Connect with us

Politică

Dumitru Coarnă susţine că este persecutat de PSD pentru poziţionarea contrară directivei de partid

Published

on

Dumitru Coarnă susţine că este persecutat de PSD pentru că s-a poziţionat contrar directivelor de partid. Parlamentarul social democrat a arătat faptul că decizia de a-l transfera de la Comisia pentru apărare la Comisie pentru egalitate de șanse a fost luată în Camera Deputaților după ce acesta nu a răspuns unor directive. De altfel, Dumitru Coarnă a adoptat în mai multe rânduri poziţii contrare directivei de partid. De exemplu a votat pentru adoptarea moțiunii simple împotriva lui Virgil Popescu.

În replică, George Simion i-a luat apărarea partlamentarului social democrat iar președintele Comisiei de apărare a declarat că regretă schimbarea dar că nu poate interveni în decizia de partid.

Dumitru Coarnă este persecutat de PSD fiind mutat la altă comisie

În Camera Deputaților s-a luat decizia de a-l schimba pe Dumitru Coarnă din Comisia pentru apărare la Comisia pentru egalitate de șanse. Dumitru Coarnă este persecutat de PSD, sau cel puţin aşa consideră acesta într-o poziţionare avută în Parlament. Deputatul social democrat a arătat faptul că a avut curajul de a ”gândi singur” în afara politicii de partid și că a adoptat mai multe decizii care nu au fost pe placul coaliției de guvernare:

„Eu văd acest vot ca un pas înainte, trec de la o comisie prezidată de Pavel Popescu (PNL) la o comisie prezidată de Dan Ţânaşa (AUR). Nu am nimic cu nimeni personal. Eu vorbesc despre principii. Am constatat că în momentul în care ai capacitatea şi curajul să gândeşti singur, eşti sancţionat. PSD a înţeles să mă sancţioneze pe mine pentru trei atitudini pe care le-am desfăşurat public. (…).

Acesta a arătat faptul că a semnat contestaţia la CCR referitoare la introducerea Serviciului Români de Informații în Codul Penal și de procedură penală, decizie pe care a considerat-o neconstituțională. Acesta susţine că a votat în acord cu Constituția României și cum i-a cerut electoratul din județul Călărași.

Oricum, deputatul PSD a votat moţiunea simplă împotriva lui Virgil Popescu stârnind un scandal în interiorul formațiunii politice în contextul în care directiva de partid era cu totul alta.

AUR i-a luat apărarea lui Dumitru Coarnă

Conflictul nu avea cum să nu fie discutat de liderii AUR care i-au luat apărarea lui Dumitru Coarnă. De exemplu, George Simion a declarat faptul că adevărații profesioniști sunt scoși din comisiile de specialitate și în loc sunt plasați ”caricaturi”.

Președintele Comisiei pentru apărare, deputatul PNL Pavel Popescu a precizat că regretă faptul că parlamentarul social democrat a fost schimbat și că nu poate interveni în decizia internă a altui partid. Acesta a mai explicat faptul că în ședințele de plen se încalcă deseori regulamentul intern și a cerut măsuri împotriva lui George Simion care l-a numit, indirect ”caricatură”.

Nu este prima dată când Simion se confruntă cu reacții dure din partea altor parlamentari sau când liderul AUR adoptă poziționări care ar putea duce la încălcarea unor regulamente. De exemplu, în momentul în care s-a adoptat interzicerea live-ului în Parlament, George Simion a anunțat că va continua să facă live din sala de ședințe.

Oricum faptul că Dumitru Coarnă susţine că este persecutat de PSD ar putea duce la unele modificări în componența parlamentară. Acesta ar putea alege să plece din partid.

 

Politică

VIDEO. Dumitru Coarnă: Este o mare păcăleală ce se discută astăzi aici

Published

on

“Este o mare păcăleală ce se discută astăzi aici. Știți cât este astăzi prețul la energie în România? Cel mai mare preț din Uniune – 269 de euro mW/h. Știți cu cât a crescut prețul gazelor săptămâna trecută? Cu 60 de procente. A crescut de la 80 de euro mW/h undeva la 135 de euro mW/h. Știți ce înseamnă acele plafoane? Înseamnă absolut nimic, pentru că la energie consumul mediu, dacă privim cu atenție, undeva la 350, până în 400 de kW, și atunci sub 300 nu se încadrează nimeni.

