Connect with us

Știri

”Targul Regional Comun al Comapaniilor de Studenti” în cadrul proiectului

Published

on

În data de 21.06.2018 în cadrul proiectului ”Entrepreneurship for Youth Labor Mobility”/ ”Antreprenoriatul pentru mobilitatea forței de muncă în rândul tinerilor”, cod 16.4.2.015., finanțat prin Programul INTERREG V-A RO-BG, Axa prioritară 4, Prioritatea de Investiții 1.

Sub egida ” Joint Cross-border Fair on students’ CBC companies”, Camera de Comerț, Agricultură și Industrie Călărași a organizat și desfășurat targul regional comun al comaniilor de elevi din cadrul proiectului. La targ au participat elevi și profesori din Bulgaria și România, autoritati publice locale, reprezentanti ai companiilor din judet. Acest eveniment abordează legătura insuficientă dintre educația profesională și mediul de afaceri, care limitează numărul de absolvenți care se angajează la nivel local.

În deschiderea evenimentului au fost subliniate importanța inserției tinerilor pe piața muncii, în scopul formării unor atitudini pozitive față de muncă pentru o dezvoltarea armonioasă în plan profesional și social care să aibă ca rezultat existența unor resurse umane performante, eficiente în activitatea economico-socială.

Prin acest târg se doreşte consolidarea abilităţilor de comunicare ale elevilor din companiile de exercitiu înfiinţate în proiect prin implicarea în activităţi de promovare a firmelor, intensificarea relaţiilor de colaborare între companiile expozante prin crearea unui cadru propice derulării de tranzacţii între acestea dar şi promovarea conceptului de comapnie transfrontaliera dincolo de graniţele proiectului.

Pentru mai multe informaţii despre acest eveniment, vă invităm să consultaţi site-ul proiectului http://e4ylm.eu .

Aceste evenimente sunt necesare pentru a asigura un acces larg la posibilitățile de angajare comune, de o parte și de alta a Dunării precum și de a lua contact cu legislațiile celor două țări și a depăși bariera lingvistică.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri

Modelu: “Împărțim ce găsim”. Puști prinși în flagrant în timp ce încercau să spargă o mașină

Published

on

Se înmulțesc cazurile cu minori care sparg maşini. Trei adolescenţi din comuna Modelu, județul Călărași, au fost surprinși de o femeie, cu câteva fracțiuni de secundă, înainte să spargă una dintre mașinile care le ieșise în cale.

“Împărțim tot ce găsim”

“Atenție la acești 3 puștani! Nu m-au vazut in curte si discutau cum să deschidă mașinile vecinilor si cum împart, in funcție de ce găsesc. I-am lăsat sa se îndepărteze puțin și am ieșit cu camera pornită. Acum 10 minute erau pe strada Macului si au plecat, făcând stânga spre restaurant.” – a relatat femeia care a reușit să le strice planul celor trei.

Continue Reading

Știri

ATENȚIE, șoferi: Cod Galben de ceață, se formează ghețuș pe carosabil!

Published

on

Inspectoratul pentru Situații de Urgență al județului Călărași a transmis sâmbătă seara, o atenționare care vizează intrarea în vigoare a unui cod galben de ceață, valabil începând de la ora 23:00 până  duminică dimineața orele 06:00.

⚠️ COD GALBEN – local ceață care determină scăderea vizibilității sub 200m, izolat sub 50m, ce va favoriza, în funcție si de condițiile locale, formarea ghețușului.

⏱️ Interval valabilitate: 26.11.2022 ora 23:00 – 27.11.2022 ora 05:00. ISU Călărași

Continue Reading

Știri

Prima zi de weekend: două accidente rutiere în municipiul Călărași

Published

on

Prima zi din acest weekend, începe, din păcate, cu două evenimente rutiere în municipiul Călărași, ambele produse pe fondul neacordării de prioritate.

Primul eveniment rutier a avut loc  sâmbătă dimineață, în jurul orelor 08:00, la intersecția străzilor Dobrogei și Plevna din municipiul Călărași, unde două autoturisme, un Logan și un taxi, au intrat în coliziune după ce unul dintre șoferi a pătruns în intersecție fără să se asigure suficient. Evenimentul nu a înregistrat victime, ci doar pagube materiale.

Cel de-al doilea incident rutier a avut loc pe Prelungirea Sloboziei, orele 10:30, în dreptul unei spălătorii auto cu jetoane, produs din cauza unui șofer care nu a acordat prioritate de trecere unui conducător auto care se deplasa regulamentar pe sensul de mers Prelungirea Sloboziei – Călărași. Nici în acest eveniment rutier nu au fost înregistrate victime.

foto: stânga / Serban Eugen – Info (Trafic) Călărași

 

 

 

Continue Reading

Cele mai accesate articole