Connect with us

Știri

Popa Bogdan este noul primar din comuna Curcani

Published

on

Alegerile desfășurate pe 9 iunie pentru desemnarea primarilor, a consilierilor locali și județeni, a conducerii consiliului județean, dar și a europarlamentarilor au adus schimbări importante în județul Călărași.

Unul dintre cele mai notabile rezultate a fost în comuna Curcani, unde primarul social-democrat Aurică Gazul a pierdut alegerile în fața candidatului Partidului Național Liberal, Popa Bogdan. Această schimbare marchează o nouă direcție pentru localitate, după ce Gazul a ocupat funcția de primar timp de mai multe mandate.

Popa Bogdan, noul primar al comunei Curcani, a câștigat încrederea alegătorilor cu un program electoral axat pe dezvoltare locală, transparență administrativă și atragerea de fonduri europene pentru modernizarea infrastructurii.

Alegerile pentru consiliile județene și europarlamentari au fost de asemenea marcate de competiție strânsă și rezultate surprinzătoare, reflectând o dinamică politică în evoluție.

Advertisement

Știri

Nicolae Rîjnoveanu, 35 de ani de activitate in slujba comunității. Vasile Iliuță i-a acordat o plachetă de merit pentru munca depusă

Published

on

Vasile Iliuță, președintele Consiliului Județean Călărași, îi înmânează primarului comunei Roseți, Nicolae Rîjnoveanu, o plachetă în semn de recunoștință pentru toată activitatea îndelungată din politică și administrație locală. Rîjnoveanu are o carieră de 35 de ani în politică, dintre care 24 dintre aceștia i-a petrecut ca primar al comunei Roseți, unul dintre cei mai longevivi primari ai județului. „Ați fost, sunteți, și veți rămâne un izvor nesecat de inspirație și înțelepciune politică”, i-a transmis Vasile Iliuță, președintele Consiliului Județean Călărași. 

„Vreau astăzi să-i ofer, în semn de respect pentru activitatea depusă de 35 de ani în slujba comunității comunei Roseți, domnului primar Nicolae Rîjnoveanu, în semn de apreciere pentru vasta activitate politică și administrativă, activitate politică începută în 1989. E un om politic care s-a implicat pentru binele și bunul mers al comunei Roseți. Din 1992 și-a asumat două mandate de viceprimar și șase manadte de primar pentru comuna Roseți, deci o activitate pe care cu toții trebuie să o apreciem. 

Ați fost, sunteți, și veți rămâne un izvor nesecat de inspirație și înțelepciune politică. Un primar luptător pentru care nu au existat uși închise sau piedici de netrecut atunci când a venit vorba de dezvoltarea comunei Roseți. Domnule primar, primiți placheta în semn de recunoștință și mulțumim pentru toată activitatea în slujba comunității din comuna Roseți”, a transmis Iliuță. 

Nicolae Rîjnoveanu a primit placheta în aplauze, iar pe lângă Vasile Iliuță, prezent a mai fost și Mircea Man, vicepreșdintele al Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE). 

„Vreau să spun că sunt onorat. Viața m-a adus să fiu alături de mulți primari cu mandate multe și în Maramureș, și știu ce înseamnă munca asta. Te felicit! Eu spun că e doar un nou început”, i-a spus Mircea Man lui Rîjnoveanu cu acest prilej. 

Nicolae Rîjnoveanu își încheie în aceste momente activitatea de primar, după ce a fost învins la alegerile locale de liberalul George Chiriță. Rîjnoveanu a servit comunitatea din Roseți în tot acest timp sub Partidul Social Democrat. Într-un interviu anterior pentru Călărași Press, edilul a menționat că plănuiește să se bucure de noul timp liber alături de familie. 

Continue Reading

Știri

Proiectul de suflet al primarului din Roseți: Rîjnoveanu își încheie cariera cu o promisiune împlinită – rețeaua de gaze naturale

Published

on

Lucrările pentru introducerea rețelei de gaze naturale în comuna Roseți, județul Călărași, au început de câteva zile, anunță primarul Nicolae Rîjnoveanu. Proiectul, finanțat prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, are o valoare de peste 53 de milioane de lei și vizează realizarea unei rețele de 37,057 km, cu 1.755 de branșamente și instalații pentru instituțiile publice, echipate cu sisteme SMART de măsurare și control.

