Connect with us

Știri

Consilierii locali sunt așteptați cu barca pe străzile din Călărași! Oamenii își răcesc gura de pomană!

Published

on

Unii consilieri locali susțin cu tărie că au ore de  audiență în fiecare săptămână cu locuitorii municipiului nostru. Ce-i drept, genul acesta de consilieri se întâlnesc rar, dar există. Mare parte a acestora pot fi văzuți la sediile partidelor din care fac parte, sau în campaniile electorale, acolo unde sunt în stare să-și dea și haina pentru votul celui pe care îl susțin.

Nu de aceeaşi părere sunt și călărășenii nemulțumiți de starea infrastructurii străzilor care arată mai mult a ulițe comunale, dacă stăm să ne luăm după aspectul acestora. Municipiul Călărași se confruntă, poate de ani de zile cu o serie de probleme. Mare parte a acestora au fost identificate de cetățeni, cât și de membrii de partid ce se află în opoziție cu administrația locală.

La o ploaie mai serioasă, străzile ce nu beneficiază de canalizare sunt pline de apă. Pe unele străzi există scurgeri, guri de canalizare, dar nu sunt funcționale. Oamenii sunt obligați să scoată apa din curți cu găleata sau mătura. O scenă ce pare a fi desprinsă dintr-un film de comedie. În schimb, realitatea este alta. Una foarte tristă. Și-au pus încrederea în oamenii care au venit la porțile lor și le-au făcut diferite promisuni, mare parte a acestora fiind doar „gogoși” de campanie.

Fiecare din cei în care și-au pus încrederea își urmăresc interesele personale – spun oamenii. Astăzi, mai multe străzi din oraș au putut fi asemănate cu străzile din Veneția. Accesul pe străzi făcându-se cu barca sau cu cizme de cauciuc.

Bulevardul 1 Mai, strada Locomotive (Livada), strada Năvodari (Mircea Vodă), strada Măgura (Măgureni) și multe alte străzi ce n-au văzut niciodată asfaltul.

Din informațiile pe care le deținem, Primăria Municipiului Călărași a avut cereri pentru finanțare de străzi pe PNDL2, fiind aprobat un singur proiect. Cel de modernizare a Lotului 1. Aceștia au apelat la împrumuturi bancare care au fost contestate de Prefectura Călărași, întru-cât, călărășenii vor fi obligați să plătească aceste împrumuturi pe o perioadă de 15 ani, fără a mai avea alte investiții.

Putem da ca exemple primăriile din județul Călărași ca: Primăria Gălbinași, Primăria Fundeni, Primăria Borcea, Primăria Roseți, localități unde, anual se asfaltează între 7 – 10 km pe bani guvernamentali, fără a se face împrumuturi bancare.

Primarii din multe localități călărășene se mândesc de faptul că, lucrările pe care le încep le finalizează tot în anul în care au fost începute. Aceștia apelează cu încredere la actualul Guvern pentru dezvoltarea localităților.


Cartierul Mircea Vodă (str. Năvodari) – FOTO


BULEVARDUL 1 MAI – FOTO

CARTIERUL 2 MOLDOVENI  – FOTO

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri

O nouă tranșă de 250 de lei va fi încărcată pe cardurile sociale, de la 15 iunie

Published

on

Cardurile pentru alimente și mese calde vor fi încărcate, de la 15 iunie, cu o nouă tranșă de 250 de lei, a anunțat ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș. Astfel, 600 de milioane de lei vor fi transferați pe cardurile sociale celor 2,4 milioane de beneficiari eligibili, a scris pe Facebook ministrul citat, conform Digi24.

În privința cardurilor educaționale pe care se încarcă cei 500 de lei pentru haine și rechizite, Marcel Boloș atenționează că au fost deja încărcate ultimele 50.000 de carduri restante. În acest sens, 400.000 de copii vulnerabili din România au primit ajutorul în acest an școlar. Ministrul mai spune că intenționează să crească acest ajutor la 750 de lei, începând cu anul viitor, potrivit Agerpres.

De asemenea, Boloș a menționat că voucherul de 2.000 de lei oferit în programul „Sprijin pentru nou-născuți” poate crește în următorii ani la 3.000 de lei, potrivit unor analize efectuate, și susține că va propune această măsură în Guvern.

Județele cu cei mai mulți beneficiari de carduri pentru alimente și mese calde sunt: București (122.000); Suceava (90.879); Iași (90.196); Dolj (89.801); Bacău (82.410).

Continue Reading

Știri

Dorina Moga s-a stins din viață

Published

on

Cu profundă tristețe și regrete, aducem vestea trecerii în neființă a iubitei noastre călărășencele Dorina Moga. În dimineața acestei zile, un val de tristețe a cuprins întreaga comunitate călărășeană în momentul în care am pierdut o prezență plină de viață și lumină.

Dorina Moga va fi mereu amintită ca o femeie extraordinară, plină de bunătate și căldură umană. Cu un zâmbet mereu pe buze, ea a reușit să împrăștie bucurie și să aducă lumină în viețile celor din jurul său. A fost un model de amabilitate și generozitate, iar gesturile sale nobile au rămas adânc înrădăcinate în inimile tuturor celor care au avut privilegiul de a o cunoaște.

Cu toate că a trebuit să înfrunte o luptă extrem de grea împotriva cancerului pancreatic, Dorina nu și-a pierdut niciodată curajul și optimismul.

A fost o adevărată luptătoare, o inspirație pentru noi toți. În ciuda provocărilor cu care s-a confruntat, ea a fost un exemplu de putere interioară și rezistență.

Dorina Moga lasă în urmă un gol imens în viața noastră. Soție devotată, soră iubitoare și prietenă de nădejde, ea a fost mereu acolo pentru cei dragi, oferindu-le sprijinul și afecțiunea sa necondiționată. Amintirile frumoase pe care le-am împărtășit cu ea vor rămâne veșnic în inimile noastre.

În aceste momente de durere și îndurerare, ne rugăm ca Dumnezeu să o primească în brațele Sale iubitoare și să-i ofere odihnă veșnică. Să-i ierte păcatele și să o răsplătească pentru bunătatea și generozitatea ei fără margini.

Odihnește-te în pace, Dorina Moga! Lumina ta va străluci mereu în sufletele noastre.

Continue Reading

Știri

Bărbat prins sub o remorcă încărcată cu lemne în Ciocănești

Published

on

Un nou accident rutier a avut loc sâmbătă dimineața, în jurul orei 11:00, în comuna Ciocănești, soldându-se cu rănirea ușoară a unui bărbat care se afla în remorca  unui utilaj agricol. Evenimentul nefericit s-a produs în apropierea centrului comunei, când un tractor condus de un bărbat s-a răsturnat, provocând rănirea bărbatului care se afla în remorca încărcată cu lemne.

La fața locului, într-un timp scurt, au intervenit echipajele de prim-ajutor din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean Călărași.


Echipajul de prim-ajutor a acționat prompt pentru a elibera bărbatul de sub grămada de lemne din utilajul agricol răsturnat.

În continuare, autoritățile vor efectua cercetări pentru a stabili cu exactitate circumstanțele care au condus la acest accident rutier.

Continue Reading

Cele mai accesate articole