Connect with us

Știri

Echipa I.S.U. Călăraşi – vicecampioana României la proba „Acordarea primului ajutor calificat”

Published

on

Pompierii militari din Călăraşi au obţinut locul II la proba “Acordarea primului ajutor calificat” în cadrul “Competiţiei Naţionale  de descarcerare şi  acordare a primului ajutor calificat”

 

I.S.U. Călăraşi este deasemenea calificat pentru mondialele care se vor desfăşura anul acesta în România, laTârgu Mureş

 

     În perioada 05 – 07 iulie 2017, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov şi I.G.S.U. au organizat faza naţională a ”Competiţiei Naţionale de Descarcerare şi de Acordare a Primului Ajutor Calificat” ediţia 2017.

Advertisement

       La această etapă zonală au participat cele mai bune echipaje de pompieri militari din cadrul inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă din România, care au reuşit să obţină locul întâi la etapele zonale.

      Pompierii militari şi-au demonstrat cu această ocazie cunoştinţele, abilităţile şi priceperea în stăpânirea tehnicilor şi procedurilor pentru descarcerare şi acordarea primului ajutor pentru salvarea vieţii.

      Competiţia cuprinde două probe, ce se desfăşoară în două etape: „Descarcerarea din vehicule”  şi  „Acordarea primului–ajutor calificat”.

       Potrivit regulamentului de desfăşurare a concursului, echipajele sunt alcătuite din şapte pompieri paramedici, care încearcă să demonstreze cât de bine sunt antrenaţi pentru a salva vieţi, fiindu-le testate toate cunoştinţele şi abilităţile în aplicarea tehnicilor de descarcerare şi de acordare a primului ajutor.

     Competiţia de Descarcerare şi de Acordare a Primului Ajutor Calificat  s-a desfăşurat în complexul Arena Naţională din Bucureşti în intervalul 5 – 7 iulie a.c.

       Cele mai bune echipaje de pompieri paramedici din România s-au întrecut aprig pentru câştigarea locurilor de pe podium.

Advertisement

       Au fost apreciate de către evaluatori atât îndemânarea, cât şi rapiditatea, dar şi respectarea cu stricteţe a tehnicilor şi procedurilor specifice de intervenţie.

         La finalul “Competiţiei Naţionale  de descarcerare şi  acordare a primului ajutor calificat”clasamentul general a arătat astfel:
La proba „Descarcerarea din autovehicule”, câştigătorii sunt:
Locul I: lotul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Mureș;
Locul II: lotul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă București-Ilfov;
Locul III: lotul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dolj.

La proba „Acordarea primului ajutor calificat”, câştigătorii sunt:
Locul I: Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea;
Locul II: Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Călărași;
Locul III: Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Alba.

„Cea mai bună echipă de servanţi” – ISU București-Ilfov.

„Cea mai bună echipă de paramedici” – ISU Mureș.

„Cel mai bun comandant de echipaj” – ISU Mureș.

Advertisement

Premiul „Fair-Play” – Școala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă Boldești.

Felicitări competitorilor pentru efortul depus şi rezultatele obţinute!

Pe parcursul celor două zile de concurs, salvatorilor le-au fost testate abilitățile și experiența profesională  dobândite la probele: ”Descarcerarea din Vehicule” și ”Acordarea Primului Ajutor Calificat”, sub arbitrajul experților din Scoția și Portugalia, precum și a specialiștilor din Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri

VIDEO. Acțiune de amploare într-o benzinărie din Călărași. Pompierii militari intervin cu efective mărite

Published

on

Continue Reading

Actualitate

VIDEO. Rețea de canalizare în comuna Ciocănești. Cum arată localitatea după patru ani de muncă

Published

on

Primarul Dan Velicu își prezintă bilanțul la patru ani de mandat: Ciocănești, pe drumul către o comunitate europeană.

Într-o postare pe rețelele de socializare, primarul Dan Velicu a reflectat asupra realizărilor și a proiectelor implementate în timpul primilor patru ani de mandat la conducerea Primăriei Ciocănești. Cu un ton de bucurie și încredere în viitorul comunei, primarul Velicu a subliniat că eforturile echipei sale au transformat Ciocănești într-o localitate modernă și în plină dezvoltare.

Cu investiții de peste 10.800.000 de euro în proiecte pentru dezvoltarea comunității, primăria a reușit să pună bazele unei infrastructuri solide și a serviciilor esențiale pentru locuitorii săi. O parte dintre proiecte au fost moștenite din fosta administrație, pe care actualul edil le duce mai departe.

