Connect with us

Știri

Dunărea câștigă 3 puncte la „masa verde„

După victoria la scor înregistrată duminică, 23 aprilie în etapa 30-a la Clinceni, 4-1 cu Academica, după ce gazdele înscriseseră primele, Dunărea Călăraşi va sta în această rundă intermediară, deoarece ar fi trebuit să joace cu Unirea Tărlungeni, şi va fi odihnită pentru următorul meci pe care îl va avea în campionat.

Duminică, pe teren propriu, de la ora 11:30, va primi vizita formaţiei UTA Bătrâna Doamnă, cea care astăzi, de la ora 17:00, va juca la Şiria cu Olimpia Satu Mare.

Jucătorii lui Adrian Mihalcea vor avea astfel un mare avantaj în faţa arădenilor, deoarece vor putea pregăti mai în detaliu acest joc şi au şi şansa de a-şi urmări la TV viitorii adversari. Mai mult, antrenorul Dunării susţine că elevii săi nu au motive să se teamă de utişti aflaţi în mare ”foame de puncte”.

În meciul tur, desfăşurat la Arad, UTA Bătrâna Doamnă a câştigat în faţa Dunării cu 2-0, prin golurile marcate de Marius Curtuiuş (54) şi Adrian Petre (90+3). Arbitrul întâlnirii, Cătălin Buşi, a acordat şi două cartonaşe roşii, câte unul pentru fiecare echipă: Ionuţ Tănase (44) de la arădeni, respectiv Gabriel Preoteasa (37) de la călărăşeni.

Advertisement

Adrian Mihalcea : „ Sunt toate premisele să vedem un meci bun şi, de ce nu, să obţinem un rezultat pozitiv„

Va urma un meci foarte important. Să spunem că vom întâlni echipa cu cea mai mare foame de puncte în momentul de faţă. Dacă am jucat cu Juventus, o echipă care e mai mult ca sigur promovată, acum întâlnim UTA, într-un moment în care ei au nevoie disperată de puncte. Dar nu am o teamă, pentru că văd evoluţia băieţilor şi cred că putem face un meci la fel de bun ca şi cele de până acum. Suntem în creştere, acasă am făcut jocuri bune şi am scos rezultate la fel de bune cu echipe poate de acelaşi calibru ca UTA Bătrâna Doamnă. Deci sunt toate premisele să vedem un meci bun şi, de ce nu, să obţinem un rezultat pozitiv pentru noi”, a declarat, pentru site-ul oficial al Dunării, Mihalcea.

Ștefan Mardare: „Noi vom juca pentru club, pentru acest oraș, pentru suporteri!„

 

Formația de pe malul Borcei va sta în această rundă intermediară, a 30-a, deoarece ar fi trebuit să joace cu Unirea Tărlungeni, echipă care s-a retras din campionat. Duminică, 30 aprilie, pe teren propriu, de la ora 11:30, va primi vizita formaţiei UTA Bătrâna Doamnă,o formația aflată în „foame„ de puncte pentru accederea în Liga 1.

Advertisement

Adus în pauza de iarnă la Călărași pentru a întări defensiva, fundașul Ștefan Mardare spune că duelul cu UTA va aduce o presiune mare pentru echipa vizitatoare iar elevii lui Adrian Mihalcea vor să continue seria rezultatelor bune. „Duelul cu UTA, o echipă care se luptă pentru promovare, va fi la fel ca toate celelalte pe care le-am avut. Avem dorința de a câștiga și de a face un joc bun, așa cum am făcut și cu alte echipe care au venit la Călărași. Va fi un joc în care pentru ei 3 puncte sunt foarte importante și vor avea o presiune a rezultatului în plus. Noi vom juca pentru club, pentru acest oraș, pentru suporteri… să fie plăcerea noastră, pentru a încununa munca depusă zi de zi la antrenamente„, a spus fundașul experimentat de la Călărași.

Cătălin NIȚU – Media Officer  – AFC Dunărea 2005 Călărași

Advertisement

Știri

Lucrările de dragare pe brațul Borcea au fost sistate din cauza scăderii nivelului Dunării

Lucrările de dragare pe brațul Borcea au fost sistate temporar, din cauza scăderii accentuate a nivelului apelor Dunării, informează Consiliul Judeţean Călăraşi.

Conform declarației lui Alexandru Drăgulin, șeful Agenției Căi Navigabile Călărași, „nivelul apei a coborât sub limita necesară pentru ca navele să poată lucra în condiții normale. Datorită pescajului mic, nava nu se poate încărca cu nisip și nu îl poate transporta. Lucrările vor putea fi reluate doar când Dunărea va ajunge la cota de +100 cm, ceea ce, din păcate, nu se va întâmpla prea curând.”

Intervenția planificată prevede utilizarea a două nave: dragă „Comana”, care va perfora fundul brațului acolo unde este depus un strat gros de nisip, și nava „Cernavodă”, care va aspira și transporta nisipul dislocat. Scopul este refacerea adâncimilor necesare pentru circulația sigură a navelor, în conformitate cu standardele Comisiei Dunării.

