Connect with us

Știri

Consilierii locali sunt așteptați cu barca pe străzile din Călărași! Oamenii își răcesc gura de pomană!

Published

on

Unii consilieri locali susțin cu tărie că au ore de  audiență în fiecare săptămână cu locuitorii municipiului nostru. Ce-i drept, genul acesta de consilieri se întâlnesc rar, dar există. Mare parte a acestora pot fi văzuți la sediile partidelor din care fac parte, sau în campaniile electorale, acolo unde sunt în stare să-și dea și haina pentru votul celui pe care îl susțin.

Nu de aceeaşi părere sunt și călărășenii nemulțumiți de starea infrastructurii străzilor care arată mai mult a ulițe comunale, dacă stăm să ne luăm după aspectul acestora. Municipiul Călărași se confruntă, poate de ani de zile cu o serie de probleme. Mare parte a acestora au fost identificate de cetățeni, cât și de membrii de partid ce se află în opoziție cu administrația locală.

La o ploaie mai serioasă, străzile ce nu beneficiază de canalizare sunt pline de apă. Pe unele străzi există scurgeri, guri de canalizare, dar nu sunt funcționale. Oamenii sunt obligați să scoată apa din curți cu găleata sau mătura. O scenă ce pare a fi desprinsă dintr-un film de comedie. În schimb, realitatea este alta. Una foarte tristă. Și-au pus încrederea în oamenii care au venit la porțile lor și le-au făcut diferite promisuni, mare parte a acestora fiind doar „gogoși” de campanie.

Fiecare din cei în care și-au pus încrederea își urmăresc interesele personale – spun oamenii. Astăzi, mai multe străzi din oraș au putut fi asemănate cu străzile din Veneția. Accesul pe străzi făcându-se cu barca sau cu cizme de cauciuc.

Bulevardul 1 Mai, strada Locomotive (Livada), strada Năvodari (Mircea Vodă), strada Măgura (Măgureni) și multe alte străzi ce n-au văzut niciodată asfaltul.

Advertisement

Din informațiile pe care le deținem, Primăria Municipiului Călărași a avut cereri pentru finanțare de străzi pe PNDL2, fiind aprobat un singur proiect. Cel de modernizare a Lotului 1. Aceștia au apelat la împrumuturi bancare care au fost contestate de Prefectura Călărași, întru-cât, călărășenii vor fi obligați să plătească aceste împrumuturi pe o perioadă de 15 ani, fără a mai avea alte investiții.

Putem da ca exemple primăriile din județul Călărași ca: Primăria Gălbinași, Primăria Fundeni, Primăria Borcea, Primăria Roseți, localități unde, anual se asfaltează între 7 – 10 km pe bani guvernamentali, fără a se face împrumuturi bancare.

Primarii din multe localități călărășene se mândesc de faptul că, lucrările pe care le încep le finalizează tot în anul în care au fost începute. Aceștia apelează cu încredere la actualul Guvern pentru dezvoltarea localităților.


Cartierul Mircea Vodă (str. Năvodari) – FOTO


BULEVARDUL 1 MAI – FOTO

CARTIERUL 2 MOLDOVENI  – FOTO

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri

Pompierii călărășeni au făcut exerciții de evacuare în caz de cutremur cu ocazia Zilei și Săptămânii Protecției Civile

Published

on

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Călărași a desfășurat activități de informare preventivă în Liceul Danubius și Colegiul Agricol „Sandu Aldea”. Acțiunea face parte din evenimentele dedicate Săptămânii Protecției Civile. 

Pompierii călărășeni au efectuat un exercițiu de evacuare în caz de cutremur la Liceul Agricol „Sandu Aldea”.

„Simularea a decurs aproape perfect. Nu e perfect și nu va fi niciodată perfect, pentru că mai sunt situații. De exemplu, nu ies la timp sau nu respectă regulile, dar simularea de astăzi pot să spun că a fost aproape perfectă. Avem o echipă de intervenție formată din muncitorii școlii. Ei se asigură că totul se întâmplă corespunzător, totul se întâmplă normal în caz de incendiu sau cutremur, în cazul de față”, a spus Daniel Felea, directorul adjunct al Liceului Agricol „Sandu Aldea”.

