Connect with us

Cultură

Festivalul Internaţional de Folclor „HORA MARE” ediţia a XXVI-a, 11 – 15 August 2018 

Published

on

Centrul Judeţean de Cultură și Creație Călăraşi susținut de Consiliul Județean Călărași, organizează în perioada 11 – 15 August 2018, cea de a XXVI-a ediție a Festivalului Internaţional de Folclor “HORA MARE”. Evenimentul de folcloric se desfășoară sub egida CIOFF – Consiliul Internațional de Organizare a Festivalurilor Folclorice și Artă Tradițională – partener al UNESCO.

 

Timp de cinci zile călărășenii se vor bucura de participarea la festival a ansamblurilor folclorice din mai multe țări și din România. 

 

Colectivele artistice care vor evolua pe scena festivalului au pregătit spectacole de înaltă ținută artistică, evidențiind astfel obiceiuri și tradiții, fiecare ansamblu punîndu-și în valoare tradiția autentică prin muzică, dans și port popular reprezentatând țara de proveniență.

 

Seara de duminică se anunță una specială, printr-un spectacol extraordinar pus în scenă de ansamblurile folclorice românești, întregul regal de muzică și dans popular promovând frumusețea și unicitatea identității culturale, moment dedicat Centenarului Marii Uniri.

 

 

MANAGER,

Mihaela PETROVICI

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cultură

CJCC | Piese de teatru la Sala Barbu Știrbei din Călărași, în perioada octombrie – decembrie

Published

on

Bărbații la 40, femeile la 43

Duminică, 1 octombrie, ora 19:00 în sala Barbu Știrbei.

”Bărbații la 40, Femeile la 43”, este un spectacol despre criza prin care trec aproape toate cuplurile cel puțin o dată în viață. Dacă despre bărbați este bine știut faptul că “middle age crisis” se manifestă la 40 de ani, despre femei încă se discută. La 30, la 35 sau la 43.

Să te înșele soția cu “cel mai prost din clasă”, să te prindă criza de la 40 cu un milion de euro în cont sau să fii părăsit pentru că esti un om prea bun la suflet, sunt problemele cu care se confruntă personajele noastre surprinse în trei tablouri: la 29, la 40 și apoi la 43 de ani.

În “Bărbații la 40, Femeile la 43”, Leonid Doni este glumețul clasei! Acel tip de personaj care cu riscul de a se face de râs, încercă în fiecare zi să facã ceva comic doar ca să se facă remarcat. Îl regăsim acum, la mai bine de 10 ani de la terminarea liceului, neschimbat. La fel de singur și la fel de glumeț! Nu a găsit încă fata potrivită, dar are speranțe!

Andreea Mateiu în povestea noastră, este femeia căsãtorită cu bărbatul de succes, plin de bani și cu o sumedenie de amante. În pragul vârstei de 40 de ani, soțul se îndrăgostește de o “puștoaică de 23 de ani” și o lasă baltă cu doi copii și fără nicio carieră. Simte că-i fuge pământul de sub picioare și caută o soluție să-și repună ordine în viată. Cu mult umor și autoironie reușește să preia, într-un sfârșit, controlul situației!

Octavian Strunilă este “avocat în cele mai mari procese din țara asta”, după cum se laudă chiar el și trăiește intens fiecare clipă, consumând cele mai scumpe băuturi în compania celor mai frumoase femei. Este victima crizei de la 40 de ani, conștientizează asta și o savurează din plin! Este un nemernic dar își asumă asta. Viața însă, ne face mai multe surprize decât ne putem noi imagina și eroul nostru se vede depășit de o situație total neprevăzută și plină de un umor debordant!

Distribuție: Leonid Doni, Andreea Mateiu și Octavian Strunilã.

Scris și regizat: Octavian Strunilã.

Vârsta minimă de acces la spectacol este de 12 ani!

Preț bilet: categoria 1 – 80 lei

                     categoria 2 –  70 lei

Biletele se pot achiziționa:

– de la sediul Centrului Județean de Cultură și Creație Călărași

– în format electronic pe www.iabilet.ro și în magazinele Flanco, Metrou Unirii 1, Muzica, IQ BOX și pe terminalele Selfpay.

Online, puteți plăti cu cardul, Paypal, carduri de tichete culturale Sodexo, pe factura la Vodafone sau Orange sau ramburs prin Fan Courier oriunde în țară.

Pentru informații suplimentare: telefon 0784 202 738, https://www.culturalcl.ro/index.php.

Take, Ianke și Cadâr

Marți, 3 octombrie, ora 19:00, în Sala Barbu Știrbei

Textul este o comedie savuroasă în trei acte, scris în 1932 şi pus în scenă în acelaşi an la Teatrul Maria Ventura, unde a fost montat pentru prima dată la Bulandra în 1957 de regizorul N. Al. Toscani. La peste şase decenii de la montarea lui Toscani, Horaţiu Mălăele readuce pe scena Teatrului Bulandra cele trei tipologii umane, întrupându-l pe evreul Ianke şi distribuindu-i în rolurile turcului Cadâr şi românului Take pe Răzvan Vasilescu şi pe Mihai Constantin.

