in

Lehliu Gară: Iulian Iacomi face un bilanț al rezultatelor, dar face și propuneri pentru dezvoltare

Orașul Lehliu Gară își consolidează poziția între cele mai importante U.A.T.-uri călărășene, după ce administrația locală a reușit să asfalteze aproape toate străzile. Au mai rămas doar 10,5 km de străzi care nu sunt acoperite cu asfalt. Acestea urmează să fie asfaltate până la finalul anului 2019. Următorul proiect mare al conducerii orașului Lehliu Gară îl reprezintă realizarea rețelei de gaze naturale pentru satul Răzvani. S-au luat în calcul pentru anul 2019 proiecte de asfaltare pentru satul Răzvani și Buzoieni. Un alt proiecte de interes pentru comunitatea din Lehliu constă în construirea unui teren sintetic de fotbal de dimensiuni omologate FIFA, inclusiv C.N.I. În momentul de față proiectul se află în starea de obținere avize care vor fi puse la finanțator.

Iulian Iacomi este fost deputat PSD care a optat să candideze pentru funcția de primarul al orașului Lehliu Gară. În mandatul de deputat, Iulian Iacomi nu a stat cu mâinile în sân. Deputatul, acum ajuns edil a avut mai multe inițiative legislative ce privesc salarizarea personalului plătit din fonduri publice, organizarea și funcționarea Jandarmeriei și Poliției Judiciare. A avut interveniții pentru Legea care reglementează paza obiectivelor, reglementări legislative despre prevenirea și combaterea îmbolnăvirii populației de diferite epidemii.

Una dintre propunerile legislative pe care Iulian Iacomi le-a făcut în camera deputaților a fost promulgată ca lege. În luna iunie 2017, Iulian Iacomi s-a retras din Parlamentul României, camera deputaților pentru a candida la primăria pe care astăzi o coordonează cu multă implicare, alături de echipa de funcționari din primărie pe care acesta a reușit să o unească pentru a face lucruri utile în Lehliu.

Într-o discuție pe care am avut-o cu acesta, primarul Iulian Iacomi spune motivul pentru care a revenit în comună, de acestă dată ca primar este unul simplu, clar pentru toți: Doream să fiu util pentru comunitate, pentru cei din Lehliu. L-am întrebat cum a văzut desfășurarea campaniei electorale din interior. Primarul Iacomi afirmă că e greu să fii înfrânt în alegerile locale. Dacă stăm să ne amintim de alegerile locale din Lehliu, cu siguranță putem spune că Partidul Național Liberal și-a trimis cel mai bun om la acel moment, Laurențiu Bănescu pentru a candida pentru primărie. Eșecul PNL-ului a fost marcat de faptul că Iacomi a câștigat alegerile detașat, fără nici o frică.

Se pare că acela a fost momentul în care comunitatea a știu să facă diferența între acte de promisiune făcute de oameni nesiguri pe ceea ce spun. Iacomi a ieșit pe străzi, a stat de vorbă cu oamenii, a luat pulsul acestora, le-a aflat nevoile și le-a promis că face tot ce poate mai bine din funcția de primar al orașului Lehiul Gară. Așa și-a câștigat repesectul, încrederea și susținerea oamenilor. Rețeta e simplă și eficientă.

LUCRĂRI DE ASFALTARE TERMINATE LA TIMP

Pe toată perioada când s-au desfășurat lucrări de asfaltare în Lehliu Gară, Iulian Iacomi se deplasa periodic în șantierele aflate în lucru. Au fost asfaltate și plombate mai multe străzi în orașul Lehliu Gară, s-au reparat străzi în satele Răzvani și Buzoieni. Au fost efectuate repartații curente la drumul comunal DC 34. Lucrările au fost realizate în termen scurt având și calitate d.p.d.v al lucrărilor.

Primăria Lehliu Gară vine în sprijinul cetățenilor care înțeleg că un oraș curat și întreținut este un oraș cu rezultate bune. Toate străzile importante și intens circulate au trotuarele betonate, zone verzi întreținute cu flori și gazon specific.

