Connect with us

Știri

Pensionarii călărășeni, gazdele întâlnirii zonale a OPSD

Published

on

Joi, 26 septembrie, la sala de conferințe din incinta Prefecturii Călărași din municipiu a avut loc ședința întâlnirii zonale a OPSD Muntenia Sud-Est, la care au participat președintele pensionarilor social-democrați, Ion Popa, alături de mai mulți vicepreședinți ai organizației. Invitați la ședință au fost senatorul social-democrat Roxana Natalia Pațurcă, liderul organizației județene a PSD, președintele Iacomi Iulian, secretarul de stat din cadrul Ministerul Muncii Rândunică Adrian și alte personalități marcate din cadrul PSD Călărași.

Astăzi, 26 Septembrie, filiala noastră a organizat o amplă acțiune care a fost menită să aducă o bucurie pensionarilor călărășeni, anticipând Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice care se aniversează pe 1 Octombrie.
În prima parte a acțiunii am fost gazdele întâlnirii zonale a OPSD Muntenia Sud-Est, în cadrul căreia am discutat, alături de reprezentanții organizației de pensionari, aspecte ce țin de interesul celor peste 60.000 de seniori ai Călărașiului.


Ulterior am organizat o întâlnire cu peste 600 de pensionari din județul nostru, la care au participat parlamentarii călărășeni, secretarul general adjunct al Guvernului, domnul Adrian Madar, șeful cancelariei premierului, domnul Costin Mihalache, alături de domnul Adrian Rândunică, secretar de stat în Ministerul Muncii și domnul Ion Popa, președintele Organizației Pensionarilor PSD.


Pensionarii prezenți la eveniment au putut afla și discuta ultimele noutăți privind majorările punctului de pensie, dar au înțeles și că manipulările puse la cale de PNL și de celelalte partide de Opoziție nu sunt decât simple minciuni în perspectiva campaniei electorale și alegerilor prezidențiale.
DA, sunt bani la buget, DA, economia României crește și DA, România își permite susținerea majorărilor salariilor și a punctului de pensie!
DA, PSD a făcut și va face multe pentru cei care și-au îndeplinit la vremea lor datoria față de societate și față de țară!
Ulterior acestor activități, ministrul Muncii, domnul Marius Constantin Budăi, a onorat cu prezența domniei sale pe toți pensionarii prezenți la Balul Pensionarilor, o activitate care a adus zâmbetul pe buzele participanților.
Mulțumesc şi pe această cale celui care a fost astăzi sufletul întregii acțiuni, domnul Dumitru Călin, preşedintele interimar al OPSD Călăraşi.

Dragi prieteni,

Oriunde ați fi și oricine ați fi, nu uitați să respectați pe cei care fac parte din generațiile dinaintea voastră, pe cei care au făcut tot ceea ce au putut pentru ca noi toți, astăzi, să ne bucurăm de tot ceea ce avem!” -spune liderul social democrat Iulian Iacomi pe o rețea de socializare

„Astăzi, 26 Septembrie, PSD Călărași a fost gazda întâlnirii zonale a OPSD Muntenia Sud-Est, un eveniment a cărui organizare ne onorează. Am discutat, alături de reprezentanții organizației de pensionari, aspecte ce țin de interesul celor peste 60.000 de seniori ai Călărașiului și nu numai, precum evoluția pozitivă a punctului de pensie, creșterea economică ce a permis alocarea acestor majorări, dar și perspective economice pentru perioada următoare.

