Connect with us

Știri

Polițist local din Călărași, prins de o șoferiță în timp ce „pândea”. „A intrat după mine în magazin”

Published

on

Un nou scandal care implică polițiștii locali din Călărași este în plină ascensiune. „Pânda”, o practică polițienească, despre care mulți ar spune că nu s-ar mai practica, a ajuns să fie folosită într-un mod jalnic în zilele noastre, chiar și de polițiștii locali.

Este și exemplul unei șoferițe din Călărași care spune că a trăit o experiență cel puțin nedorită cu un echipaj de poliție locală din Călărași, despre care susține că a urmărit-o pe parcursul mai multor ore pentru a o prinde pe picior greșit.

S-a întâmplat la sfârșitul lunii noiembrie. Întâmplător sau nu, șoferița a plecat din fața blocului în același timp cu un echipaj de poliție care a venit la o sesizare în parcare la bloc. Câteva minute mai târziu, șoferița ajunge în altă locație. Coboră și petrece mai bine de 15 minute în incinta unui spațiu comercial. Pleacă de acolo și ajunge în incinta Complexului Catex, în fața magazinului DM. Parchează, coboară și pleacă.

De nicăieri, în spatele mașinii din care șoferița a coborât, în scurt timp, apare același echipaj de poliție de mai devreme, care sesizează că autoturismul acesteia era parcat pe locurile destinate persoanelor cu handicap. Polițistul pândar coboară, fotografiază mașina din față și din spate și se retrage în autospeciala de serviciu.

Advertisement

Nerăbdător să sancționeze greșeala șoferiței, polițistul local pleacă în căutarea acesteia… printre rafturile magazinelor…!

Legea este destul de limitată, iar competența polițiștilor la fel. Sancțiunile contravenționale pentru încălcarea legislației rutiere se pot aplica de polițiștii locali în conformitate cu OUG 195.

Dornic să scrie un proces verbal, intuiește unde s-ar afla șoferița și se duce după ea. Strategia agentului pândar pare bine pusă la punct. Intră într-un magazin din zona Complexului Catex din Călărași cu pretextul că își cumpără o pastă de dinți și se întâlnește cu șoferița prinsă pe picior greșit.

„A intrat după mine în magazin. Nu mi-a venit să cred când am văzut că mă caută printre rafturi să-și ceară documentele. A venit direct la mine, după ce m-a urmărit cu mașina o oră prin trafic să vadă ce fac. Nu mi se pare normal” – scrie șoferița pe un grup de Info Trafic din Călărași.

Dintr-o „greșeală”, o găsește printre rafturi și îi amintește că a parcat neregulamentar. Ies împreună pe ușă, iar polițistul cere documentele mașinii și ale șoferului și pleacă în mașina de poliție. După un timp, se întoarce la geamul șoferiței și îi spune că va primi sancțiunea prin poștă.

Astfel de gesturi sunt făcute frecvent de unii polițiști locali care încurcă pânda cu atribuțiile de serviciu. Nu s-ar fi supărat nimeni dacă această pândă ar fi fost făcută și pentru a identifica acele persoane care vandalizează parcurile, sparg geamurile mașinilor, fură din stațiile de autobuz, fac gălăgie seara și exemplele pot continua.

Advertisement

Într-o reacție publică a Poliție Locale Călărași pe o rețea de socializare, direcția din subordinea PMC Călărași  face următoarele precizări:

(…) 1) Nu se poate pune in discuție ideea de ” urmărire” deoarece toate autospecialele instituției sunt monitorizate prin sistem GPS.

2) Polițistul local aflându-se în patrulare in acea zona, a observat direct parcarea pe loc destinat persoanelor cu dizabilități. Având atribuții în acest sens, polițistul local a comunicat persoanei în cauză, aceasta aflându-se la mașină în momentul interacțiunii cu polițistul local, că se află parcată pe un loc destinat persoanelor cu handicap.