La gaze le-am majorat aceste prețuri vara pentru că avem consum mic și nu se cunoaște în practică, în consumul casnic, și atunci venim și păcălim, mințim oamenii spunând că am făcut ceva. Soluția este una singură, extrem de clară – plafonarea prețurilor la producător. Sunt calcule extrem de aplicate, care ne spun că putem astăzi în România să mergem la gaze cu un preț de 40, până în 60 de euro mW/h, plafonat la producător, iar la energie electrică undeva la 80 de euro mW/h. Noi am majorat prețurile într-un an de zile de 10 ori. De la 15 euro mW/h gaze l-am dus la aproape 135 de euro, iar la energie electrică de la 25 de euro mW/h, l-am dus la 269 de euro mW/h.

Cam asta e, restul sunt discuții, cum spunea domnul Budăi – ne fură 100 de lei și ne dă domnul Budăi, prin vouchere, 3 covrigi înapoi. Nu avem nevoie de covrigi, avem nevoie de bani, avem nevoie de echilibru și avem nevoia de menținerea puterii de cumpărare, pentru că astăzi în România privim și înțelegem cu toții când mergem la piață că avem cea mai mare drastică scădere a puterii de cumpărare. Haideți să nu vindem iluzii și să votăm corect, să plafonăm prețurile la energie și gaze, inclusiv la combustibil. Eu voi vota împotriva acestei mari păcăleli pe care încercați să i-o vindeți poporului român.” 

Continue Reading

Politică

PSD propune: o viziune mai corectă și mai solidară pentru România!

Published

on

PSD a intrat la guvernare cu o misiune clară și asumată: am scos România din spirala dezastrului în care intrase și ne-am angajat să gestionăm printr-o viziune coerentă și unitară politicile publice în vremuri dificile. Reamintesc această responsabilitate pentru că guvernarea înseamnă mai mult decât o cârpeală. A venit momentul să ținem ochii larg deschiși cu toții, nu doar PSD. Să nu lăsăm povara generată de creșterea prețurilor doar pe spatele pensionarilor, salariaților și a micilor întreprinzători.

                     Românii știu că principalele cauze pentru energia scumpă, dublarea prețurilor carburanților, creșterea prețurilor la alimente și, în final, mărirea inegalității, sunt crizele prin care întreaga lume trece. Dar asta nu înseamnă că trebuie să ne declarăm neputincioși. Suntem la guvernare ca să venim cu soluții. Iar soluția propusă de PSD este rediscutarea amplă, coerentă și consensuală a sistemului fiscal.

                     Cine nu vrea să audă de o reechilibrare a priorităților înseamnă că se ascunde de marile probleme și frici ale românilor. Riscăm ca în acest context inflaționist, care se anunță de durată, munca prestată de angajați să devină doar o povară, nu și o recompensă. Dacă salariul este înghițit de marile creșteri de prețuri, atunci sensul lui se pierde. Iar acest lucru nu este corect.

                    Suntem într-un context când trebuie să refacem echilibrul intereselor din societate. Nu mai este vorba doar de inegalitate, ci mai degrabă de multă nedreptate. Nu putem să nu vedem că unii se zbat în sărăcie, iar alții se lăfăie în bogăție acumulată necinstit.

                    Propunerea pe care o face PSD este clară: să reașezăm sistemul fiscal pe fundamente mult mai corecte. Nu înseamnă o abdicare de la parteneriatul cu mediul de afaceri. Dimpotrivă! Înseamnă că trebuie să fim conștienți cu toții că suntem în situația în care nemulțumirile sociale nu vor afecta profund doar sistemul politic, ci și climatul de afaceri. Neliniștile sociale nu vor crea avantaje decât pentru populiști și speculatori.

                     Suntem angajați pentru o guvernare responsabilă, iar PSD invită partenerii de guvernare, cei economici și sociali, la dialog pentru o viziune mai corectă și mai solidară pentru România.

Continue Reading

Politică

Senatorul Cionoiu, despre Ședința Comună a Senatului României și a Camerei Deputaților

Published

on

Senatorul PSD Nicușor Cionoiu, prezent în Parlamentul României, a anunțat, miercuri, 22 iunie a.c., că astăzi a avut loc Ședința Comună a Senatului României și a Camerei Deputaților, activitate unde au fost dezbătute mai multe Proiecte de Hotărâre și au votat:

  • alegerea membrilor și a biroului Comisiei parlamentare speciale pentru controlul activității Serviciului de Informații Externe (SIE);
  • numirea unui membru în Comitetul de reglementare al Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE);
  • numirea unor membri în Colegiul director al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD);

Continue Reading

Tendințe

Copyright © 2022 CalarasiPRESS.

error: Conținutul site-ului Călărași PRESS este protejat de dreputuri de autor. Toate dreputile rezervate către © Cătălin COJOCARU. Pentru preluare informațiilor și a conținutului, ne puteți contacta la 0735.128.255 sau la catalin@calarasipress.ro