Alături de cei trei interpreţi principali, din distribuţie vor mai face parte: Dana Dogaru, Adrian Ciobanu, Maria Veronica Vârlan şi Matei Constantin. Scenografia spectacolului i-a fost încredinţată Mariei Miu.

Piesa aduce în prim plan povestea de viață a celor trei prieteni negustori, abordând cu subtilitate problematica rasei, credinţei și religiei, a statutului identitar individual şi de grup, reamintindu-ne astfel că diferențele nu sunt neapărat un motiv de disensiuni. Dar și că buna înţelegere poate funcţiona pe fondul acceptării și al asumării a ceea ce ne definește şi ne diferențiază de ceilalți.

SPECTACOLUL ESTE O COPRODUCTIE A TEATRULUI BULANDRA – CORTINA AG.

Biletele se pot achiziționa de la sediul Centrului Județean de Cultură și Creație Călărași și online de pe https://www.bilet.ro/

Pentru informații suplimentare: telefon 0784 202 738, https://www.culturalcl.ro/index.php.

Soț de vânzare

Miercuri, 11 octombrie, ora 19:00 în Sala Barbu Știrbei

Oxana (o tânară „modernă” pâna în vârful unghiilor, frumușică, ușor naivă, dar extrem de determinată) îi propune Elenei Vladimirovna (nevastă de profesie, trecută de prima tinerețe, însă inteligentă, cu „look” și inițiată în metehnele vieții) o afacere pe cât de indecentă, pe atât de inedită: un contract de vânzare-cumpărare al mult doritului ei soț contra tentantei sume de „douăj’ de mii”.

Andrei Vasilievici (mascul veritabil care trăiește cu voluptate criza vârstei de mijloc) pare să facă toți banii. Va fi însă de acord cu această tranzacție? Vor reuși cele două femei să încheie incredibilul contract?

Subiectul tratează original și picant, eterna temă a trio-ului conjugal, în trei acte cu multiple și intense răsturnări de situații.

Cu sau fără acordul celor implicați, singura garanție oferită e o seară plină de umor și râsete-n cascade!

Pregatiți-vă pentru o experiență care vă va schimba cu siguranță percepția despre căsnicie și… teatru românesc underground!

Distribuția: Maria Radu, Ana Odagiu, Marius Gilea.

Regia: Marius Gilea

Preț bilet: 60 lei.

Biletele se pot achiziționa online, de pe sit-ul https://www.ticketstore.ro/…/sot-de-vanzare-calarasi

și https://m.iabilet.ro/bilete-calarasi-sot-de-vanzare-86298/.

Pentru informații suplimentare: telefon 0784 202 738, https://www.culturalcl.ro/index.php.

Străini în noapte

18 octombrie 2023, ora 19:00, la Sala „Barbu Știrbei”

Obligatoriu trebuie să vedeți piesa „Străini în Noapte”, un spectacol ce se clasează și în prezent pe primele poziții în topul preferințelor iubitorilor de teatru, o adevărată operă de artă regizată de marele maestru Radu Beligan.

Protagoniștii sunt Florin Piersic, care nu mai are nevoie de nicio prezentare, și Medeea Marinescu – o actriță extrem de valoroasă pentru generația sa, a cărei interpretare se va contopi perfect cu jocul actoricesc unic și remarcabil al maestrului ‘Mărgelatu’.

În piesa „Străini în noapte”, Florin Piersic joacă rolul lui Pierre, un bărbat în floarea vârstei care după o noapte petrecută într-un bar este condus acasă de Julietta (Medeea Marinescu), o femeie frumoasă și tânără. Ea știe cine este el și tocmai de aceea și-a propus să-l însoțească în apartamentul lui, iar el este cel care află în acea seară un lucru care îi va schimba viața. Dar până la dezvăluirea marelui secret, Julietta mărturisește mai întâi că este prostituată și îi cere bani, apoi că de fapt este reporter și că face cercetări pentru următorul articol, însă aceste întorsături de situație sunt menite să ne dezvăluie cine sunt cele două personaje cu adevărat.

Florin Piersic a revenit odată cu acest spectacol pe scena teatrului și chiar el mărturisea că simte că întinerește atunci când joacă pe scenă. Piesa i se potrivește, este o comedie romantică cu răsturnări de situație, minciună, seducție și o lecție despre cum timpul ne schimbă. Pierre este omul care simte că nu a realizat tot ce și-a propus în viață, iar Julietta este femeia care vrea să obțină ce își propune, să-și recapete o parte din viața pe care a pierdut-o în tinerețe. Drumurile lor se intersectează pentru că fiecare vrea altceva de la celălalt, iar acest lucru îi conduce spre alte secrete care trebuie dezvăluite.

