Connect with us

Știri

Dunărea și-a prezentat noile achiziții. Leu: „Mă bucur foarte mult că s-a rezolvat în primul rând problema finanțării„

Published

on

 • În data de 28 ianuarie a.c, clubul AFC Dunărea 2005 Călărași și-a prezentat noile achiziții. 6 fotbaliști au venit la gruparea călărășeană cu gândul la a face performanță. La conferința de presă a participat Bogdan Leu, președintele Dunării dar și unul dintre cei patru vicepreședinți, Florin Brișan, totodată și unul dintre sponsorii formației călărășene prin compania Condorul SA, Călărași.
 • Bogdan Leu, președinte: „Mă bucur foarte mult că s-a rezolvat în primul rând problema finanțării. Obiectivul nostru este să terminăm cât mai sus în returul care urmează. Vrem să câștigăm toate meciurile. Am adus jucători cu experiență care ne vor ajuta la îndeplinirea obiectivului.„
 • Florin Brișan, vicepreședinte: „Am decis să ajut echipa și să atragem cât mai mulți sponsori. Potențial există. Împreună cu Leo am stabilit să implementăm un nou plan de marketing sportiv. Voi încerca să atragem și importatorul Renault. Sper să obținem noi fonduri consistente de acolo. Sunt mulți sponsori pe care îi putem atrage la această echipă„. 
 • Iată mai jos lista jucătorilor noi sosiți: 
 • Alexandru Cincă, 23 ani, fundaș-central. A jucat la: Juventus București unde a promovat în Liga a 2-a.
 • Călin Cristea, 28 ani, mijlocaș-central. Vine de la Râmnicu Vâlcea. A mai jucat la: Pandurii Tg Jiu, Unirea Alba Iulia, FC Brașov, Racing Beirut, Othellos Athienou.
 • Ștefan Mardare, 29 ani, fundaș-central. Vine de la Unirea Alba Iulia. A mai jucat la următoarele echipe: UTA Arad, Dinamo II, Rapid București, Oțelul Galați, FC Vaslui. Are o Cupă cu Debreceni VSC, Ungaria.
 • Cristian Pușcaș, 23 ani, mijlocaș-central. Vine din Islanda de la Fjardabyggd. A mai jucat la: Steaua, Metalul Reșița, Academia Hagi, FC Clinceni, Gloria Buzău.
 • Bogdan Stancu, 23 ani, fundaș-stânga. A jucat la Metalul Reșița, FC Snagov.
 • Cătălin Țîră, 22 ani, atacant-central. A mai jucat la Neftchi Baku, Rapid București, Chiajna, FC Brașov, ADO Den Haag, Lazio U19, Udinese Youth. A obținut o Cupă cu Lazio în sezonul 2012-2013.
 • —————————————————————————————
 • În altă ordine de idei, Dunărea Călărași a disputat astăzi pe terenul sintetic din incinta Prefab Arena de la Modelu un nou test amical în compania celor de la Spicul Vâlcelele (Liga a 4-a). Meciul s-a terminat cu scorul de  7 – 0 pentru echipa noastră iar golurile au fost marcate de: Danciu, Ciocâlteu, Ibrian, B Kanda (2), M. Ștefan și Balint.
 •  
 • Cătălin NIȚU – Ofițer de Presă  – AFC Dunărea 2005 Călărași

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri

Ecoaqua SA: Avarie la rețeaua de apă potabilă pe strada Aleea Dumbrava Minunată din Călărași

Published

on

Operatorul Ecoaqua SA a anunțat astăzi o nouă avarie care a afectat rețeaua de apă potabilă din municipiul Călărași, pe strada Aleea Dumbrava Minunată. Incidentul a provocat întreruperi semnificative în furnizarea apei pentru locuitorii din zonă.

Echipele de intervenție ale Ecoaqua SA sunt deja prezente la fața locului și lucrează intens pentru remedierea situației. Reprezentanții companiei au declarat că fac tot posibilul pentru a restabili furnizarea apei potabile cât mai curând posibil și pentru a minimiza disconfortul cauzat locuitorilor.

„Ne cerem scuze pentru inconvenientele create și asigurăm cetățenii că lucrăm la capacitate maximă pentru a soluționa avaria. Estimăm că intervenția va dura două ore, timp în care apa potabilă va fi indisponibilă pe această stradă,” spun reprezentanții Ecoaqua SA.

