Connect with us

Știri

S-a aflat sursa exploziilor misterioase din Călărași

Published

on

Exploziile ce se aud în municipiul Călărași au fost un mister pentru foarte mulți călărășeni care se întrebau ce se mai întâmplă prin orașul nostru. Iată că, în urmă cu aproximativ o oră, în orașul nostru a avut loc o explozie ce a ridicat multora semne de întrebare. Unii s-au speriat, alții nici măcar n-au simțit, iar pe alții nici nu i-a interesat.

Din informațiile noastre, se pare că, în cursul zilei de azi, de la Tenaris Silcotub, compania metalurgică din România, care are și în Călărași unitate de producție și prelucrare a oțelului, s-ar fi auzit un sunet asemanator cu cel produs de o explozie.

Surse din interiorul unității de prelucrare a oţelului spun că explozii au periodic la anvelopele utilajelor ce sunt folosite la manipularea metalului. Înalta temperatură a platformei pe care circulă utilajele ar fi dus la încălzirea protecției de pe anvelope, conducând în cele din urmă la explozia acestora. Cu siguranță, explozia unui pneu de la Tenaris nu s-ar fi auzit până în comuna Dragalina, Vâlcele sau Ștefan Vodă…

EXPLOZIA A FOST AUZITĂ LA ZECI DE KILOMETRI DISTANȚĂ

O simplă explozie a unui pneu nu s-ar simți pe o rază atât de mare. Vom încerca să aflăm carea  fost, de fapt cauza acestor explozii. Unii afirmă faptul că sunetele provin de la avioanele militare ce zboară pe deasupra județului nostru.

BOOM-UL SONIC AL AVIOANELOR MILITARE

Depăşirea vitezei sunetului de către un avion nu este doar un simplu fapt înregistrat la bordul avionului sau pe sistemele militare de măsurare. El este, în acelaşi timp, şi un fenomen care poate fi văzut cu ochiul liber şi auzit de către cei aflaţi la sol. 

Viteza sunetului este de aproximativ 331 de metri pe secundă, măsurată la o temperatură de zero grade Celsius. La temperatura de 20 de grade Celsius, viteza sunetului este de 343,14 metri pe secundă.

Atunci când un avion depăşeşte viteza sunetului, are loc „boom-ul sonic”. În momentul respectiv, undele sonore nu se mai propagă înaintea avionului, ci îl „înconjoară”, după care rămân în urma aparatului de zbor. În acea fracţiune de secundă, oamenii aflaţi în apropiere percep un zgomot asemănător cu cel declanşat de o explozie.informează evz.ro

 

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri

Modelu: “Împărțim ce găsim”. Puști prinși în flagrant în timp ce încercau să spargă o mașină

Published

on

Se înmulțesc cazurile cu minori care sparg maşini. Trei adolescenţi din comuna Modelu, județul Călărași, au fost surprinși de o femeie, cu câteva fracțiuni de secundă, înainte să spargă una dintre mașinile care le ieșise în cale.

“Împărțim tot ce găsim”

“Atenție la acești 3 puștani! Nu m-au vazut in curte si discutau cum să deschidă mașinile vecinilor si cum împart, in funcție de ce găsesc. I-am lăsat sa se îndepărteze puțin și am ieșit cu camera pornită. Acum 10 minute erau pe strada Macului si au plecat, făcând stânga spre restaurant.” – a relatat femeia care a reușit să le strice planul celor trei.

Continue Reading

Știri

ATENȚIE, șoferi: Cod Galben de ceață, se formează ghețuș pe carosabil!

Published

on

Inspectoratul pentru Situații de Urgență al județului Călărași a transmis sâmbătă seara, o atenționare care vizează intrarea în vigoare a unui cod galben de ceață, valabil începând de la ora 23:00 până  duminică dimineața orele 06:00.

⚠️ COD GALBEN – local ceață care determină scăderea vizibilității sub 200m, izolat sub 50m, ce va favoriza, în funcție si de condițiile locale, formarea ghețușului.

⏱️ Interval valabilitate: 26.11.2022 ora 23:00 – 27.11.2022 ora 05:00. ISU Călărași

Continue Reading

Știri

Prima zi de weekend: două accidente rutiere în municipiul Călărași

Published

on

Prima zi din acest weekend, începe, din păcate, cu două evenimente rutiere în municipiul Călărași, ambele produse pe fondul neacordării de prioritate.

Primul eveniment rutier a avut loc  sâmbătă dimineață, în jurul orelor 08:00, la intersecția străzilor Dobrogei și Plevna din municipiul Călărași, unde două autoturisme, un Logan și un taxi, au intrat în coliziune după ce unul dintre șoferi a pătruns în intersecție fără să se asigure suficient. Evenimentul nu a înregistrat victime, ci doar pagube materiale.

Cel de-al doilea incident rutier a avut loc pe Prelungirea Sloboziei, orele 10:30, în dreptul unei spălătorii auto cu jetoane, produs din cauza unui șofer care nu a acordat prioritate de trecere unui conducător auto care se deplasa regulamentar pe sensul de mers Prelungirea Sloboziei – Călărași. Nici în acest eveniment rutier nu au fost înregistrate victime.

foto: stânga / Serban Eugen – Info (Trafic) Călărași

 

 

 

Continue Reading

Cele mai accesate articole