Connect with us

Administrație

Primăria Călărași continuă prezentarea proiectelor pentru care vor fi depuse aplicații în vedere finanțării în 2014 – 2020

Published

on

Primăria Municipiului Călărași continuă prezentarea proiectelor pentru care vor fi depuse aplicații în vedere finanțării, în cadrul Axei prioritare 4 – Sprijinirea dezvoltării urbane durabile din cadrul POR 2014-2020, începând cu acest an.

 

După prezentarea proiectelor ce vizează modernizarea străzii București, dar și a centrului pietonal, proiecte ce vor fi primele depuse spre finanțare, începând cu lunile viitoare, a venit rând proiectului cu titlul „ÎMBUNĂTĂȚIREA TRANSPORTULUI PUBLIC DE CĂLĂTORI ÎN MUNICIPIUL CĂLĂRAȘI  ȘI CREȘTEREA PERFORMANȚELOR ACESTUIA PRIN CREAREA UNUI SISTEM INTELIGENT DE MANAGEMENT AL TRAFICULUI ȘI MONITORIZARE VIDEO, BAZAT PE INSTRUMENTE INOVATIVE ȘI EFICIENTE”

 

Primăria Municipiului Călărași își propune să redefinească structură necesară mobilității și utilizarea ei în scopul satisfacerii necesitătilor de mobilitate ale populației din municipiu. Mobilitatea urbană definește ansamblul deplasărilor persoanelor pentru activităti cotidiene legate de muncă, activităti și/sau necesităti sociale (sănătate, învățământ, etc), cumpărături și activităti de petrecere a timpului liber înscrise într-un spațiu urban sau metropolitan.

 

Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020, în cadrul căruia se va solicita finanțarea proiectului,  este unul din programele europene de importantă strategică pentru intervențiile în zonă mobilității urbane.

 

Prin acest proiect se va realiza un sistem inteligent de management al traficului care va face uz de echipamente moderne de comunicații pentru citirea și transmiterea periodică la distantă a unor parametrii, și care, spre deosebire de sistemele tradiționale de semaforizare care constau în fixarea timpilor de verde pentru fiecare sens de mers în funcție de măsurători de trafic (timpi de verde care răman constanți pe o perioadă foarte lungă de timp), va lua în calcul valorile de trafic auto precum și adaptarea în permanentă a tîmpilor de verde la aceste condiții.

 

 

În final, proiectul va conduce la creșterea atractivitătii utilizării transportului public și a siguranței utilizării modurilor nemotorizate de transport, va oferi o soluție complexă pentru scăderea tîmpilor de deplasare și scăderea costurilor de transport atât în zonă privată cât și în cea publică, reducerea poluării și a consumului de energie, descongestionarea traficului precum și îmbunătățirea siguranței în trafic.

 

Actualul sistem de semaforizare, funcțional de altfel, este amplasat în cea mai mare parte pe stradă București dar nu are o eficientă suficientă, datorită utilizării unor programe de semaforizare cu ciclu fix, neavând capacitatea de a culege date în timp real asupra volumelor de trafic existențe și de a adapta parametrii de semaforizare în consecintă.

 

Conform datelor statistice analizate, ponderea accidentelor în care sunt implicați cetăteni este mare, ceea ce conduce la necesitatea introducerii unor măsuri suplimentare prin care să fie crescută siguranță deplasării acestora. O soluție o vor reprezintă trecerile de pietoni semaforizate, cu buton, care, prin integrarea într-un sistem adaptiv de management al traficului, vor avea un efect pozitiv și asupra parametrilor generali de trafic de pe rețeaua rutieră a municipiului.

 

În viziunea de dezvoltare a municipiului este inclusă și transformarea vechiului sistem de dirijare al circulației într-un nou sistem eficient, corespunzător unui oraș modern urmând a fi executate elemente de infrastructura care să conducă la realizarea și integrarea unui sistem avansat de dirijare a circulației.

Intervențiile propuse prin acest proiect constau în:

 •  sisteme de monitorizare video, mai ales în intersecții; sisteme de semnalizare și semaforizare adaptivă și sincronizată, ce pot asigură prioritizarea mijloacelor de transport în intersecțiile semnalizate/semaforizate; sisteme de localizare a vehiculelor de transport public urban și de managementul flotei (prin GPS, AVL, etc.); sisteme de informare în timp real a pasagerilor, amplasate în mijloacele de transport în comun și/sau în stațiile de transport public; amplasarea de senzori de detectare a vehiculelor; realizarea unui centru de comandă pentru managementul traficului, cu componente specifice software și hardware, prin lucrări de construcții și instalații și dotare; lucrări punctuale de reabilitare/modernizare infrastructură rutieră din zonă intersecțiilor, necesare pentru a reconfigura fluxurile de trafic corespunzătoare noilor planuri de semaforizare/management de trafic.

 

În prezent proiectul se află în etapă de pregătire, solicitarea finanțării fiind planificată pentru luna octombrie 2018. Acesta este estimat la o valoare de aproximativ 3,8 milioane de euro.