 

Advertisement

 

Vom reveni cu detalii pe măsură ce situația evoluează.

Continue Reading

Știri

Primăria Municipiului Călărași face noi precizări în legătură cu anveloparea blocurilor. Alte patru blocuri vor fi renovate

Published

on

sursă imagine: Primăria Municipiului Călărași

Primăria Municipiului Călărași face noi precizări în legătură cu anveloparea blocurilor. Vineri, 24 mai 2024, primarul Marius Dulce și reprezentantul constructorului Decora Rezident au semnat contractul de execuție lucrări pentru obiectivul de investiții “Renovare energetică moderată a clădirilor rezidențiale multifamiliale – Blocurile: A1 (scara1), A2 (scara1), A3 (scara1), A4 (scara1), A5 (scara1)”, finanțat prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). 

Lucrările vizează termoizolarea planșeului de peste ultimul nivel, termoizolarea exterioară a pereților exteriori ai clădirii, reabilitarea instalațiilor de iluminat, refacerea trotuarului din garda din jurul clădirii, refacerea fațadelor, înlocuirea tâmplăriilor exterioare cu variante performante energetice, montarea de panouri fotovoltaice.

Valoarea contractului de finanțare este de 7.820.447,36 lei, iar perioada de execuție a lucrărilor este de 12 luni de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor. 

Alte două proiecte au fost semnate în aprilie 

În cursul lunii aprilie au mai fost semnate contracte de execuție a lucrărilor pentru alte două proiecte, finanțate tot prin PNRR. E vorba despre renovarea blocurilor A13, A15, A17 și N43. 

Advertisement
 • “Renovare integrată a clădirilor rezidenţiale multifamiliale – Blocul A13 Călăraşi”. Valoarea contractului de finanțare: 2.158.970,70 lei (TVA inclus).
 • „Renovare energetică moderată a clădirilor rezidențiale multifamiliale – Blocurile A15 (scara1), A17 (scara1, scara2, scara3), N43 (scara1)”. Valoare contractului de finanțare este de 5.406.711,68 lei (TVA inclus).

Continue Reading

Știri

Rulota cu mii de cărți a editurii Humanitas ajunge la Călărași pe 1 iunie datorită Festivalului Copilăriei, organizat de Biblioteca Județeană „Alexandru Odobescu”

Published

on

sursă imagini: Biblioteca Județeană Călărași

Librăria Humanitas „Cartea pe roți” va ajunge pe 1 iunie în Călărași, în fața Bibliotecii Județene Alexandru Odobescu, cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului. Rulota cu cărți va face parte din Festivalul Copilăriei, un eveniment organizat de bibliotecari „dedicat copiilor, adolescenților, familiilor, unde ne dorim să oferim participanților o varietate de ateliere”. De la mic la mare, călărășenii se pot bucura de mii de titluri carte. 

Librăria Humantias „Cartea pe roți” va ajunge sâmbăta aceasta în Călărași, iar cei interesați sunt așteptați de la ora 11:00 cu o ofertă extinsă de carte pentru toate vârstele. „Cartea pe roți“ este o autorulotă încăpătoare, care are pe rafturi o selecție de câteva mii de titluri de la cele mai importante edituri. 

 

„Poate fi regăsită aici experiența care devine reflex și răsfăț într-o librărie cu care ne-am obișnuit. O așezare logică a cărților, care ne ajută să ne orientăm imediat spre zona de noutăți, spre romanele premiate recent, cărțile pentru copii și cele de science fiction, istorie, filozofie, spiritualitate sau știință”, transmit organizatorii Festivalului Copilăriei. 

Advertisement

Programul întregului eveniment, pe Călărași Press

Proiectul lansat de editura Humanitas, printre cele mai mari din România, și-a început drumul la debutul pandemiei de COVID-19, când „editurile și librăriile caută soluții pentru a salva piața de carte”, scria ProTV la acea vreme. Astfel, inițiativa „Cartea pe roți” a fost concepută pentru a-i aduce pe români mai aproape de cărți, mai ales că există cazuri în care mai multe localități din mediul rural, de exemplu, nu au biblioteci sau librării. 

Biblioteca Județeană ”Alexandru Odobescu” Călărași este instituție subordonată Consiliului Județean Călărași și toate activitățile sunt posibile cu sprijinul financiar al acestuia. 

Advertisement
Continue Reading

Cele mai vizualizate