Piesa este fascinantă nu numai pentru că numele Florin Piersic apare pe afiș, ci pentru că este o capodoperă, o piesă de teatru în care aștepți cu sufletul la gură să vezi ce urmează, ce vor zice și cum va decurge acțiunea. Iar acest lucru este foarte important atunci când vine vorba de teatru pentru că nu trebuie să ai timp să te plictisești când ești în sală.

Preț bilet: 150 lei

Biletele se pot achiziționa de la sediul Centrului Județean de Cultură și Creație Călărași și online de pe https://www.ticketstore.ro/…/straini-in-noapte-calarasi….

Pentru informații suplimentare: telefon 0784 202 738, https://www.culturalcl.ro/index.php.

Ce avem noi aici?

𝐋𝐮𝐧𝐢, 𝟐𝟑 𝐨𝐜𝐭𝐨𝐦𝐛𝐫𝐢𝐞, 𝐨𝐫𝐚 𝟏𝟗:𝟎𝟎, 𝐢̂𝐧 𝐒𝐚𝐥𝐚 ”𝐁𝐚𝐫𝐛𝐮 𝐒̦𝐭𝐢𝐫𝐛𝐞𝐢”.

Se ia o mamă foarte posesivă de băiat (𝐂𝐚𝐫𝐦𝐞𝐧 𝐓𝐚̆𝐧𝐚𝐬𝐞), se adaugă băiatul timid, ascultător, dar cu mici derapaje (𝐌𝐚𝐫𝐢𝐮𝐬 𝐌𝐚𝐧𝐨𝐥𝐞), se presară niște anunțuri matrimoniale, se picură niște femeie superbă, singură și disperată (𝐌𝐚𝐫𝐢𝐚 𝐎𝐛𝐫𝐞𝐭𝐢𝐧) și ai deja o comedie care dezarmează și pe cel mai ursuz spectator. Bonus, după ce râzi, și râzi, și râzi îți dai seama că povestea nu e deloc veselă, îți dai seama că povestea e cea a multor oameni singuri din jurul tău, sau chiar a ta. După care mai râzi o dată, bineînțeles, pentru că regizorul 𝐋𝐢𝐚 𝐁𝐮𝐠𝐧𝐚𝐫 are mereu grijă să-și trimită spectatorii acasă cu un zâmbet mare pe buze.

Spectacol nerecomandat persoanelor sub 16 ani.

Preț bilet: 120 lei

Biletele se pot achiziționa de la sediul Centrului Județean de Cultură și Creație Călărași și online de pe https://www.ticketstore.ro/…/ce-avem-noi-aici-calarasi….

Pentru informații suplimentare: telefon 0784 202 738, https://www.culturalcl.ro/index.php.

Spectacol Folcloric Extraordinar ”PETRECE ROMÂNEȘTE”

Joi, 26 octombrie, ora 18:00 în Sala Barbu Știrbei

INVITAȚI:

 • DANIELA CONDURACHE
 • GELU VOICU ȘI TARAFUL DIN TELEORMAN
 • ILEANA LĂCEANU
 • VIORICA NICA
 • MARIUS BRUTARU

Preț bilet: categoria 1 – 120 lei

                 categoria 2 – 100 lei

Biletele se pot achiziționa DOAR online de pe https://www.ticketstore.ro/…/spectacol-folcloric…

Pentru informații suplimentare: telefon 0784 202 738, https://www.culturalcl.ro/index.php.

ONE MAN SHOW – DORU OCTAVIAN DUMITRU

Buricul Pământului 2

Sâmbătă, 28 octombrie, ora 19:00 în Sala Barbu Știrbei

Avem deosebita plăcere de a vă invita la destindere și terapie de grup prin râs.

„Cred cu tot sufletul și bazat pe toată experiența mea profesională de până acum, în puterea vindecătoare a comediei. Cred că abilitatea de a râde inteligent rămâne cea mai dinamică formă de terapie pentru desprinderea din ghearele durerii, a tristeții și a stresului. Pentru mine, alături de credință și educație, râsul rămâne cea mai plăcută și pură formă de rezistență și purificare a spiritului uman.”

Biletele se pot achiziționa de la sediul Centrului Județean de Cultură și Creație Călărași și online de pe https://www.ticketstore.ro/.

Preț bilet: 70 lei

Pentru informații suplimentare: telefon 0784 202 738, https://www.culturalcl.ro/index.php.

𝐅𝐚𝐧𝐭𝐞𝐳𝐢𝐢𝐥𝐞 𝐬𝐨𝐭̦𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐦𝐞𝐮

𝐕𝐢𝐧𝐞𝐫𝐢, 𝟎𝟑 𝐧𝐨𝐢𝐞𝐦𝐛𝐫𝐢𝐞, 𝐨𝐫𝐚 𝟏𝟗:𝟎𝟎, 𝐢̂𝐧 𝐒𝐚𝐥𝐚 ”𝐁𝐚𝐫𝐛𝐮 𝐒̦𝐭𝐢𝐫𝐛𝐞𝐢”.

