Connect with us

Actualitate

Incediu la un magazin mixt din comuna Independența

Published

on

În această seară, în jurul orelor 18.00, un puternic incendiu a avut loc în comuna Independența. Un magazin alimentar a fost cuprins de flăcări din cauza unui scurtcircuitul produs la instalația electrică din incinta magazinului. Din informațiile noastre, scurtcircuitul ar pornit de la un aparat de aer condiționat instalat în  unitatea alimentară. Focul a curprins întreg magazinul. Pagubele se ridică la mii de lei.

https://www.youtube.com/watch?v=sbRZ7tf0k6E

Echipaje SMURD, autospeciale din cadrul ISU Călărași, dar și echipaje de poliție din cadrul IPJ Călărași au fost solicitate la fața locului. Zona a fost izolată, iar focul a fost stins de pompierii militari.

În eveniment nu au fost înregistrate victime.

Advertisement
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Klaus Iohannis a promulgat o nouă lege: Restaurantele, cantinele și serviciile de catering sunt obligate să ofere gratuit apă

Published

on

Guvernul României a implementat o normă europeană care stipulează că restaurantele, barurile și chiar serviciile de catering sunt obligate să furnizeze gratuit, din rețeaua publică apă potabilă, clienților care o solicită.

În Monitorul Oficial de luni, 15 aprilie, a fost oficializată ordonanța de urgență adoptată de guvern în luna ianuarie, care stabilește furnizarea gratuită a apei potabile prin rețeaua de distribuție pentru consumatorii din restaurante, cantine și servicii de catering. Deoarece nu a fost specificat un termen fix pentru intrarea în vigoare, se aplică automat termenul de trei zile de la data publicării în Monitorul Oficial.

Cu alte cuvinte, începând de joi, 18 aprilie, restaurantele sunt obligate să furnizeze gratuit apă potabilă clienților care o solicită.

Conform legii, trebuie să ofere gratuit apă potabilă de la robinet la cerere:

  • autoritățile și instituțiile administrației publice centrale și locale pentru persoanele prezente în sediile acestora;
  • operatorii economici care oferă servicii de alimentație publică pentru clienții proprii;
  • angajatorul pentru angajați.

În conformitate cu proiectul, atât autoritățile publice, cât și firmele din domeniul alimentației publice, precum barurile, restaurantele și cafenelele vor fi obligate să expună într-un loc vizibil și accesibil pentru public următorul anunț: „Această unitate oferă, la cerere și în mod gratuit, apă potabilă de la robinet”.

Un Proiect de Lege Uitat: Verificarea Calității Apei Potabile în Locuințe

Advertisement

Un alt proiect de lege, adoptat acum șase ani, al cărui stadiu actual este necunoscut, propunea ca autoritatea de sănătate publică locală să efectueze gratuit și la cerere o verificare anuală a calității apei potabile din locuințe, prin prelevarea de probe de la robinete.

Dacă se constata că parametrii de calitate nu sunt respectați, locatarul putea solicita un filtru de apă, costul acestuia fiind acoperit de primăria locală, în cazul în care neconformitatea era cauzată de rețeaua internă și, de asemenea, de către rețeaua externă dacă remedierea situației dura mai mult de 7 zile.

Potrivit autorilor proiectului, în prezent, în România lipsește o metodă gratuită de testare a calității apei, iar costul minim al unei analize de apă este de 250 de lei. Această situație plasează România printre ultimele state din Uniunea Europeană în ceea ce privește consumul apei de la robinet.

 

Advertisement
Continue Reading

Actualitate

Inundații la Spitalul din Oltenița! Ploaia a pătruns prin acoperiș și a afectat aparatura medicală. Primarul neagă întreaga întâmplare

Published

on

By

Joi, 18 aprilie, în urma ploilor din ziua precedentă, apa s-a strecurat prin acoperișul Spitalului Municipal Oltenița și a provocat inundații considerabile. Văzând situația incredibilă, cetățenii au fotografiat imediat pagubele și au publicat imaginile pe Facebook, unde s-au arătat foarte revoltați.

