Connect with us

Știri

Dunărea și-a prezentat noile achiziții. Leu: „Mă bucur foarte mult că s-a rezolvat în primul rând problema finanțării„

Published

on

 • În data de 28 ianuarie a.c, clubul AFC Dunărea 2005 Călărași și-a prezentat noile achiziții. 6 fotbaliști au venit la gruparea călărășeană cu gândul la a face performanță. La conferința de presă a participat Bogdan Leu, președintele Dunării dar și unul dintre cei patru vicepreședinți, Florin Brișan, totodată și unul dintre sponsorii formației călărășene prin compania Condorul SA, Călărași.
 • Bogdan Leu, președinte: „Mă bucur foarte mult că s-a rezolvat în primul rând problema finanțării. Obiectivul nostru este să terminăm cât mai sus în returul care urmează. Vrem să câștigăm toate meciurile. Am adus jucători cu experiență care ne vor ajuta la îndeplinirea obiectivului.„
 • Florin Brișan, vicepreședinte: „Am decis să ajut echipa și să atragem cât mai mulți sponsori. Potențial există. Împreună cu Leo am stabilit să implementăm un nou plan de marketing sportiv. Voi încerca să atragem și importatorul Renault. Sper să obținem noi fonduri consistente de acolo. Sunt mulți sponsori pe care îi putem atrage la această echipă„. 
 • Iată mai jos lista jucătorilor noi sosiți: 
 • Alexandru Cincă, 23 ani, fundaș-central. A jucat la: Juventus București unde a promovat în Liga a 2-a.
 • Călin Cristea, 28 ani, mijlocaș-central. Vine de la Râmnicu Vâlcea. A mai jucat la: Pandurii Tg Jiu, Unirea Alba Iulia, FC Brașov, Racing Beirut, Othellos Athienou.
 • Ștefan Mardare, 29 ani, fundaș-central. Vine de la Unirea Alba Iulia. A mai jucat la următoarele echipe: UTA Arad, Dinamo II, Rapid București, Oțelul Galați, FC Vaslui. Are o Cupă cu Debreceni VSC, Ungaria.
 • Cristian Pușcaș, 23 ani, mijlocaș-central. Vine din Islanda de la Fjardabyggd. A mai jucat la: Steaua, Metalul Reșița, Academia Hagi, FC Clinceni, Gloria Buzău.
 • Bogdan Stancu, 23 ani, fundaș-stânga. A jucat la Metalul Reșița, FC Snagov.
 • Cătălin Țîră, 22 ani, atacant-central. A mai jucat la Neftchi Baku, Rapid București, Chiajna, FC Brașov, ADO Den Haag, Lazio U19, Udinese Youth. A obținut o Cupă cu Lazio în sezonul 2012-2013.
 • –––––––––––––––––––––––––––––
 • În altă ordine de idei, Dunărea Călărași a disputat astăzi pe terenul sintetic din incinta Prefab Arena de la Modelu un nou test amical în compania celor de la Spicul Vâlcelele (Liga a 4-a). Meciul s-a terminat cu scorul de  7 – 0 pentru echipa noastră iar golurile au fost marcate de: Danciu, Ciocâlteu, Ibrian, B Kanda (2), M. Ștefan și Balint.
 •  
 • Cătălin NIȚU – Ofițer de Presă  – AFC Dunărea 2005 Călărași

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri

Mecanic reținut după ce a vândut mașina clientului

Published

on

Reținuți de polițiști pentru abuz de încredere, complicitate la abuz de încredere și uzul de fals

La data de 29 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Serviciul de Investigații Criminale au fost sesizați prin plângere, de către un bărbat, cu privire la faptul că la începutul lunii noiembrie 2022 a încredințat autoturismul proprietate personală, unui mecanic, pentru a-i efectua unele reparații, ulterior, autoturismul a fost vândut altor persoane despre care nu are cunoștință, fiindu-i astfel cauzat un prejudiciu de 20.000 de euro.

          În fapt, la data de 03 noiembrie a.c., persoana vătămată a încredințat autoturismul, unui bărbat, de 36 de ani, din municipiul Constanța, de profesie mecanic, pentru efectuarea unor reparații.

Ulterior, bărbatul, de 36 de ani, a refuzat să îi înapoieze autoturismul, acesta fiind înstrăinat cu sprijinul unui tânăr de 27 de ani, împreună cu care a procedat la încheierea propriu-zisă a mai multor contracte de vânzare/cumpărare a autoturismului.

