Connect with us

Știri

Ecoaqua: 15 tineri sportivi din Călărași merg în “Prima Tabără”

Published

on

Începând din acest an, o inițiativă remarcabilă a prins viață în județul Călărași, cu sprijinul Consiliului Județean. Compania Ecoaqua S.A. a demarat proiectul intitulat „Prima Tabără,” o inovație ce aduce bucurie și aventură în viața a 15 copii talentați din diferite structuri sportive din oraș.

Această tabără specială este o oportunitate pentru acești tineri sportivi, provenind din discipline precum atletism, lupte-libere, handbal, box și baseball, de a experimenta pentru prima dată bucuriile și provocările taberei intr-un cadru organizat. În perioada 28 octombrie – 5 noiembrie, acești copii vor avea ocazia de a petrece o săptămână în mijlocul naturii, într-o tabără de aventură care promite să fie cu adevărat memorabilă.

Programul taberei oferă drumeții accesibile și o serie de activități care încurajează dezvoltarea abilităților sociale și a capacității de adaptare la situații noi pentru cei mici. Aceștia se vor bucura de o atmosferă prietenoasă și relaxantă, într-o locație de excepție – satul de vacanță Vârtop – Arieșeni, județul Alba, la Pensiunea Skipass.

Inițiativa „Prima Tabără” a fost posibilă datorită sprijinului generos al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Călărași (DGASPC), precum și al partenerului de nădejde, Clubul Sportiv Școlar Călărași (CSS), sub conducerea domnului director Marius Tătaru. Această colaborare demnă de laudă contribuie la oferirea unei experiențe de neuitat pentru tinerii sportivi și reprezintă un pas important în promovarea activităților sportive și recreative în comunitate.

Advertisement

Știri

Primăria Unirea ratează două proiecte din cauză că fondurile AFM s-au epuizat după șase minute

Published

on

Primarul comunei Unirea, Ciprian Andrei Olteanu, anunță că nu a reușit să depună niciun proiect pe site-ul Administrației Fondului pentru Mediu (AFM) pentru că platforma s-a blocat, iar fondurile (în valoare de 240 de milioane de euro) s-au epuizat după șase minute. Primarul critică sistemul: „pentru ei e simplu: primul venit, primul servit”.  

Sesiunea de depunere a proiectelor a început azi la ora 10:00, unde 23 de reprezentanți ai primăriilor au încercat să depună de pe laptop-uri un proiect sau mai multe, pentru reabilitarea unei clădiri publice, majoritatea școli. 

Primăria Unirea nu a reușit să depună niciunul dintre cele două proiecte pregătite, pentru că platforma s-a blocat, iar după după șase minute fondurile (1.930.000.000 de lei) s-au epuizat. Din cei 23 prezenți, doar doi au reușit să depună proiecte pe platforma AFM. 

Ciprian Andrei Olteanu se simte neîndreptățit, precizând că în spate stau câteva luni de muncă, studii de conceput, avize de obținut și nervi de stors. „Atunci te lovește de fapt realitatea unui stat bolnav, condus de oameni ale căror interese sunt cel puțin discutabile”, scrie acesta pe o rețea de socializare. 

Advertisement

În viziunea acestuia, proiectele ar fi trebuit analizate pe bază de punctaj, de necesitate sau de impact. Primarul mai spune că AFM aruncă doar niște firimituri „la mișto”, unde „pentru ei e simplu: primul venit, primul servit”, a încheiat Ciprian Andrei Olteanu. 

Continue Reading

Cultură

CJCC și Palatul Copiilor din Călărași aduc „Clinchet de Argint pe Aripi de Colind” pe scena Barbu Știrbei

Published

on

Eveniment de excepție organizat de Centrul Județean de Cultură și Creație Călărași în parteneriat cu Palatul Copiilor

Într-o atmosferă încărcată de magie și tradiție, Centrul Județean de Cultură și Creație Călărași, în colaborare cu Palatul Copiilor din Călărași, vă invită  la un evenimentul cultural de excepție realizat în zilele de 15 și 16 decembrie 2023. Desfășurat în sala de spectacole Barbu Știrbei, acest eveniment face parte din prestigiosul Festival Național de Colinde, Tradiții și Obiceiuri de Iarnă.

„Clinchet de Argint pe Aripi de Colind” este un moment cheie în cadrul Festivalului Concurs Național de Folclor „La Fântâna Dorului”, ediția a VIII-a, secțiunea colinde, tradiții și obiceiuri de iarnă. Participanții la acest festival aduc cu ei nu doar versuri și melodii, ci și emoție și autenticitatea tradițiilor românești.

Cu o bogată tradiție în organizarea evenimentelor culturale, Centrul Județean de Cultură și Creație Călărași își propune să aducă în atenția publicului o experiență unică, ce îmbină frumusețea colindelor cu atmosfera caldă și prietenoasă a sărbătorilor de iarnă.

Festivalul va include interpretări magistrale ale celor mai frumoase colinde, prezentări autentice ale tradițiilor și obiceiurilor de iarnă, dar și momente de dans și teatru dedicate spiritului sărbătorilor. Participanții la „Clinchet de Argint pe Aripi de Colind” vor avea ocazia de a demonstra talentul lor în cadrul competiției, iar publicul va fi invitat să se bucure de un spectacol inedit și captivant.

Advertisement

Un aspect demn de menționat este că intrarea la acest eveniment este liberă, facilitând astfel accesul tuturor celor care doresc să trăiască magia sărbătorilor de iarnă într-un mod autentic și cultural.

Evenimentul „Clinchet de Argint pe Aripi de Colind” promite să fie un moment deosebit în peisajul cultural al călărașilor, reprezentând un mod minunat de a celebra sărbătorile de iarnă într-un cadru autentic și plin de emoție.

Continue Reading

Știri

Accident la intrarea în Călărași, două persoane au fost rănite ușor

Published

on

Un nou accident de circulație s-a produs în această dimineață la intrarea în municipiul Călărași, zona Piscicola. Două autoturisme s-au acroșat, din care a rezultat rănirea ușoară a două persoane.

Evenimentul a avut loc în jurul orei 9 dimineața, iar la fața locului au intervenit rapid echipele de intervenție ale pompierilor de la ISU Călărași și polițiștii rutieri. Oamenii legii au fost însoțiți de ambulanțe care au acordat primul ajutor victimelor accidentului.

Potrivit primelor informații, cele două autoturisme s-au ciocnit violent în urma unei manevre neașteptate, la intersecția drumului principal cu o stradă laterală. Impactul a fost destul de puternic, ducând la avarierea considerabilă a ambelor vehicule implicate.

Din fericire, cele două persoane aflate în autoturisme au suferit doar răni ușoare, iar echipele de salvare au acordat asistență medicală de urgență la fața locului.

Advertisement

Continue Reading

Cele mai vizualizate