Și persoanele căsătorite au fantezii. Și acelea sunt cele mai interesante.

Pentru a menține flacăra aprinsă, soții Cucu dau curs unor fantezii năucitor de neașteptate. Dar cum legile lui Murphy sunt general valabile, scenariul lor se transformă într-un haos de grup. Sau, mai degrabă, într-o încercare disperată de a reînvia ce se poate reînvia cu tot ce ai la îndemână – un instalator, un hoț, o rudă și alte obiecte de prin casa omului.

𝐅𝐚𝐧𝐭𝐞𝐳𝐢𝐢𝐥𝐞 𝐬𝐨𝐭̦𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐦𝐞𝐮 – o super comedie în care demascăm căsniciile și vedem tot ce se întâmplă în viața amoroasă a celor cu vechime în „minunata lume” de familie.

Distribuție: Livia Taloi, Pavel Bârsan, Andrei Necula, Alin Brancu și Iuliana Mărgărit, în regia lui Alin Brancu.

Preț bilet: 48 lei.

Biletele se pot achiziționa online, de pe sit-ul https://www.iabilet.ro/bilete-calarasi-fanteziile…/ și https://www.ticketstore.ro/…/fanteziile-sotului-meu….

Informații suplimentare la: tel. 0784 202 738 sau https://www.culturalcl.ro/index.php

Micul Prinț

Vineri, 10 noiembrie, ora 19:00 în Sala Barbu Știrbei

„Ochii sunt orbi. Limpede nu vezi decât cu inima.”

O montare minimalistă, pentru oameni mari, care aduce la suprafață profunzimile celui mai citit text din literatura universală, într-o atmosferă sinceră și intimă. Decorul, costumele, scenografia sunt construite de cei mai mari creatori ai lumii teatrului, pe numele lor: spectatorii.

3 actori cu 3 instrumente îi poartă pe privitorii pe toate planetele vizitate de Micul Prinț, într-o poveste emoționantă presărată cu personaje comice și situații inedite, toate acompaniate de muzică live.

Regia: Ștefan Ruxanda

Un proiect realizat RED NOSE SOCIETY, ROTARI ENTERTAINMENT, cu sprijinul EPSON România.

Preț bilet: 50 lei.

Biletele se pot achiziționa online de pe https://www.ticketstore.ro/ și https://m.iabilet.ro/

Lacrimi printre hohote de râs

Miercuri, 22 noiembrie, ora 19:00 în Sala Barbu Știrbei

Unul dintre cele mai bune spectacole de comedie ale momentului este într-un mare turneu național.

„Ediție speciala – Lacrimi printre hohote de râs susținut de Dan Puric și Adrian Naidin” este așa cum ne sugerează și titlul spectacolului, o trecere prin toate stările umane ,de la râs în hohote, la o lacrimă scursa discret, din colțul ochiului.

„Ce minune și ce unicat de paradox acest popor român! Cum a putut el dăinui în fața istoriei atroce în mod neașteptat pentru celelalte popoare ale lumii, doar prin cele două cetăți ale sale indestructibile. CREDINȚA și UMORUL? Am spus umorul și bășcălia, acea haină terfelită și murdară a omului căzut din condiția omeniei lui. Pesemne atunci când ne-a plămădit ca neam, EL, CREATORUL, atunci in momentul acela când sufla asupra bucații de lut care trebuia sa fie poporul roman, a zâmbit având totuși neașteptat si o lacrima in coltul ochiului.”

Vă invităm la un spectacol alături de bunul și talentatul meu prieten Adrian Naidin, și el o lacrimă de artist, acum în momentele acestea de răstriște sufletească, să ne refacem imunitatea ființei românești.”

Dan Puric

Biletele se pot achiziționa Doar online de pe https://www.iabilet.ro/bilete-calarasi-dan-puric-si-adrian-naidin-editie-speciala-lacrimi-printre-hohote-de-ras-88629/

Fidelitate

Luni, 27 noiembrie, ora 19:30 în Sala Barbu Știrbei

Piesa lui Chazz Palminteri, scenarist, regizor, actor și producător de origine italiană, poate fi integrată teatrului bulevardier modern. A fost jucată cu succes pe alte meridiane, s-a realizat și un film în care autorul a jucat, este amuzant scrisă ca situații cu lovituri spectaculoase de teatru, cu replici pline de umor și personaje bine construite.