Printre realizările notabile se numără modernizarea dispensarului comunal și aducerea unui medic de familie cu normă întreagă, asigurând accesul la servicii medicale de calitate pentru toți locuitorii. De asemenea, extinderea rețelei de canalizare și a stației de epurare este un pas important pentru îmbunătățirea calității vieții.

În sectorul educației, construcția unei săli moderne de educație fizică la Școala Nr.1 Ciocănești demonstrează angajamentul pentru promovarea unui stil de viață sănătos printre tineri și investiția în viitorul lor.

Advertisement

Aceste proiecte reprezintă doar câteva dintre eforturile depuse de primarul Velicu și de echipa sa pentru a transforma visul unei comunități mai prospere în realitate.

Continue Reading

Știri

Consiliul Județean Călărași luptă cot la cot cu Academia Română împotriva deșertificării! Ce zonă din județul Călărași este afectată de acest fenomen

Published

on

By

Într-o lume tot mai conștientă de importanța protejării mediului înconjurător, fiecare acțiune contează. Astăzi, suntem martorii unei realități în care influența și acțiunea umană aduc dezechilibre în ecosistemul național și mondial. În acest context, parteneriatele între instituții devin cruciale pentru îmbunătățirea situației.

Un exemplu elocvent în acest sens este proiectul „Păduri pe nisipuri – Grădiștea, Călărași”, inițiat prin colaborarea dintre Academia Română și Consiliul Județean Călărași. Scopul acestui proiect este împădurirea unei suprafețe de 150 de hectare din terenul agricol al Academiei Române. Împreună, aceste instituții se implică activ în crearea și întreținerea unor ecosisteme sănătoase și durabile.

Totuși, există multe provocări ecologice de abordat și multe acțiuni de întreprins pentru a stabiliza situația actuală. În special, semnalele clare ale posibilei deșertificări în anumite zone din sudul României atrag atenția autorităților și le determină să acționeze cu fermitate în direcția protejării mediului înconjurător.

Într-o postare publicată miercuri seară pe Facebook, Vasile Iliuță, președintele Consiliului Județean Călărași, a explicat că unul dintre scopurile lui este să le ofere noilor generații o natură intactă, pentru a se bucura de frumusețea ei, dar și de beneficiile unui mediu sănătos.

„Realizăm astăzi cât de importantă este natura atunci când vedem că influența și acțiunea umană duc la crearea de dezechilibre în ecosistemul național și mondial.

Advertisement

De aceea, am salutat încă de la început parteneriatul dintre Academia Română și Consiliul Județean Călărași pentru a duce la bun sfârșit proiectul “Păduri pe nisipuri – Grădiștea, Călărași”, proiect care presupune împădurirea unei suprafețe de 150 de ha din terenul agricol al Academiei Române.

𝐈̂𝐥 𝐬𝐚𝐥𝐮𝐭 𝐩𝐞 𝐚𝐜𝐞𝐚𝐬𝐭𝐚̆ 𝐜𝐚𝐥𝐞 𝐩𝐞 𝐚𝐜𝐚𝐝𝐞𝐦𝐢𝐜𝐢𝐚𝐧𝐮𝐥 𝐈𝐨𝐚𝐧 𝐀𝐮𝐫𝐞𝐥 𝐏𝐨𝐩, 𝐩𝐫𝐞𝐬̦𝐞𝐝𝐢𝐧𝐭𝐞𝐥𝐞 𝐀𝐜𝐚𝐝𝐞𝐦𝐢𝐞𝐢 𝐑𝐨𝐦𝐚̂𝐧𝐞, 𝐟𝐚̆𝐫𝐚̆ 𝐝𝐞 𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐚𝐜𝐞𝐬𝐭 𝐩𝐫𝐨𝐢𝐞𝐜𝐭 𝐧𝐮 𝐚𝐫 𝐟𝐢 𝐟𝐨𝐬𝐭 𝐩𝐨𝐬𝐢𝐛𝐢𝐥.

Sunt conștient că mai sunt multe de făcut pentru a stabiliza problematica ecologică, mai ales că avem semnale clare că există posibilitatea deșertificării în anumite zone din sudul României.

Îmi doresc să le lăsăm copiilor noștri o natură intactă, astfel încât multe generații de acum încolo să se bucure de ea și să se simtă parte din aceasta, așa cum am fost și noi obișnuiți”, a transmis Vasile Iliuță în postarea lui de pe Facebook.

Advertisement
Continue Reading

Cele mai vizualizate