Primarul comunei Roseți, Nicolae Rîjnoveanu, oferă mai multe detalii despre proiectul ce vizează introducerea rețelei de gaze naturale, supranumit proiectul de suflet al edilului. Lucrările au început în urmă cu câteva zile, iar perioadă estimată de finalizare este de 22 de luni, deși constructorul a promis că proiectul poate fi gata în doar 6 luni: 

„Am declanșat lucrările acum două-trei zile. Valoarea lucrărilor este de 53.192.358,71 lei, din care de la bugetul de stat 49.687.468,34 de lei. De la bugetul local 3,504.890,37 de lei. El a fost diminuat cu aproape 50 de miliarde lei vechi, întrucât odată cu licitația, prețul a scăzut. A scăzut prețul lucrării, din ceea ce înseamnă coparticiparea noastră. Acum se execută pe două străzi – str. General Dragalina și pe str. Ecaterina Teodoroiu. Durata proiectului este de 22 de luni. Aveam promisiunea certă că se poate termina în 6 luni. Îmi închei mandatul cu un proiect nou. Ne-am făcut datoria așa cum am promis, de fapt, cetățenilor din comuna Roseți. Se lucrează în plin. Văd că oamenii își execută lucrările așa cum trebuie. La ora actuală sunt mulțumit de ritmul lucrărilor, dar după promisiunea constructorului, cred că treaba trebuie amplificată puțin – adică mai trebuie cel puțin o formație, sau chiar două”, declară Rîjnoveanu într-un interviu de pe teren.  

Nicolae Rîjnoveanu are poate unele dintre cele mai longevie cariere în calitate de primar al unei comune din județul Călărași. După o carieră de 24 de ani în fruntea primăriei Roseți, primarul își încheie activitatea administrativă toamna aceasta, când îi va preda ștafeta noului primar ales, liberalul Georghe Chiriță. 

Vasile Iliuță, președintele Consiliului Județean Călărași și coleg de partid, i-a acordat astăzi primarului și o diplomă în semn de recunoștință pentru întreaga activitate desfășurată în politică și în administrația locală. Mai multe pe Călărași Press

Continue Reading

Știri

Lupta cu noroiul și viiturile: Pompierii călărășeni, eroi neobosiți în zonele devastate de inundații la Galați

Published

on

Pompierii militari din Călărași au continuat pe 2 și 3 octombrie să ofere ajutor în județul Galați, unde comunitățile se confruntă cu efectele severe ale inundațiilor. Acțiunile lor au inclus curățarea locuințelor și drumurilor de aluviuni, protejarea bunurilor și facilitarea accesului în zonele izolate. Această misiune vine în contextul în care, la sfârșitul lunii septembrie, Galațiul a fost afectat de un cod roșu de ploi torențiale, cu precipitații de până la 100 l/mp și vânturi de 85 km/h, în urma cărora autoritățile au emis avertizări și au evacuat populația din zonele de risc​.

„Pompierii călărășeni dislocați în zonele lovite de inundații la Galați acționează neîncetat pentru a oferi ajutor cetățenilor și pentru a restabili starea de normalitate. Zi de zi, oră de oră, cu lopețile și celelalte echipamente înlătură tone de nămol, reușind să elibereze fiecare gospodărie, instituție sau cale de acces. Principalele acțiuni desfășurate de colegii noștri constau în: curățarea locuințelor și gospodăriilor afectate de inundații; îndepărtarea aluviunilor de pe drumurile publice și salvarea și protejarea bunurilor comunităților”, a transmis astăzi purtătorul de cuvânt al ISU Călărași.

Intervențiile pompierilor din Călărași sunt esențiale pentru a restabili normalitatea în zonele devastate, unde ciclonul Boris, care a lovit România în septembrie, a provocat și pierderi de vieți omenești și pagube materiale semnificative​. Echipa călărășeană de 32 de pompieri, dislocată pe 1 octombrie, continuă să colaboreze cu autoritățile locale pentru a îndepărta noroiul și a elibera drumurile și gospodăriile afectate.

Continue Reading

Cele mai vizualizate