De asemenea, în activitatea lor infracțională au falsificat ștampilele mai multor primării, pentru a introduce autoturismul în circuitul legal, în vederea valorificării în afara țării.

În urma investigațiilor efectuate și activităților de cercetare penală desfășurate, autoturismul a fost localizat în județul Constanța, fiind ridicat și restituit persoanei vătămate.

        La data de 07.12.2022, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale au pus în aplicare două mandate de aducere, persoanele fiind conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași, iar în urma audierilor, față de cei doi a fost dispusă măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore, acesția fiind cercetați pentru abuz de încredere, complicitate la abuz de încredere și uzul de fals.

Continue Reading

Știri

Autobuze electrice și stații încărcare rapidă pentru municipiul Călărași

Published

on

Astăzi, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, dl. Cseke Attila, a semnat contractul de finanţare, prin componenta C10 – Fondul Local, Investiția I.1.1. Înnoirea parcului de vehicule destinate transportului public (achiziția de vehicule nepoluante) din Planul Național de Redresare și Reziliență, pentru proiectul ”Înnoirea parcului de vehicule destinate transportului public”, depus de Primăria Municipiului Călăraşi.

Proiectul, care vizează operaționalizarea transportului public local la nivelul Zonei Urbane Funcționale a Municipiului Călărași, presupune investiții de modernizare a condițiilor de transport metropolitan și creșterea accesibilității acestuia, așa cum au fost acestea identificate în Planul de Mobilitate Urbană Durabilă al Zonei Urbane Funcționale Călărași, însemnând:

 • Autobuze electrice (10 m) dotate – 9 buc.
 • Stații de încărcare rapidă pe traseul autobuzelor electrice – 3 buc.
 • Stații de încărcare standard în autobaza de transport public – 9 buc.
 • Lucrări pentru amplasarea și instalarea stațiilor de încărcare rapidă pe traseul autobuzelor electrice
 • Lucrări pentru amplasarea și instalarea stațiilor de încărcare standard în autobaza de transport public
 • Lucrări de construcţii pentru branşarea punctelor/stațiilor de reîncărcare a autobuzelor electrice.

Activități de proiectare (pentru stațiile de încărcare vehicule electrice) – cheltuieli pentru documentaţii suport şi obținere avize, acorduri, autorizații.

Valoarea investiției „Înnoirea parcului de vehicule destinate transportului public”, a cheltuielilor legate de acest proiect şi a acordului de parteneriat aferent, încheiat cu UAT Cuza Vodă, este de 21.531.889,80 lei fără TVA / 25.622.948,86 lei cu TVA;

Valoarea stațiilor de încărcare pentru vehicule electrice este de 5.784.172,50 lei fără TVA / 6.883.165,28 lei cu TVA;

Valoarea totală a proiectului este 27.316.062,30 lei fără TVA / 32.506.114,14 lei cu TVA.

Valoarea TVA, în cuatum de 4.091.059,06 lei, va fi asigurată de la bugetul de stat, din bugetul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

Sumele reprezentând cheltuieli neeligibile și/sau conexe ce pot apărea pe durata implementării proiectului, aferente activităților Municipiului Călărași din proiect, dar care sunt absolut necesare pentru implementarea proiectului în condiții optime vor fi susținute din bugetul local al Municipiului Călărași (Lider de Parteneriat).

Continue Reading

Știri

Surse: Niciun candidat nu a promovat examenul de inspector-șef la IPJ Călărași

Published

on

Surprinzător sau nu, niciunul dintre cei cinci candidați înscriși pentru susținerea examenului privind ocuparea funcției de inspector-șef al IPJ Călărași nu a promovat concursul.  Potrivit unor surse demne de încredere din M.A.I., doi dintre candidați au obținut note de 3 și de 5, punctaj insuficient pentru promovarea acestui examen, minimul fiind de 7 puncte, iar restul de trei nu s-au prezentat.

Prezenți:

 • Dumitrașcu Petronel – 5,43;
 • Gheorghe Marian – 3,06;

Neprezentați:

 • Deacu Emil – neprezentat;
 • Petre Ștefan  -neprezentat;
 • Ivan Georgel- Cristian -neprezentat;

La conducerea Inspectoratului de Poliției Județean Călărași va rămâne Dumitrașcu Petronel.

 

 

Continue Reading

Cele mai accesate articole