trăiri pe care cuvintele nu ar putea sa o facă. Eminescu

Aleksandr3mbr. Activitatea sa se concentrează, într-un final spre un singur scop, anume: căutarea unor metode mai mult sau mai puţin convenţionale prin care se poate opune convenţiilor. Consideră obiectele şi suprafeţele ce nu au fost concepute în scop artistic drept cele mai bune puncte de plecare pentru crearea unor lucrări artistice. Preferă să-şi abordeze subiectele într-o manieră ludică, uneori uşor umoristică, căutând totodată să îmbine vechiul cu noul.

Diana Stroe este proaspată absolventă a Universității Naționale de Arte din București, secția Grafică, freelancer, pasionată de grafic design și ilustrație. Proiectele ei se află la marginea dintre fantezie și cruda practicalitate a lumii înconjurătoare.  Interesată de lucrurile ascunse sau ușor trecute cu vederea într-un lume a vitezei, aceasta se concentrează pe aspectele cotidianului, realizând proiecte care surprind efemerul și îl păstrează pentru posteritate.

Advertisement

Dinu Silviu este elev în clasa a XII-a. A pătruns în tainele desenului în urmă cu aproximativ 2 ani. Este pasionat de scenografie, modul în care actul scenic se desfăşoară şi de arhitectură.

Fulga Mălina Lorelei este clasa a XII-a la liceul “Mihai Eminescu”, Călăraşi şi se doreşte a fi viitoare studentă la Universitatea Naţională de Arte. Preferă artă modernă/ contemporană, îi plac în mod special culorile şi combinaţiile de stiluri, de exemplu colajele. Subiectele abordate sunt, de cele mai multe ori, portretele şi insectele.

Gabriela Raiu este studentă la master în cadrul Universităţii Naţionale de Arte din Bucureşti, secţia de Sculptură. Ea explorează teme ale naturii şi relaţia dintre aceasta şi om. Mediile în care experimentează  sunt diverse, cu înclinaţii spre instalaţiile luminoase.

Şerban Alexandra  Corina are 21 de ani şi este studentă la Universitatea de Arhitectură şi Urbanism Ion Mincu din Bucureşti.

Membrii acestei noi comunități artistice sunt absolvenți ai liceelor Barbu Știrbei și Mihai Eminescu.

Expoziția se înscrie în ciclul de manifestări Călărășeni pentru Călărași pe care Muzeul Municipal a început-o în anul 2015 cu  Expoziția de proiecte de arhitectură realizate de călărășeni absolvenți ai Universității de Arhitectură Ion Mincu.

Advertisement

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri

USR Călărași trage un semnal de alarmă: Fațadele blocurilor din Călărași, o problemă de estetică urbană neglijată

Published

on

USR Călărași trage un semnal de alarmă asupra aspectului neuniform al fațadelor blocurilor din oraș.

Într-o postare recentă pe o rețea de socializare, USR Călărași a criticat dur administrația locală pentru lipsa de implicare în ceea ce privește aspectul inestetic al fațadelor blocurilor din municipiul Călărași. Locatarii, se arată în postare, au fost lăsați să termoizoleze și să vopsească fațadele după propria lor voință, fără intervenția sau supravegherea autorităților.

Această problemă nu este izolată, ci se întâlnește în aproape toate zonele orașului, unde blocurile prezintă diverse culori, materiale și texturi. USR Călărași atrage atenția că, deși există soluții pentru această situație, nimeni nu pare să le pună în practică.

Acest aspect nu este doar o problemă de estetică urbană, ci afectează și coeziunea în comunitate. Pentru a remedia situația, USR Călărași propune respectarea unui cod de culoare și a materialelor pentru fațadele blocurilor, astfel încât să se obțină un aspect uniform și o nuanță consistentă.

De asemenea, partidul sugerează autorităților locale să ia în considerare implementarea unor reguli sau ghiduri pentru proiectele de termoizolare și renovare a fațadelor, care să includă consultarea comunității și monitorizarea respectării acestor reguli.