Postarea publicată pe pagina „Oltenița Ruinată” include atât fotografii cu pereți crăpați și mucegăiți, cât și cu aparatura medicală care se află într-o mare baltă de apă. De asemenea, în descrierea respectivelor imagini, autorul postării a adus acuzații dure la adresa primarului municipiului Oltenița, Costinel Milescu.

„Realitatea bate filmul. După străzile cârpite și făcute la mișto, acum este rândul “surprizelor” de la spital. Exact, spitalul cu care Costinel Milescu se laudă că l-a modernizat și l-a adus la standarde europene! De fapt, l-a făcut praf! Și pe ăsta!

După ploaie, spitalul din Oltenița a devenit ud. Inundații peste tot, aparatura medicală și finisajele sunt deteriorate. Evident, vina este a firmei de construcții angajate de Costinel Milescu”, se arată în respectiva postare, care, în patru ore, a fost distribuită de 34 de localnici, la fel de indignați.

Vizavi de fotografiile și afirmațiile apărute pe rețelele sociale, reporterii Călărași PRESS au solicitat explicații din partea edilului, care a preferat să nu recunoască incidentul de la spital. De asemenea, la rândul lui, Costinel Milescu a ținut să lanseze critici la adresa paginii care a postat imaginile cu spitalul inundat.

Advertisement

„Când va fi un cont real, pot să vă ofer orice răspuns, dar atâta timp cât e un cont fals, n-am ce răspuns să vă dau. Dacă era un cont real puteam să stau de vorbă, să explic, dar dacă este un cont fals, ce caracter are omul acela? Înseamnă că ce prezintă el nu este corect, poți să pui filme, poze trucate, poți face orice”, a declarat primarul municipiului Oltenița.

Ce spune conducerea spitalului despre inundații

Însă, Ion Cîmpeanu, managerul Spitalului Municipal Oltenița, ne-a oferit detalii concrete despre situația cu care se confruntă unitatea medicală, explicând că:

„Nu-i un incident foarte grav. E într-un corp din zona administrativă a spitalului, în zona spălătoriei. S-au organizat niște lucrări la acoperiș, avem un proiect de eficiență energetică, care presupune schimbarea acoperișului.

Firma de construcții, după ce a dat jos acoperișul, nu a făcut hidroizolația cum trebuie. Ei au pus o hidroizolație, dar care nu a fost făcută perfect și au fost niște ploi aseară, în urma cărora au rezultat niște infiltrații, dar ele cad în sarcina constructorului. Acum evaluăm pagubele, dar nu sunt foarte mari, la prima vedere”. 

Advertisement
Continue Reading

Actualitate

Mâine Consiliul Local al municipiului Călărași se convoacă în ședință extraordinară. Pe ordinea de zi sunt mai multe proiecte

Published

on

Consiliul Local al municipiului Călăraşi se convoacă în şedinţă extraordinară, vineri, 19.04.2024, ora 12.00, care se va desfăşura prin mijloace electronice, respectiv aplicaţia Whatsapp/SMS, cu următoarea ordine de zi:   

📍 Proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului propriu al municipiului Călărași pe anul 2024.

📍  Proiect de hotărâre privind aprobarea noii durate de implementare şi a cheltuielilor necesare finalizării proiectului cu titlul „Îmbunătățirea siguranței navigabilității pe fluviul Dunărea în zona transfrontalieră Călărași-Silistra” ROBG-478, finanţat în cadrul Interreg V-A România-Bulgaria.

📍  Proiect de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru investiţia ”Modernizare iluminat public în municipiul Călăraşi, judeţul Călăraşi”.

📍  Proiect de hotărâre privind desfășurarea și aprobarea organizării și desfășurării evenimentului intitulat ”Vânătoarea de ouă la ZOO”, 6 mai 2024.

Advertisement

Continue Reading

Cele mai vizualizate