Connect with us

Actualitate

Ecoaqua și Consiliul Județean oferă burse de merit liceenilor călărășeni

Published

on

Ecoaqua, operatorul călărășean de apă și canal, în parteneriat cu Consiliul Județean, oferă 38 de burse de merit liceenilor cu rezultate excepționale la învățătură. Cei premiați vor beneficia de 1000 de lei lunar pe o perioadă de un an, adică un sprijin financiar de 12.000 de lei.

Potrivit Ecoaqua și Consiliului Județean, acest program de burse este menit să promoveze educația de calitate și să stimuleze elevii să-și dezvolte potențialul într-un mediu favorabil învățării.

„Tinerii vor fi resursa umană de mâine, iar Călărașiul are nevoie de această resursă. Are nevoie ca voi să învățați carte, pentru că singura variantă de reușită este știința de carte. Vă felicit că sunteți aici, pentru rezultatele pe care le-ați obținut și sunt convins că o veți ține tot așa”, a declarat Eduard Grama, directorul general Ecoaqua.

„E lăudabil ceea ce face Ecoaqua. Cred că trebuie să continuăm să facem lucruri minunate pentru generația viitoare. Generația viitoare sunteți voi, premianții care astăzi primiți aceste burse”, a transmis Vasile Iliuță, președintele Consiliului Județean Călărași.

Elevii prezenți la premiere au părut entuziasmați de această oportunitate: „Mi se pare o activitate extrem de ajutătoare pentru elevii Călărașiului și sunt foarte recunoscătoare, atât domnului director al Ecoaqua, cât și domnului de la Consiliul Județean”, a spus unul dintre ei.

Beneficiarii acestor burse de merit sunt liceenii cu nota 10 la purtare pe întreg anul școlar 2022-2023 și care au obținut media generală de cel puțin 9,90 (la orice profil). Cei 38 de elevi au fost aleși în ordinea descrescătoare a mediilor.

În urma acordării burselor de merit Ecoaqua, cu sprijinul Consiliului Județean Călărași, dorim să îi felicităm pe cei 38 de elevi care au obținut media 10 la finalul acestui an școlar!
Dima Maria Alexia
Ciocoi Evelin Estera
Năstase Andrei Dumitru
Petcu Andrei Teodor
Iurașcu Anamaria Gabriela
Dima Alexandra Ioana
Grămadă Nicu Cosmin
Luiceanu Elisa
Necula Luana
Bucur Maria
Reziuc Amalia Maria
Moldoveanu Cristina
Manea Miruna
Adam Alexandru
Chiru Ștefania
Ștefan Ionuț
Hațieganu Oana
Dumitrașcu Riana
Dumitru Gabriela
Tudorache Ștefan
Chiru Corina
Ulmeanu Andreea
Pascu Sara
Cioarec Lorena
Mladen Daria
Dulce Andrei
Ciuciur Alessia
Constantin Mario
Grosu Maria
Neicu Alexandra
Roșu Alexandra
Moise Zamfir
Decu Vlad
Corsetti Serena
Părăușanu Victor
Petre Sabin
Pârvu Rareș
Mitea Alexia

Actualitate

Sprijin financiar în valoare de 83,11 milioane lei pentru susținerea activității crescătorilor din sectorul bovin

Published

on

https://www.lumeasatului.ro/

Sprijin financiar în valoare de 83,11 milioane lei pentru susținerea activității crescătorilor din sectorul bovin

Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA) efectuează plata ajutorului de stat pentru susținerea activității crescătorilor din sectorul bovin, în anul 2022, în contextul crizei provocate de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.

Suma totală autorizată la plată este în valoare de 83.111.259,58 lei și se acordă de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, pentru solicitanții care au accesat această formă de ajutor de stat în conformitate cu prevederile O.U.G nr. 3/2023 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru susținerea activității  crescătorilor din sectorul bovin, în anul 2022, în contextul crizei provocate de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei, după cum urmează:

  1. Sesiunea II pentru un număr de 3.867 beneficiari și valoarea de 20.738.747,76 lei (cuantumul ajutorului de stat este de 73 euro/cap vacă adultă)
  2. Tranșă suplimentară sesiunea I + II pentru un număr de 16.246 beneficiari și valoarea de 62.372.511,82 lei (cuantum suplimentar de 37 euro/cap vacă adultă).