Stimata doamna a concis că cel mai bine, este să-l apostrofeze pe agentul constatator spunandu-i ” Vezi-ti mă, de treaba ta! N-ai ce să-mi faci tu mie!”

Continuandu-si astfel drumul către magazinul din care dorea să-și facă cumpărături.

3) Nu negam faptul că, polițistul local a mers in interiorul magazinului pentru a discuta cu doamna in cauza. Acesta i-a adus la cunoștință doamnei, că pentru fapta contravențională comisa flagrant, riscă o sancțiune contravențională în valoare de 2000 lei, încercând astfel, să o convingă să elibereze locul de parcare, ocupat abuziv și flagrant.

4) Totodată, menționam faptul că pe numele doamnei, nu s-a întocmit un proces verbal de constatare a contravenției cu amendă, așa cum se specifica in articol, fiind aplicat doar un avertisment verbal cu mențiunea agentului constatator ” Rușine!” (…)

Advertisement

Advertisement

Știri

Primele imagini de la accidentul din Șoldanu. Pompierii au activat Planul Roșu de intervenție

Published

on

Accident rutier in comuna Soldanu

În această după amiază În jurul orei 18.25 a avut loc un accident rutier în care au fost implicate două autovehicule, respectiv 8 persoane, 3 într-un autovehicul, 5 în celalalt.
La ora 18.28 fost activat Planul Roșu de intervenţie În zona Oltenița, fiind prealertate celelalte subunităţi din apropiere.


S-au deplasat rapid la locul intervenţiei o autospecială de descarcerare și o ambulanță SMURD de la garda Budești și o autospecială Smurd de la Detaşamentul Oltenița, dar și patru ambulanțe ale Serviciului Județean de Ambulanță.
Din cele opt persoane, doar trei victime prezentau TCC minor,, dureri abdominale și dureri la nivelul membrelor inferioare, celelalte cinci persoane nu aveau nevoie de îngrijiri medicale.
La ora 18.47 s-a dezactivat Planul roșu!Cele 3 persoane cu traumatisme au fost preluate de către echipajele SMURD și SAJ si transportate la unități spitalicești, două dintre acestea la Spitalul din municipiul Oltenița și una la un spital din Capitală.
Celelalte 5 persoane, fără mărci traumatice evidente au rămas la locul intervenţiei.

Purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Barbu Știrbei al județului Călărași
Plutonier adjutant șef Tătăranu Ștefan-Ovidiu

Advertisement
Continue Reading

Știri

Consiliul Local al Municipiului Călărași a fost convocat în ședință ordinară. Vezi subiectele de pe ordinea de zi

Published

on

Consilierii locali ai municipiului Călărași au fost convocați în ședință ordinară, care va avea loc joi, 29 februarie. Întrunirea se va desfășura în sala de ședințe a Consiliului Local Călărași și prin mijloace electronice, începând cu ora 16.30. Printre subiectele de pe ordinea de zi se află și rectificarea bugetului propriu al municipiului Călărași din 2024. 

Ordinea de zi este următoarea:

 • Proiect de hotărâre privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal „Lotizare construire locuinţe”, situat în municipiul Călăraşi, Aleea Dumbrava Minunată, nr. 21, nr. cadastral 34409, 34410, 34411, judeţul Călăraşi.
 • Proiect de hotărâre privind neexercitarea dreptului de preemţiune pentru imobilul ,,Casa Deculescu”, imobil situat în municipiul Călăraşi, strada Bucureşti, nr. 219 (fost 181), judeţul Călăraşi.
 • Proiect de hotărâre privind aprobarea Statutului Municipiului Călăraşi.
 • Proiect de hotărâre privind aprobarea Metodologiei de lucru în vederea acordării ajutoarelor de urgenţă din bugetul local şi a listei cu ,,situaţiile deosebite” în care se acordă ajutoare de urgenţă.
 • Proiect de hotărâre privind desemnarea reprezentantului Consiliului local al municipiului Călăraşi în cadrul Comisiei Judeţene privind Incluziunea Socială constituită la nivelul Instituţiei Prefectului – Judeţul Călăraşi.
 • Proiect de hotărâre privind majorarea taxei de salubrizare datorată de utilizatori, persoane fizice, fără contract încheiat cu operatorul serviciului de salubrizare.
 • Proiect de hotărâre privind aprobarea Listei de prioritate a locuinţelor pentru tineri, destinate închirierii, construite prin Programul A.N.L., în municipiul Călăraşi.
 • Proiect de hotărâre privind actualizarea chiriei locuinţelor ANL, situate în municipiul Călăraşi, judeţul Călăraşi.
 • Proiect de hotărâre privind constituirea comisiei de analiză / repartizare a cererilor solicitanţilor pentru atribuirea de terenuri în vederea construirii de locuinţe proprietate personală, conform prevederilor Legii nr. 15/2003.
 • Proiect de hotărâre privind modificarea art. 2 din H.C.L. nr. 109/30.07.2020 pentru aprobarea criteriilor de acordare a unui lot de teren privind sprijinul acordat tinerilor pentru construirea unei locuințe proprietate personală, conform prevederilor Legii nr. 15/2003.
 • Proiect de hotărâre pentru revocarea Hotărârii Consiliului Local al municipiului Călăraşi nr. 279/27.11.2023 privind aprobarea repartizării și atribuirii în folosința gratuită a unui lot de teren situat în intravilanul municipiului Călărași cu destinația de construire locuință proprietate personală, conform prevederilor Legii nr. 15/2003, domnului Iuga Ionuţ Cătălin.
 • Proiect de hotărâre pentru revocarea Hotărârii Consiliului Local al municipiului Călăraşi nr. 270/27.11.2023 privind aprobarea repartizării și atribuirii în folosința gratuită a unui lot de teren situat în intravilanul municipiului Călărași cu destinația de construire locuință proprietate personală, conform prevederilor Legii nr. 15/2003, doamnei Mugea Florentina Daniela.
 • Proiect de hotărâre privind aprobarea stadiului de înscriere a datelor în registrul agricol pentru semestrul II anul 2023 şi stabilirea măsurilor pentru eficientizarea acestei activităţi.
 • Proiect de hotărâre pentru modificarea Anexei la Hotărârea Consiliului Local al municipiului Călăraşi nr. 45/25.03.2021 pentru modificarea și completarea Anexei la Hotărârea Consiliului Local al municipiului Călărași nr. 49/29.03.2018 privind aprobarea inventarului bunurilor care alcătuiesc domeniul privat al municipiului Călărași.
 • Proiect de hotărâre privind stabilirea costului mediu lunar de întreţinere al persoanelor vârstnice asistate în Căminul pentru persoane vârstnice ,,Sfântul Antim Ivireanul” Călăraşi.
 • Proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului propriu al municipiului Călărași pe anul 2024.
 • Proiect de hotărâre privind acordarea unui sprijin financiar Parohiei Sfinții Împărați Constantin și Elena.
 • Proiect de hotărâre privind acordarea unui sprijin financiar Parohiei Sfântul Ierarh Nicolae – Barbu Știrbei.
 • Proiect de hotărâre privind acordarea unui sprijin financiar Parohiei Sfântul Ierarh Nicolae – Măgureni.
 • Diverse

Continue Reading

Știri

Călărași: Accident de circulație în Vasilați. Trafic restricționat pe un sens

Published

on

În urma cu puțin timp, pe drumul județean din apropierea localității Vasilați, DJ 301, a avut loc un accident de circulație în care au fost implicate două autoturisme. La fața locului sunt prezente echipaje de poliție și o ambulanță a Serviciului Județean de Ambulanță.

foto: Info Trafic Călărași

Continue Reading

Cele mai vizualizate