Advertisement

Prin aceste măsuri, se poate asigura că aspectul fațadelor va deveni mai plăcut și mai uniform, contribuind astfel la îmbunătățirea esteticii urbane și consolidarea coeziunii în comunitatea locală.

Continue Reading

Știri

500 de polițiști au patrulat județul Călărași weekendul trecut. Au fost aplicate 500 de amenzi în valoare de peste 170.000 de lei

Published

on

BMW POLITIE

Aproximativ 500 de polițiști au patrulat străzile județului Călărași, în perioada 12-14 aprilie, potrivit unui comunicat de presă. Aceștia au intervenit la 169 de sesizări ale cetățenilor, iar 19 permise de conducere au fost reținute în cazul șoferilor care au pus în pericol siguranța traficului rutier. 

Ca urmare a activităților desfășurate pe raza județului, oamenii legii au constatat 67 de infracțiuni și au prins în flagrant 8 persoane. Totodată, aceștia au aplicat 500 de amenzi, în valoare totală de peste 173.000 de lei, ceea ce ar însemna că în medie fiecare polițist prezent ar fi acordat câte o amendă în perioada sfârșitului de săptămână. 

Polițiștii rutieri au reținut și ei 19 permise de conducere și au retras 14 certificate de înmatriculare. 

Mai exact, un bărbat de 45 de ani a fost prins la volan cu o alcoolemie de 0,82 mg/l alcool pur în aerul expirat, care s-a ales cu dosar penal. Un alt tânăr de 19 ani care conducea beat, fără permis auto, o mașină pe care o furase a fost reținut timp de 24 de ore în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Călărași. Un alt bărbat de 43 de ani a încălcat ordinul de protecție impus de fosta soție, pe care a și agresat-o fizic ulterior. 

 

Advertisement

Continue Reading

Știri

Vânătoare de ouă și strângere de fonduri pentru copiii defavorizați la Grădina Zoologică din Călărași

Published

on

Grădina Zoo din Călărași organizează pentru al treilea an la rând vânătoarea de ouă. De data aceasta, însă, organizatorii își doresc să pună la cale un eveniment memorabil atât pentru ce mici, dar și pentru adulți – mămici, tătici, bunici. Evenimentul este organizat împreună cu Primăria Municipiului Călărași și  va avea loc pe 6 mai, între orele 10:00 – 14:00. 

Alături de Sidepol, Crucea Roșie Călărași, Jandarmeria Călărași și voluntarii din Liceul Teoretic Mihai Eminescu Călărași, călărășenii vor putea susține campania „Stai la masă cu o faptă bună!”, o inițiativă prin care restaurantul Texas Bar-B-Q a implementat conceptul „Meniu în așteptare” – adică donații care se vor transforma într-o masă caldă pentru copiii proveniți din familii defavorizate.

Cum se va întâmpla? Grădina Zoo va organiza diverse ateliere de creație, ateliere de cercetași, de prim-ajutor, iar participanții vor putea vedea și echipele de intervenție ale poliției și ale jandarmeriei, precum și autospecialele acestora. 

Mai mult de atât, vor avea loc concursuri cu premii și multe surprize pentru copii, iar fiecare călărășean va putea să doneze în urnele existente la fiecare stand (atât cât dorește) pentru a susține campania. 

Practic, tu donezi la Zoo în urnele puse la dispoziție de Crucea Roșie, iar la final de lună toți bănuții vor fi transformați în meniuri “aburinde”, care vor ajunge în mânuţele copiilor aflați în dificultate.

Advertisement

Premiile pregătite de Zoo vor fi, printre altele: materiale oferite de Roger Design și de librăria Arienta, vouchere pentru intrare gratuită la Zoo, abonamente pentru copii la bazinul de înot, vouchere pentru van-ul Texas, ouă de ciocolată sau pictură pe față.

Continue Reading

Cele mai vizualizate