Lucrările au început la sfârșitul lunii mai, după sosirea navei „Cernavodă” în portul Călărași, și au fost desfășurate în zona kilometrilor fluviali 90 – 100, conform Avizului către Navigatori emis de Administrația Fluvială a Dunării de Jos (AFDJ) Galați.

Advertisement

Consiliul Județean Călărași reafirmă angajamentul său de a susține toate demersurile menite să asigure navigabilitatea Dunării, să protejeze infrastructura portuară și să valorifice potențialul economic al transportului fluvial în județ.

Continue Reading

Știri

Călărași: Pista de biciclete din Parcul Jirlău s-a surpat la câteva luni după inaugurare. Primăria anunță reparații pe garanție

Pista de biciclete din Parcul Jirlău, una dintre investițiile recente ale Primăriei Călărași, a cedat la doar câteva luni de la finalizare. Crăpăturile întinse pe toată lungimea traseului au dus la decizia autorităților de a interveni de urgență, iar în prezent, pista este în mare parte decopertată, urmând să fie reasfaltată.

Deși lucrarea a fost finalizată relativ recent, calitatea slabă a execuției a devenit evidentă în scurt timp. Problemele de structură și surparea în anumite porțiuni au ridicat semne de întrebare cu privire la modul în care a fost proiectată și realizată această investiție, în special având în vedere proximitatea malului lacului.

Primarul municipiului Călărași, Marius Dulce, a transmis că reparațiile nu vor fi suportate din bugetul local, întrucât pista este încă în perioada de garanție.

„Pista de biciclete este în garanție și din acest motiv am cerut reparația pe segmentele care prezintă neconformități. S-a realizat încă o expertiză tehnică a zonei, fiind și malul lacului, iar de săptămâna viitoare începe turnarea asfaltului special”, a precizat edilul.

Acesta a dat asigurări că niciun obiectiv nu va fi refăcut pe cheltuiala primăriei:

Advertisement

„Vreau să înțeleagă toți cetățenii că nimic nu vom reface pe banii noștri, fiecare obiectiv va fi finalizat conform proiectului.”

Lucrările de reparație vor continua în perioada următoare, iar pista de biciclete va rămâne închisă temporar. Municipalitatea nu a anunțat, deocamdată, un termen clar pentru finalizarea reparațiilor.

Această situație ridică din nou întrebări despre calitatea lucrărilor publice și despre modul în care sunt supervizate și recepționate proiectele de infrastructură urbană în Călărași.

Continue Reading

Știri

„Nu punem nici un popic!” Primăria Călărași blocată de… garanție!

De ce arată orașul ca un șantier cu dale sparte și mobilier urban degradat?

Ai trecut prin centrul Călărașiului și ai văzut dale sparte, popici (acele stâlpișori de protecție) dărâmați sau mobilier urban lăsat de izbeliște? Ți-ai zis, probabil: „Ce face primăria? Nu vede nimeni?” Ei bine, surpriză: vede, dar nu poate face nimic.

Primarul Dulce: „Dacă intervenim, pierdem garanția”

Într-o discuție aprinsă din ședința Consiliului Local din 26 iunie 2026, primarul Marius Dulce a explicat de ce nu se repară nimic în unele zone: totul e „în garanție”.

Totul a pornit de la nemulțumirea mai multor consilieri locali, dar și din reclamațiile primite de la cetățeni: „Centrul arată jalnic!” — au spus mai mulți aleși în ședința Consiliului Local Călărași din 26 iunie 2026.

Băncile sunt rupte, dalele de granit crăpate, iar popicii care ar trebui să protejeze trotuarele sunt căzuți sau lipsesc. Cei prezenți au cerut explicații clare: Cine repară? Când? De ce nu se face nimic?

Advertisement

Răspunsul a fost unul care i-a lăsat mască pe mulți: „Nu putem repara nimic. Totul e în garanție!” — a declarat primarul Marius Dulce. Această justificare a declanșat un val de reacții și discuții aprinse despre cât timp trebuie să mai stea orașul „în așteptare”, doar pentru că lucrările sunt „protejate” de garanții contractuale.

Așadar, orice reparație ar însemna pierderea banilor asigurați prin contractele de execuție. În plus, nici în carosabil nu pot face nimic fără aprobări în lanț.

Cetățenii sparg, primăria „notează”

Consilierii au cerut intervenții rapide. Se mătură cioburi, se dărâmă stâlpișori, dar primăria „doar notează”. De ce? Pentru că toate aceste lucrări sunt sub supravegherea firmelor de construcții până la expirarea garanției. Orice reparație făcută de primărie ar însemna că firma nu mai e responsabilă.

„Dacă intru să schimb un popic azi, mâine vine constructorul și zice că l-am stricat eu, nu el,” a explicat primarul.

Și popicii-s cu scandal!

Pe strada București, de exemplu, stâlpii montați sunt considerați prost aleși. Proiectantul „n-a vrut să renunțe la model”. Dulce spune că acum nu mai găsește același tip de popic, iar oamenii se întreabă: „De ce nu puneți alții?”. Răspunsul e același: garanția!

Advertisement

„Bani avem, dar suntem legați de mâini”

E clar că primăria nu duce lipsă de intenții bune sau de bani europeni, dar e blocată într-o capcană birocratică în care „garantia e sfântă”.

Continue Reading