Connect with us

Știri

ATENȚIE! Primăria Călărași anunță că se fură!

Orice minune ține trei zile. În Călărași, minunile țin, cel mult doua săptămâni. Atât parcă a durat până a apărut prima groapă, sau prima denivelare pe Bulevardul Cuza Vodă, zona care a fost asfaltată și lăudată pe tot Facebook-ul. Se poartă, e modern! Alții se laudă cu autobuzele societăților comerciale de transport public în comun. Dacă o țin așa, m-aș putea alege și eu cu un proces pentru că scot pe gură ce-mi trece prin cap.

Revenind la lucruri mai sincere, mai de-ale noastre, orașul nostru arată senzațional. Dacă nu o recunoști, ești fraier! Avem drumuri asfaltate, trotuare, stații de autobuz acoperite, parcă am văzut și un metro zilele trecute pe sub Grivița, să nu uităm de parcări, avem foarte multe, ba chiar prea puține mașini. Te plângi toată ziua de gropile fără fund în care îți rupi mașina, crezi că interesează pe cineva? Îi doare, acolo unde ajunge greu soarele! Tu plătești taxe și impozite la timp, plătești rovignetă, dar unde se duc banii tai?

Secolul 21 vine cu proiecte multe, majoritatea pe hârtie, dar exista! Asta este cel mai important! Poșta Veche, Centrul Civic, un etaj furat la o bibliotecă, o stradă plombată, câteva apartamente date la mustață, lucrări cu firme de casă și ciordeală din bani public. Asta înseamnă hoție, nu?

Au ajuns să se fure arbuștii de tuia de pe prelungirea București!

Advertisement

Chiar și arbuștii de tuia au ajuns să fie furați de pe scuarul nostru celebru. S-a întâmplat în acest weekend ( 16 -18 februarie), în municipiul Călărași, pe prelungirea București, zona Mecantu. Serviciul Public Pavaje Spații Verzi a plantat, săptămâna trecută, un număr de 15 arbuști de tuia. Au fost furați 5 din 15.

“Arbuști plantați de curând pe spațiul public- furați!” – dosarele X

Serviciul Public Pavaje Spații Verzi a plantat în cursul săptămânii trecute, pe scuarul de pe prel. București arbuști de tuia. În cursul acestei dimineți, s-a constatat “dispariția” a cinci din cele 15 buc. de tuia plantați în urmă cu câteva zile. Acest comportament este unul de netolerat și, așa cum mesajele noastre din parcuri, și nu numai, apelează la bunăvoința cetățenilor de păstrare a curățeniei, apelăm și de data aceasta la bunăvoința călărășenilor de a proteja spațiul verde și de a avea mai multă grija de comunitate! Vă mulțumim!” a scris Primăria Călărași pe pagina sa de Facebook.

Reacțiile cetățenilor nu au încetat să apară la scurt timp după lansarea informației în spațiul public:

“De acord, dar craterele din asfalt cand le astupati? E jenant sa spui ca domiciliezi intr-un oras care arata mai rau ca un satuc din Evul mediu…sufocat de gunoaie si fara nicio strada lipsita de gropi…Bine ca avem primaria inconjurata de marmura ….Cred ca v-ati gresit prioritatile…Mai bine plantati arbustii de tuia in gropile din asfalt…Le garantez o dezvoltare prodigioasa. ” – spune Florina

Advertisement

“Pai doar boschetii astia mai lipseau din oras ca in rest totul se desfasoara perfect… ca orasul e plin de gropi nu se mai vede!!! ” – afirmă Irina