 

 

 

 

BIROUL DE PRESĂp

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Administrație

Fundeni | S-au finalizat preselecțiile pentru echipa de juniori a Clubului Sportiv Gloria Fundeni

Published

on

Primarul Gheorghiță Cărtușanu a anunțat cu entuziasm finalizarea celor două preselecții pentru echipa de juniori a Clubului Sportiv Gloria Fundeni. În zilele de 22 și 29 aprilie, au fost martori la talentul și pasiunea pentru fotbal ale tinerilor jucători, impresionând prin nivelul lor de excelență și dedicație.

Fiecare dintre aceștia a contribuit la o atmosferă plină de energie și competitivitate, demonstrând abilități extraordinare. Echipa de antrenori și observatori a avut de înfruntat o sarcină dificilă în procesul de selecție, deoarece toți participanții au demonstrat un nivel înalt de talent și potențial.

Anunț important pentru comunitatea noastră sportivă!  „Suntem încântați să vă anunțăm că am încheiat cu succes cele două preselecții pentru echipa de juniori a Clubului Sportiv Gloria Fundeni!  În zilele de 22 și 29 aprilie, am avut ocazia de a vedea talentul și pasiunea pentru fotbal ale tinerilor jucători, iar nivelul de excelență și dedicare a fost impresionant.
Felicitări tuturor participanților pentru eforturile și performanțele lor remarcabile pe teren!

Fiecare dintre voi a contribuit la atmosferă plină de energie și competitivitate, arătându-ne abilitățile voastre extraordinare. Echipa noastră de antrenori și observatori a avut o sarcină dificilă de a face selecția, întrucât toți participanții au demonstrat un nivel înalt de talent și potențial.

Indiferent de rezultat, daca vă aflați sau nu printer cei selectați, vă încurajăm să vă continuați pasiunea și pregătirea în fotbal. Talentul vostru ne-a inspirat și suntem mândri să faceți parte din comunitatea noastră. Vă mulțumim încă o dată tuturor celor care ați participat la preselecții și vă dorim mult succes în viitoarele voastre activități fotbalistice!” – transmite primarul Gheorghiță Cărtușanu pe o rețea de socializare.

 

Continue Reading

Administrație

Copiii din cartierul 2 Moldoveni se vor putea juca în noul loc de joacă

Published

on

Primarul Marius Dulce a anunțat astăzi finalizarea lucrărilor de amenajare a unui nou loc de joacă în cartierul 2 Moldoveni. Situat pe o suprafață de 404 metri pătrați, locul de joacă numit „Speranței” a fost dotat cu echipamente moderne pentru copii, precum două complexe de joacă, două leagăne, două balansoare și două figurine cu arc elicoidal. În curând, copiii din zonă se vor bucura de un spațiu de joacă sigur și plin de distracție.


Primarul a declarat că de mâine, locul de joacă va fi deschis publicului, iar copiii vor avea acces la toate echipamentele de joacă.


Totodată, autoritățile speră să finalizeze săptămâna viitoare și locul de joacă de pe strada Bărăganului, aflat în apropierea blocurilor L42 – L45. Acesta va avea o suprafață de 187 metri pătrați, din care 167 metri pătrați vor fi acoperiți cu tartan, iar copiii se vor putea bucura de 5 echipamente de joacă. Spațiul va fi împrejmuit cu un gard de lemn, pentru a asigura siguranța copiilor.

Continue Reading

Administrație

A început asfaltarea străzilor din cartierul Mircea Vodă

Published

on

Primarul municipiului Călărași, Marius Dulce, a anunțat pe o rețea de socializare că la sfârșitul acestei săptămâni au început lucrările de reabilitare a străzilor din cartierul Mircea Vodă.

Lucrările vor viza modernizarea trotuarelor și a părții carosabile și au debutat cu strada Pescăruș, care are o lungime de 1.041,70 de metri. Investiția în modernizarea străzilor din cartierul Mircea Vodă se ridică la suma de 18.774.548,39 de lei, cu TVA inclus, și este finanțată prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”.


Această investiție vizează modernizarea unui total de 15 străzi din cartierul Mircea Vodă, în lungime totală de 8.157,38 de metri.

 • – G-ral Constantin Pantazi (Muntenia) – 463,57 m
 • – Aleea Canalului – 231,69 m
 • – Prel. Luceafărului – 454,36 m
 • – Pescăruş – 1041,70 m
 • – Luceafărului – 910,24 m
 • – Macului – 849,27 m
 • – Muşeţelului Tr. I – 187,37 m
 • – Muşeţelului Tr. II – 257,19 m
 • – Ciocârliei – 1068,28 m
 • – Digului – 1180,78 m
 • – Panduri – 105,05 m
 • – Zăvoiului – 71,63 m
 • – Prel. Mihai Viteazul – 204,26 m
 • – Prel. Panduri – 197,7 m
 • – Sulfinei – 934,29 m.


“Termenul de execuție este de 16 luni de la data semnării ordinului de începere, adică 24 aprilie 2023.  
Ne cerem scuze pentru disconfortul provocat de lucrările ce se vor executa şi vă mulţumim pentru înţelegere! În curând, vom demara asfaltarea străzilor din cartierul Măgureni. Spor la treabă constructorului!” precizează edilul Marius Dulce într-o postare pe Facebook.

Continue Reading

Cele mai accesate articole