Connect with us

Știri

”Reactual” – Un nou proiect ce ia naștere în Călărași în 2017 – 22 aprilie la ora 11.00, la Muzeul Municipal Călărași

Published

on

”Reactual” este numele unui proiect artistic ce ia naștere în Călărași în 2017. Existența acestuia se face cunoscută în cadrul unei expoziții realizate cu sprijinul Muzeului Municipal Călărași. Scopul proiectului este atât crearea și dezvoltarea unei noi scene artistice în orașul nostru, cât și simpla reactualizare a ideii generale pe care o au cetățenii despre ce poate fi arta. Dezvoltarea noii comunități artistice călărășene s-a realizat și se realizează în continuare și prin intermediul mai multor  proiecte –“La Garage” fiind unul dintre ele. Vernisajul expoziției va avea loc pe 22 aprilie la ora 11.00, la Muzeul Municipal Călărași.

Andreea Mihaela Ștefan este un proaspăt grafician ce a absolvit studiile de Masterat la Facultatea de Arte Plastice, secția „Arte grafice”. A descoperit pasiunea pentru desen încă de pe vremea când avea 6 ani, iar ceea ce îi trezește mereu spiritul creator este mirosul de carte veche și aducerea în amintire a sunetului ploii de toamnă. Ca orice tânăr artist, plin de aspirații înălțătoare, își dorește să aducă în sufletul oamenilor, dragostea pentru cultură și frumos.

Andrei Iordache este pasionat de tot ce înseamnă arta. Pentru el arta este felul în care poate să exprime trăiri pe care cuvintele nu ar putea sa o facă. Eminescu

Aleksandr3mbr. Activitatea sa se concentrează, într-un final spre un singur scop, anume: căutarea unor metode mai mult sau mai puţin convenţionale prin care se poate opune convenţiilor. Consideră obiectele şi suprafeţele ce nu au fost concepute în scop artistic drept cele mai bune puncte de plecare pentru crearea unor lucrări artistice. Preferă să-şi abordeze subiectele într-o manieră ludică, uneori uşor umoristică, căutând totodată să îmbine vechiul cu noul.

Diana Stroe este proaspată absolventă a Universității Naționale de Arte din București, secția Grafică, freelancer, pasionată de grafic design și ilustrație. Proiectele ei se află la marginea dintre fantezie și cruda practicalitate a lumii înconjurătoare.  Interesată de lucrurile ascunse sau ușor trecute cu vederea într-un lume a vitezei, aceasta se concentrează pe aspectele cotidianului, realizând proiecte care surprind efemerul și îl păstrează pentru posteritate.

Dinu Silviu este elev în clasa a XII-a. A pătruns în tainele desenului în urmă cu aproximativ 2 ani. Este pasionat de scenografie, modul în care actul scenic se desfăşoară şi de arhitectură.

Fulga Mălina Lorelei este clasa a XII-a la liceul “Mihai Eminescu”, Călăraşi şi se doreşte a fi viitoare studentă la Universitatea Naţională de Arte. Preferă artă modernă/ contemporană, îi plac în mod special culorile şi combinaţiile de stiluri, de exemplu colajele. Subiectele abordate sunt, de cele mai multe ori, portretele şi insectele.

Gabriela Raiu este studentă la master în cadrul Universităţii Naţionale de Arte din Bucureşti, secţia de Sculptură. Ea explorează teme ale naturii şi relaţia dintre aceasta şi om. Mediile în care experimentează  sunt diverse, cu înclinaţii spre instalaţiile luminoase.

Şerban Alexandra  Corina are 21 de ani şi este studentă la Universitatea de Arhitectură şi Urbanism Ion Mincu din Bucureşti.

Membrii acestei noi comunități artistice sunt absolvenți ai liceelor Barbu Știrbei și Mihai Eminescu.

Expoziția se înscrie în ciclul de manifestări Călărășeni pentru Călărași pe care Muzeul Municipal a început-o în anul 2015 cu  Expoziția de proiecte de arhitectură realizate de călărășeni absolvenți ai Universității de Arhitectură Ion Mincu.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri

Echipa ECOAQUA Călărași a îmbrăcat astăzi de iarnă 3 copii

Published

on

Emoții în foaierul Centrului Județean de Cultură și Creație Călărași pentru copiii județului nostru. Cei mai puțin fericiți au fost privilegiați astăzi și au primit atenția autorităților. Eduard Grama, directorul general al operatorului ECOAQUA Călărași a trăit emoții puternice alături de cei mici, care s-au bucurat de darurile oferite de operatorul regional de apă-canal. Un gest mic, însă frumos și plin de însemnătate, care a adus zâmbete pe chipurile celor fără ghetuțe.
Eduard Grama: „Micuți care au nevoie de o haină groasă, de ghetuțe care să înfrunte gerul, de îmbrăcăminte nouă și de îmbrăcăminte călduroasă. Noi le-am oferit toate aceste daruri cu promisiunea că le vom fi sprijin și pe viitor.

Continue Reading

Știri

Moș Nicolae a ajuns la copiii din comuna Fundeni

Published

on

Moș Nicolae a ajuns și la copiii din localitatea Fundeni cu peste 580 de pungi, toate pline cu bunătăți. Două școli și o grădiniță au fost vizitate de bărbos, prichindeii au fost răsplătiți după ce au recitat poezii și cântat versuri din cele mai iubite piese ale moșului.

Totodată, primarul Gheorghiță Cărtușanu a avut grijă și anul acesta de elevii silitori și cuminți din localitate, cărora le-a oferit o mini excursie în foaierul Centrului Județean de Cultură și Creație Călărași pentru a se bucura pe deplin de atmosfera creată în jurul bradului.

Continue Reading

Știri

E-Distribuţie Dobrogea anunță întreruperi programate în județul Călărași

Published

on

E-Distribuţie Dobrogea a anunțat unde vor avea loc întreruperi programate ale furnizării curentului electric pentru următoarea perioadă.

Întreruperea programată se va realiza pentru a asigura capacitatea rețelei de a funcționa și alimenta clienții în condiții optime:
Marţi , 06 Decembrie 2022
Localitatea Roseți – Întrerupere totală 09:00 – 17:00
Localitatea Roseți, str: General Dragalina, Nicolae Bălcescu, Mihai Viteazu, Constantin Brâncoveanu – Întrerupere parțială 09:00 – 17:00
Localitatea Grădiștea, zona CAP, str Stadionului, zona Cuza Vodă camp – Întrerupere parțială 09:00 – 17:00
Miercuri, 07 Decembrie 2022
Localitățile: Independența, Vișini, Potcoava – Întrerupere totală 09:00 – 17:00
Joi , 08 Decembrie 2022
Localitatea Drajna, zona IAS Drumul Supțire, zona Biso Romania, MEWI Drajna – Întrerupere parțială 09:00 – 17:00
Localitatea Grădiștea, zona CAP, str Stadionului, zona Cuza Vodă camp – Întrerupere parțială 09:00 – 17:00
Localitatea Ulmeni, str. Merilor, Azimei, Nordului, Lalelelor, Argova și Garoafelor – întrerupere parțială 09:00 – 17:00
Vineri , 09 Decembrie 2022
Localitatea Drajna, zona Porcine Dragalina, zona IAS Drumul Suptire, zona Biso Romania, MEWI Drajna – Întrerupere parțială 09:00 – 17:00
Localitatea Grădiștea, zona CAP, str Stadionului, zona Cuza Vodă camp – Întrerupere parțială 09:00 – 17:00

Continue Reading

Cele mai accesate articole