Breaking News

Corpul B al sediului Agenției pentru Dezvoltarea Regională (ADR) Sud Muntenia în valoare de aproximativ 8 miliarde de lei este aproape de finalizare

Published

on

Conducerea ADR Sud Muntenia a prezentat în cadrul unei conferințe de presă ce a avut loc marți, 17 august 2021, stadiul construcției corpului B al sediului ADR Sud Muntenia. Clădirea va fi gata la sfârșitul lunii august, când va fi semnat procesul verbal de recepție al lucrărilor. Contractul de execuție în valoare de aproape 8 miliarde de lei a fost finanțat exclusiv din bugetul propriu al Agenției și  a avut o durată de 12 luni, cu o scurtă suspendare cauzată de criza sanitară, iar lucrările au fost finalizate pe 9 aprilie 2021, conform directorului Direcției Economice, Mirela Tache.

Nevoia unei noi clădiri a fost determinată de supraaglomerarea spațiului existent, de volumul mare al documentelor ce se impun a fi arhivate, precum și de perioada de depozitare a acestora. Corpul B va găzdui 2 arhive, 19 birouri, 2 spații de ședință, zone comune și tehnice, reprezentând o suprafață de aproape 1950 de metri pătrați. De asemenea, noua calitate de Autoritate de Management a POR Sud Muntenia 2021-2027 va conduce la creșterea numărului de angajați. Clădirea B vine în sprijinul desfășurării optime a activităților instituției, transmite ADR Sud Muntenia pe Facebook.

Directorul general al Agenției, Liviu Mușat, a mulțumit tuturor celor care au contribuit la finalizarea acestui proiect într-o perioadă dificilă, determinată de pandemie și de variații ale prețurilor materialelor de construcții.

Adiacent clădirii vor fi realizate 400 de metri pătrați de alei carosabile, 165 de metri pătrați de alei pietonale și 90 de metri pătrați de spații verzi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Tendințe

Exit mobile version