Valoarea totală a ajutorului ce poate fi acordată pentru fiecare beneficiar nu depăşeşte echivalentul în lei a 250.000 euro, la cursul de schimb valutar stabilit de Banca Națională a României, valabil la data intrării în vigoare a Ordonanței de Urgență nr. 3/2023.

Sumele primite prin alte scheme de sprijin finanțate de la bugetul de stat pe Secțiunea 2.1 – Cuantumuri limitate ale ajutoarelor, pct. 56, lit.a) din Comunicarea Comisiei Europene, se deduc din pragul maxim de 250.000 euro/beneficiar.

Director executiv,

Florin STOIA

Continue Reading

Actualitate

Traficanții de droguri din Călărași luați pe sus de mascați. Anchetatorii au descins în mai multe locuințe

Published

on

În urma perchezițiilor efectuate, în cinci cauze penale privind traficul de droguri de risc și de mare risc, la data de 26 septembrie a.c., de către polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Călărași și ai Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Călărași, au fost descoperite și ridicate 1,85 de kilograme de rezină de canabis, 250 de grame de canabis, 30 de comprimate MDMA, 8 cântare de precizie, 16 grindere, 32 de telefoane mobile, un aparat de vidat, un pistol airsoft, 7.450 de lei, 275 de euro și 310 USD. 

Ulterior, judecătorul de drepturi și libertăți a dispus arestarea preventivă a 9 persoane bănuite, iar față de o alta a fost luată măsură controlului judiciar.

Reamintim că, în prima cauză instrumentată, mai multe persoane, din municipiul Călărași, sunt bănuite că ar fi comercializat, în mod repetat, consumatorilor din oraș, canabis, pe care l-ar fi achiziționat din municipiul București.

În cea de-a două cauză, s-a stabilit că, pe parcursul anului 2023, mai multe persoane ar fi comercializat droguri de mare risc, către consumatori din municipiul Călărași și localitățile învecinate.

În cel de-al treilea dosar, cercetările efectuate au relevat că mai multe persoane din municipiul Călărași ar fi comercializat, în mod repetat, consumatorilor din municipiile București și Călărași, canabis (drog de risc) pe care l-ar fi achiziționat din municipiul București.

În cea de-a patra cauză instrumentată, s-a reținut că, pe parcursul anului 2023, două persoane ar fi comercializat, în mod repetat, droguri de mare risc (cocaină) către consumatori din municipiul București.

În cel de-al cincilea dosar, cercetările vizează o persoană care ar fi comercializat droguri de risc (canabis) unor consumatori din localitatea Năvodari.

Audierile s-au desfășurat la sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Călărași. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliția Română. Acțiunea a beneficiat de sprijinul Jandarmeriei Române.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

 

Continue Reading

Actualitate

Intrare liberă la Zoo și târg de adopții pentru câini, în acest weekend

Published

on

Călărășenii vor beneficia de trei zile de intrare liberă la Zoo (22-24 septembrie), iar sâmbătă, tot la Zoo Călărași, se va organiza și un târg de adopții pentru câini fără stăpân cu ocazia Zilelor Municipiului.

Complexul de Agrement Zoo Călărași anunță intrare liberă în acest weekend, de vineri până duminică, unde vizitatorii pot vedea 84 de specii de animale și alte 21 de specii de pești, potrivit unei fișe de evidență a grădinii. 

În aceeași perioadă, Serviciul Public Pentru Gestionarea Câinilor Fără Stăpân Călărași organizează sâmbătă (23 septembrie), începând cu ora 9:00, un târg de adopții al câinilor fără stăpân. Animalele sunt microcipate, vaccinate antirabic, sunt deparazitate intern și extern, și sunt sterilizate.

Continue Reading

Cele mai vizualizate