În relația unui cuplu de oameni avuți – Maggie (Adelaida Zamfira) și Jack (Florin Busuioc) ajunsă într-un impact, cu ironie analizată psihologic, intervine un ucigaș plătit, Tony (Gheorghe Ifrim), nu se știe de cine, și el cu probleme psihologice; acțiunea, conflictele, sunt dibaci expuse dramatic cu savoare comică. Autorul se dovedește că știe a scrie comedii cu motivare psihologică în relații și subtile trimiterii spre actualitatea curentă.

Întâlnim din nou pe Gheorghe Ifrim într-un rol cu bază comică – Tony, interpretat cu intenția logică de a arăta că trăirea dramatică a unor situații poate evidenția exploziv scopul scrierii ironic, satiric. Excelent actorul definește personajul, un ucigaș plătit, un posibil mafiot care își are problemele sale personale și drept ajutor un psiholog. Gheorghe Ifrim speculează cu măsură în expresie stările personajului și relațiile sale cu Maggie, interpretarea sa având drept rezultat un umor rafinat, cuceritor, actorul demonstrând din nou, capacitățile sale speciale pentru comedie.

Maggie, femeia plictisită de viața casnică, dar care a adus fondurile necesare afacerilor soțului este caracterizată sugestiv de Adelaida Zamfira. Actrița dezvoltă ambiguitatea lui Maggie mai ales când aceasta devine o doamnă elegantă care își afirmă dorința de aventură și răzbunare. Este un rol de referință realizarea credibilă a personajului pentru această talentată actriță independentă.

O surpriză plăcută produce apariția în teatru a lui Florin Busuioc. Actorul se pliază la nuanță pentru definirea esenței profilului și atitudinilor soțului infidel al lui Maggie, om de afaceri. Florin Busuioc transmite verosimil atenționarea că imoralitatea poate fi specifică, firească și multora din cei avuți. Cei trei sunt minunați prin modul în care relatând situații dramatice cu sinceritate interioară, produc comicul scopului satiric al textului și umorul aplaudat de public.

„Fidelitate” este un spectacol de la care nimeni nu poate pleca dezamăgit. De la regizor, scenograf până la cei trei interpreți de excepție, „Fidelitate” ne arată că teatrul independent activează consecvent cultural, fără sofisticări derizorii de imagine, fiind direct în comunicarea cu haz a unor „fotografii” desprinse din actualitatea zilelor noastre.

Preț bilet : 100 lei

Biletele se pot achiziționa de la sediul Centrului Județean de Cultură și Creație Călărași și online de pe www.tichetstore.ro

Crăciun Vienez

Miercuri, 13 decembrie, ora 19:00 în Sala Barbu Știrbei

Turneu national

CRACIUN VIENEZ sustinut de orchestra “Wiener Weihnachten Orchestra” si dirijor Miran Vaupotić un concept muzical iubit și cerut de spectatorii din România se întoarce cu și mai multe spectacole în luna decembrie.

Și anul acesta valsurile vieneze vin să completeze atmosfera magică a Crăciunului. Companiile de spectacole CRACIUN VIENEZ și SPECTAKOLIS vă propun întâlnirea cu excep-ționalii artiști ai Wiener Weihnachten Ensemble, o orchestra de cameră formată din artiști ce au cantat în cele mai faimoase săli ale lumii pentru un „Crăciun Vienez” de cea mai bună calitate.

Dirijorul concertului, aclamat ca fiind „dinamic și informat” de către Buenos Aires Herald, croatul Miran Vaupotić a lucrat cu orchestre eminente, inclusiv Orchestra Simfonică din Londra, Orchestra Națională Regală Scoțiană, Berliner Symphoniker, Orchestra Palatului Schonbrunn, Orchestra Simfonică Radio din Praga, Orchestra Simfonică din Cairo, Orquesta Sinfónica Nacional Argentina și multe altele, având concerte în săli importante din întreaga lume, cum ar fi Carnegie Hall, Wiener Musikverein, Berliner Philharmonie, Victoria Hall, Forbidden City Concert Hall, Dubai Opera, Tchaikovsky Hall, International House of Music, CBC Glenn Gould Studio etc.

„Excelentul dirijor Miran Vaupotić a pregatit scrupulos interpretarea. ”

– New York Concert Review

Invitații speciali în spectacol, Tina Munteanu, apreciata soprană a Teatrului Național de Operetă și Musical Ion Dacian si tânărul tenor Christian Christoff, o minunată voce a tinerei generații de cântăreți de operă, se alătură și ei Crăciunului Vienez, pentru a vă face serata muzicală cât mai plăcută. Cei doi au mai colaborat și anul trecut în spectacolul de Crăciun de la Sala Palatului, interpretarea lor obținând ovațiile publicului.

Corpul de balet al spectacolului vă va prezenta gratioasele valsuri vieneze din frumoasele compoziții ale familiei de compozitori Strauss sau polcile săltăreț și mazurcile lui Franz Lehar. Vor fi și alte surprize muzicale ale mai multor compozitori celebri, ce li se vor dezvălui spectatorilor care vor să petreacă o superbă seară de decembrie în compania noastră

Vă asteptăm alături de noi în următoarele date:

Biletele se pot achiziționa de la sediul Centrului Județean de Cultură și Creație Călărași și online de pe IABILET.RO .

