Connect with us

INFO TRAFIC

Noi sensuri giratorii în intersecțiile periculoase din județul Călărași. Măsurile gândite de Poliția Călărași

Published

on

Urmăriți știrile Calarasipress.ro pe WhatsApp

 

Petronel Dumitrașcu, inspectorul-șef al Inspectoratului Județean de Poliție Călărași, a discutat într-o conferință de presă despre strategiile pentru optimizarea traficului rutier în județ. Printre acestea se numără reconfigurarea intersecțiilor periculoase din municipiul și județul Călărași în sensuri giratorii, o măsură menită să îmbunătățească siguranța și fluiditatea traficului.

Sensuri giratorii la Canton si DN3 -Luica

Șeful Poliției a subliniat că dimensiunea acestor sensuri giratorii poate fi un obstacol, dar că soluții tehnice sunt în curs de implementare pentru a remedia aceste probleme.

Advertisement

De asemenea, s-a menționat că au fost depuse cereri la Ministerul Transporturilor pentru crearea de sensuri giratorii la intersecțiile considerate periculoase, Canton-Cuza Vodă și DN3 către Mânăstirea-Luica.
Pe raza municipiului Călărași, la intersecția dintre Bulevardul N. Titulescu și B-dul Republicii, zona Școala Gimnazială Nr. 5 va fi montat un nou sistem inteligent de semaforizare pentru îmbunătățirea circulației rutiere.

Tot în cadrul aceleiași conferințe de presă, inspectorul șef al Poliției din Călărași, Petronel Dumitrașcu, menționează că sensul giratoriu de la intersecția “5 Călărași” și cel de la Liceul “Agricol” sunt temporare și vor fi înlocuite în viitor cu alte soluții pentru a îmbunătăți traficul în zonă.

Advertisement

INFO TRAFIC

Ciocănești: Un șofer a ajuns cu mașina în gardul unei gospodării

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Un incident nefericit a avut loc duminică, 3 martie, ora 13:30, în comuna Ciocănești, când o mașină a derapat și a ajuns suspendată în gardul unei gospodării. Șoferul a scăpat piciorul pe accelerație și a ajuns să piardă controlul mașinii. O bubuitură puternică i-a scos pe vecini din case.

Cu toate acestea, a scăpat nevătămat, ca printr-o minune am putea spune. Mașina a suferit daune semnificative, la fel ca și gardul localnicului.

Norocul a făcut ca nimeni să nu fie prezent pe trotuar în momentul impactului. Aceștia au sărit în ajutorul șoferului.

Acum, șoferul trebuie să-l despăgubească pe proprietarul locuinței care s-a ales cu pagube la gard.

Advertisement

Continue Reading

INFO TRAFIC

Accident de circulație pe Autostrada A2, km. 44. Două mașini implicate, o persoană rănită

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Un nou accident de circulație a avut loc astăzi, în jurul orei 15:00, pe Autostrada 2, la kilometrul 44, pe sensul către Constanța. Două autoturisme s-au acroșat, iar unul dintre șoferi a fost rănit.

Din fericire, nu sunt persoane încarcerate, însă circulația este afectată în zonă. Echipajele de pompieri militari de la ISU Călărași, zona Lehliu, intervin pentru eliberarea carosabilului și preluarea victimelor, care urmează să fie transportate la cele mai apropiate unități medicale pentru îngrijiri de urgență.

În curs de actualizare…

Advertisement
Continue Reading

INFO TRAFIC

Probleme la DJ 310: Drumul dintre DN21 și Cuza Vodă intră în reparații după doi ani de la deschidere. Șoferii spun că lucrarea a fost făcută prost

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Inaugurat în a doua parte a anului 2022, sectorul de drum județean DJ 310 care pornește din DN 21 și ajunge în satul Călărași Vechi din comuna Cuza Vodă, a intrat acum în reparații.

Bucata de drum a devenit un pericol pentru șoferi, înregistrând deteriorări rapide și apariția gropilor. Șoferii au semnalat această problemă în spațiul public, solicitând responsabililor acestor lucrări să suporte cheltuielile cu reparațiile autoturismelor.

Potrivit unor informații furnizate din rândul cel care s-au ocupat de lucrare, deteriorarea drumului ar fi fost cauzată de staturile care formează solul din zona respectivă. Cu toate acestea, localnicii resping această explicație, susținând că problema este la calitatea proastă a lucrărilor efectuate de firma Drumuri și Poduri Călărași.

Reprezentanții companiei Drumuri și Poduri Călărași au luat măsuri și au decis să reintervină pentru reabilitarea drumului DJ 310.

Advertisement

Continue Reading

Cele mai vizualizate