Astfel de întâlniri sunt extrem de importante pentru toți cei care susțin cauza social-democrată și pentru toți cei care susțin măsurile pe care Guvernul României le-a luat în ultimii doi ani pentru pensionari.
PSD Călărași va continua în această perioadă să organizeze evenimente premergătoare Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice, un bun prilej pentru a ne arăta respectul nostru pentru toți cei care și-au făcut datoria față de țară și societate, cărora le suntem acum la rândul nostru datori să facem totul pentru ei, pentru a le asigura zile ușoare și un trai decent.” – scrie senatorul PSD Roxana Natalia Pațurcă pe o rețea de socializare

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Știri

Ecoaqua Călărași a început reabilitarea rețelei de canalizare menajeră a blocurilor N28 / N29

Published

on

Începând cu data de miercuri, 26 mai a.c., operatorul ECOAQUA S.A. CĂLĂRAȘI a început reabilitarea rețelei de canalizare menajeră aferentă blocurilor N28 – N29 din municipiul Călărași.

Vă reamintim că operatorul ECOAQUA demarează o campanie de informare

Operatorul ECOAQUA S.A. Călărași demarează o campanie de informare și de conștientizare către toți consumatorii cu privire la modul inconștient și nepăsător de aruncare a deșeurilor în rețeaua de canalizare.

Pe primele locuri printre cauzele care determină colmatarea/înfundarea sistemului de canalizare sunt 𝐧𝐞𝐫𝐞𝐬𝐩𝐞𝐜𝐭𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐫𝐞𝐠𝐮𝐥𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐞𝐥𝐞𝐦𝐞𝐧𝐭𝐚𝐫𝐞 𝐝𝐞 𝐮𝐭𝐢𝐥𝐢𝐳𝐚𝐫𝐞 𝐚𝐥 𝐬𝐢𝐬𝐭𝐞𝐦𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐝𝐞 𝐜𝐚𝐧𝐚𝐥𝐢𝐳𝐚𝐫𝐞. Din nefericire pentru noi, cât și pentru dumneavoastră, acest lucru duce la refularea sistemului de canalizare inclusiv în imobile.

Continue Reading

Știri

UPDATE/ GRUPARE INFRACȚIONALĂ SPECIALIZATĂ ÎN CONTRABANDĂ CU BIJUTERII DIN AUR, DESTRUCTURATĂ

Published

on

În urma celor peste 200 de percheziții, efectuate, la data de 25 mai a.c., de Poliția Română, prin Inspectoratul de Poliție Județean Călărași, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Călăraşi, au fost ridicate peste 21 de kg de bijuterii din aur în valoare de aproximativ 5.000.000 de euro , 147.293 de lei, 19.327 de euro, 765 de dolari, 89.580 de lire turcești și 10 lire sterline, 3 autoturisme, un pistol cu bile din cauciuc, deținut fără autorizație, 1.860 de țigarete, 192 de articole vestimentare purtând însemnele unor mărci identice sau similare cu o marcă înregistrată pe teritoriul național și 22 de parfumuri de diferite mărci.

De asemenea, au fost puse în executare 28 de mandate de aducere, iar în urma audierilor, a fost dispusă reținerea a 8 persoane, pentru 24 de ore, urmând a fi prezentate, în cursul zilei de astăzi, judecătorului de drepturi și libertăți, cu propunere de arestare preventivă, pentru 30 de zile. Totodată, față de 4 persoane a fost luată măsura controlului judiciar, pentru 60 de zile.

Reamintim că, la data de 25 mai 2022, Poliția Română, prin Inspectoratul de Poliție Județean Călărași, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Călăraşi, au efectuat peste 200 de percheziții domiciliare, în județele Alba, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Mehedinți, Maramureș, Mureș, Neamț, Prahova, Sălaj, Sibiu, Suceava, Vaslui, Vâlcea și Vrancea, precum și în municipiul București, în cadrul unei acțiuni care a vizat destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârșirea infracțiunii de contrabandă cu aur.

Începând cu luna iulie 2021, a fost constituit un grup infracțional organizat, care a acționat până în luna mai 2022, în scopul comiterii infracțiunii de contrabandă cu bijuterii din aur provenite din Turcia.