Reguli de acces:

– ATENTIE ! Pentru a putea urmarii spectacolele artistilor dumneavoastră preferati, vă rugam sa respectati regulile pandemice in vigoare la momentul concertului !

– vă rugăm să luați în considerare traficul rutier aglomerat și locurile reduse de parcare,

– după începerea spectacolului accesul este interzis iar locurile își pierd valabilitatea,

– accesul copiilor sub 7 ani nu este permis. copiii peste 7 ani plătesc bilet întreg.

– CONTRAVALOAREA BILETELOR ACHIZITIONATE, NU SE RETURNEAZA indiferent de motiv si NU SE FAC EXCEPTII !!!

– Nu trebuie sa cumparati bilete de pe site-ul VIAGOGO. Aici biletele se vand la suprapret si nu este autorizat pentru a vinde bilete la concertele noastre. Cine achizitioneaza bilete de pe alte site-uri decat cele atorizate de organizatori isi asuma toate riscurile si nu vor avea acces in sala de spectacol.

– Accesul in spatiul de spectacole se face pe baza citirii codului de bare de pe biletul printat. Daca nu printati biletul, nu veti putea avea acces in sala de spectacol.

Noua premieră „ALTFEL…romanța” – Tudor Gheorghe

Luni, 11 decembrie, ora 19:00 în Sala Barbu Știrbei

În ultimele decenii, Tudor Gheorghe și-a creat bunul obicei de a ne răsfăța de fiecare dată cu PREMIERE surpriză. Nu a făcut rabat de la calitate, cu fineţurile poeziei culte şi populare și se bucură de săli pline.

Fiecare concert a fost celebrat alături de mii de spectatori. Iată că pe 11 decembrie, “olteanul absolut” revine, la Călărași, cu o nouă PREMIERĂ SURPRIZĂ, „ALTFEL…romanța”, unde Maestrul va fi acompaniat de Orchestra și Grupul vocal Concertino din Chișinău, sub bagheta dirijorului și orchestratorului Marius Hristescu.

„Dacă publicul meu care mă iubește, mă va cinsti și de data aceasta cu prezența, va avea surprize plăcute” – Tudor Gheorghe, maestrul vorbelor cântate.

Preț bilet: 150 lei

Biletele se pot achiziționa DOAR de la sediul Centrului Județean de Cultură și Creație Călărași.

Informații suplimentare la: tel. 0784 202 738 sau https://www.culturalcl.ro/index.php

Continue Reading

Cultură

Începe Cinelatino! Filme gratuite, în premieră, la Călărași

Published

on

A devenit deja tradiție festivalul Tenaris Cinelatino din fiecare an de la Călărași. Sala “Barbu Știrbei” găzduiește, timp de trei zile, ediția a XI-a a evenimentului dedicat filmelor pentru cei mici. Festivalul începe pe data de 12 octombrie, intrarea este liberă.

Cele 12 proiecții  în premieră se anunță a fi speciale, pline de descoperiri și multă emoție, toate sunt perfecte pentru o seară în familie.  Festivalul este organizat și susținut de TenarisSilcotub.

JOI, 12 oct. 2023

 • ORA 10:30 – Zâna florilor și trolul de piatră (ROSELIL OG STENTROLDEN)

Rosa este o mică zână a florilor care visează să aibă un prieten, dar e prea speriată de tot ce o înconjoară pentru a se aventura să întâlnească unul. Într-o zi dă peste fluturiţa Mătase şi, deşi sunt atât de diferite, ele devin prietene la cataramă, doar că tot ce vrea Mătase e să pornească în aventură prin Ţara verii şi tot ce vrea Rosa este îşi vadă de viaţă în siguranţă în tufişul ei de trandafiri. Dar apoi Mătase este răpită de maleficul trol de piatră şi Rosa trebuie să-şi înfrunte temerile pentru a-i sări în ajutor…

Regia: Karla Holmbäck

Cu: Aske Bang, Rasmus Botoft

Durată: 1h 15m

Audiență: 7 + (animație daneză cu subtitrare în limba română).

Trailer: https://tiff.ro/film/zana-florilor-si-trolul-de-piatra

 • ORA 13:00 – Cărbune (Charcoal)

Brazilia, 2022. Într-o zonă izolată din regiunea Sao Paulo, o familie care trăieşte lângă o mină de cărbuni acceptă să găzduiască un misterios oaspete venit din străinătate. Casa lor se transformă în ascunzătoare, căci bărbatul se dovedeşte a fi un traficant de droguri căutat în mai multe ţări. Gazda, soţul ei şi copilul lor vor trebui să înveţe cum să-şi împartă spaţiul cu acest străin, dar şi cum să-şi organizeze zilele pentru ca prezenţa lui să nu dea de bănuit celor din jur.