“Mai oameni buni! Mai e vb si de spiritul civic! E vb ca nici nu intretinem ce ni se ofera. Drept e ca gropile din asfalt trebuiesc astupate,insa putinul ala care se face,de ce ne batem joc de el? Iar ce tine de noi,deja nu se mai pune problema,ca nu mai face nimeni nimic de ce tine de el pt spatiul public…..hai sa ne trezim nitelus,si sa nu mai sarim la gatul altora cand noi nu vedem cosul de la 2 m ,si aruncam pe jos ambalajele(ca mai apoi sa ne plangem de mizeria in care e ingropat orasul),cand nu ne vedem copiii care rup copacii abia plantati( ca dupa sa ne plangem ca nu o sa avem umbra in veci),sau aceiasi copii care sar cu picioarele pe bancile abia inlocuite, fara sa ne pese(pt ca mai apoi sa ne plangem ca nu avem unde ne trage sufletul cand obosim), si exemplele pot continua. Eu inca mai cred ca se poate schimba ceva in orasul asta daca vom colabora cu totii,sau mai bine zis,sper ca spiritul civic mai este pe undeva pe acolo ascuns,trebuie doar sa il cautam bine! Altfel….vai si amar! ” – scrie Ionela

“De ce plătim din banii nostri POLIȚIA si Poliția locală? Cum își fac datoria? Ca slavă domnului au salarii destul de bune. Doar să se plimbe prin oras? Să-și facă cumpărăturile si sa folosească masinile în scopuri personale? Sa le fie rusine. ” – Alexandru

“Hop si scurta fara de care nu se face nunta.
Cum trage unul o basina ,haţ o prind doi trei frustrati.
Pana la Poliția Locală ,Primăria trebuie sa amenajeze niste gropi cu noroi ,asa cum au porcii,si in acest fel unii Calaraseni ar fi mult mai în natura lor,ca sa zic asa. ” – Carpaci

“Așa se întâmplă când cei care păzeau trandafirii au ajuns peste noapte “polițiști”! ” – Marius

Advertisement

“De ce puneți lucruri care se pot fura?
Ia asfaltati străzile, să vedeți că nu-l fură nimeni. ” – Cătălin

“Adevărul e că nouă ne trebuie arbuști în loc de șosele asfaltate cap coadă. Nici măcar o stradă nu este asfaltată toată, să nu mai zic că îți rupi mașina prin cratere, că gropi e puțin spus” – Andrei

” De ce sunt supărați cei de la Primărie?Așa se poate spune și despre ei ca au un “comportament neadecvat”. Cei învinuiți fac ceea ce vad. Nu asa se spune? Copiii(în cazul nostru, cetățenii) fac exact ce vad la parinti(conducerea orașului). ” Roxana

“Tuia netuia..cand aveti de gand sa faceti ceva in acest oras ? daca nu sunteti in stare plecati , dati foc la carnetele voastre de incapabili , de peste 10 ani acest oras e neschimbat..sau e schimbat, in mai rau. “

Ar trebui să ne mire că s-au furat câțiva arbuști de tuia?

Advertisement

Știri

Incendiu de proporții în Călărași: 30 de hectare de grâu cuprinse de flăcări în zona Modelu

Duminică, 6 iulie 2025, un incendiu de amploare a izbucnit în zona agricolă Modelu, din județul Călărași, unde aproximativ 30 de hectare de grâu au fost cuprinse de flăcări. Incendiul, aflat încă în desfășurare, a mobilizat un important dispozitiv de intervenție: cinci autospeciale de stingere ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență acționează pentru limitarea extinderii focului și protejarea zonelor învecinate.

Focul a izbucnit în jurul prânzului, pe un teren agricol aflat în plină campanie de recoltare, ceea ce a favorizat extinderea rapidă a flăcărilor.

Până la această oră, nu au fost raportate victime sau pagube materiale în afara culturii agricole afectate.

Vom reveni cu informații pe măsură ce operațiunea de stingere evoluează.

Continue Reading

Știri

Autogara Obor, controlată de mafia microbuzelor. Călătorii spre Călărași, prinși la mijloc într-un război al transportatorilor

Un adevărat scandal mocnește, zi de zi, în Autogara Obor din Capitală, acolo unde noua rută legală București – Călărași este sabotată de metode care ating zona penalului. Călătorii care vor să urce în microbuzele firmelor călărășene – intrate legal pe piață în urma liberalizării transportului de la 1 iulie – sunt întorși din drum, agresați verbal și îndrumați forțat spre alte mașini, aparținând unei firme deja cunoscute pentru practici neloiale.

„Vin, te scuipă, te înjură, iau oamenii de lângă mașină!”

