Connect with us

Știri

Lista cu programele de formare profesională disponibile acum în Călărași

Published

on

Centrul Regional de Formare Profesională a Adulților (CRFPA) Călărași demarează, în perioada ianuarie – februarie, 12 programe de formare profesională la finalul cărora vor fi eliberate diplome cu recunoaștere națională. Cursurile sunt gratuite pentru persoanele înregistrate la Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă din Călărași. 

Iată programele de formare profesională disponibile: 

 • OPERATOR INTRODUCERE, PRELUCRARE, VALIDARE DATE – curs de inițiere, 150 de ore, condiție de acces învățământ general obligatoriu.
 • AJUTOR DE BUCĂTAR- curs de calificare, nivel I, 180 de ore, condiție de acces învățământ primar.
 • COAFOR – curs de calificare, nivel III, 720 de ore, condiție de acces învățământ general obligatoriu.
 • FORMATOR- curs de perfecționare, 180 de ore, condiție de acces studii superioare cu diplomă de licență.
 • MANAGER PROIECT- curs de perfecționare, 180 de ore, condiție de acces studii superioare cu diplomă de licență.
 • REFERENT RESURSE UMANE- curs de inițiere, 225 de ore, condiție de acces învățământ liceal .
 • FRIZER – curs de calificare, nivel II, 360 de ore, condiție de acces învățământ gimnazial .
 • MAKE-UP- curs de inițiere, 180 de ore, condiție de acces învățământ gimnazial sau general obligatoriu.
 • STILIST PROTEZIST – curs de inițiere, 150 de ore, condiție de acces învățământ general obligatoriu.
 • COSMETICIAN – curs de calificare, nivel IV, 1080 de ore, condiție de acces învățământ liceal ( cu sau fără diplomă de bacalaureat).
 • COFETAR- curs de calificare, nivel II, 360 de ore, condiție de acces învățământ gimnazial.
 • MECANIC AUTO- curs de calificare, nivel III, 720 de ore, condiție de acces învățământ general obligatoriu.

Documentele necesare înscrierii sunt o copie după Cartea de Identitate, certificat de naștere, certificat de căsătorie și acte de studii. 

Cursurile sunt gratuite atât pentru șomerii indemnizați, cât și pentru persoanele care își caută un loc de muncă. 

„Cursurile care se plătesc sunt doar pentru persoanele care sunt deja angajate, plătesc contravaloarea cursurilor în funcție de calificarea pe care doresc să se califice. Tariful pe cursant diferă în funcție de cursurile pe care aceștia le urmează. Aceste detalii le stabilim la începutul fiecărui program de formare”, a transmis Ruxandra Bîrcă, directoarea CRFPA Călărași.

În 2024, CRFPA Călărași speră să obțină un proiect important, destinat persoanelor angajate. Astfel, angajatorii pot realiza formarea profesională a propriilor angajați ca ei să beneficieze de cele mai bune servicii și să se califice în domeniile în care deja lucrează și activează. 

Advertisement

Ruxandra Bîrcă spune că, în mare parte, toate competențele care se vor obține vor fi pe partea de digitalizare, la recomandarea Comisiei Europene și Ministerului Muncii. Proiectul se va derula pe o perioadă de trei ani. 

Advertisement

Știri

Primele imagini de la accidentul din Șoldanu. Pompierii au activat Planul Roșu de intervenție

Published

on

Accident rutier in comuna Soldanu

În această după amiază În jurul orei 18.25 a avut loc un accident rutier în care au fost implicate două autovehicule, respectiv 8 persoane, 3 într-un autovehicul, 5 în celalalt.
La ora 18.28 fost activat Planul Roșu de intervenţie În zona Oltenița, fiind prealertate celelalte subunităţi din apropiere.


S-au deplasat rapid la locul intervenţiei o autospecială de descarcerare și o ambulanță SMURD de la garda Budești și o autospecială Smurd de la Detaşamentul Oltenița, dar și patru ambulanțe ale Serviciului Județean de Ambulanță.
Din cele opt persoane, doar trei victime prezentau TCC minor,, dureri abdominale și dureri la nivelul membrelor inferioare, celelalte cinci persoane nu aveau nevoie de îngrijiri medicale.
La ora 18.47 s-a dezactivat Planul roșu!Cele 3 persoane cu traumatisme au fost preluate de către echipajele SMURD și SAJ si transportate la unități spitalicești, două dintre acestea la Spitalul din municipiul Oltenița și una la un spital din Capitală.
Celelalte 5 persoane, fără mărci traumatice evidente au rămas la locul intervenţiei.

Purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Barbu Știrbei al județului Călărași
Plutonier adjutant șef Tătăranu Ștefan-Ovidiu

Advertisement
Continue Reading

Știri

Consiliul Local al Municipiului Călărași a fost convocat în ședință ordinară. Vezi subiectele de pe ordinea de zi

Published

on

Consilierii locali ai municipiului Călărași au fost convocați în ședință ordinară, care va avea loc joi, 29 februarie. Întrunirea se va desfășura în sala de ședințe a Consiliului Local Călărași și prin mijloace electronice, începând cu ora 16.30. Printre subiectele de pe ordinea de zi se află și rectificarea bugetului propriu al municipiului Călărași din 2024. 