Regia: Carolina Markowicz

Cu: César Bordón, Rômulo Braga, Jean de Almeida Costa, Aline Marta Maia

Țară: Brazilia

Durată: 1h 47 m

Audiență: 14+

Premii: Cel mai bun scenariu, Cea mai bună actriţă secundară (Aline Marta Maia) – Rio de Janeiro 2022

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=_8_McDOjQx4

 • ORA 16:00 – Spre nord (SPRE NORD)

Inspirat din fapte reale.

1996, oceanul nesfârşit. În timpul turei sale la bordul unui transatlantic, Joel, un marinar filipinez credincios, dă peste Dumitru, un pasager clandestin român ascuns într-un container. Ştiind că tânărul riscă să fie aruncat peste bord daca este descoperit de ofiţerii navei, Joel decide să-l protejeze…

Regia: Mihai Mincan

Cu: Soliman Cruz, Niko Becker, Alexandre Nguyen, Bart Guingona

Țară: România

Durată: 2h 03 m

Premii: Bisato d’Oro – Veneţia 2022

Trailer: https://tiff.ro/film/spre-nord

 • ORA 19:00 – Chile, 1976

Carmen supraveghează renovarea casei ei de pe plajă. Atunci când preotul familiei o roagă să aibă grijă de un tânăr pe care îl adăpostește în secret, Carmen ajunge în teritorii neexplorate, departe de viața liniștită cu care e obișnuită.

Regia: Manuela Martelli

Cu: Aline Küppenheim, Nicolás Sepúlveda, Hugo Medina, Alejandro Goic, Antonia Zegers,

Marcial Tagle, Amalia Kassai

Durată: 1h 35 m

Audiență: 14+

Trailer: https://www.imdb.com/video/vi4177708057/?ref_=ext_shr_lnk

VINERI, 13 oct.

 • ORA 10:30 – Familia tărăboi (KILJUSET!)

Familia Tărăboi dă fuga la Helsinki să serbeze aniversarea gemenilor Mökö şi Luru, dar de distracţie se alege praful când căţelul familiei este încurcat cu cel al preşedintei Finlandei! Băieţii sunt gata de orice pentru a-şi recupera odorul, iar părinţii vor trebui să creeze un plan inventiv pentru a se asigura că cei mici se întorc în siguranţă acasă.

Festivaluri: Nordic Film Days Lubeck 2022, Tallinn 2022

Regia: Reetta Huhtanen

Țară: Finlanda

Durată: 1h 23 m

Audiență: 7 + (film finlandez cu subtitrare în limba română).

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=5xh5j32CJVA

 • ORA 13:00 – Jaful secolului

Povestea unui jaf petrecut în realitate. În 2006, un grup de hoţi a dus la bun sfârşit ceea ce este considerat cel mai notoriu şi complex jaf din istoria Argentinei. Nu doar modul cum hoţii au prădat banca Rio este uimitor, ci şi ceea ce s-a întâmplat apoi.

Regia: Ariel Winograd

Cu: Guillermo Francella, Diego Peretti, Luis Luque, Pablo Rago, Rafael Ferro

Țară: Argentina

Durată: 1h 54 m

Audiență: 16 +

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=u3rtVNSC-FU

 • ORA 16:00 – Tigru

Vera e medic veterinar într-un mic și pitoresc oraș transilvănean. În ziua când un tigru confiscat de la un interlop local este adus la grădina zoologică unde lucrează, femeia descoperă un secret care o dă peste cap. Tigri în carne şi oase au fost folosiţi pentru realizarea acestui lungmetraj de debut!

Regia: Andrei Tănase

Cu: Paul Ipate, Cătălina Moga, Alex Velea, Nicolae Cristache, Adrian Marele, Victoria Moraru, Bogdan Tulbure

Țară: România

Durată: 1h 19 m

Audiență: 15 +

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=6t81XsTqods

 • ORA 19:00E pericoloso sporgersi (remastered)

Lui Horațiu, soldat în termen, i s-au aprins călcâiele după Cristina, elevă în ultimul an de liceu. Ea n-ar fi neapărat contra, dar numai în urma unei obligatorii logodne. Principiu la care va renunța curând odată cu apariția în oraș a lui Dino, actor de mâna a doua, dar reputat Casanova de provincie.

Trei destine desfășurate în trei capitole unde aceeași poveste e reistorisită din punctul de vedere al celor trei protagoniști; o comedie dezlănțuită în care cu toții devin victimele propriilor confuzii și quid pro quo-uri, fiecare nutrind în secret aceeași aspirație de a se elibera din „cazarma” personală pentru a descoperi orizonturi mai largi și mai promițătoare.

