Connect with us

Știri

Consilierii locali sunt așteptați cu barca pe străzile din Călărași! Oamenii își răcesc gura de pomană!

Published

on

Unii consilieri locali susțin cu tărie că au ore de  audiență în fiecare săptămână cu locuitorii municipiului nostru. Ce-i drept, genul acesta de consilieri se întâlnesc rar, dar există. Mare parte a acestora pot fi văzuți la sediile partidelor din care fac parte, sau în campaniile electorale, acolo unde sunt în stare să-și dea și haina pentru votul celui pe care îl susțin.

Nu de aceeaşi părere sunt și călărășenii nemulțumiți de starea infrastructurii străzilor care arată mai mult a ulițe comunale, dacă stăm să ne luăm după aspectul acestora. Municipiul Călărași se confruntă, poate de ani de zile cu o serie de probleme. Mare parte a acestora au fost identificate de cetățeni, cât și de membrii de partid ce se află în opoziție cu administrația locală.

La o ploaie mai serioasă, străzile ce nu beneficiază de canalizare sunt pline de apă. Pe unele străzi există scurgeri, guri de canalizare, dar nu sunt funcționale. Oamenii sunt obligați să scoată apa din curți cu găleata sau mătura. O scenă ce pare a fi desprinsă dintr-un film de comedie. În schimb, realitatea este alta. Una foarte tristă. Și-au pus încrederea în oamenii care au venit la porțile lor și le-au făcut diferite promisuni, mare parte a acestora fiind doar „gogoși” de campanie.

Fiecare din cei în care și-au pus încrederea își urmăresc interesele personale – spun oamenii. Astăzi, mai multe străzi din oraș au putut fi asemănate cu străzile din Veneția. Accesul pe străzi făcându-se cu barca sau cu cizme de cauciuc.

Bulevardul 1 Mai, strada Locomotive (Livada), strada Năvodari (Mircea Vodă), strada Măgura (Măgureni) și multe alte străzi ce n-au văzut niciodată asfaltul.

Din informațiile pe care le deținem, Primăria Municipiului Călărași a avut cereri pentru finanțare de străzi pe PNDL2, fiind aprobat un singur proiect. Cel de modernizare a Lotului 1. Aceștia au apelat la împrumuturi bancare care au fost contestate de Prefectura Călărași, întru-cât, călărășenii vor fi obligați să plătească aceste împrumuturi pe o perioadă de 15 ani, fără a mai avea alte investiții.

Putem da ca exemple primăriile din județul Călărași ca: Primăria Gălbinași, Primăria Fundeni, Primăria Borcea, Primăria Roseți, localități unde, anual se asfaltează între 7 – 10 km pe bani guvernamentali, fără a se face împrumuturi bancare.

Primarii din multe localități călărășene se mândesc de faptul că, lucrările pe care le încep le finalizează tot în anul în care au fost începute. Aceștia apelează cu încredere la actualul Guvern pentru dezvoltarea localităților.


Cartierul Mircea Vodă (str. Năvodari) – FOTO


BULEVARDUL 1 MAI – FOTO

CARTIERUL 2 MOLDOVENI  – FOTO

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri

Modelu: “Împărțim ce găsim”. Puști prinși în flagrant în timp ce încercau să spargă o mașină

Published

on

Se înmulțesc cazurile cu minori care sparg maşini. Trei adolescenţi din comuna Modelu, județul Călărași, au fost surprinși de o femeie, cu câteva fracțiuni de secundă, înainte să spargă una dintre mașinile care le ieșise în cale.

“Împărțim tot ce găsim”

“Atenție la acești 3 puștani! Nu m-au vazut in curte si discutau cum să deschidă mașinile vecinilor si cum împart, in funcție de ce găsesc. I-am lăsat sa se îndepărteze puțin și am ieșit cu camera pornită. Acum 10 minute erau pe strada Macului si au plecat, făcând stânga spre restaurant.” – a relatat femeia care a reușit să le strice planul celor trei.

Continue Reading

Știri

ATENȚIE, șoferi: Cod Galben de ceață, se formează ghețuș pe carosabil!

Published

on

Inspectoratul pentru Situații de Urgență al județului Călărași a transmis sâmbătă seara, o atenționare care vizează intrarea în vigoare a unui cod galben de ceață, valabil începând de la ora 23:00 până  duminică dimineața orele 06:00.

⚠️ COD GALBEN – local ceață care determină scăderea vizibilității sub 200m, izolat sub 50m, ce va favoriza, în funcție si de condițiile locale, formarea ghețușului.

⏱️ Interval valabilitate: 26.11.2022 ora 23:00 – 27.11.2022 ora 05:00. ISU Călărași

Continue Reading

Știri

Prima zi de weekend: două accidente rutiere în municipiul Călărași

Published

on

Prima zi din acest weekend, începe, din păcate, cu două evenimente rutiere în municipiul Călărași, ambele produse pe fondul neacordării de prioritate.

Primul eveniment rutier a avut loc  sâmbătă dimineață, în jurul orelor 08:00, la intersecția străzilor Dobrogei și Plevna din municipiul Călărași, unde două autoturisme, un Logan și un taxi, au intrat în coliziune după ce unul dintre șoferi a pătruns în intersecție fără să se asigure suficient. Evenimentul nu a înregistrat victime, ci doar pagube materiale.

Cel de-al doilea incident rutier a avut loc pe Prelungirea Sloboziei, orele 10:30, în dreptul unei spălătorii auto cu jetoane, produs din cauza unui șofer care nu a acordat prioritate de trecere unui conducător auto care se deplasa regulamentar pe sensul de mers Prelungirea Sloboziei – Călărași. Nici în acest eveniment rutier nu au fost înregistrate victime.

foto: stânga / Serban Eugen – Info (Trafic) Călărași

 

 

 

Continue Reading

Cele mai accesate articole