Șoferii care refuză să cedeze presiunilor vorbesc, cu teamă și resemnare, despre monopolul forțat pe care unii vor să îl păstreze cu orice preț, chiar și cu încălcarea flagrantă a legii:

„Ei au făcut 50 de lei cursa până acum. Acum vin cu 10 lei, doar ca să ne scoată de pe traseu. Dacă rămân iar singuri, o urcă la 100! Se urcă la tine-n mașină și ia călătorii cu japca. ‘Hai cu mine gratis! Hai cu mine 10 lei!’”, povestește un șofer, aproape singur în microbuzul său.

Călătorii sunt zăpăciți, împinși de colo-colo, în timp ce alții, aflați în misiune de „descurajare”, nu ezită să aplice intimidări directe. Un bărbat tatuat, devenit „paznic neoficial” al autogării, le ordonă celor care vor să urce la firmele călărășene:
„Stai la mașină, mă! Ce cauți aici?”

Un sistem cu rădăcini vechi: dosare penale, abuzuri și condamnări

Problema nu este nouă. În spatele haosului din autogară stau ani de practici abuzive tolerate de instituții ale statului.
Potrivit presei, în 2017, Daniela Dobrilă, fost director în cadrul Autorității Rutiere Române – Direcția Licențe, a fost condamnată la 3 ani de închisoare pentru luare de mită, complicitate la spălare de bani și folosirea de informații nepublice.

Advertisement

Mai mult, în același an, a fost trimisă în judecată pentru abuz în serviciu, după ce ar fi suprapus licențe de transport pe ruta Călărași – București, exact traseul care astăzi generează conflictul.

Lucian Carapidis, administratorul SC TUDAN SRL, a reclamat situația la toate instituțiile posibile: Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier, Consiliul Concurenței și Ministerul Administrației și Internelor.

Deocamdată, poliția tace, iar haosul din Autogara Obor continuă nestingherit.

„Este un monopol. Concurență neloială în toată regula! Dar nu se întâmplă nimic…”, adaugă un șofer.

Cât mai costă o călătorie? Cât mai valorează legea?

În tot acest scenariu, prețul unei călătorii București – Călărași a ajuns la 10 lei, doar pentru ca unele firme să rămână singure pe piață, așa cum au făcut ani la rând, când tarifele ajungeau și la 50 lei.

Advertisement

Continue Reading

Știri

Meci de vis pentru Spicul Vâlcelele: amical de gală împotriva Rapidului București!

Un moment istoric pentru fotbalul din județul Călărași! Echipa Spicul Vâlcelele a disputat, sâmbătă, un meci amical de prestigiu împotriva uneia dintre cele mai iubite și titrate formații din România – FC Rapid București.

Partida s-a desfășurat pe terenul de la Baza Constructorul Mobexpert din București, iar pentru echipa călărășeană a fost o adevărată onoare să se afle față în față cu o formație de Liga 1, cu o istorie bogată și o galerie legendară.

Pe lângă emoția întâlnirii, meciul a fost și o lecție de profesionalism și angajament, în care Spicul Vâlcelele a reușit să-și testeze potențialul în compania unui adversar de top. Atmosfera de pe teren a fost una de respect reciproc, iar intensitatea jocului a pus la încercare pregătirea fizică și tactică a echipei din Vâlcelele.

Întâlnirea a avut și o încărcătură emoțională aparte: în prezentul lot al Spicului se regăsesc jucători care au scris, la rândul lor, pagini din istoria Rapidului:

  • Marian Vlada, actualul antrenor principal și fost atacant important al giuleștenilor
  • Raul Costin, mijlocaș experimentat care a evoluat pentru Rapid și alte echipe din Liga 1
  • Bogdan Barbu, jucător care a purtat tricoul vișiniu în anii săi de glorie

„A fost un moment cu adevărat special pentru clubul nostru. Ne motivează să muncim și mai mult pentru a ne atinge obiectivele. Mulțumim Rapidului pentru invitație și pentru ospitalitate!”, au transmis reprezentanții Spicului Vâlcelele.

Meciul cu Rapid va rămâne un reper important în istoria clubului și un imbold în plus pentru noul sezon competițional.

Continue Reading