Astfel, profitând de experiența lor acumulată în domeniu (în calitate de deținători ai unei societăți comerciale cu profil amanet în mun. Medgidia, județul Constanța), liderii grupului infracțional organizat au sesizat potențialul uriaș de obținere a unor câștiguri ilicite, prin introducerea în țară, prin punctele de trecere a frontierei, a unor cantități mari (de ordinul kilogramelor) de bijuterii din aur, eludând astfel plata taxelor prevăzute de lege (TVA și taxe vamale).

În vederea minimizării riscurilor, membrii grupului infracțional organizat se deplasau în Turcia unde vizualizau marfa de contrabandă, negociau cantitățile și prețurile, aceasta fiind expediată, prin intermediul altor autocare decât cele cu care călătoreau aceștia. În acest scop, membrii grupului infracțional organizat au stabilit relații cu șoferi de încredere, care, în schimbul unor sume de bani, au fost de acord să disimuleze coletele cu aur în autocarele conduse de ei.

Din judeţul Constanţa, municipiile Constanţa şi Medgidia, s-au efectuat în mod constant numeroase curse cu autocarul către Turcia, fiind introduse în țară de către membrii grupului, săptămânal, uneori de mai multe ori pe săptămână, colete cu aur în vederea comercializării la negru.

Grupul infracțional organizat a avut o activitate infracțională intensă, dezvoltând o adevărată rețea de distribuție de bijuterii de aur, folosind în acest scop multe alte persoane dispuse să ia parte la aceste activități ilicite, în schimbul obținerii de venituri ilegale generoase.

Pe parcursul urmăririi penale, au fost depistate două transporturi efectuate în septembrie 2019 și februarie 2022, fiind indisponibilizată cantitatea de aproximativ 2,3 kilograme de bijuterii din aur.

De asemenea, din cercetările efectuate în cauză a rezultat faptul că membrii grupului infracțional organizat au desfășurat activități de camată, aceştia acționând cu precădere pe raza orașului Medgidia și a localităților limitrofe din județul Constanța. Astfel, aceștia au acordat ca îndeletnicire diverse sume de bani cu titlu de împrumut, în vederea perceperii de dobânzi lunare, operațiunile derulându-se în afara cadrului legal ce reglementează condițiile în care își pot desfășura activitățile entitățile financiare nebancare, fiind folosită în acest scop casa de amanet de pe raza Municipiului Medgidia.

Banii proveniți din infracțiunile de contrabandă, camătă, evaziune fiscală și punerea în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare, au fost investiți în imobile sau schimbați și transferați în scopul ascunderii și al disimulării originii ilicite al acestora.

Toți membrii aflați în eșaloanele superioare ale grupării dețin autoturisme de lux, imobile, bani în conturi, se deplasează constant în vacanțe de lux, etalând un mod de viață opulent, existând o disproporție vădită între veniturile obținute în mod legal și stilul de viață afișat.

Activitatea de urmărire penală a fost efectuată cu sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași și al polițiștilor de frontieră din cadrul I.G.P.F. – Garda de Coastă.

La activități, au participat polițiști din cadrul I.G.P.R. – Direcția de Investigare a Criminalității Economice (rol de coordonare), I.G.P.F. – Garda de Coastă, D.C.C.O., structurilor de combatere a criminalității organizate din țară, structurilor de investigații criminale, luptători din cadrul Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale și SAS, precum și jandarmi din cadrul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Continue Reading

Știri

Cod galben: descărcări electrice și intensificări ale vântului, în județul Călărași

Published

on

COD GALBEN – Instabilitate atmosferica accentuata, descarcari electrice, intensificari ale vantului, vijelii, 55-75 km/h, averse torentiale si izolat grindina, 15-20 l/mp, izolat 30 l/mp. Interval 26.05.2022 orele 13:00-20:00. ISU Calarasi

Continue Reading

Tendințe

Copyright © 2022 CalarasiPRESS.

error: Conținutul site-ului Călărași PRESS este protejat de dreputuri de autor. Toate dreputile rezervate către © Cătălin COJOCARU. Pentru preluare informațiilor și a conținutului, ne puteți contacta la 0735.128.255 sau la catalin@calarasipress.ro