Ordinea de zi este următoarea:

 • Proiect de hotărâre privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal „Lotizare construire locuinţe”, situat în municipiul Călăraşi, Aleea Dumbrava Minunată, nr. 21, nr. cadastral 34409, 34410, 34411, judeţul Călăraşi.
 • Proiect de hotărâre privind neexercitarea dreptului de preemţiune pentru imobilul ,,Casa Deculescu”, imobil situat în municipiul Călăraşi, strada Bucureşti, nr. 219 (fost 181), judeţul Călăraşi.
 • Proiect de hotărâre privind aprobarea Statutului Municipiului Călăraşi.
 • Proiect de hotărâre privind aprobarea Metodologiei de lucru în vederea acordării ajutoarelor de urgenţă din bugetul local şi a listei cu ,,situaţiile deosebite” în care se acordă ajutoare de urgenţă.
 • Proiect de hotărâre privind desemnarea reprezentantului Consiliului local al municipiului Călăraşi în cadrul Comisiei Judeţene privind Incluziunea Socială constituită la nivelul Instituţiei Prefectului – Judeţul Călăraşi.
 • Proiect de hotărâre privind majorarea taxei de salubrizare datorată de utilizatori, persoane fizice, fără contract încheiat cu operatorul serviciului de salubrizare.
 • Proiect de hotărâre privind aprobarea Listei de prioritate a locuinţelor pentru tineri, destinate închirierii, construite prin Programul A.N.L., în municipiul Călăraşi.
 • Proiect de hotărâre privind actualizarea chiriei locuinţelor ANL, situate în municipiul Călăraşi, judeţul Călăraşi.
 • Proiect de hotărâre privind constituirea comisiei de analiză / repartizare a cererilor solicitanţilor pentru atribuirea de terenuri în vederea construirii de locuinţe proprietate personală, conform prevederilor Legii nr. 15/2003.
 • Proiect de hotărâre privind modificarea art. 2 din H.C.L. nr. 109/30.07.2020 pentru aprobarea criteriilor de acordare a unui lot de teren privind sprijinul acordat tinerilor pentru construirea unei locuințe proprietate personală, conform prevederilor Legii nr. 15/2003.
 • Proiect de hotărâre pentru revocarea Hotărârii Consiliului Local al municipiului Călăraşi nr. 279/27.11.2023 privind aprobarea repartizării și atribuirii în folosința gratuită a unui lot de teren situat în intravilanul municipiului Călărași cu destinația de construire locuință proprietate personală, conform prevederilor Legii nr. 15/2003, domnului Iuga Ionuţ Cătălin.
 • Proiect de hotărâre pentru revocarea Hotărârii Consiliului Local al municipiului Călăraşi nr. 270/27.11.2023 privind aprobarea repartizării și atribuirii în folosința gratuită a unui lot de teren situat în intravilanul municipiului Călărași cu destinația de construire locuință proprietate personală, conform prevederilor Legii nr. 15/2003, doamnei Mugea Florentina Daniela.
 • Proiect de hotărâre privind aprobarea stadiului de înscriere a datelor în registrul agricol pentru semestrul II anul 2023 şi stabilirea măsurilor pentru eficientizarea acestei activităţi.
 • Proiect de hotărâre pentru modificarea Anexei la Hotărârea Consiliului Local al municipiului Călăraşi nr. 45/25.03.2021 pentru modificarea și completarea Anexei la Hotărârea Consiliului Local al municipiului Călărași nr. 49/29.03.2018 privind aprobarea inventarului bunurilor care alcătuiesc domeniul privat al municipiului Călărași.
 • Proiect de hotărâre privind stabilirea costului mediu lunar de întreţinere al persoanelor vârstnice asistate în Căminul pentru persoane vârstnice ,,Sfântul Antim Ivireanul” Călăraşi.
 • Proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului propriu al municipiului Călărași pe anul 2024.
 • Proiect de hotărâre privind acordarea unui sprijin financiar Parohiei Sfinții Împărați Constantin și Elena.
 • Proiect de hotărâre privind acordarea unui sprijin financiar Parohiei Sfântul Ierarh Nicolae – Barbu Știrbei.
 • Proiect de hotărâre privind acordarea unui sprijin financiar Parohiei Sfântul Ierarh Nicolae – Măgureni.
 • Diverse

Continue Reading

Știri

Călărași: Accident de circulație în Vasilați. Trafic restricționat pe un sens

Published

on

În urma cu puțin timp, pe drumul județean din apropierea localității Vasilați, DJ 301, a avut loc un accident de circulație în care au fost implicate două autoturisme. La fața locului sunt prezente echipaje de poliție și o ambulanță a Serviciului Județean de Ambulanță.

foto: Info Trafic Călărași

Continue Reading

Cele mai vizualizate