Regia: Nae Caranfil

Cu: George Alexandru, Nathalie Bonnifay, Marius Stănescu

Durată: 1h 44 m

Audiență: 14 +

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=7kL0u3S0904

SÂMBĂTĂ, 14 oct.

 • ORA 10:30 – Regina dansului (DANCING QUEEN)

Mina este adolescentă şi ar da orice să fie populară. Mina ar da orice şi să-l impresioneze pe E.D. Win, un tânăr dansator de hip-hop cu un batalion de urmăritori pe Instagram. Fără pic de încredere în ea şi mult prea complexată de cum arată, Mina va participa la un concurs de dans care o va schimba o dată pentru totdeauna.

Premii: Cel mai bun film – Seattle 2023

Festivaluri: Berlin 2023, Kosmorama Trondheim 2023, Seattle 2023

Regia: Aurora Gossé

Cu: Liv Elvira Kippersund Larsson, Cengiz Al, Viljar Knutsen Bjaadal

Durată: 1h 32 m

Audiență: 10 + (film norvegian cu subtitrare în lb. română)

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=saB-4zx1v7Y

 • ORA 13:00 – David

Împreună cu 10 copii, dintre care unii n-au călcat până atunci decât pe asfalt, Tibi Ușeriu creează „Drumul lui David”, un traseu dedicat familiilor care vor să-și încerce abilitățile de supraviețuire și orientare în natură. Documentarul redă tabăra de vară care a dus la acest itinerariu, cu peripeții de tot felul, cu umor și spirit de echipă.

Regia: Radu Muntean

Cu: Tibi Uşeriu

Țară: România

Durată: 1h 50 m

Audiență: AG (audiență generală)

 • ORA 16:00 – Argentina, 1985

O echipă de avocați se confruntă cu șefii sângeroasei dictaturi militare a Argentinei din anii 1980 într-o luptă împotriva șanselor și a unei curse contra cronometru.

Regia: Santiago Mitre

Cu: Ricardo Darín, Francisco Bertín, Alejandra Flechner, Gina Mastronicola, Santiago Armas Estevarena

Țară: Spania

Durată: 2h 20 m

Audiență: 14 +

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=8xOqgolOHPg

 • ORA 19:00 – Încă 2 lozuri

Sile iese din închisoare cu ideea să se îmbogățească minând cryptomonede. Împreună cu Dinel și Pompiliu îl cunosc pe Ionuț, premiantul județului, cu ajutorul căruia reușesc să mineze cyptomonede în valoare de 6 milioane de euro pe care le stochează pe un stick USB. Dinel e responsabil de păstrarea în siguranță a stickului, dar reușește performanța să-l piardă foarte repede, așa că cei trei pornesc în căutarea lui.

Regia: Paul Negoescu

Cu: Dorian Boguță, Dragoș Bucur, Alexandru Papadopol

Țară: România

Durată: 1h 26 m

Audiență: 12 +

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=mhVhh54efHU

Continue Reading

Cultură

Ziua Europeană a Patrimoniului în Călărași: O incursiune culturală în inima orașului

Published

on

În data de 16 septembrie 2023, municipiul Călărași s-a alăturat celei de-a 30-a aniversări a Zilei Europene a Patrimoniului printr-o serie de evenimente captivante și vizite de excepție. Muzeul Municipal Călărași, sub îndrumarea sa cu viziune, Florin Rădulescu, a fost gazda unei călătorii fascinante prin istoria și cultura orașului, punând în valoare reperele sale de patrimoniu.

Această incursiune culturală a condus participanții către câteva dintre cele mai semnificative locuri din municipiul reședință de județ, oferind ocazia de a descoperi bogăția istorică și arhitecturală a orașului. Printre opririle notabile s-au numărat Cinematograful Victoria, o bijuterie a divertismentului cinematic, Turnul de Apă, o mărturie impresionantă a ingeniozității tehnice, Palatul Prefecturii, o clădire care emană eleganță și istorie, Poșta Veche, o amintire prețioasă a vremurilor trecute, și Primăria Veche, cu toată aura sa de autenticitate.


Un moment important în această zi specială a fost recunoașterea firmei Coral, care a avut un rol crucial în reabilitarea Palatului Administrativ din județul Călărași. Această clădire impresionantă a fost restaurată cu migală pentru a păstra splendoarea sa istorică și a devenit unul dintre cele mai importante simboluri ale patrimoniului local.


Evenimentul a atras participanți din diverse medii sociale și vârste, demonstrând astfel că patrimoniul cultural reprezintă o bogăție colectivă care trebuie apreciată și împărtășită. Ziua Europeană a Patrimoniului din 2023 a fost nu doar o sărbătoare a trecutului, ci și o privire către viitor, subliniind importanța conservării și promovării moștenirii culturale pentru generațiile următoare.

Această zi specială în Călărași a fost un omagiu adus istoriei locale și unei comunități care își iubește și își respectă moștenirea culturală.

Continue Reading

Cele mai vizualizate