Mai mult decât atât, salvatorii au prezentat tehnica de intervenție din dotare și au împărțit materiale de informare preventivă elevilor.

Pompierii transmit că acțiuni de acest gen vor continua toată săptămâna în mai multe unități de învățământ și instituții publice din județ. 

Advertisement

Continue Reading

Știri

Consiliul Județean Călărași are în vedere construirea unui parc de știință și tehnologie după un model austriac

Published

on

Vedere aeriană a Lakeside Science & Technology Park din Klagenfurt, Austria

O delegație austriacă a fost prezentă la Consiliul Județean Călărași pentru a discuta o posibilă înființare a unui parc de știință și tehnologie, asemănător centrului Lakeside Science & Technology Park din Klagenfurt. Delegația a fost compusă din profesorul Peter Paul Holub și din reprezentantul președintelui Landului Carinthia, Rolf Holub (fost ministru pentru mediu, energie, sustenabilitate și transport public), ambii foarte implicați în dezvoltarea centrului din Austria, potrivit lui Vasile Iliuță. 

Peter Paul Horub (stânga), Vasile Iliuță (centru), Rolf Holub (dreapta), în vizită la Consiliul Județean Călărași 

„Când bunul meu prieten, profesorul Klaus Nicolae Micescu, mi-a propus să găsim un spațiu care să înglobeze laboratoare și ateliere pentru educație, știință și tehnologie, nu am ezitat să găsesc o soluție. Era imediat după vizita din 2021 în Austria, de la Klagenfurt, unde am realizat că ar fi oportun să investim și la Călărași în știință și tehnică. O investiție în viitor”, a transmis Iliuță despre cum a luat naștere această idee. 

Vasile Iliuță a mai spus că scopul întâlnirii a fost identificarea locului unde un proiect de acest gen poate fi implementat în Călărași și „primirea de sfaturi prețioase despre cum să îl punem în practică”, a scris președintele Consiliului Județean. 

În acest moment, intenția administrației ar fi să construiască un centru de laboratoare educaționale de tip MaST la Călărași, care să reprezinte nucleul pentru dezvoltarea în viitor a unui parc de știință. 

Același parcurs a fost urmat și de austrieci, când au pus bazele actualului centru din Klagenfurt. În urmă cu 15 ani, Lakeside Science & Technology Park a început cu laboratoarele de stip STEM Educational Lab și s-a adresat tuturor copiilor și tinerilor, începând cu cei de vârsta grădiniței, până la studenți cercetători. Astfel, a fost deschis drumul pentru alăturarea la acest centru a peste 100 de firme, ducând la construirea unui parc de știință și tehnologie. 

Advertisement
Continue Reading

Știri

Accident grav în Cuza Vodă din cauza vizibilității reduse. Un tânăr de 19 ani a ajuns în stare gravă într-un spital din Capitală

Published

on

Accident Cuza Vodă

Un tânăr de aproape 19 ani a fost implicat într-un accident deosebit de grav, noaptea trecută, în comuna Cuza Vodă, în timp ce se îndrepta spre serviciu în jurul orei 03:00 dimineața. Condițiile meteo nefavorabile, precum ceața densă și vizibilitatea scăzută, l-au făcut pe șofer să piardă controlul volanului într-o curbă, moment în care mașina a ieșit de pe carosabil.

Mașina acestuia s-a oprit în gardul de protecție al stadionului local din comuna Cuza Vodă. Pentru că drumul era slab circulat, accidentul a fost observat abia o oră mai târziu. Un șofer a observat mașina tânărului și a anunțat poliția prin 112.

Două echipaje de poliție și un echipaj SMURD s-au deplasat imediat la fața locului pentru a gestiona situația. Șoferul a fost găsit inconștient, iar echipajul de prim-ajutor l-a transportat la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) Călărași pentru investigații și îngrijiri de specialitate.

La câteva ore distanță, medicii au decis, din cauza traumatismelor multiple, trasferul victimei la un spital din Capitală. În urma verificărilor efectuate, s-a constat că tânărul nu consumase alcool sau alte substanțe psihoactive

 

Advertisement

Continue Reading

Cele mai vizualizate