Oamenii cu care am stat de vorbă despre Lehliu Gară în caracterizează pe Iulian Iacomi ca fiind genul de om care știe ce are de făcut, ascultă opiniile oamenilor, pune în balanță beneficiile aduse comunității prin realizările aduse orașului și stie să gestioneze problemele pe care le identifică în Lehliu. Iacomi este omul care se implică datorită sufletului bun pe care îl are pentru oamenii din jurul său, pentru comunitatea pe care o reprezintă.

PROIECTE ÎN DERULARE

KETANES – un ansamblu de măsuri integrate pentru persoanele defavorizate din comunitatea marginalizată cu o valoare totală de 17.544.546 lei. Un grup țintă de 751 persoane defavorizate din satul Răzvani vor beneficia de:
– educație sanitară , școala după școală, a doua șansă;
– educație antreprenorială, prin care 10 persoane vor beneficia de 10 000 euro pentru a-și deschide o afacere;
– se vor face reparații la 80 locuințe și acte de proprietate gratuit la alte 200 gospodării;
– tabere școlare, cursuri de calificare gratuite în meserii căutate pe piață.
Proiectul se va finaliza în martie 2021.

– Reabilitare rețea canalizare în orașul Lehliu Gară prin P.N.D.L. II, pe o lungime de 4.902 metri liniari cu o valoare de 4.981.309 lei – în faza de licitație pe SICAP;
– Reabilitare rețea de apă în orașul Lehliu-Gară, prin P.N.D.L. II, pe o lungime de 4.085 metri liniari cu o valoare de 2.286. 325 lei fără TVA, în faza de licitație pe S.I.C.A.P.;
– Proiect regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în județele Călărași și Ialomița, cu finalizare în 2020, prin P.O.I.M., extindere stație epurare în Lehliu-Gară, realizare stație epurare în satul Răzvani, extindere rețea alimentare cu apă în satul Buzoieni;
– Amenajare parc central în orașul Lehliu Gară, prin GAL Valea Mostiștei FEADR măsura 8 ”Dezvoltare locală la scară mică”, în valoare de 100.000 euro DIN CARE 83.381 euro nerambursabili, aprobat de AFIR, urmează licitația pentru proiectare și execuție.

PROIECTE VIITOARE PENTRU LEHLIU

Aflam de la primarul Iulian Iacomi că n-are de gând să se oprească doar la atât. Urmează, în anii viitori să realizeze și alte proiecte la fel de importante pentru orașul Lehliu Gară. Asfaltarea străzilor din întreg orașul Lehliu Gară. Urmează o listă cu proiectele ce vor urma să fie puse în derulare:

– Înființare alimentare cu gaze în satul Răzvani;
– Asfaltare străzi în satele Răzvani și Buzoieni pe distanța de 5 și respectiv 1 km;
– Asfaltare străzi în orașul Lehliu-Gară pe 10.5 km(practic toate străzile vor fi asfaltate);
– Teren sintetic de fotbal de dimensiuni omologate FIFA, inclusiv tribune și vestiare prin proiect GAL Valea Mostiștei;
– Construire și dotare cămin cultural nou în satul Răzvani, prin Compania Națională de Investiții – faza obținerii de avize pentru depus la finanțator.

Munca de bună calitate pe care primarul Iulian Iacomi o depune pentru orașul pe care îl reprezintă pare a fi secretul rezultatelor notabile. Aceste lucruri nu ar fi fost posibile dacă alături de el nu s-ar fi aflat oameni competenți, profesioniști și dedicați

What do you think?

-1 points
Upvote Downvote

Total votes: 1

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 1

Downvotes percentage: 100.000000%

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of

La sentimente mai bune cu agaricii din politică?

ACTIVITĂȚI ALE POLIȚIȘTILOR, PREMERGĂTOR SĂRBĂTORILOR DE IARNĂ